En dippsås till dina pommes kanske?

Jag har haft en intensiv, ganska lång jobbhelg så det har verkligen inte hänt något roligt alls.
Eller jo en rolig grej, jag fick med mig två biobiljetter hem från jobbet tack vare att vårt lag (6 personer i varje) vann merförsäljningstävlingen.
Merförsäljning innebär t.ex. en dippsås eller plusmeny extra till menyerna. Desto mer man säljar desto bättre procent och nu hade tydligen mitt lag haft högst procent sammanlagt. Så tack tack, det var ju trevligt. Trist att jag var sämst i vårt lag dock, vilket jag i och för sig kan skylla på diverse faktorer men nu ska jag inte göra det utan bara vara nöjd.
Det får nog bli Patrik 1,5 någon dag i veckan. Har redan sett flera av de andra som går nu och som är de enda som känns hyffsat bra.

Hoppas att ni andra haft en fin helg!
God natt

Luciatåg

Jag fick nyss den här adventsljusstaken av mamma och pappa som lite tidig julklapp. Egentligen hade mamma kollat ut en vit, enkel och bågformad lite modernare variant på Village men alla i vitt var slut. Vi kollade om det fanns några på Village i Linköping eftersom mamma och pappa ska dit i helgen, men icke, alla 12 de skulle få in var redan uppbokade. Snacka om populär ljusstake. Jag är i alla fall nöjd med den här lite gulligare varianten som jag valde istället.
Snart kommer Micke hem och då ska vi försöka få stjärnan i vardagsrummet att dingla mindre. Hoppas att vi lyckas.


Prosit

Äntligen har apelsinerna blivit så där perfekt goda igen med en massa smak. Har faktiskt väntat på det ett bra tag nu..
Jag har adventspysslat lite här idag. I Helgen jobbar jag så därför fick jag tjuvstarta lite (som så många andra också gör). Har insett att jag inte alls gillar den nyinköpta julstjärnan som hänger här i vardagsrummet. Den är fin och så men jag orkar inte med "dinglandet". Även om man inte rör den så dinglar den lite smått och jag blir tokig på det. Jag kanske vänjer mig.

Jag äter i detta nu en liten bit Lindt choklad 72 %, samtidigt nyser jag också nyser jag lite till... Jo, jag gör nämligen det av mörk choklad och ofta även av stark eucalyptos. Så nu vet ni något nytt om mig.

Teak är fint

UnderbaraClara har ett så himla personligt och härligt hem. Älskar hennes bilder och det där bordet är fantastiskt snyggt! Allt utom mattan är tydligen från loppis också, vilket gör det hela ännu mer imponerande.
Egentligen hade jag tänkt lägga upp en bild på vår nya "bänk" i teak som jag bytte ut mot en tråkig furubyrå i hallen. Efter att ha sett bilden nedan med fler så kändes det inte lika kul längre...
Jag vet inte exakt vad jag ska ha stående på bänken än men så småningom kanske en bild dyker upp.


Den här bilden är såklart tagen från hennes blogg som jag länkade ovan.

Med rödrosiga kinder

Kom alldeles för en stund sen hem från en långpromenad med Johanna & Mia. Det var riktigt härligt måste jag säga. Motion och trevlig pratstund under tiden. Tack JB, för att du drog ut mig.

Nu ska jag äta mat som Micke lagat och se på färjan i brist på annat. Lite kul är det ibland men man blir inte direkt sugen på en tripp själv. Snäppet värre än killingen en sommarkväll, på halloween eller juldagen.

Röda läppar

Jag & Johanna igår. Jag härmade henne och lånade samma läppstift. inte direkt originellt.
Vi hade en skitkul kväll hemma hos Carro först, på bussen och slutligen på Ankan. Tack alla som var med!


Lånade bilden från Johannas blogg.

Stöldgods

Häromdagen sålde jag min gamla Nokia 6280 via blocket. En mycket pålitlig och bekväm telefon som jag egentligen skulle ha kunnat behålla men jag råkade döda den på något sätt och jag trodde inte att den fungerade alls (tills pappa bevisade motsatsen). I alla fall så hade jag redan då fått en ny mycket finare mobil och därför kunde ju nu någon annan få bättre användning av den. Jag fick enormt mycket respons på en gång och alla ville tydligen ha den. Dumt att jag inte la upp den på Tradera förstås men gjort är gjort.

Mitt i all respons får jag det här mailet:

"Hej

Vi har sett dina försäljningsmetoder av stulet gods under en tid. Du
kommer bli kontaktad i början på veckan av oss.
"

(Enligt mailet är personen som skrivit från rikskriminalen).

Kan känna att det hela är mycket märkligt. Det jag tidigare har sålt är jeans, skor och uppsydd balklänning. Stöldgods? Nej, inte det minsta faktiskt.


Redo för kvällen

Dricker just nu en nyhet från systemet, "Sabai - Wine Spritzer", mycket god och kan få funka som substitut till  SPY - winecooler.
Och ungefär såhär ser jag ut:


Helt sned och ganska dålig bild men alltid något.

Som sagt, utlottning?



Johanna önskade bild på åbäket. Till höger är alltså ljusstaken som Hemtex bjöd på.
För att förtydliga så ligger den där på bordet endast tillfälligt. Annars kan man ju tro att jag gillade matchningen av svart glansigt fat och svart glansig ljusstake.
Men visst ser den konstig ut? Ungefär som att den egentligen borde stå...

Radiogirl

Fortfarande väldigt mycket fredags/lördagskänsla på den här låten! Jag blir på bra humör.
(Och väljer däröför att bortse från vilka fler som lyssnar på just den här gruppen)


Gratis är fult

Vi kom hem med två nya juldukar, 6 glas med tillhörande tillbringare och en extremt ful ljusstake. Kan vara den fulaste ljusstake jag sett.
Varför vi har med oss en så ful ljusstake hem? Ingen ville tydligen köpa dem och därför fick kunderna (Micke i detta fall) med sig den gratis. Det kändes liksom lite otacksamt att tacka nej..
Jag kan lotta ut den här på bloggen om ni vill... haha.

Oj vad det snöar

En helt okej fredagskänsla idag. Ska ner på stan snart och äta lunch med Micke.
Funderar på Funkpasset på Friskis sen.. Det är en gästande ledare från Dansstudion som leder passet, så vi får se om jag känner igen personen. Kan nog bli riktigt roligt om jag får en någorlunda bra sikt framåt. Är ju ändå det som blir avgörande för hur bra man själv snappar upp koordinationen/stegen under tiden..

Längtar till imorgon ändå.. Carros har 20-årsfest som jag tror kommer bli en hit. Jag har köpt ny, fin och bekväm jeansklänning att ha på mig. Tänk att jag lyckas få med bekväm som en viktig egenskap när jag köper festkläder. Inte illa.
Rosé & Fanta får bli kvällens dryck, med inspiration från "Bonde söker fru-Peter" och hans gäng. (Jag är inte ensam om denna smått töntiga efterapning).

Möte

Alldeles snart sticker jag på ett möte.. på Friskis...

Vi får se vad som händer.

Träningen gör oss tajtare

Som sagt, dansaerobic är kul. MEN, jag har en ovana av att bli lite irriterad över vissa saker.

Det är ganska trångt i salen och vi "stammisar" har våra favoritplatser någonstans längst fram eftersom det är minst risk att råka ut för en arm i ansiktet eller liknande just där.
Det är absolut inte så att det står Hanna i golvet där jag brukar stå så jag hade inte brytt mig om någon annan hade ställt sig där, från början. Men när man kommer sent och får en sämre plats längre bak är inte det mitt problem och därför blev jag faktiskt förbannad när personen ifråga rakt framför näsan på mig snor min plats innan jag hunnit tillbaka från vattenpausen. Inte ok alls faktiskt. Man tar inte någon annans plats under passets gång.
Jag fick helt pinsamt kapitulera och gå långt åt sidan eftersom det var fullt överallt runtomkring och till skillnad från andra så knör jag mig inte in.

Ja, jag vet att jag är en liten bitterfitta som har en förmåga att blåsa upp det hela men jag gillar inte folk som är så uppenbart fräcka.
Jag känner att den bästa och kanske enda lösningen är att jag blir ledaren för passet, så kan de andra knö bäst de vill sen.

I hallen framför spegeln

Ja men se så jämnt och fint jag lyckades klippa luggen idag...
(Don't mind osminkat ansikte och korviga fingrar)


Kalorier plus och minus

Var så otroligt hungrig inne på Konsum och utan minsta inspiration eller matlagningslust slank en fryspizza "Ristorante - mozarella" med hem.. Inte ett genialiskt drag när man försöker tänka på vad man stoppar i sig men den var i alla fall väldigt god. Förvånansvärt hög klass på den för att vara en fryspizza. 
Jag får köra extra hårt på dansaerobicen som jag ska på senare! Dansaerobic är skitkul, bara så ni vet.

Semesterbild

Två bruna och fina femtedelar av familjen.
(Mamma, vi är tydligen två om att se väldigt sura ut när vi är trötta).


Smutsigt

Hockey på TV:n men jag fördriver istället tiden med några av 1000 apors filmklipp.. Namnet Schulman har blivit så smutsigt så jag skäms nästan för att skriva det, namnet alltså. Oavsett så är vissa klipp oundvikligt underhållande och jag bara måste skriva det.
Framförallt syftar jag då på Alex och Calles tolkning, eller ska man kanske kalla det förlöjligande av "Ghost" och "Dirty Dancing". Man äcklas lite när man ser dem.. Men roligt är det. Dirty Dancing är faktiskt en riktig löjlig film sprängfylld av klyschiga repliker, men jag älskade den när jag var yngre och tittade på den ungefär en gång i veckan med Johanna L.
Nu funderar jag på vart du, Caroline Kinell, hittade klippet med Brokeback Mountain imitationen på 1000 apor? Jag hittar det verkligen inte någonstans och måste se det!

Micke är smart han.

Ny måndag med nya tag. Jag börjar bra, genom att läsa engelska vetenskapliga artiklar om arbetsmotivation..
Ibland blir jag förvånad över mina bristande kunskaper i engelska. Det är tråkigt.
Jag hade inte MVG i Engelska på gymnasiet men var ändå ganska nära att få det, så jag tycker att det här borde kännas mindre jobbigt än vad det faktiskt gör.
Lite segt att behöva fråga Mikael vad vissa saker betyder (det går snabbare än att slå i lexikon).
Tycker att det kan räcka med att han är bättre än mig på matte, geografi, historia, datakunskap, teknik, politik osv osv..
Vilken fin självförtroendekick jag gav mig själv nu.. Jag kan vända det till att lite självdistans har ingen dött av.

En till och en till

Många i min ytliga omgivning skaffar barn. Likaså är det med silikonbröst.
Det blir fler och fler faktiskt..

Jag är inte speciellt sugen på något av det och därför är det extra fascinerande att så pass många tvärtemot mig är det.

Men ett hjärta då..?

En fredag alldeles ensam här hemma... Det tycker jag inte alls om faktiskt. Särskilt inte när jag ska jobba i helgen och Micke ska vara ledig. Dumt när helgerna kommer i otakt mellan oss.
Jag åt pasta förut på Vero med Johanna så det blev mitt sällskap för dagen, inte fy skam det heller. Sen köpte jag med två viner hem och jag funderar ärligt talat på att dricka lite av det ena till idol. Ensam framför idol med ett glas vin, Misärvarning.

Pratade nyss med Felicia på jobbet och hon ville att jag skulle komma in lite tidigare imorrn och fixa en massa ballonger och sen sitta och ansiktsmåla barnen. Det är nämligen familjehelg, yey.
Förstår inte hur jag kunde ställa upp på det egentligen. Jag som är riktigt kass på att måla. Jag får typ envisas med hjärtan och sånt. Så kommer säkert nån liten kille och föreslår t.ex. en drake, en spindel, en bil eller något annat ogenomförbart. (Fint genustänk där Hanna). Känns ändå skönt att börja tidigare för då får jag sluta tidigare också.. Lite kul att Felicia sa att "Ja men det är typ *** och *** och *** och *** och *** som jobbar imorgon och av dem så tror jag att du är bäst!" Haha jag kommer få skämmas och jag hoppas innerligt att föräldrarna inte följer med fram och tittar på.

Stil

Hon är snygg den där Kirsten Dunst.


Bild från Knightcat

Huvudvärk och charmör

Jag däckade vid nio igår.. Hade sån där spänningshuvudvärk igen. Jag höll ut under hela "Bonde söker fru" men när Greys började så kände jag att jag inte orkade med TV-flimret längre. Har självklart fixat ner avsnittet nu ändå så jag kommer se det sen. Jäkligt trist att jag får återkommande huvudvärk dock, man blir ju nästan lite orolig. Antar att det inte är något allvarligt men det vore skönt att få veta orsaken till det så man kanske kan undvika att det uppstår. Jag kanske är elallergiker? Fy det verkar hemskt. Det var en kvinna på besök hos Malou i EfterTio och hon var det. Stackars säger jag bara.

Han Magnus i Bonde söker fru verkar ju för övrigt inte riktigt klok... I varje program drämmer han till med någon extremt pinsam och utseendefixerad kommentar. Igår var det något i stil med "Tja, Linn platsar ju inte direkt i Playboy men det orkar jag inte bry mig om nu" och första veckan "Ja vi får väl se här nu då hur de ser ut tjejerna, de skrev ju inte direkt BH-storlek i breven, hehe.."
Charmig kille, verkligen.


Jaja

Fy bubblan vilken tråkig dag det här har varit.
Tämligen seg föreläsning i förmiddags. Inget kändes varken nytt eller intressant ska jag vara ärlig och säga.
Nyttig information om forskningsmetodik, men nej, inte speciellt kul.
Var mycket mer exalterad i våras när man kom hem från genusföreläsningar och varenda en kändes intressanta och allmänt roliga.
Självklart hade jag inte förväntat mig samma sak nu men jag längtar tills det blir en lite annan inrikting på föreläsningarna. Komma ifrån allt det grundläggande så småningom. 
Resten av dagen har jag mest väntat på att klockan ska bli sju så jag kan hämta upp Carro och åka iväg och köra corepasset. Det passar mig så mycket bättre med träning tidigare under eftermiddagen så jag kan "ha det gjort" sen.
Men nu är det snart dax att bege sig och det är tur det för snart klättrar jag på väggarna.
Vi får se om passet är något att ha också.. Muskler behöver jag i alla fall.

En gång till

Jag har inte så mycket att skriva så det blir några fler bilder från Halloweenfesten. Frida laddade upp 56 nya på facebook förut. Jäkligt roliga bilder! En partyprisse hade visst gått lös på kameran och tagit bilder i typ alla situationer. Jag vågar tyvärr inte bjuda på de lite mer grövre bilderna.












Dagens bestyr

Var på sjuhelsikes jobbig spinning i förmiddags.. Mycket på grund av att styret satt löst under halva passet och att jag inte orkade byta cykel mitt i uppjobbat flås. Innan hade jag dessutom skämt ut mig inför hela spinninggruppen då jag hade slagit in maxpulsen fel med exakt 100 slag, vilket resulterade i att jag låg på röd färg med typ 90 % av maxpuls innan passet ens börjat. "Ehe, det är nog något fel på mitt pulsband... liksom såå trött är jag ju inte." Bra där.

Nu har jag dolat runt i lägenheten, städat, duschat och fixat i ordning mig lite, sett ett par avsnitt av "How I met your mother" och lyssnar nu på en grym låt med Martha Wainwrights.
Senare kommer några fina människor hit och dricker vin tillsammans med mig. Lite ost och sånt blir det också.

Lyssna!


Tankar om filmen igår

Filmen igår var minst sagt annorlunda när det kommer till svenska produktioner. Med riktigt bra skådespelarprestationer av huvudrollsinnehavarna och nytänkande story lyckades den fånga mitt intresse under hela filmen trots bultande tinning (förbannade spänningshuvudvärk). Måste bara påpeka att jag inte kunde sluta tänka på att den ena huvudrollsinnehavaren påminde mig om Johan Palm i idol. Störande grej.
I övrigt var filmen inte alls så läskig som jag trodde att den skulle vara. Jag förväntade mig att jag skulle behöva hålla Micke i handen och blunda då och då (ungefär som när vi såg spanska filmen "rec.", men så var inte fallet.
Jag blundade dock en gång under filmen och det var när en fruktansvärd scen med katter uppenbarade sig. Fy tusan vilka kalla kårar jag fick. Tack alla regissörer och filmskapare som gillar att spä på min klatträdsla ännu mer genom att framställa dem som riktigt jäkla dödsgalna! Finns faktiskt en hel del filmer där katter goes crazy om man jämför med hundar.

Var god sitt

Lite roligt varningstecken det här. Från någonstans i Thailand förra vintern.



Nu ska jag äta mat som jag tror blir supergod (kassler med ngn fetaost, soltorkade tomater m.m blandning till ris) och senare ska vi på bio och se "Låt den rätte komma in".

Ha en mysig fredagkväll!

Blommor med effekt









Onsdagssysslor

Solen skiner nåt så fruktansvärt mycket ute så jag måste verkligen ta mig ut på en promenad nu. Väntar till klockan blir elva så jag kan lyssna på P3 populär under tiden.
Sen ska jag hem, äta potatis- och löksoppa (har fått dille på det), göra mig i ordning och sen ut på stan och fika. Härligt.


Ska bland annat träffa de här pinglorna.

Konstaterande

Känns riktigt bra att Obama vann!
Tål inte att lyssna på McCain.. Saggigare gubbe får man leta efter.


Bloggtips

Dagens bloggtips: http://lillablanka.blogspot.com/

Även om hennes inredningstil inte alls påminner om något vi har i den här lägenheten så tycker jag att det är superfint.
Lite mer den stilen som Mia & Johanna har. Precis som Linda sa en gång när hon och jag var inne på NOLL 54, "Det här känns verkligen så mycket Johannas hem". Och det stämmer ju verkligen.
Om jag skulle försöka få in den stilen här vore vi tvungna att ändra om typ det mesta och det känns som ett alldeles för stort projekt.
Tror inte att Micke skulle gilla det här hemma heller... Eventuellt skulle han tycka att det blir för feminimt med allt det vita, blommiga och allmänt krimskrams.

Andas ut

Enorm frihet- och lättnadskänsla att sitta här hemma nu och ha tentan avklarad.
Borde få VG på den men det kändes inte alls lika bra som efter förra tentan. Så vi får väl se.
Det är skönt att betyget inte direkt spelar någon roll nu... Om man har tänkt sig att forska inom ämnet i framtiden måste man ha VG på allt man gör, men det har jag inga planer på alls så det är nog lugnt.

Nu är jag helt ledig från skolan tills fredag. Gött gött.

Igår kväll

Festen igår var riktigt trevlig till en början.. Mycket folk, trångt och mysigt. Så småningom hände lite grejer som slutade med polis, glasskärvor och diverse trevligheter som jag väljer att inte förtydliga här (av hänsyn till känsliga läsare).
Här kommer lite bilder:


Oscar och hans svarta öl.


Matilda och Carro, så fina så.


Vet inte riktigt varför dem alltid ska mysa runt halvnakna, men det hör numera till.


Blev lite vääl mycket posebilder på den här festen.


Oscar hade roligt med den där sprutmojängen.


Carro var där och gjorde oss sällskap trots att hon var tvungen att vara nykter.

RSS 2.0