Vad blir man då?

Det är få som vet vad Personal- och arbetslivsprogrammet innebär och vad för yrken man kan komma att jobba med. De enda som inte frågar mig "Vad blir man när man har läst det?" är sådana som själva läser på universitetet och har någorlunda koll på andra program (t.ex. Johanna) eller personer som helt enkelt redan jobbar med personalfrågor.

Kopierade det här från kau.se:

Några exempel på arbetsuppgifter är personal-, ledarskaps- och organisationsutveckling, förändringsarbete, utredningar, utbildning, kompetensutveckling, rekrytering, personalekonomi, arbetsmiljöfrågor, jämställdhet och mångfald, personalsocialt arbete, rehabilitering, information och förhandlingar.

Så nu vet ni det.
Förhoppningsvis kommer jag kunna jobba med något inom de områdena i framtiden. Det positiva är att jag tror mig kunna trivas med allt av ovanstående. Jag utesluter i vilket fall inget. Det enda som känns mindre lockande är just "personalekonomi".
På ett eller annat sätt kommer jag helt säkert få jobba med personalekonomi som sådant, men att enbart sitta och betala ut löner, det vill jag helst undvika.

En bra grej då är att specialisera sig på ämnen som man hellre vill syssla med, som exempelvis jämställdhetsfrågor. Imorgon börjar kvällskursen "organisation, kön och ledarskap" och den har jag tänkt läsa.
KUL.

Kommentarer
Postat av: emilystrange

känner precis som du, allting är verkligen intressant. det kan liksom inte gå fel. förresten, jag har massa kött i frysen som du kan få om du vill. hör av dig isf.

2010-01-26 @ 20:11:04
URL: http://emilystrange.blogg.se/
Postat av: Hanna

gött det :D

kött är bra, bring it to me baby.

2010-01-26 @ 21:35:48
URL: http://missfixin.blogg.se/
Postat av: emma

ja jag pluggar på universitetet men jag har då aldrig frågat ;) även om jag går en ingenjörslinje ;)

2010-01-26 @ 23:24:06
Postat av: Hanna

Emma: Det är sant, du hör också till kategorin som inte frågar ;) Bra koll.

2010-01-27 @ 08:41:08
URL: http://missfixin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0