Fint liv

Att bli bjuden på ett glas vitt på uteservering en fredageftermiddag är inte fel alls skulle jag vilja påstå. Och snart blir jag bjuden på grillad halloumi osv... Och sista arbetet är idag inlämnat. Gud vad gött säger jag.

Hej hej

PresenterFatet fick jag av Mikael i julklapp och vasen var från Jonathan nu när han kom hem från sin resa. Jag tyckte dom passade väldigt fint ihop med löven, det guldiga och det bruna.

Litteratur

Igår läste jag ut Martin Bircks ungdom. Den var verkligen en besvikelse med tanke på att den är skriven av en av de författare vars böcker jag tycker har gjort störst intryck på mig. Alltså Hjalmar Söderberg. Visserligen så är det bara två böcker (Den allvarsamma leken och Doktor Glas) men än då... Martin Bircks ungdom var nästan bara trist och inget jag skulle rekommendera.
Nu funderar jag på vilken som ska bli nästa bok att ta tag i... Jag har läst väldigt lite det här halvåret och det känns lite tråkigt så jag ska försöka bättra på läsandet nu i sommar. Det står mellan någon av Orhan Pamuk eller kanske lite otippade Stekta gröna tomater som jag fick med mig från Sigrid i höstas.

Om jag får en hund nån gång så ska den nog få heta Hjalmar. Det är så himla fint!

Plugg

Måndagar är nästan alltid pluggdagar. Brukar sällan bli en effektiv pluggdag men tvingar alltid mig själv att få något gjort. På fredag ska mina sista 5-poäng lämnas in i form av en fyrasidig hemtenta på temat intersektionalitet. Bara begreppet intersektionalitet är i sig rätt krångligt och diffust. Men det handlar i alla fall om att man kan vara underordnad i samhället genom inte bara en kategori utan ibland flera st, som t.ex. om man är kvinna, invandrare, handikappad och lesbisk etc.
Jag ska jämföra två artiklar med varandra (varav en är på svår engelska) och med ytterligare två artiklar från kurslitteraturen. Känns ganska tråkigt och jag är totalt oinspirerad. Känns till och med roligare att åka till jobbet sen.. (de ringde in mig extra idag). Vore skönt att få de här 30 poängen avklarade ändå så får se till skriva ner nåt vettigt innan fredag.

Ps. Ett väldigt peppande inlägg skrivet i positiv anda.

L-word

Den här tjejen nedanför har det varit en hel del snack om i vissa bloggar. Verkar vara rätt många tjejer som tycker att just Shane i L-word är så het att hon har fått dem att börja fundera på sin egen heterosexuella läggning..  Jag förstår inte alls det faktiskt. Jag har över huvud taget svårt att förstå mig på det här med "butchar" (kvinnor som konstruerar maskulinitet), vilket enligt mig Shane gör. Jag ska inte gå in så djupt på det här för det är såklart väldigt invecklat och inte helt enkelt men för mig verkar det här med lesbiskhet och butchar lite motsägelsefullt. Samma sak är det ju med vissa homosexuella män som av andra männsikor ofta kan uppfattas som mer feminima. Jag vet inte om någon fattar vad jag menar nu men det är rätt intressant med såna här konstruktioner och beteenden.
Om någon insatt på området skulle förklara sin syn på saken kanske jag skulle tänka annorlunda, vem vet..
Jag som hetero tycker i alla fall att Shane är den minst attraktiva karaktären i hela L-word.
Sammanfattningsvis gillar jag själva serien i sig, som för övrigt börjar om ca. 10 min.


Bild tagen från L-words hemsida: http://www.thelwordonline.com/cast_promo2.html

MusikMan blir lite kär i låten... (även om den påminner mig om någon annan låt också.)

sms

Följande sms fick jag i förmiddags:

"Hej heter Magnus och bor i Småland.. Hittade ditt nr på mitt gamla nr.. Funderade på vem du är? Ålder? Var du bor? Hoppas du vill svara.. Kram"

hahaha... Herregud?

Vårdaren är jag

Enligt: http://www.prfekt.se/typealyzer/ som läst av min blogg och jag tycker att det stämmer väldigt bra faktiskt.
Om du har en blogg så gör testet.

Vårdaren (SF)


"Har du det bra?"


Vårdaren (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något föredrar de att göra det med personlig värme och hur beslutet påverkar människor. Hur viktig frågan är för dem själva eller andra de bryr sig om är oftast det första de tänker på, medan den rent logiska analysen kommer först i andra hand.

 

De är mycket mer intresserade av fakta om människor än om fakta om saker och brukar därför ha ett smidigt socialt liv. De brukar trivas bäst i arbeten där deras omtanke om andra personer kommer till sin rätt - gärna arbete med barn och äldre, socialt arbete, försäljning (om varorna är konkreta) och serviceyrken. Det som framförallt driver Vårdare är bra relationer med andra människor. Det kan vara både känslan av närhet med andra människor i nuet (att få hjälpa till eller bli hjälpt) eller upplevelsen av trygga och stabila långsiktiga relationer (familjen, vänkretsen, medlemskap i sammanslutningar etc ). De framstår ofta som sociala och personliga på gott och ont. Vill du få en Vårdares uppmärksamhet - pröva "hmm... skulle du kunna hjälpa mig med... eller hur mår du?".

Man kan ofta känna igen Vårdare på att de ofta använder ord som beskriver människor, känslor och deras uppfattning om dem.


Egoinlägg

Här står jag och tar kort på mig själv som en uppenbar amatör.. töntigt yes. Men kolla vilken fin T-shirt jag hittade för 100 kr.
Det var lite roligt att försöka förklara för Cornelia att jag hade köpt den på H&M´s herravdelning. Lite konstigt tyckte hon nog, men ändå ok eftersom den var fin.

hanna

Provocerande blåsa

Idag har jag kissat minst 10 ggr. Jag överdriver absolut inte.
Mest störande var det när jag hade gått endast en kvart på min promenad och var ungefär vid gubbholmen och då känner att jag redan är i JÄTTEbehov av toalett. Då hade jag ändå kissat precis innan jag gick, vilket jag alltid gör innan jag ska någonstans. Det var bara att vända om. A man´s gotta do what a man´s gotta do, typ. (ett uttryck som känns så totalt värdelöst)
När jag sen fortsatte min promenad gick jag en sväng runt gubbholmen igen eftersom det är lite grönare och skönare där, och vips så möts man av en ogenerad och kissande alkis.
Tänk om jag hade tagit mig den friheten istället. Precis som även den där besynnerliga bagladyn gjorde och brukar göra...
Ytterligare en parentes på temat.. Nämligen så fick jag sitta kissnödig nästan hela Magnus Betnérs show i lördags eftersom kön till tjejtoaletten var ofantligt lång som alltid och jag blir extremt stressad redan vid första ringningen.
Men som mamma brukar säga ibland, det kan vara bra att träna på att hålla sig.

Nöje

Det var roligt att träffa Matilda igår, man har saknat henne här hemma.
Här är en bild från förra sommaren... Fins tider som förhoppningsvis upprepas snart!

mattisojag
(Jag ser ut som en liten gris i ansiktet)
Mycket nöje.

Överraskning

Igår ringde det på mickes mobil, och det stod "Hanna hem". Vem är i luren när jag svarar..? Jonte! Jag blev aningen överraskad i och med att alla var förberedda på hemkomst först om två veckor. Kan bara fantisera om mammas min där i dörren när han ringde på. Skitkul såklart att han äntligen kommit hem.

Nu ska jag iväg och fika med mina två bröder, vilket aldrig har hänt förut. Har vi kanske blivit vuxna allihop nu? Det är nog så.. Det blir förresten en dubbelfika, för direkt efter ska jag möta upp Frida, Carro och fram för allt Matilda som  precis som Jonte alldeles nyligen har kommit hem från en längre resa.

 Det blir förmodligen en del rese- och upplevelseprat idag.

Hanna hårfager

Jag vette tusan vad hårfager betyder men strunt samma.
Jag ska till frisören imorgon... Detta innebär smått med ångest. Jag tycker inte om alls att klippa mig. Varken vågar eller "kan" någonsin klippa något annorlunda och kul, alltså en riktig frisyr, i och med att mitt hår är som det är. De flesta vet vad jag menar, tjockt. En killkompis uttryckte något om att jag förmodligen skulle väga ett par kilo mindre om jag kapade håret. Hemska tanke det också, att kapa håret alltså. Jag har haft mardrömmar om att någon har rakat av mig allt i sömnen.
Jag är nästan övertygad om att jag passar bäst i mitt långa hår men det är alltid lika tråkigt att boka ny tid för att klippa topparna och tunna ur, trist trist.
Till hösten kanske jag vågar mig på en lugg eller liknande, men just nu känns det lite opraktiskt med en svettig lugg i sommarvärmen och framför allt i jobbvärmen bland all frityr.

Kisstanten

Jo det är nämligen så att det finns en tant, skall inte understrykas att det är en väldigt schleten sådan, som brukar gå runt på Nolbygatan vid konsum där jag bor, med någon form av vagn och en massa konsumpåsar fyllda med något.
För några veckor sedan satt jag och åt frukost och möts av denna schletna tant när hon sätter sig bara ett hundratal meter bort och kissar. Det är alltså helt synligt för inte bara mig men för alla som bor i det här avlånga lägenhetshuset, alla som går förbi på gatan, alla som kör förbi som ska till Konsum osv osv...
Igår när jag, Ola och Mikael satt och fikade möts vi av precis samma syn.. Det här var dessutom en fredag mitt på dagen när jättemånga helghandlar precis bredvid. Men där satt hon i alla fall helt odiskret och gjorde sitt, torkade sig med något papper, som hon sedan la i en av konsumpåsarna... Olas min är obeskrivlig! Så sjukt äckligt som han tyckte att det var.
(Mikael använde sin superkamera och zoomade in henne precis efter kissningen så nu har vi henne förevigad på en fin close-up.)

Fredag

Om ett par timmar kommer Ola hit och dricker kaffe med mig. Det var alldeles för längesen nu faktiskt så det ska bli himla trevligt. Då ska han få se det "nya" vardagsrummet, mitt omgjorda köksfönster och lite sånt.. Jag och mamma planterade ju om alla mina blommor förra helgen när pappa och Mikael tapetserade (gillar genustänket där), så nu består dom inte bara av rötter utan lite jord också. Fin fint.
Ikväll ska jag halka och stressa runt på jobbet vilket känns helt okej eftersom jag är ledig i helgen och vädret ska hålla i sig.

Förresten så är jag så himla effektiv med min uppsats, det känns rätt gött faktiskt.

Ny konst

Vilken grym tjej och helt fantastisk konst. Dessutom bor hon i Karlstad och gick på Sundstagymnasiet. Helt klart värt att kolla in.

http://www.annaileby.com/galleriet.html

Hur man pausar

Nu har jag kommit igång med skrivandet av den här nedrans 10-poängaren. Jag gillar inte det här faktiskt. Sitta och dra gissningar på hur och varför folk beter sig/klär sig/pratar på ett visst sätt utifrån en timmes observation. Känns väldigt O-coolt faktiskt. Jag känner mig alldeles för ny på genusämnet för att kunna skriva något vettigt som jag samtidigt kan stå för också.
När jag satt där på cafét och spanade, med Sara som sällskap, så kände jag mig extremt fel. En man av utländskt ursprung lade märke till mitt anteckningsblock och att jag iakttog honom... Jisses han måste undrat varför i hela friden jag satt och glodde på honom och hans familj och förde anteckningar. Fy, det kändes elakt.

Bortsett från alla mina pauser (skriva lite blogg, läsa lite Kulturkoftan, lyssna på lite Jason Mraz - I´m Yours) så har jag hunnit en bit med uppsatsskrivandet i alla fall.

Äntligen!

Popmorsa är tillbaka!! Saknat den.

Favoriten

Men gud vad bra Desperate housewives var då! Det är lätt min favoritserie nr 1!
Alltid smaskiga intriger, sorgliga öden, bra början med en röd tråd genom avsnittet och ett slut som innefattar en riktigt intresseväckande cliffhanger. Konstigt nog så känns de omoderna mans- och kvinnorollerna och allt det stereotypa helt oprovocerande för mig här också. Det ska bara vara så helt enkelt.
Kanske är värt att köpa boxen sen när hela serien nån gång sorgligt nog kommer läggas ner.

Queera världen

Funderar på att se på Outsiders ikväll. Verkade vara extremt queert i kvällens program och det kanske ger mig lite inspiration till mitt 10-poängsarbete. Funderar nämligen på att använda mig delvis av queerteori på min observation. Det som är med i Outsiders ikväll är väl kanske inte sådär väldigt förekommande men ändå..
Queerteori är annorlunda och intressant. Man tvingas se lite längre och problematisera sånt man annars ser som högst normalt.


Tips!

Skön låt en måndag som den här!

Sebastien Tellier - Divine

(Youtube ville inte vara med så ni får kolla upp själva)

I brist på annat

Jag sitter och njuter av mitt perkulatorkaffe och allt är en enda röra omkring mig. Jag gillar inte den här O-ordningen nåt vidare men jag får stå ut. Vi ska nämligen äntligen tapetsera vardagsrummet i helgen och där av detta kaos. Jag tror det kommer bli superfint! Kanske kan bli en bild upplagd på det eller så.
Men först kan jag bjuda på den här. Riktigt härlig bild från i onsdags.

fresch

RSS 2.0