Julig efterrätt
Det här får bli kvällens efterrätt:
Pepparkaksmousse för 6 personer
Botten
10 pepparkakor
25 kram smör, smält
Mousse
50 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
½ dl kesella
1 äggula
½ matsked pepparkakskrydda
Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret och blanda med kaksmulorna till en massa. Fördela smulmassan på botten av varje glas. Jag rekommenderar att varva pepparkaksmassan mellan moussen, för at få en bättre blandning. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller micro. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Tillsätt grädden och kesellan. Smaksätt moussen med pepparkakskrydda och vänd den noga. Klicka ut moussen ovanpå pepparkaksmassan. Låt den stå svalt i någon timma innan den serveras!
Receptet hittade jag här.
Pepparkaksmousse för 6 personer
Botten
10 pepparkakor
25 kram smör, smält
Mousse
50 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
½ dl kesella
1 äggula
½ matsked pepparkakskrydda
Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret och blanda med kaksmulorna till en massa. Fördela smulmassan på botten av varje glas. Jag rekommenderar att varva pepparkaksmassan mellan moussen, för at få en bättre blandning. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller micro. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Tillsätt grädden och kesellan. Smaksätt moussen med pepparkakskrydda och vänd den noga. Klicka ut moussen ovanpå pepparkaksmassan. Låt den stå svalt i någon timma innan den serveras!
Receptet hittade jag här.
Kommentarer
Trackback