Pizza

För att kunna få sin pizza hemlevererad gratis så måste man på de flesta pizzerior i karlstad beställa minst två st. Jag ville inte ha nån pizza så Mikael beställde två st till sig själv. "Kan ju va bra att ha en imorgon också". Jojo...

Blabla

Sista dagen på jobbet idag.. Blev bjuden på räkmacka och fick en jättefin blomma av "chefen" med mig hem! Gulligt av henne!
Ska nog ta en promenad och lyssna på något sommarprogram.. har inte rört mig på länge nu när jag har varit förkyld och börjar få lite abstinens.. liite varmt just nu bara.

Tydligt att jag inte har någon inspiration till att skriva..? Jo tack.

Kännedom om...

Idag har jag lärt mig att duplex i magen betyder tvillingar, triplex - trillingar och simplex är helt enkelt ett foster.


Hanna går mot PROfessionell sångkarriär

Nu är det så att Hanna inte har tid för denna bloggen närmaste tiden.
Det råkar vara viktigare att digga för fullt till helylle allsången på skansen.



Det går utför    /Mikael

Födelsedagskalas

I eftermiddag ska jag på 1-års kalas hos Isac och Cornelia! Känns som det inte var alls längesen jag var på Cornelias 1-års kalas, jag minns den dagen ganska väl dessutom. Men nu är det alltså Isacs tur att fylla ett och Cornelia får vänta tills på onsdag (..?) med att fylla fem.
Ska bli skoj att träffa dom små godingarna igen för det var ett tag sedan nu.. 

None
Ganska söta ihop..

None


Toner från en mage

Jag hör hjärtljuden från en bebis-i-magen från rummet bredvid.

Service in my ass

Igår handlade ett par i 35-års åldern mat av mig i kassan. Det var inte direkt någon kö och vi hade två kassor öppna. För ovanlighetens skull var det då inte heller speciellt stressigt.. När jag hade tagit betalt och vände mig om så hör jag hur killen säger "..men det gick väl ganska snabbt här ändå.."  till sin tjej (ungefär som att det var ngt de hade diskuterat tidigare), var på hon svarar ganska otrevligt och väldigt kaxigt "det gör det ju inte alls det!.. hon har ju ingen fart i bena".  Uppenbarligen så hörde jag klart och tydligt deras konversation om mig, bakom min rygg. När jag sedan står ansikte mot ansikte igen så ler kvinnan vänligt och ber om en gaffel. 

Så otroligt jäkla provocerande på alla sätt och vis tyckte jag att det här var. För det första är det självklart fult och väldigt illa att prata skit när någon vänder ryggen för att sedan vara falskt trevlig. Men framför allt så är det extremt störande att folk verkligen förväntar sig och tycker om att se oss svettas, halka runt i frityr och stressa för deras skull, jag menar när det inte ens finns ngn anledning eftersom hamburgarna inte var klara.

Service in my ass säger jag.


Amanda Seyfried

...är min nya idol!



Hon är grym i Big love.
Hon är ännu grymmare i Mamma Mia.
Och jag älskar hennes röst.

Meryl Streep var självklart en stjärna hon med, men det har hon ju alltid varit så det är en annan sak.
Se filmen för den var underbar!

Hundrastning

Nu funderar jag verkligen över en grej. När jag nyss var ute och gick en promenad så gick jag bland annat runt gubbholmen, som jag brukar. Vanligtvis är jag rädd för fåglar som ofta matas och blir helt flaxigt galna där vid vattnet.. Fåglar är äckliga tycker jag. Idag möttes jag dock av fem springade hundar, som alltså var lösa. Först såg jag inte ens hundägarna eftersom de gick så pass långt bakom. Jag tycker om hundar och är vanligtvis inte rädd för dem men nu kändes det faktiskt rätt olustigt eftersom jag inte hade en aning om hur just de här hundarna var. Jag undrar nu bara, får man verkligen ha en massa hundar släppta lösa sådär mitt bland andra människor? Eller är det speciellt så att man får det på Gubbholmen kanske?

Vuxenliv

Nu är jag så sjukt nöjd över mig själv.
Jag har gjort fyra matlådor med en utsökt fisksoppa som min fina mamma brukar göra. Jag åt den femte portionen alldeles nyss och blev smäckmätt. Matig och bra.

Här är innehållet:

1 hokifilé
1 grönsaksbuljongtärning
1 förpackning krossade tomater
3 dl matgrädde (jag hade i lite mer)
1 lätt creme fraiché
1 förpackning fryst dill
Ärtor
Rivna morötter
Räkor
1 vitlök
salt & peppar


Ryck upp dig!

Än så länge har den här veckan varit ganska trög... Vardagen kontrasterar så starkt med den långlediga helgen och man blir lite sådär allmänt låg och längtar mest tillbaka. Men vissa fina saker sker också. Bland annat de här:

* Jag kom in på PA-programmet i höst.
* Jag trivs och mår otroligt bra på det ena jobbet. (Ni som känner mig kan nog räkna ut vilket av dem).
* På torsdag ska jag ut och äta och sen gå på Mamma Mia-filmen med 8 fina människor (familj & nära släkt).
* På fredag ska jag ha myskväll med Carro, Frida och kanske nån mer.
*Jag hittade nya fräscha träningskläder idag för 350 kr på rean. En T-shirt och ett par byxor.

Campinglivet

Jag har haft en helt underbar långhelg nere i Grebbestad och nu sitter jag här och har lite svårt att sammanfatta det hela med bara ord. Känns ganska småtrist att vara tillbaka så som det alltid gör när man varit utomlands/på festival eller liknande.
En märklig sak är att vi stötte på väldigt mycket bekant folk från Karlstad/Kil och från Värmland över lag. Gamla klasskompisar, min frisör, en vikarie vi hade i skolan, personer från Facebook osv..
Vädret var dessutom förvånansvärt fint. Regn under natten och sol på dagen. Kan det bli bättre?

Jobbigast och eventuellt också roligast under resan var nog när vårt partytält släppte taget från marken kl. fem på morgonen och började blåsa iväg. Det var bara att häva sig upp ur den varma sängen. Där ute stod vi i tunna festklänningar/nattlinnen skakandes medans vi försökte få kontroll över det hela. Så otroligt roligt nu i efterhand med tanke på att en av oss "inte hade fått en blund på hela natten" pga. vissa personers påfrestande fnitter och övertrötthet och då mitt där ute brast ut i orden "jag är så jävla förbannad så jag skulle vilja slå ner er allihop just nu".

Här kommer bara några bilder:


Här är husbilen med vårt partytält utanför. Mitt emot hade vi också ett fyramannatält. (Man fick egentligen inte ens ha partytält men vi kom undan tack vare att vi blev lite bundisar med ordningsvakterna).




På bryggan.


Emma gjorde oss snygga.


Sen var vi redo för mingelbilder på nattklubben Konserven.

PIP

Har precis kommit hem från Frida och Roger.. Sitter nu och lyssnar på Those dancing days, såå bra.
Förutom att lämna av det mesta av min packning i husbilen satt vi även och planerade Putte i parken-festivalen som är  i Karlskoga i slutet av juli. Tur att man har en mycket uppdaterad och informerande bror för annars hade vi kanske nästan totalmissat denna höjdpunkt. Till Putte i parken kommer nämligen mycket bra musik jag vill lyssna och se på, som t.ex. Håkan Hellström, Those dancing days, Magnus Uggla, Timo Räisinen, Adam Tensta, Familjen och några till som känns helt OK. Ser fram emot detta och hoppas det kan bli av.

Men först blir det Grebbestad!
Vi hörs!

Wannabe

Mikael blir så uppenbart obekväm när jag spelar "Leona Lewis - Better in time" på hög volym och wailar med samt "shakar" loss lite... undrar varför...
Skönt att jag inte har några spärrar för det här med amatörsång och dans!

Partybag

Jag packar inför helgen, för på torsdag sticker jag till kusten! Inget vanligt förekommande för min del som faktiskt knappt satt min fot där nere.. nån sväng till falkenberg kanske men inte så mycket mer. Nu blir det i alla fall husbil i grebbestad med 5 tjejkompisar. Himla skoj.
Det kommer bli skaldjur, greksallad, vin och ost, färskpotatis... och en massa smörgåsar med mjukost förstås.
Det står PARTYBAG på väskan jag packar i. Ganska O-coolt men rätt passande just nu. Hoppas inte Frida och Carro också packar i sina som är precis likadana för då kan det kanske bli lite rörigt..


Maxad så det räcker

Idag har vi slitit häcken av oss på hamburgeriet pga. en nedrans festival. Man blir inte det minsta sugen själv på att åka på festival igen när man får se alla schletna besökare på deras väg hem...
Naturligtvis råkade jag också ut för att få torka upp en spya utanför toaletten.. Och jag är extremt känslig mot sånt där. Håller för öronen och är otroligt nojig till och med när det gäller mina nära och kära som behöver stöd och tröst. Men jag bet ihop och fick det gjort. Tummen upp.
Fick dessutom stå en hel del i köket och hjälpa till där, vilket var hemskt mkt trevligare nu när Linda och Marielle var sällskapet. Gillar dom tjejerna rejält! Kan väl säga som så att man får skratta åt eländet och göra sitt bästa i stunden.
Alla nya i kassan skötte sig också riktigt bra så vi var ett fint team sammantaget.

Imorrn byter jag arbetsmiljö helt och hållet och gör mig redo för lite lugnt och sansat assistentjobb.

Lite guldkant

Bara idag har jag fått två extra jobbpass i juli. Riktigt bra det! Måste spara inför LONDON! Resan är bokad och allt.. Ska bli mysigt att äntligen åka iväg till en storstad och lyxa till det lite för sig själv. Men det blir inte än, inte förrän i mitten av oktober närmare bestämt.

Nu åker jag till Kil och blir bjuden på grillat av ytterligare resande, men nu hemkomna föräldrar.

The mist

Det här var ta mig tusan det jävligaste jag har sett på film på länge! The Mist heter filmen och Stephen King ligger bakom den. Så otroligt hopplöst och då menar jag bokstavligt talat hopplöst. Han måste vara riktigt jäkla sjuk (och kanske en aning deprimerad) den där Stephen King för att kunna skapa sånt här...
Nåväl, den lyckades fånga mitt intresse och höll mig helt klart vaken i två timmar.

Sommarvikariat

Idag har jag varit på Charlottamottagningen och blivit varm i kläderna inför nästa vecka då jag ska vikariera där i fyra veckor. Det är ett helt otroligt trevligt jobb tycker jag. Men det är faller sig väl ganska naturligt när både arbetsplatsen och de man arbetar med är så trivsamma. Idag lärde jag mig att skriva ut remisser också, så nu får vi se om jag kan göra det sen. Det var något jag inte gjorde förra året nämligen..
Det enda negativa är att det inte innebär fler timmar. Men då är det tur att man har ett annat extrajobb vid sidan av såklart.

Nu blir det IKEA. Vi är i stort behov av persienner eller rullgardin nu när jag måste gå och lägga mig lite tidigare än vanligt framöver!

RSS 2.0