Redo



Nu drar jag till Kil på fest. Ögonfransarna syns dessvärre inte på bilden, men klänningen från London är tjusig.

Fredagsmes

Kunde inte låta bli att kolla på "Om en pojke"... igen. Vet inte hur många gånger jag sett den, men ett antal i alla fall. Samma sak med Notting Hill och Love actually. Bridget Jones dagbok och Music & Lyrics har jag också sett fler ggr än en..
Ganska genomtöntigt eftersom det är uppenbart att Hugh Grant är med i dem alla. Fast filmerna är bra ändå, riktigt bra tycker jag. Att en viss Hugh är med i dem gör dem inte sämre.

Vilka mesiga sidor jag visar av mig själv...

Spökar ut mig

Jag ska ner på stan sen och leta upp någon passande överdel till min svarta kjol. Överdelen måste vara i rött eftersom den är tänkt till lördagens fest. Funderar även på att köpa med lösögonfransar... Nu när mina lider brist på både längd och volym så kan man ju passa på och prova. Dessutom kan jag skylla på att det är Halloween om det skulle se överdrivet ut.
En kaffe med Johanna får det blir också!

På Frida Fahrman ser lösögonfransarna helt okej ut när det är tänkt för fest.


Bild tagen från Frida Fahrmans blogg

Ärligt talat

Det här ser ju för fasiken inte klokt ut.
Mamma hade nån sån där hängandes i garderoben för längesen men jag antar att den hörde till "utklädningslådan" eller något.
Såg på Vakna med the voice en stund imorse och då var Blondinbella där för att prata om sin 18-årsfest som hon har ikväll. Även där kunde man se henne i sin nya 14 000 kronors päls som var av både kanin och räv, eller vad det var hon sa..
Usch säger jag bara.

Lite tragglande och lite längtan

Den här onsdagen är tämligen händelselös. Jag tragglar mest organisationsteorier, med vissa pauser för bloggläsning, vattning av blommor eller vad som helst egentligen. Det blir en hel del pauser kort sagt.
Det känns så omotiverande att försöka banka in kunskaperna i huvudet men det är i princip det enda som funkar inför tentan. Här kommer ett av många exempel på lite halvlöjlig kunskap som vi ska plugga in:

Tio olika ledarroller:
Toppfigur
Anförare
Förbindelseled
Informationssökare och mottagare
Informationsspridare
Talesman
Initiativtagare
Krislösare
Resursfördelare
Förhandlare

Jag kan i och för sig tillägga att jag lyckades skriva samtliga i rätt ordning nu utan facit.

Efter den här veckans tentaplugg känns det passande med Oscar och Carros Halloweenfest på fredag samt Talles och Pers gemensamma 20-årsfest på lördag.
På Halloweenfesten har jag inte tänkt klä ut mig.. Jag har ingen inspiration till det.
På Talles och Pers fest är temat svart-vitt för singlar och svart-rött eller vitt-rött för upptagna. Lite kul.

Träningsschema

Eftersom jag har tränat dåligt de sista veckorna och känt mig som slappis av värsta sort, så kör jag "all-in" på träningsfronten den här veckan. Det här är planen:

Igår: spinning medel
Idag: spinning medel
Imorgon: dansaerobics
Torsdag: eventuell vilodag
Fredag: spinning medel puls

En hel del spinning kanske, men det är faktiskt  roligast så jag orkar inte tänka alltför mycket på variationen just nu.
Både fredag och lördag blir det fest vilket innebär att jag inte räknar med någon motion under helgen.

Snålis

Dagens snålaste:

Såg att pizzerian på Bergvik hade dragit dubbelt så mycket pengar än vad min mat kostade när jag åt mat där i fredags. Jag ringde och förklarade situationen och över telefon sa killen att det bara var för mig att komma dit å visa upp kvittot så skulle jag få pengarna tillbaka.
Så duktigt att jag hade sparat kvittot och allt. Jag menar hur ofta sparar man ett kvitto från en pizzeria?

Jäkla lugg

Är det bara jag som tycker att det är extremt svårt att ha lugg..? Den ser olika ut varje dag efter att jag fixat den.
Har lagt ner otroligt mycket mer tid än vad jag är villig att göra på en jäkla lugg.  Har nyss stått och försökt klippa den och det är inte lätt på något plan! Råkade klippa av lite av mina ögonfransar mitt upp i allt också, perfekt. Läste som tur var nyss att ögonfransar brukar växa ut ganska snabbt igen.
Måste snart till skolan för summering av organisationsteori inför tentan. Kanske är tur för annars hade jag väl aldrig lagt ifrån mig saxen. Jag blir aldrig nöjd om man säger så.

Ett inlägg i ren och skär ytlighetsanda.

Kräk

Måttligt roligt när den här drösen entrade våra dörrar för att äta på resturangen idag.
Deras fel att jag inte fick någon rast på sju timmar.
Det är såklart alltid jäkligt påfrestande med långa köer som gör att man aldrig får gå iväg och äta eller ens dricka, och när det är såna där kräk som man måste passa upp på så känns det förjävligt. Jag skulle definitivt inte vilja vara polis såna dagar som idag heller. Tänk vad olidligt att behöva stå och se på när nazister demonstrerar.
Ville bara få det sagt.

Två månader

Idag borde jag få ett sms från Kinell där det står exakt som följer: "Två månader kvar..."
Till julafton menar hon förstås. Hon är lite rolig för jag har fått ett sånt sms av henne den 24:e varje månad sedan april eller något. Nu börjar jag dessutom längta efter julen men i våras kändes det lite mindre peppande med sms:et.
Jag börjar redan planera lite smått för hur jag ska fixa julmys i lägenheten och sånt.. Kanske slår till på en liten julgran till och med. Förra året kändes det onödigt att ha något annat än lite adventsljusstakar eftersom vi ändå var utomlands över hela jul och nyår. I år får det bli jul dubbelt upp istället. Är sugen på att boka julbord också, någon som är på?

Voilá

Ja men se så fint, en alldeles ny spis kom dom hit med idag. Väldigt fräscht.
Det har luktat riktigt illa från den gamla spisen ända sedan i måndags och den stora plattan har dessutom varit ur funktion sedan "smällen". Så nu känns det bra att slippa oroa sig för att andas in farliga ämnen i luften.



Tips till mig och er

Slog på EfterTio med Malou och lyssnade på bokprat i hennes bokklubb.
Jag blev riktigt sugen på att läsa Något att säga dig som var veckans bok. Så här skriver Malou på hemsidan om boken:

"[---]Hans nya roman, Något att säga dig, är en halsbrytande berättelse om Jamal som arbetar som psykoanalytiker mitt i London. Han har, precis som författaren, ett ben i den brittiska kulturen och ett i den pakistanska. Hela hans liv går ut på att bli så brittisk som möjligt, vilket är oerhört svårt, eftersom hans pakistanska arv hela tiden pockar på uppmärksamhet. Det är en bisarr, rolig och allvarlig berättelse om några udda personer som skildras både ömsint och humoristiskt. Jamal själv sitter på sin praktik och lyssnar på de mest häpnadsväckande historier från sina klienter. Han blir delaktig i hemligheter om sex, våld och passion. Men själv ruvar han på en hemlighet som han aldrig har berättat för någon.
Det är en underbar historia om ett annorlunda, mångkulturellt London som jag verkligen kan rekommendera."



Älskar det färgsprakande omslaget också.

Negativ spiral

Jaha, nu funkar helt plötsligt inte våran spis idag. Det var någon propp som gick igår så det luktar bränt i lägenheten fortfarande idag. Jag visste dock inte att spisen inte skulle gå att använda. Hade ju planerat att göra soppa och hade köpt ingredienser och allting men nu måste jag äta någon form av micromat. Det har jag ingen lust med. Utemat har jag inte heller lust att priorietera eftersom jag gjort det alldeles för mycket nu. Borde äta nyttig mat eftersom jag inte kunnat träna på över två veckor snart. Anledningen till det är resan och på det en förkylning.
Nu måste jag vända på den här negativa spiralen.

Inte lätt att vara normalviktig

Usch jag kan inte låta bli att störa mig på att 59 kg tydligen anses vara övervikt i filmen Bridget Jones dagbok.
Tänker inte skriva moralinlägg om det nu men för mig är det högst olämpligt.

Skillnaden är hårfin

Jag - Är det du som andas så att det låter sådär?
Mikael - Nej, dom borrar på tv:n.

Svaret jag fick hade ett tonläge som lät väldigt mycket som att han tänkte "jisses vad hopplös du är".
Men det lät faktiskt som när en person med mycket tät näsa andas högt. Lite konstigt kanske.

Fattig på kommentarer

Nu har jag inte fått någon kommentar alls sedan min nya frisyr-inlägget.
Fasiken, jag har ju ingen lust att lägga upp bilder på mig själv för att få lite kommentarer.

Kvällsrapport

Min sambo har legat i sängen hela dagen så jag har varit hos Johanna istället.
(Vet inte varför jag skrev sambo. Tycker det är lite fult med folk som kallas sina respektive för "min kille" "min sambo" "frugan" osv. när man vet att den man pratar med också vet vad "frugan" eller "sambon" egentligen heter).

I alla fall. Vi tog en sväng på stan efter lunch på Maché. Jag köpte gråa leggings, underkläder och ett par jättesköna, varma och fina beige-bruna stövlar utan direkt klack. Så himla nöjd och glad att jag inte köpte ett par skor från Replay för 2000 kr i London. De här kostade 500 kr eftersom det var 30 % rabatt och det var mycket bättre!
Sen blev jag bjuden på pizza i Johannas soffa och vi tittade på Stjärnor på is.

Det ser ut som skit här hemma med IKEAkartonger och resväskor i hela hallen med en massa insamlad damm.
Hoppas att Micke har ryckt upp sig imorgon så vi kan hjälpas åt med att röja lite här innan vi ska till min kusin på 18-årsmiddag. Det känns bättre att städa när man är två om det.

It´s friday Im in love

Mikael kom nyss hem med rödvin och en schäslong till vår Karlstadsoffa..
Vilken trevlig fredagsöverraskning!

Han ska på Hellacopters sista spelning ikväll och jag åker till Frida och umgås istället. Men imorgon kommer jag inviga soffans nya del det kan jag lova.

Ha en trevlig fredagskväll!

Höstig bild

En liten bild bara...
Vi bodde där i närheten av Kensington Gardens / Hyde Park.


Organisation och kön

Jag har varit helt ur pluggform. Kändes trögare än någonsin att sätta sig och läsa i "Det ordnar sig - teorier om organisation och kön" för att sedan skriva en kompletteringsuppgift om kvinnor på chefsposition med könsneutral strategi.
Jag missade ju ett workshoptillfälle nu i veckan så det här blev "straffet". Som tur är kändes straffet lagom snällt eftersom jag läste ovanstående bok i våras. Så nu, efter ca. en timme är det så gott som klart faktiskt. Känns riktigt skönt.

Kommande tenta den 3 nov är jag däremot inte alls i form för. Föreläsningarna på ämnet organisationsteori har varit nästintill värdelösa och litteraturen är så teoretisk som den bara kan bli. Jag menar, organisationsteori, det säger sig självt. Lärarens "organisationsteori är så upphetsande att jag spricker" prat känns såhär i efterhand inte alls uppmuntrande.

Min flygräddning

Idag räddade Martin Kellermans sommarprogram ena halvan av flygresan hem och Marian Keys den andra. Jag hade inga förväntningar alls på serietecknaren av Rocky eftersom jag aldrig läst ens en rad ur den, men sommarprogrammet  var skitbra. Det kändes väldigt ärligt och äkta. Lite så som Marian Keys är i sin bok "Tankar från sängkanten". Jag läste om hennes hår som alltid blir krusigt i fuktigt väder och att hon därför avskyr friluftsliv, att hennes ena öra är utstående och det andra inte och att hon därför alltid måste ha håret utsläppt (känner igen problemet), att hon har älskat att missbruka smink ända sedan hon var 10 osv osv. Allt är väldigt ytligt och utseendefixerat men med hennes självkritik och insikt till det hela så blir det ganska kul. Lagom flygplanslitteratur.

Ska också tillägga en härlig men mycket förvånande insikt under resan: Mikael är en värre kontrollbitch än mig.
Det var han som hade koll på allt det viktiga. Jag var nästan lite wild and crazy i vissa stunder, om man jämför med honom så att säga.

Tillbaka hemma

Skönt att man helt smidigt kan se hur ens vänners civil- och allmänna status ser ut i nuläget genom facebook. Hurra.

Är alltså hemma nu.
Bäst med London var lejonkungen helt klart. En helt fantastisk upplevelse som jag nästan skulle kunna tänka mig att se om och om igen (om man är nyfiken finns vissa klipp som är helt ok på youtube). Roligt att även Mikael var superdupernöjd som ändå inte är en musikalfantast.
Näst bäst var nog Topshop och Carnaby street. Shoppingen var tillfredställande men kanske inte fullt så mycket som jag hade förväntat mig. Det innebär att jag har pengar kvar och det känns inte helt fel det heller. Jag är i alla fall riktigt nöjd med jackan, väskan, skjortan, koftan, T-shirten och de fyra klänningarna jag fick med mig hem.

Det var en kort sammanfattning. Kanske kommer mer.
Nu ska jag vila, vi gick ju trots allt mer eller mindre intensivt 8 timmar varje dag.

Skämmigt

"Ensam mamma söker" är mitt skämsprogram.
Jag kan inte låta bli att tycka att det är extremt underhållande. Det är inte så att jag har fastnat för programdeltagarna och inte kan slitas från dem. Kanske mer att de är så kärlekslöjliga och att det är just det som gör det underhållande.


Rapido

Den här dagen ska gå fort, fort, fort.
I en rasande fart ska jag jobba.
När jag kommer hem är det i princip sängläge för att vakna tidigt och åka ifrån Sverige.
Det händer inte så mycket annat intressant i mitt liv just nu. Det blir lätt så med 18-timmars jobbhelg. Usch.
Men som sagt, jag har all anledning att vara lite gladare idag så nu kör vi.

Luggen

Vet inte riktigt vad jag tycker än.. En jäkla förändring blev det i alla fall så där kan ni inte säga nåt annat.
Den jobbiga biten blir att jag kommer vilja platta håret så mycket oftare nu. Det passar helt enkelt en lugg bättre om resten också är rakt. Ska införskaffa en suverän platt-tång snarast möjligt.



Och just det. Spring Awakening var mycket mycket bra. Vissa bitar var helt oförutsägbara och dramatiska vilket höjde hela upplevelsen.
Att två mammor hade tagit med sina 6-åriga döttrar på musikalen måste däremot ha varit ett stort misstag enligt min mening. Om ni ser den så förstår ni varför.

Laddad för erotik och dylikt

Dagen började tidigt och bra. Morgonpromenad med mamma och sen gick vi hit och åt frukost tillsammans.
Det blir nog fler gånger fast framöver kanske vi tar frukost på stan istället. (Det betyder för den skull inte att min frulle var äcklig, förutom ägget jag försökte mig på).
Ska till skolan om en timme och sen ikväll blir det Spring Awakening!! Är svinpeppad.
Vi sitter på femte raden och jag tror det blir perfekt. Eftersom denna musikal innehåller ganska mycket erotik och sånt fint så kändes första raden lite i överkant.
Kommer definivt återkomma med kommentar på denna onsdagsunderhållning.

Bronx

Köp de här skorna om ni vill!

Riktigt snygga om jag får säga det själv.
Jag fick dom dessutom av mamma så det känns inte bra att de bara står i garderoben utan att få användas.
Dels är dom, som det står i annonsen, lite för stora och sen är dom även lite för höga i klacken för mig.

Uppdatering av CV

Har i detta nu suttit och uppdaterat mitt CV samt filat på en intresseanmälan/personligt brev. Helt enkelt därför att jag är så vansinnigt  trött på mitt nuvarande jobb. Jag orkar inte med det längre. Och risken för att jag bara kommer bli mer och mer negativ och förbittrad allt eftersom tiden går är mycket stor. Jag tycker nog att jag har stått ut länge nog nu och dessutom borde jag f*n vara kompetent nog att kunna få ett annat.
Positivt; yrket som resturangbiträde har gett mig extremt mycket träning i stress- mat- och människohantering.
Kan också tillägga att förutsättningarna känns lite bättre nu när man är student och ska söka jobb istället för att vara arbetslös och allmänt desperat. Men vi får se hur det går, kanske får jag ledsamt nog vara kvar på obestämd tid.

Lättskrämd

Jag blir så sjukt mörkrädd när jag ser på Mord i sinnet. Det är faktiskt lite problematiskt. Speciellt när Mikael har somnat och jag kommer på att jag måste gå på toaletten en sista gång. Jag lyckas verkligen skrämma upp mig själv så mycket att det blir löjligt.
Jag förstår för övrigt inte hur man kan somna under de sista 20 min av Mord i sinnet. Mycket spännande, mycket psykologi  och mycket bra.

Äter just nu god potatis och löksoppa.. Blir tidig lunch när man helt opraktiskt börjar skolan 13.15. Vi har bara en föreläsning som tur är.

Tankar om skridskor och dans

Just det, jag missar Stjärnor på is ikväll. Jag skulle ha spelat in det om jag hade kunnat.
Hoppas reprisen går imorgon på förmiddagen någon gång, så kan vi alla kolla på den hemma i mamma och pappas soffa kanske.
Jag saknar konståkningen ibland, lite i alla fall. Jag saknar inte piruetterna och hoppen och allt det där seriösa (som jag aldrig blev tillräckligt bra på och därför var tränare i ett år istället) men just bara uttryckssättet och själva skridskoåkningen.
Förmodligen borde jag väl ha börjat dansa tidigt istället eftersom det egentligen var roligare och mer min grej. Men dansen fanns långt bort i Karlstad och konståkningen väldigt, väldigt nära.
Nu nöjer jag mig med konståkning på TV och dans i form av Friskis och svettis dansaerobic och ibland danspass.
Danspasset kan man inte ta för allvarligt på för då blir det bara jäkligt löjligt att stå där och jucka till Dirty dancing låtar och gud vet allt. Men lite roligt är det.

Om jag får en dotter någon gång så ska jag helt klart få in henne på dansen om hon själv skulle vilja det.

Ikväll ska vi på mormors 70-årskalas. Känns riktigt kul nu när alla kusiner kommer som man inte sett på läänge.

Ingen bokhora direkt

Såhär svarar Robin B i idol på frågan: En bra bok: Lilla dassboken 3, det bästa från 1:an och 2:an!
Men äsch, det där kan vi glömma och se förbi.

Och ja, jag är otroligt töntig som sitter och kollar på TV4:s hemsida vad en viss idoldeltagare svarar på vissa frågor.




Bild från TV4.se

Torsdagsfrid

Funderar på soffan, Mamma Mia filmen och mörk choklad.
(Har inte speciellt mycket andra måsten när kurslitteraturen ännu inte kommit).


Ännu mer katt

Vi kan väl fortsätta lite på katt-temat tycker jag.

Läskig katt?



Det är ju nästan så att jag tycker den är söt..
Jag kommer ihåg Moa&Maja katterna förresten... Dom var jag aldrig rädd för. Kanske berodde på att jag trivdes så bra i omgivningen där de bodde, alltså hemma hos Johanna och Mia dåtid..

På gränsen

Den där Alex skriver åter igen något jag tänker men inte säger. Åtminstone inte alltför högt.

"Men ärligt talat. Katter är vidriga små jävla djur. Jag hatar dem. Jag klarar inte av det faktum att de är fullständigt opålitliga. Ena stunden ligger de och gosar och plötsligt flyger de upp och klöser ögonen ur små barn."

Det är mycket av det Schulmanbröderna skriver som hela tiden ligger på gränsen, alltså gränsen för vad man "får" säga/skriva. Men ganska ofta skriver de faktiskt saker jag själv tänker... dock inte alltid. Han fortsätter exempelvis just den texten som jag nyss referade såhär:

"Jag skulle vilja påstå att katter säger mycket om sina ägare. Ointelligenta människor skaffar katt. Medelbegåvade skaffar hund. Överbegåvade avstår husdjur för att de inser att de bara utgör ett sorgligt substitut för barn i familjen."

Och det tänker jag absolut inte, bara så ni vet det alla kattägare! Ni är ju en del.

Det är dyrt med...

Alltså jag finner inte ord... En så jäkla ful grej hände nyss.
Min baklampa på cykeln slutade fungera i våras någon gång och nu när det börjar bli mörkt fort igen så var jag tvungen att göra något åt det här. Det var tydligen vädligt enkelt eftersom man bara behövde byta batterier..
Så vi skruvade loss lampan och öppnade den. Men vad ser vi...
Jo, att någon fattig jävel har varit och snott mina batterier från lampan. Alltså helt seriöst skruvat isär hela lampan för två batterier. Jisses alltså. Ganska roligt.
Det var i alla fall inte så jäkla konstigt att den slutade fungera.

RSS 2.0