Kalas

Micke har fyllt 25 idag! Så himla vuxen har han tydligen blivit.
Det har firats rejält med smörgåstårta, marsipantårta och kärleksmums. ICA i kil har faktiskt en helt fantastisk smörgåstårta med rostbiff, så den måste ja göra lite reklam för.
Vi satt nio personer och trängdes i vårt lilla kök och hade riktigt trevligt. Det är fint när man lyxar till vardagarna med kalas lite då och då...


Jag finns i periferin

Mikael: Nu har du pratat oavbrutet i... 34 min.

Jag har en ovana att ofta bli extremt intensiv såhär på kvällskvisten.
När jag bodde hemma brukade det gå ut över mamma eller Josef men då fick jag ofta en tillsägelse eftersom de inte stod ut. Mikael har kommit på en ganska bra och diskret teknik.. "Du vet när man ser saker i periferin.. så är det för mig när du pratar, ditt prat finns i periferin".

Cravings på riktigt

Åh jag måste verkligen kämpa med att hålla mig från att köpa

den här:


den här:


och den här:

Alla bilder är från Lilla Ego

Men än så länge har jag hållt mig och jag ska banne mig fortsätta med det...
Jag planerar självklart att dryga ut garderoben i London istället. Och det är ju faktiskt himla trevligt med nyinköp som ingen annan här hemma (förhoppningsvis) har.

Outfit

Sitter här och vet att jag egentligen är lite för tjock för att ha på mig det jag har på mig och ska ha ikväll...
Men ärligt talat så skiter jag i det nu för jag tycker det här är fint och senare ikväll kommer ingen bry sig ändå om de nu skulle ha gjort det innan.

Nyfikna ni blev nu va.. Tyvärr så blir det ingen kvällens outfit. Någonstans där drar jag gränsen.

Punktlista

Dagen i punktform:

* Gick upp tidigt för att plugga inför tentan imorgon.
* Jenny kom på besök, i studiesyfte, men det var såklart trevligt ändå.
* Mikael bjöd mig på god lunch.
* Jag köpte "stay-in-place" sport-Bh samt ett par svarta stövlar och kunde därmed pricka av två punkter på "Hannas       inköpslista".
* Invigde ett av nyinköpen på spinningpasset.
* Har kollat på lättsam underhållning i form av både idol och filip&fredrik.

God natt.

Lite overkill på den

Visst är det väl ganska töntigt när man heter förnamn, efternamn + alla sina mellannamn på facebook...
Typ som att jag skulle heta Hanna Karolina Sofia Sandström. Det blir lite vääl. Men fint är det, jag gillar mina mellannamn.
(Jag var i skrivande stund tvungen att kolla på mitt körkort om Karolina eller Sofia kom först i ordningen)

Skadeglädje


Följande har jag kopierat direkt från 1000 apor och Alex Schulmans blogg. Och det här är anledningen till att jag läser deras bloggar.

Vi lurade er!

mån, 22 sep 2008 11:03

Ibland kan både jag och Calle känna frustration över er besökare och då bestämmer vi oss för att skoja lite med er. Som det där Björn Gustafsson-skämtet häromdagen, som ni blev så vansinniga på. Vi lurade er. Vi skrev en rubrik om "här talar Björn Gustafsson ut om sin nya flickvän" och enligt min statistik var ni 27 000 sorgliga stackare som klickade. Och så blev skärmen svart och så dundrade det ut porrfilms-stön från era datorer. Och ni fick panik, helvete, hur blir man av med ljudet? Ni tryckte på krysset där uppe i hörnet, men det hade vi avaktiverat och ni tryckte och tryckte och skrek SATAN och det kom upp en ruta, där vi frågade: "Vill ni stänga av ljudet?" Och ni tänkte JA-FÖR-HELVETE och ni tryckte och en ny ruta kom upp: "Säker?" Och ni skrek MEN-VA-FAN och tryckte igen, men ljudet försvann ändå inte och hela er omgivning tittade upp bakom sina skärmar och tänkte "jaha, där sitter det en dåre och tittar på porr på arbetstid". Till slut drog ni ut nån sladd och stängde av hela maskinen och kanske gick något dokument förlorat där och ni var vansinniga, skrev mejl till mig om att DET HÄR VAR SISTA GÅNGEN JAG BESÖKTE ER SIDA och jag och Calle satt här och fnissade och svarade hela bunten: "Vi beklagar detta. Verkligen"

Och så skrattade vi, ha ha ha, så skrattade vi.


Kisstanten igen

Såg alldeles precis Kisstanten utanför huset.. Hon har nya påsar som hon förvarar allt i nu. Såna där blåa praktiska IKEA-påsar.
En sida av mig blir förbannad på henne för att hon är så jäkla odiskret och äcklig när hon väljer att kissa så att det jättesynligt syns när jag sitter i mitt kök och försöker äta. Men den andra sidan tycker naturligtvis synd om henne eftersom hon pratar med sig själv och antagligen är helt ensam. Förmodligen är hon hungrig och fryser också.

Rubriker är jobbigt

Vi hade en träff med en fadderrepresentant från räddningsverket förut. Hon var positiv och inspirerande så det hela var mycket givande. Att hon jobbade med just rekrytering kändes som ett extra plus eftersom det verkar vara en av de roligare bitarna.
I och med fadderverksamheten inser man mer och mer vad dumt det är att vi inte får ha någon praktik, alls.
Tur att man har jobbat på 6 olika ställen och fått åtminstone lite insyn i arbetslivet.

Synd men sant

Tjusig Filippa K kaffemugg. Jag äger två stycken men har inga planer alls på att köpa till fler. Varför?
De går ju fasiken inte att dricka kaffe ur. Man bränner sig.

Design - Jadå
Funktion - Inte så mycket nej.

Nudlar & Southpark

Förut när jag skulle möta upp Johanna hade hon helt slumpartat stött på Mimmi som också ville med och fika. Det är inte alldeles för ofta som vi tre ses samtidigt.
Det var i alla fall så trevligt att vi bestämde att vi ska umgås ett tag imorrn med.
Vi kommer antagligen sitta och slöa i Johannas soffa och de som vill får äta nudlar eller något annat billigt. Precis som förr i tiden, fast då i Kil. Vi hade en liten fancy tradition varje onsdag som gick ut på att kolla på southpark-avsnitt och äta snabbnudlar. Fast då brukade Jennifer vara med också.

Inte intressant

Usch vad tråkigt det är med såna här frågor:
"Om du måste välja mellan att ha svans för resten av livet eller att alltid prata bebisspråk för resten av livet, vilket alternativ väljer du?"
En liknande var alldeles nyss med i P3 Populär och det är inte första gången de dyker upp i radio.

Kultur ggr 3

* Mamma tar med mig på opera ikväll.

* Hanna Hellqvist skriver bra krönikor på "påstanbloggen" och ska prata på kulturnatten imorrn. Vart är mina kulturintresserade kompisar när jag behöver dom?

* Vi bestämde i plugg-gruppen igår att vi nog ska ta oss iväg och se "Spring Awakening" tillsammans. Jag är grymt nyfiken på den så det känns kul!

Tidlös skönhet

Micke har ställt upp som hårmodell för att tjäna in lite extracash inför Londonresan...


Fönsterdekoration

Den här gullehunden fick jag av mamma igår.
Jag brukar till skillnad från henne inte vara så överförtjust i porslinsaker eller prydnadsföremål över huvud taget, men den här var riktigt fin! Jag tror den får stå i sovrumsfönstret bredvid ett vitt hjärta i trä som jag faktiskt fick av Jonathan för några år sen. Ett av få föremål som fick följa med till lägenheten hemifrån huset. Det du.


Friskis ggr 2 och sömn likaså

Jag har varit ofattbart seg idag..
Först läste jag kurslitteratur, sen diskade jag, sen åkte jag till friskis och körde ett medel-jympapass. När jag kom hem åt jag mat och efter det läste jag ytterligare kurslitteratur och somnar givetsvis på soffan.. När jag vaknar går det inte riktigt att ta sig upp så jag somnar om igen och igen och igen... Känns som jag tog igen uteblivna sovtimmar från i lördags natt som tillbringades på nöjes med roligt folk.
Jag borde i vilket fall inte tillåta mig att sova bort en eftermiddag såhär.
Om en halvtimme kommer mamma och hämtar mig och då ska jag med henne till friskis. Hon har aldrig tränat där så det får bli ett bas-jympapass.

Tänkte ge mig själv ett musiktips eftersom jag bara fått ett från er läsare.
Johnossi - 18 Karat Gold

Jag, jag, jag

Jag tycker väldigt mycket om att göra personlighetstester av olika slag. Jag har redan haft med ett i bloggen..
Här är ett till som jag hittade hos UnderbaraClara.

Mitt resultat blev följande:

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.


Karriärer som skulle kunna passa dig:


Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.


Jag tycker nog själv att det gav en ganska rättvis bild av mig i det stora hela... Jag har i alla fall funderat på att bli både lärare, sjuksköterska, familjerådgivare, hemmafru, talpedagog eller socialarbetare.
Personalvetare kommer jag förhoppningsvis vara om dryga tre år.

Mänskligt kräk

Det här inlägget om offentliga ejakulationer är helt sjukt och det tycker jag verkligen att ni ska läsa!
Finns inte ord för hur vidrigt det måste kännas att behöva vara med om det. Förmodligen är risken mindre att råka ut för ovanstående här i Karlstad och det är jag innerligt tacksam för.

Sånt man vill höra på

Jag är lite lillgammal idag och lyssnar på Cat Stevens, Van Morrison, Simon & Garfunkel och sånt..
Det är trevligt, ja det är det.

Andra dagar lyssnar jag på låtar med Those dancing days, Takida (skäms över det, pga. mina fördomar mot annat folk som lyssnar på Takida), Volbeat, The kooks och lite sånt joks. Har hamnat i en musiksvacka och behöver nytt, nytt, nytt.
Tips på musik tas gärna emot!

Och OBS: eventuella tips behöver verkligen inte vara baserade på ovanstående grupper. Min bredd i musikväg förvånar fortfarande mig själv.

Vilka är ni?

Jag hade ett besöksrekord här på bloggen igår.. Ingen aning om vilka det är som är här och kikar heller. Eller jo, jag vet förstås om dem som kommenterar, plus några till men resten har jag ingen koll på. Det kanske är bra i och för sig, med tanke på att man annars eventuellt avstår från att skriva vissa saker pga. att just "den" och "den" personen läser.
Lite tankar så här under aftonen bara...

Finfint

Nu känner jag mig så grymt nöjd, mätt och belåten. Slängde ihop en "skagenpanna" med räkor och fisk och åt tillsammans med tagliatelle. Det blev tre matlådor dessutom. Slängde ihop låter lite lagomt lättsamt och det var precis vad det var också. Och nu är jag redo för ett intensivt spinningpass om ett par timmar.

Idag gjorde jag & Linn en intervju med mamma som handlade om under vilka arbetsförhållanden/arbetsmiljö hon arbetar, enligt en krav, kontroll- och socialt stöd modell. Jag tycker det är riktigt intressant och rätt kul faktiskt. Känns bra att man inte hamnat helt fel. Jag tyckte nämligen att arbetsvetenskap lät ganska trist först om jag ska vara ärlig.
Vi fick ett fadderföretag idag också och vårat blev Räddningsverket. Det framstod som ett av de bättre alternativen. Kils kommun hade jag nog inte så gärna fått.....

Snyggo

Åter igen vaknar jag upp med svullet öga... Har nästan börjat vänja mig vid att se ut såhär.
Den här gången är det inte samma typ av svullnad exakt, det är faktiskt värre nu. Högra ögonlocket är rött, glansigt och tjockt.
Nog om det, nu åker jag till skolan och ser snygg ut.

TramsGruppbild på nollorna i vår nollegrupp, grön grupp. Vi vann "årets smörgrupp" och "årets älskling"
Jag råkade tydligen missa att le på det här kortet men alla andra ser ju himla glada ut i alla fall.. Nu är det hela över och jag är etta istället.

Paradiset

Jag längtar tillbaka till Thailand.............
Morgonjogging längs stranden, alla generösa och genuint trevliga thailändare, grillad majs & färsk ananas i solstolen, SPY wine cooler i eftermiddagssolen, långbord på diverse resturanger och snorklingen..
Jag trodde att Thailand skulle vara ett överskattat ställe men det är faktiskt helt åt helsike fel. Vill tillbaka snarast och är måttligt avis på mamma och pappa som ska dit nu i vinter igen. Men så småningom...
(Ormfobi? Akta dig för sista bilden!)
Matissues

Från och med igår ska det bli lite bättre ordning på allt som har med mat att göra i det här hushållet.
Jag pratade med en ny klasskompis om hennes samt hennes sambos vanor och skämdes faktiskt över hur slösiga vi är i jämförelse. Att Mikael måste fylla upp frysen med sina pan-pizzor är inte så mycket för mig att göra åt men mycket annat har jag tänkt att styra upp nu. Slut på småhandlande varannan dag på konsum tvärs över vägen. Nu måste vi ta tag i storhandlandet igen och planera lite mer för vad som ska ätas under veckorna. Måste dessutom bli bättre på matlådor eftersom det kan behövas i skolan ibland.
För övrigt så gillar jag inte ens Konsumbutiken här... De flesta är rätt otrevliga, det finns ingen logisk ordning på sortimentet och man blir allmänt oinspirerad av att handla. Sen att jag är så pass lat att jag inte orkar gå till ICA ett kvarter längre bort, gör väl att jag får skylla mig själv egentligen. Allt som allt är det helt enkelt vår bekvämlighet som ska tas tag i.

provocerande iakttagelser

Det här med talutrymme i klassrum, på föreläsningar, sammanträden, möten osv är rätt intressant ibland..
På föreläsningen idag var vi ca. 120 personer och jag skulle tippa på att det fanns kanske 10, absolut max 15 killar där inne. Väldigt tråkigt tycker jag eftersom det vore kul med jämnare fördelning. I vilket fall så lämnade läraren en fråga lite öppen och det fanns möjlighet att uttrycka egna funderingar högt inför alla andra. Det var då tre killar som tog plats och gjorde sig hörda och tjejerna som gjorde det var väl kanske motsvarande siffra och inte fler. Jag tror de flesta fattar vad jag menar.. Killarna snackade dessutom mycket längre.

När vi var i Ransäter presenterade sig Pelikanstyrelsen för oss och där kunde jag (och fler) inte heller låta bli att göra en liten genusanalys. I styrelsen fanns medlemmar som går både andra och trejde året på PA-linjen men gemensamt i alla nuvarande tre klasser är att killarna är högst 20 %. Styrelsens medlemmar hade fler killar än tjejer. Både ordförande och vice ordförande var killar osv.

Jag är uppenbarligen rätt skadad efter att ha läst kursen i genusvetenskap och det är inte så att jag blir upprörd eller bryr mig speciellt mycket utan jag tycker mest att det är rätt kul att uppmärksamma sånt där. Dessutom är det så otroligt provocerande för en del att det finns såna som mig som ens tänker på sånt här...

RSS 2.0