Linkan

Igår tog Noelia mitt jobbpass (tack snälla) så jag kunde åka med till Linköping och hälsa på Jonathan och Maria.
Vi fikade i Jontes nya lägenhet och öppnade julklappar. Blev jätteglad för min. Bild kommer kanske en annan dag.

Vi gick en stund på stan, åt grekisk lunch och sen blev det bilfärd hem igen. Något trängre med två till i bilen.


Bloody and naked



They're bloody.
They're naked.

Ser fram emot nya avsnitt! Vet inte riktigt vart jag är men tror att jag har sett första och andra, alternativt halva andra, säsongen.

Tittar på Lost in Translation just nu. Fick låna av Ola. Har sett den förut men ville ge den en ny chans.. Eftersom jag bloggar istället för att se på filmen antar jag att den inte har fångat mig nåt värst nu heller.

Bild

Rip off

En sak som blir tydlig när man leker musikquiz med folk är att det finns väldigt mycket som plagieras. Inget nytt såklart, men ändå.
Vissa gissar på något helt annat än det rätta svaret och det visar sig att introt faktiskt är väldigt likt. Då blir det inte så himla lätt att gissa rätt ju.

Lyssna på de här två introna:





Pinsamt lika.
Ville ha med den nedersta låten i mitt quiz men upptäckte ju direkt att det skulle leda till förvirring. Jag skulle nog stämma Destinys child om jag var Stevie Nicks.

Back to the 70´s



Så jävla bra låt.
Rumours är en av rockhistoriens bäst säljande album.
Källa: pappa + att jag dubbelkollade på Wikipedia.

Fresch

Älskar julklappen från Josef:


Bodybutter, bodyscrub, tvål och duschcreme "Sweet lemon" från Body shop. Känner mig fräschare än fräschast efter användning av detta.
En alldeles för generös julklapp ju. Fick dessutom en snygg popcornskål.

Måste komma på något bra till hans födelsedag den 11 januari.

Listan

Den här listan fyllde jag i förra året så jag kör en repris på den, fast med nya svar förstås.

Årets bedrift: Kanske att jag har sagt ja till mer saker än vad jag gjorde förr. Låter ju väldigt mesigt men för mig är det ändå en bedrift tror jag. Har nog blivit mer spontan och tar vara på stunden.

Årets bästa semester: Rom blev ju inte av på grund av askmolnet och det var synd. Men sen har jag varit i Ayia Napa och i London ändå. Båda mycket bra semestrar, på helt olika sätt. Men bäst var nästan när jag var i Smögen i juli. Kan inte sätta fingret på varför egentligen.. Men jag kommer på mig själv med att längta tillbaka till den tiden då och då.

Årets bittra:
Att Rom inte blev av?
Apropå bitterhet... En kille i munktröja (som det stod nåt svennigt, typ volvo på) knödde sig före i kön på juldagen. Jag var redan irriterad över att aldrig få beställa öl och det blev inte bättre av den här bonnlurkens ohyfsade beteende, vilket jag gjorde klart för honom. Han sa till mig att jag borde sluta vara så bitter eftersom jag antagligen skulle dö av bitterhet annars. I såna stunder blir jag som argast. Hatar när folk påpekar mitt humör och säger åt mig att jag borde le eller vara glad när jag helst vill strypa någon.

Årets nytillskott:
Klasskompisarna helt klart! Är skitglad över att jag får vara med i deras gäng. Dom är så bra på att styra upp saker, alltifrån middag till Sälen till förfest till laga-matlådor-dag. Sånt gillar ju missfixin såklart. Haha. Antar att det är så studenter lever, men jag har litegrann gått miste om det tidigare.

Årets förlust: Skulle väl vara Emelie som flyttade till Göteborg i så fall. Det var trist! Annars har jag inte "förlorat" särskilt mycket det här året.. Mer tillskott.

Årets vuxenpoäng:
Inte särskilt många... Jag har nog regredierat.

Årets fysiska förändring: Blivit lite tjockare, eller så har jag fått mer muskler. Det är nog en blandning. Orka.

Årets nya kändisförälskelser: Nja, dåligt med det. Är väl lite småkär i han mörka i Skins, "the god guy" för en gångs skull.

Årets mest gåshudframkallande låt: Det är nog Tiger Mountain Peasant Song med First Aid Kit i så fall. Har mest lyssnat på glada låtar.

Årets läsupplevelse: Har läst väldigt lite tyvärr. Den första jag kommer att tänka på är Blonde av Joyce Carol Oates, som jag läste för första gången i somras. Den var lite småseg emellanåt men ändå fängslande läsning.

Årets insikt: Det har säkert varit många. Har bland annat kommit till insikt med att jag måste ta vara på den här sista tiden jag har kvar som student.. I och för sig har jag för avsikt att förlänga den med en sisådär tre terminer, men ändå. Jag känner mig lite stressad av att det riktiga vuxenlivet finns runt hörnet.

Årets tv-besatthet:
Veronica Mars. Jag vet, väldigt efter. Och Skins såklart!

Årets fest: Ha festat mer än någonsin det här året och nästan alla gånger har varit skitbra så det är omöjligt att välja en fest. Men säkert någon från i somras med Noelia på Koriander. Eller Aiya Napa. Eller Smögen.

April är ju ganska snart ändå

Bästa nyheten på länge kanske.

Det underlättar ju så sjukt mycket och Barcelona ligger nog högst på min topplista över städer jag vill besöka till våren.
Jag hade verkligen en av de bästa veckorna i mitt liv där sommaren 2006.

Årets julklapp



Pappas julklapp från oss. Kanske första gången som han verkligen blev genuint glad för en julklapp.

Själv dricker jag just nu ett julkaffe "Mumma" som jag fick av min moster med fint rim till. Inget espresso förstås, men inte fy skam det heller.

Älg från Skåne

Igår blev vi bjudna på mat hos mormor och morfar. Huvudrätten bestod av älg från Skåne och sen fick vi hallonparfait till efterrätt. Mycket gott.





Det märks att pappa tog sista kortet...
Jag måste jobba lite på kamerans funktioner och finesser. Blir ju snyggare bilder då.

Svärson sökes

Jag sitter på toaletten och gör nr 1 och har inte låst dörren.
Mamma öppnar dörren, tittar in och säger: " Men du, Oscar hade väl varit nåt..? Han har ju både humorn och vettig samhällssyn."

Ja ni.
Det är ju bra att någon kommer med förslag sådär ibland.

Genusspelet







Anna hade fått ett sällskapsspel i julklapp som vi tänkte att vi skulle prova.



Spelet var minst sagt O-genus.


Tjejfrågorna som killarna utmanas att kunna svara på.


Killfrågorna som vi tjejer skulle svara på.

Vi lade ner det här spelet ganska snabbt.

Kamerans bilder

Det här är från igår kväll. Mormor, morfar, Sofia, Clara, Albin och Ellen kom hem till oss och drack lite öl.
Jag fick bland annat en kamera i julklapp så några bilder knäpptes.
Dom delades upp i lag och jag drog igång musikquizet. Väldigt seriöst förstås.
Först 10 intron, sen en temafråga, sen vanliga låtar, sen TV-seriemusik.
Pappa, Josef och Sofia sitter i soffan. Mamma, Clara och morfar i andra laget bredvid.
Albin, Ellen och mormor fick sitta borta vid matsalsbordet och de tog till slut hem segern.
Idag har jag, mamma och Mia tagit en välbehövlig promenad.
Det blir ju rätt kallt när man står still..

Fisken, grisen osv


Ett luciatåg. Som har varit ute och härjat... eller nåt.


Grisen är på plats på grisen med en gris nedstucken i sig. Jag stod för griljeringen och skinkan blev vackrare än någonsin tidigare. Ernst gav mig vägledning.


Man måste ju provsmaka.




Gillar hur sillen, på samma sätt som skinkan, håller sig till sitt eget djurtema när det gäller uppläggningsskålar och fat.


En skadad Josef.

Pappa sinkar julstämningen lite med sitt v75 men i övrigt är allt på topp. Enda som saknas är Jonathan. Josef blev skitarg när han hörde att Jonte inte skulle vara med.. svikare liksom.
Men puss, kram och god jul Jonte och alla ni andra.

Skönsång

Åh vad jag älskar att sjunga högt till sånt som "Guldet blev till sand", "O helga natt" osv. Man får passa på när man är själv.

Nu hämtar Emma mig alldeles när som helst. Åker till Carro, dricker vin och och äter en rocky road.

Julklappen



Pajboken = julklappen från Jenny. Mycket smarriga recept där i vill jag lova.

Opålitligt recept

Jättebra kväll igår. Så himla härliga tjejer jag har fått lära känna. Längtar nu ännu mer till Sälen!

Liten varning: Om ni får för er att försöka på den där efterrätten eller nåt, mängden stämde inte alls. Jag fick mer än dubbla upp av grädden för att det skulle räcka till åtta personer precis.
Att blanda i en äggula i chokladen var heller ingen lysande idé. Chokladen blev hård och nästintill klumpig pga den där jäkla äggulan och det var ju inte så najs ihop med grädden.

Jag lyckades till slut få nån ordning på det och alla verkade tycka att det blev gott.

Quizet var riktigt kul och uppskattat. Nu blir det ett till inför julaftonskvällen.



Den här låten var den enda som ingen hade en aning om vad det var för nåt. Men den hade väl ni kunnat?

Kräksrädslan

Det verkar ha lugnat sig med min spyfobi. Folk uppdaterar om vinterkräksjukan på facebook som vanligt och jag tänker inget speciellt om det, förutom att det är äckligt att läsa om.
Linda berättade i lördags om att hon trodde sig ha haft det under veckan.. Jag fick inte panik utan satt lugnt kvar i fåtöljen bredvid henne. Kinell har eller har haft det nu i några dagar och jag oroar mig bara lite litegrann över att vi ska hem till henne på onsdag.
Anna berättade om en bussfärd från jobbet förra veckan där två säten hade varit helt nerspydda. Hon beskrev det hela väldigt ingående. Det kändes rätt lugnt.

Skönt att slippa den där oroande känslan.

Julig efterrätt

Det här får bli kvällens efterrätt:

Pepparkaksmousse för 6 personer


Botten
10 pepparkakor
25 kram smör, smält

Mousse
50 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
½ dl kesella
1 äggula
½ matsked pepparkakskrydda

Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret och blanda med kaksmulorna till en massa. Fördela smulmassan på botten av varje glas. Jag rekommenderar att varva pepparkaksmassan mellan moussen, för at få en bättre blandning. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller micro. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Tillsätt grädden och kesellan. Smaksätt moussen med pepparkakskrydda och vänd den noga. Klicka ut moussen ovanpå pepparkaksmassan. Låt den stå svalt i någon timma innan den serveras!

Receptet hittade jag här.

Rutiner

Okej, inte för att vara sån men, fan vad skönt att det är med vanlig radio nu igen. Rutinerna i radiolyssnandet uppskattas mycket av mig.
Coolt att Musikhjälpen fick in så mycket pengar ändå. Mer är dubbelt så mycket mot förra året är ju grymt bra. Undrar om dom spelade låten jag önskade... Orkade ju inte lyssna 24/7 direkt.

Förresten så blev Noelia inte uppringd förra veckan angående fredagsflörten. Vi får väl hoppas att det berodde på musikhjälpen.

När livet flyter

Alltså, det är så bra med allt nu.
Massa ledig tid. Lite B-uppsats skrivande men som mest känns kul eftersom jag skriver om så jäkla intressanta grejer (genus och socialpsykologi i sin bästa kombo). Få gå på julmiddag med 7 andra tjejer. Ge julklapp till en av dom och få julklapp från en av dom. Fixa musikquizar. Träna på Sats med peppande människor. Kolla massa bra program på alla playkanaler, just nu "Den förlorade dottern". Äta choklad med flingsalt. Läsa bra texter. Slå in julklappar och tända fjärde ljuset. Vara nyfärgad och fräsch i håret. Sälja de där säsongerna till Carro. Göra en vurpa med cykeln som inte gör det minsta ont men som känns lite pinsam eftersom folk tittar. Lyckas hålla löftet som jag har gjort upp med mig själv (handlar int om kalorier). Tjata i telefon med Noelia om en massa livsviktiga saker.

Dansa med snyggaste folket på korri:




Hänga i soffan på förfest med roliga killar som tyckte att även jag var rolig. Lite vulgär i orden som vanligt och det gick tydligen hem.


Bilder härifrån

Slut på "allt är så bra"-pladder.

Jag styr quiz



Det här är Linda och Johanna.
Vi festade på herrhagen hos en kille i Alex lag och efter det blev det fest med Peter Siepen.

Idag sitter jag och pysslar med en musiklista. Jag kom på den briljanta idén att fixa ihop ett musikquiz till julmiddagen imorgon. Riktigt skojigt ska det bli.

Rödtott och hopp




Pigg tjej som kom hit och färgade mitt hår. Hon fick lite kokoskaka som tack. Synd att hon inte gillade kokos bara.

Nu ska jag hoppa upp och ner på en stepbräda i en timme för att senare kunna njuta lite extra av den middag som jag Anna, Camilla och Frida ska fixa i ordning. Det blir väl fredagsmys eller nåt. Hoppas att inte Camilla insisterar på Robinson...

Hjälp

Ännu en Sunset av Naomi Campbell har nu tagit slut och jag måste införskaffa ny parfym.

Frågan är vilken...
Jag har haft samma i flera år nu och det beror mest på att jag hatar att gå och lukta på parfymer för att reda ut vilka man gillar och inte. Jag får ont i huvudet och tycker att det är omöjligt att avgöra just i stunden hur man vill lukta i nåt år framöver.
Därför har jag köpt samma märke varje gång. Tycker inte att den luktar äckligt förstås, men nu vore det kul med variation eller nåt. Samtidigt som jag fortfarande vill "lukta Hanna". Okej, det låter mesigt men ni fattar.

Det är jäkligt svårt det här med dofter.

Kaffestund

- Apelsinerna är väldigt goda nu. Men också väldigt dyra. Hela 20 kronor för tre stycken.

- Tur att jag inte valde att köpa Sons of anarchy till Jonathan i julklapp. Hans facebookstatus igår: "Sons of anarchy är så jäävla bra".
Jag har ändå säsong 1 & 2 här hemma, oöppnade, om någon vill köpa? Kanske ge i julklapp till någon? Vill själv se serien men kommer ju bara bli tvungen att beställa hem alla säsongerna och det har jag inte råd med nu.

- Det är så himla kul med intervjuer. Har än så länge bara betat av en men den gick alldeles lysande bra. Bättre respondent får man nog leta efter. Tack! (har för mig att du läser här ibland).

- Jag ska stå för sill och efterrätt till julmiddagen på måndag. Tips på efterrätt?
Tänker att det vore trevligt med något juligt men ändå inte för mäktigt eftersom magen är full av den inte så lättsmälta julmaten.

Gilla

Mina favoriter bland jullåtarna just nu:




Se&hör

Helgen har varit långtifrån spännande. Det mest anmärkningsvärda som hände var att Stellan från Lite sällskap kom in på jobbet tidig söndag förmiddag och beställde ett Deluxemål.
Föga förvånande med en dubbelburgare kanske, han äter ju 6-8 stycken varje lunch och middag (?). Sällskapet bestod inte av blondinen Veronica utan en annan tjej.

Igår ramlade det in en hel massa besökare här också. Fler än dubbelt så många som brukar ramla in dagligen.
Det hade sin förklaring i en frågestund hos den här bloggen där jag hade ställt några och därför blev länkad inte mindre än tre gånger. Gillar för övrigt den bloggen väldigt mycket.


Nu: Kaffe och koncentration på kärlekskraft och sånt.

Veckans singel

Grym kväll igår på Tempel med Anna och Lina. Kön var i och för sig inte att leka med men den berodde väl på vårt eget sällskap som hade ockuperat två fulla bussar från campus ner till stan och sedan skulle in på samma ställe. Sittningen innan var lite sisådär. All julmat var kall men å andra sidan kostade den mig bara 20 kronor så det var väl knappast läge att klaga.

Nu har jag haft Noelia här på besök. Försökte övertala henne att ansöka till Fredagsflörten i Christer. Lyckades nog bra med övertalningen för nu har vi fyllt i formuläret och hoppas på ett 08-samtal inom kort. När man inte vågar själv så..



Veckans singel kan bli en jäkligt snygg sådan. Tyvärr kommer ju inte de eventuella singelkillarna få veta det, radioflört = blinddate.

Fredagssnusk

Två flugor i en smäll

Från radioprogrammet Christer i p3. En del historier som rings in och berättas är ju helt galna.
Snuskigt, men klockrent roligt.

Socker och en sjuk värld

Igår eftermiddag blev jag bjuden på en fantastisk sockerbuffé hos Sara. Kladdkaka med smak av julkryddor tillsammans med grädde som var smaksatt med glögg, rocky roads, pepparkakor med mögelost, olika chokladpraliner och tryffel. Som Sara själv skrev på sin blogg, idag blev det sockerbaksmälla.

Vi kom in på ganska dystra samtalsämnen under julfikan igår, som t.ex. självmord, våldtäktsmän och psykisk sjukdom. Och apropå det så tittar jag nu på Efterlyst och alltså...
Det är så jävla vidrigt.

Klarar knappt att kolla för tårarna rinner helt hysteriskt.

Vilken värld.

Borde väl leva i nuet mer

Ser fram emot så mycket just nu.

Julsittning imorgon med alla Personalvetare. Spännande för mig som i princip helt undgått sittningarna (bortsett från under nollningen). Vår grupp ska fixa prinskorv och förfesta i samband med stekandet av dom.

Julmiddag och julklappsutdelning med Sälengänget den 20:e.

"Myspys" med kilstjejerna den 22:e.

Hänga hemma med familjen hela den 23, 24 och 25:e december. Få träffa alla kusiner. Det kommer bli hur bra som helst. Dock, Jonathan kommer saknas som spenderar julen borta i Uppsala län.
Juldagen innebär som alltid fest. Blir förhoppningsvis roligt det med.

Bästa kvar

Våra vänners liv är en TV-produktion helt i min smak, otippat nog måste jag säga. Skrattar till och med högt då och då, vilket är rätt ovanligt för att vara mig. Sen har jag också en liten crush på David a.ka. Tobbe från Adam & Eva, sent 90-tal. Har haft sedan dess alltså.
En annan barnskådis från 90-talet gästspelade i kvällens avsnitt och honom var jag, precis som många andra, riktigt rädd för när jag var liten. Alla minns väl Mårten från Ebba och Didrik.

Avslutar kvällen med det bästa, det som också hör måndagskvällarna till. Skins. Raka motsatsen till Våra vänners liv men som sagt, det bästa.


Lyxlunch

Det här åt jag till lunch idag:



Ganska gott, ja.
Något jag ville unna mig efter att ha storhandlat på lågprisaffär. Jag hade givetvis stenbitsrom och inte riktig löjrom. 
Nu har jag fyllt kyl och frys så jag kan göra: kycklinggryta med mango och ris, köttfärssås, potatis- och purjolöksoppa, rödspättafiléer med spenat och potatis, fiskgratäng, blomkålsmos och säkert något mer.

Nu ska jag ta tag i B-uppsatsen. Börja fila på den i alla fall så jag slipper ha den alldeles för tungt hängande över mig under jul.

Ledig helg

Inflyttningsfest hos Emelie igår. En trevlig tillställning med blandat folk.
Tyvärr gick vi till Månen efteråt. Dömt att misslyckas. Man ska aldrig ändra på ett vinnande koncept, det vill säga Kori. No more Månen säger jag. Det finns verkligen ingenting charmigt över det stället. När jag går dit förstår jag folk som säger att dom hatar kroglivet och helst vill vara utan det.

Idag har jag kollat igenom advetskalenderns fem hittills visade avsnitt och njutit av ledighet. Jag hälsade på hos Ola i hans nya lägenhet en sväng också. Vi diskuterade mest saker som rör singellivet och lyssnade på bra musik.

T.ex. den här:


Filma ni så dansar jag

Tränar numera på Sats.
Idag testade jag och Frida dansaerobicen. Man skulle lika gärna kunna stryka första delen ur ordet eftersom det mest bara var dans. Lite som förfest såhär på den lediga lördagen. Kul var det!

Dock lite obehagligt att vi hade en fem-manspublik och blev filmade... En person på passet fyllde 40, var utklädd och hade väl mer eller mindre blivit tvingad att delta under passet. Detta ville hans familj filma. Förstår ju underhållningsvärdet men man kanske borde fråga först om det är okej..

Jaja.

Fondue

Tänk att vissa saker har man inte berättat för sina äldsta och på ett eller annat sätt närmsta (beroende på definition) vänner men helt plötsligt sitter man och berättar om det på ett högst naturligt sätt med folk man knappt hunnit lära känna. Märkligt det där.
På det viset var det med Emelie, kom jag att tänka på nu. Mindre dömande person får man nog leta länge efter.

Nu har jag haft en supermysig, ja mysig, kväll hos Frida med chokladfondue och annat gott.
Det vore väldigt bra med en slagkraftig synonym till ordet mysig. Är nästan äckligt trött på begreppet men jag hittar aldrig någon lämplig ersättare. Ni kanske kan komma på något bra?


Bild




Pynt

Äpplen penslade med äggvita och sedan rullade i strösocker. Ett resultat från pysselkvällen i tisdags.
Inte helt felfritt gjorda men ändå lite festliga.


Jul med en massa fika, fest och mys.

Från fejjan:

Hanna kommer att delta i:
- Myspys
- Julmys hos mig!
- Juldagsfest
- Julsittning

Ja ni. Det är mycket jul, mycket mys och mycket fest nu. Inte alls fel.

Den här eftermiddagen har jag haft Johanna, Kinell och Kinells kille Anders här på fikabesök. Jag tänkte göra kokostoppar (enkelt och snabbt) men hade tydligen inget bakplåtspapper så jag fick freestyla fram en mjuk kokoskaka istället. Den blev riktigt god om jag får säga det själv. '

Nu fryser jag om mina händer och borde därför sluta knappa på tangentbordet här.
Infliker bara att jag vill att mina element ska ha maxvärme men dom strejkar. Lite trött på att behöva ringa rörmokaren. Snart är vi bundisar över telefonen känns det som.

Julpyssel

Pappa: Bilderna i din blogg Hanna... Det är ju bedrövligt med kvalitén ibland. En ny kamera i julklapp?

Men, här får ni några mobilbilder ändå. Julpyssel från igår hemma hos mamma:


Jag fick, trot eller ej, fram ganska mycket kreativitet ändå. Riktigt kul var det.


Årets första julskinkemacka satt fint. Lite hemmagjorda köttbullar med rödbetssallad till det också.

RSS 2.0