Stör inte nollefriden!

Var som sagt på sittning i torsdags som hade huvudtemat "Ursäkta, jag tror jag har kommit fel".
Vår grupps barnkalastema funkade bra. Jag körde kanske inte 100 % fullt ut, men lyckades i alla fall se barnslig ut med Mimmi Pigg-linne, två bollar bak på huvudet, kjol och lila strumpbyxor. Alla var så söta i en massa rosa toner med ballonger, nappflaskor och rosetter. De andra temana var uteliggare, aliens, pensionärer och stureplan.
Det stod på schemat att det skulle bjudas på ärtor och punsch och det var precis vad det gjorde också. Ärtsoppa, bröd och punsch, himmelskt.
Jag lärde mig ett nytt ord också, eller snarare fenomen kanske, nämligen "nollefrid". Mycket viktigt och intressant...
Har ni också sånt Jonte?

Imorgon drar vi till ransäter.. Där blir sittningens tema skräck.

Gryyymt.

Hörrni, lyssna på den här blandade versionen av Leonard Cohens "Halleluja". Ni måste lyssna till sista killen (han med tänderna) sjunger!



Hur fantastiskt jäkla grym är han inte? Kurt Nilsen, deltagare i norska idol.
(Tack för tipset David!)

PA, Pelikan och Nollning

Jag är igång med pluggandet igen. Arbetsplanen för de första 5 veckorna på arbetsvetenskap verkar vara skrämmande intensiva. Vi börjar givetvis med diverse grupparbeten som innebär muntliga redovisningar (antagligen inför de andra 100 eleverna som man knappt vet vilka de är). Sen ska vi tydligen bli utvärderade av både lärare och klasskompisar på plats. Skrämmande som sagt men det blir säkert görbra.

Än så länge är vi inte alltför seriösa kanske med tanke på nollningen. Man blir lite imponerad av allt studentföreningen har planerat och föreberett för att vi ska ha kul och trivas tillsammans. Igår var vi bland annat på barrunda och på varje ställe fanns en tävling för varje lag att genomföra. Tävlingarna var ganska skojiga, som t.ex. musiktävling, gissa-drink-tävling, enkel charader osv.. Föredrar den typen av tävlingar och slipper helst staffetter av olika slag...
Imorgon ska vi ha vår första "sittning" och temat för vår grupp är "dagisbarn på barnkalas". Jisses.

Oops!

Herregud, nu när jag klickar på min länk i föregående inlägg så kommer ju en helt annan debattartikel upp. Det var inte meningen direkt. För att förtydliga så var det artikeln som nu ligger längre ner på sidan, skriven av Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar, som jag syftade på. Den om jämställdheten och kvinnor och män.
Nu vet ni det.


Kvinnor och åter kvinnor

Läser den här  http://pmnilsson.wordpress.com/ texten och blir konfunderad. Känner mig splittrad som alltid när det gäller såna här diskussioner. Den verkar ha upprört ganska många och jag förstår varför samtidigt som jag förmodligen aldrig skulle ha orken att verkligen diksutera den här texten. Läs om ni vill.

Har för övrigt börjat läsa i Charlotte Brontës "Jane Eyre" för ett tag sen och det går måttligt långsamt att komma någon vart i den. Kändes som en bok jag kanske borde försöka med eftersom den anses vara en av de viktigare litterära skildringarna av kvinnohistorien. Imorgon måste jag börja läsa kurslitteratur igen också så vi får se hur det går..


Trasiga människor

Måste faktiskt dela med mig av en sak från inatt..
Ungefär vid ett-tiden var det väldigt lugnt med endast fem gäster. Så fort man får tid över springer man iväg och städar nånstans, diskar osv. Det här gör man ju inte bara när man ska stänga, utan under dagarna också såklart. Rätt självklart för de flesta, men inte för alla, det vill jag lova.
Två av de som satt och åt var i 50-årsåldern och väldigt fulla. En kvinna och en man. Grundat på deras beteende och looks så är en alkisvarning inte mer än rätt.
Han sitter och flörtar med två små söta tjejer i 15-årsåldern som fnissar tillbaka (förstår inte hur de orkade sitta vid honom). Han sitter också och påpekar lite tyst till sitt sällskap att han tycker att det är " förbannat och jävligt äckligt" när jag städar. Han upprepar det här ett antal gånger och när jag tittar frågande på honom så höjer han rösten och börjar sluddra direkt till mig. "Vart fan är din chef?" "Det är så jääävla äckligt att ni städar när vi sitter och äter... fy faan vad dåligt säger jag bara" och bla bla bla... Sådär hållde han på och tjaffsade ut i tomma intet en bra stund. Ganska aggressiv var han också. Lite svårt att måla upp här vilken stämning det var, men den var inte trevlig kan jag säga.
Jag var alltså på den andra sidan av resturangen, inte ens i närheten av dem och sopade golvet.
När dom hade ätit klart, lämnat kvar all skit efter sig och gått ut så ställer sig den här gubben och pekar fuck-you till mig genom glasrutan. Ursäkta men, moget? Vid såna tillfällen känns det som jag ska explodera. Men istället tänker man lite förnuftigt att det måste vara en sjuhelsikes olycklig människa som beter sig sådär.




Idag har Mikael bakat kladdkaka till mig (och till sig själv) och nu ska vi på bio. Ganska lagom en lite seg dag som denna.

Bra låt sedan länge

The Quiz med Hello Saferide



You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something
to you

And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you’ve cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVD’s

 

There are things you need to know about me
I’m weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you

 

Would you freak out if I said i liked you?
Do you walk the line
Is your IQ higher than your neighbour’s
And is it very much higher than mine

 

Can you sleep when I grind my teeth
Do you look away if I slob when I eat
Will you let me be myself
Can you at all times wear socks, because I’m still scared of feet

 

And if I’d fall, would you pick me up
And if I’d fall, would you pick me up

 

Do you talk in the middle of Seinfeld
Do you read more than two books a month
Do you get racist or sexist when you’ve had a few
Is it fine if I make more money than you

 

Have you slept with any people I work with
Is there anyone you’d rather wish I’d be
Do you still keep pictures of old girlfriends
Are they prettier than me

 

And if I’d fall, would you pick me up
If I’d fall, would you pick me up


Haha



Ett år gammal bild från Härjedalen, men så som jag ser ut är lite som jag känner mig idag.

Working nine to five

Känslan av att vakna upp nio på morgonen och veta att det är 12 timmar kvar tills dagens arbetspass börjar är ganska tung... Och man vet att det blir en låååång dag.
Men jag ska till mamma i Kil och umgås vilket känns extremt mycket bättre.
Så smidigt att Micke jobbar i Kil och ändå ska dit vid såna här tillfällen. Det blir dock ett jäkla flängande på mig.


Underhållning på jobbet

Lite roligt är det faktiskt när en kille i 18-årsåldern (dyngrak, kanske hög också, vad vet jag) ställer sig på sin longboard och rullandes moonar hela vägen från första kassan till den sjunde och sista inne på max en fredagkväll runt elvatiden. Behöver jag nämna att röven var riktad mot oss bakom kassorna.

Mindre kul när dom hade ner och i sönder alla skyltar utanför resturangen.

Ögongodis

Vilken liten underbar skapelse möts jag av framför nyhetsmorgon om inte Alexander Skarsgård. Medger att han varit en favorit ända sedan jag såg "Vingar av glas" första gången.
Han har nu senast medverkat i och haft en av huvudrollerna i en amerikansk och vad jag förstår det, ganska stor serie. Den har blivit hyllad av amerikanska medier och handlar om soldaterna och deras liv under Irakinvasionen.
Generation Kill heter den och börjar sändas här i Sverige på Canal Plus i september.
Om det finns fler som gillar Alexander Skarsgård så kan jag tipsa om den intervju Tilde de Paula gjorde med honom någon gång i våras i Nyhetsmorgon Söndag. Riktigt bra!

Han är nog mitt frikort. Bara så ni vet.

Stefan

Tänk vad spännande det är nu... Jo jag tycker faktiskt det.
I söndags satt jag hemma i Kil och tittade på OS hela förmiddagen, själv, helt ensam och alltså inte påtvingad pga. resten av sällskapet. Vet inte riktigt vad som hänt men sportintresset har tydligen fått sig ett sving.
Tråkigt för de som jobbar såhär om dagarna (de allra flesta) och missar att se det live så att säga.

Fight!

Har haft en intensiv strid med bananflugor hela dagen. Blev smått besatt där ett tag.
Läste att det kunde vara bra med utställda glas fyllda med vinäger/ättika, saft och diskmedel. Nu ligger det små vidriga ting i fyra olika glas.

Hell yeah, jag vinner.

(Vi hade glömt tömma soppåsen under databordet och där i låg ett bananskal. Äntligen kom vi på varför de hela tiden blev fler och fler. Varje nytt ägg kläcks efter ca. ett dygn.)


På TVn

Åh jag har sån abstinens efter Big love, Desperate housewives, Grey's anatomy och kanske även lite Gossip girl, nåt med filip & fredrik samt One tree hill.

Något annat jag verkligen lärt mig att uppskatta på TV under sommaren när det mest har visats repriser och annat strunt är natur & djurprogram. Fast det måste vara repotage som handlar om spännande och farliga djur. Allra helst ormar eller lejon och sånt. Filmer som utspelar sig ute i det vilda och lite farliga ser jag också gärna. Exempelvis Into the wild som jag redan skrivit om här. Kommer också att tänka på Jurassic Park filmerna som jag älskade när jag var yngre. Jag och en kompis vid namn Johanna (inte B) brukade alltid se på dem hemma hos henne så fort det var dåligt väder ute om somrarna. Och dirty dancing förstås. Har aldrig sett en och samma film så många gånger som jag har sett den.

Kräftskivan

Lite bilder bara..


Oscar och (Carro) hade med lite hjälp fixat det bästa partytältet med ett par långbord.


Jarro var lite nedstämd till en början. Kan ha varit för att han inte tycker om kräftor, kanske..








Husligt



Lite overkill kanske...?

Shine on

Idag jobbade jag åtta till fem och imorrn jobbar jag också åtta till fem. Fast idag var det 8.00-17.00 och imorgon blir det finfina tiden 20.00-05.00. Har egentligen inget större bekymmer med tiden. Det jobbiga är alkoholpåverkade människor.
Idag var det i vilket fall ganska trevligt på jobbet. Blev först glatt överraskad när jag stötte på albin uppe på personalavdelningen, visste inte att han skulle jobba. Bra kille det där. Sen kom Felicia och Frida, bra tjejer.

Nu ser jag fram emot lördagen som kommer tillbringas i Kil med kräftor, en hel del vin och skönt folk. (En del oskönt folk också verkar det som, men det ska inte få påverka mig).
Antar att vi kommer hamna på killingen lite senare.. där har jag för övrigt inte varit sedan juldagen -06, kvällen då jag träffade Mikael "på riktigt". Micke släppte mig inte med blicken en sekund under den kvällen tror jag och vi har fått höra i efterhand att vi inte var något vidare partysällskap. Helt sant. I mer än ett halvår hade jag haft siktet inställt på just honom så jag tyckte nog att det var rätt härligt att få lite feedback till slut.
Väldigt vad det blev romatikdravel här nu.. ursäktar för det.

Fritöser och fet hy

I lördags när jag, lite småsliten efter gårdagens fest, jobbade nio timmar kom mamma, pappa, jonte, cornelia & isac och hälsade på mig på max för att också äta lite mat.
Jag var ensam i driven i princip hela dagen och det är väl kanske inte hellyckat för genomsnittstiden/bil en lördag om man säger så och inte heller görkul för mig. Jag körde på och det hela gick faktiskt ganska bra ändå. Blev lite svettigt dock.
När jag träffar pappa i kön väljer han dessa ord som hälsningsfras: "Men gud vad fet i hyn du är". Haha. Han kan uppenbarligen det här med klumpiga kommentarer och jag antar att det är därifrån jag själv ärvt det. De flesta håller nog med om att jag är rätt osmidig ganska ofta.

Nu ska jag på spinning.

Bra radio

Lyssnar på Christer i P3 (äntligen är Morgan tillbaka) och de har "det bästa sommarjobbet" som tema idag. Sånt är skoj att lyssna på. Sämsta sommarjobb också för den delen. Känns som jag har haft både och genom tiderna.. Det är väl bra antar jag eftersom man lär sig väldigt mycket på att ha mindre roliga/lättsamma jobb.

Tonight



En sån otrolig löjlig bild..
Jag som en stor tönt som tar kort på sig själv och en annan fjant i bakgrunden som försöker hoppa in i bilden och vara med.
Bilden togs i fredags innan vi var på väg till en viss fest som totalt spårade ur och lade grunden för en rätt låg sinnesstämning resten av helgen. Det plus helgsjobb var inga goda kombinationer för bloggande.

Msn

Jag delar med mig av en msn-konversation. Brukar göra det när det gäller mina och Olas för dom kan bli lustiga ibland, (Tunikan om ngn minns?)

Ola-
säger:
DN  i hjärtat
häni banäni   säger:
tycker den är så tjock.. 
Ola- säger:
säger hon som läser simone de beauvoir



Årstider

Jaha, är sommaren slut nu eller? Jisses så höstlikt det är ute.. Jag har inget emot höst men den kommer vara tillräckligt lång ändå så den behöver kanske inte starta i början av augusti. Jag som inte ens hunnit med och bada än... något jag i och för sig inte gjorde förra sommaren heller.
Jag har insett att jag inte är en av dom som tycker allra mest om sommaren som årstid. De allra flesta gör väl det eller? Just varma sommarkvällar med grillning eller kräftskiva är det inte mycket som slår men utöver det så, jag vette tusan. Jag gillar nog höst och vår mer. Det oundvikliga med höst och även vintern är förstås mörkret som ibland känns enormt deppigt..
Men än så länge borde det i vilket fall vara sommar.

Passar bra med en fika sen tillsammans med tjejerna!

Fin tös

Det här kortet som jag tog på Carro en trött bakismorgon i Grebbestad är så väldigt fint tycker jag!
Jag vet inte hur du lyckas.. osminkad och tjofaderittan.


Honey honey

Jag sitter och youtubar låtar från Mamma mia och har gjort det var och varannan dag sedan jag såg filmen på bio faktiskt. Lite smånördigt kan tyckas.. Favoriten är "Lay all you love on me" med Amanda Seyfried och den där killen (ingen aning om vem, han kan nästan kvitta).

Förresten behöver ni inte tänka något mer på det där med mobilen, kan väl säga som så att jag har världens snällaste kille.
Jag är alltså fullt kontaktbar på samma gamla Hanna-nummer.

cash rules everything around me

Det här inte bara en positiv blogg minsann.
Idag beklagar jag mig över typ allt.
Jag är så förbannat trött på allt som har med ekonomi och pengar att göra. Det är väl mest pga. allt som har med CSN att göra. Det är inte så himla lätt att veta exakt hur mycket inkomst jag vill låna av dem inför våren -09. Förresten vill man ju inte låna ngt över huvud taget men det är jag illa tvungen till.
Mitt upp i allt går min mobil sönder också. Den där fula mobilen som jag trotsigt sagt att jag inte behöver byta eftersom jag inte vill lägga mina pengar på teknikskit.
Nu handlar det inte om att vilja köpa ny, för vill, det vill jag. Jag har sett en alldeles för fin mobil till mig själv som jag gärna skulle äga. Och visst vore det trevligt att slippa "skämmas" varje gång man tar upp mobilen. Just nu passar dessvärre denna utgift inte så speciellt bra in i min budget. Känns ju inte kul om jag ska åka till London med för lite pengar i plånboken för då kan det väl nästan lika gärna kvitta. Dessutom är både resan och boendet redan betalt så gjort är gjort.
Kort och gott, just nu skulle vem som helst kunna köpa mig och jag skulle inte bry mig nämnvärt.


Alldeles dretsnygg är den faktiskt. Och jag skulle inte skämmas för den även om den inte kostar 3500.
1800 är den ju värd..

Lika som bär faktiskt

Jag vill bara konstatera att det känns smått förnedrande att få höra från en fem-åring att man är likt prussiluskan.
(Lite komiskt är det också annars skulle jag ju inte skriva det här och dessutom sa hon att det nog berodde på den konstiga kjolen jag hade på mig).
Visste ni att Prussiluskan är dubbad i Pippi? Det visste inte jag.

Jag lyckades Ola!

Nu har jag sett klart hela Ebba & Didrik serien. Tycker den är lika bra nu som jag tyckte för 10 år sen.
Mårten är lika läskig, Ebba är lika söt (lite skrikigare nu dock), Tova lika störande, Innegänget lika häftiga och opera-wannabeen är lika långtråkig osv osv..
Det bästa är att jag nu har sett de tre sista avsnitten också som fanns på den andra skivan men som olyckligtvis var pajjad på Kilsbibliotekets lånefilmer.

Är det inte för bra detta?


RSS 2.0