Det som sker

Igår: Var jag bjuden på förfest hos en granne som också är en klasskompis tillsammans med ett par till klassisar. Från att bara ha hälsat på varandra på bussen blev det nu en rolig helkväll med det "gänget". Kul kul. Det verkar bli fler gånger också.

På Koriander träffade jag Noelia, Amanda och Elin som alla tre var på extremt bra partyhumör. Trots att jag hade hemskt magont nästan hela kvällen hade jag riktigt roligt och det var helt och hållet tack vare (varning för cheesy kärleksförklaring) alla fina tjejkompisar. Jobbkompisar och klasskompisar. Tack för det.

Idag: Har jag och Noelia varit snåla och besökt två olika caféer i stan enbart för att kunna utnyttja våra restaurangchansen-kuponger. Kan väl säga som så att man får vad man betalar för. Sjukt smaklöst, små portioner och ett hårstrå i pastan. Usch och fy. Blir inte förvånad om jag får ont i magen ikväll igen.

Ikväll: Hade jag tänkt ta mig till en fest i Haga men känner mig lite opepp och satsar på uteservering tillsammans med Kilsvänner istället. Ska bli kul att träffa Carro, Oscar och resten. Får ju passa på när dom väl har tagit sig till stan om man säger.

Dags att dra, hej svejs.

Munhälsa

H: Alltså, den här blåsan har liksom övergått till halsont på samma sida som blåsan satt... Vad tror du det innebär? Jag känner mig inte sjuk eller så.. Så det borde ju inte vara en förkylningsblåsa.

I: Hum, tyvärr finns det en risk att det är Klamydia du har fått i munnen.

H: VAAA?!?

I: Med allvarligt ansiktsuttryck: Ja det är inte helt ovanligt faktiskt..

------------

Min kära arbetskompis skojade givetsvis med mig. Det är ganska ovanligt med Klamydia i munnen, men risken finns. Så mitt helgtips till er blir: Skydda er!

Skor

Världens snyggaste men tyvärr också världens sämsta gummistövlar:



Mina fötter var genomblöta när jag kom hem förut. Då hade jag cyklat genom små översvämningar här och där, men ändå, ett par gummistövlar är väl till för att skydda mot regn och rusk.
Shame on you Paul Frank.

Bilden nedan visar skorna som jag köpte igår när jag och Carro tog en tur till Bergvik. Jag behövde ett substitut till mina andra kilklacksfavoriter från Monki som envisas med att gå i sönder när man dansar i dom. Dansa måste jag ju få göra så nu hoppas jag på bättre uthållighet i dessa:


Lite rea var det minsann också, så 200 kronor.

Dagens

Dagens fina: Den gula vasen ihop med dom andra vaserna. Det blev bra som jag hade trott.
Dagens låt:
Airplanes med Hayley Williams och någon mer.
Dagens köp: Bästa salladen från Maché, en Magnum temptation och två cola light. Ojoj. Tydligen en "idag unnar jag mig-dag".
Dagens roliga: Lindas (min gamla konståkningstränare) gästande aerobicspass på friskis. Det var så himla mycket dansantare och bättre än ordinarie pass. Jag hade iofs inte väntat mig annat av Linda. Hon är bäst helt enkelt.
Dagens duktiga: Att jag tvättade.
Dagens umgänge: Inga-lill och lite Charlotta. Trevligt som vanligt.
Dagens dumma: Att jag inte lyckas säga något smart eller bra till brevbäraren när han kommer med posten till jobbet. Jag kan verkligen inte flörta ju.
Dagens saknad: Mamma och pappa! Vilda västern är väl inget för er.. Kom hem nu. Cornelia och Isac saknar jag också. Det var väldigt och alldeles för länge sen jag träffade dom.
Dagens sjuka: Min munblåsa. Afte kallas det för och fenomenet dök upp på mitt tandkött nu för andra gången på sisådär två år. Oftare än så vore inte kul. Det gör ont och är allmänt irriterande. Dessutom ser det skitäckligt ut när man bildgooglar på det och bildgoogla en åkomma, ja det måste jag göra.
Dagens (kvällens) planer: Se på filmen Closer som går på trean.
Dagens (kvällens) jag hade hellre:


(Malins bild)

Båt och fest

Vi åkte båt i lördags kväll. Båten var very väldigt snygg och stor.


Dom där muggarna kissade vi i senare under kvällen, från båten. Det fanns inga andra alternativ just då så vi var illa tvungna. Lite förvånanade att jag som annars har svårt att kissa på toaletten i sällskap med enbart en tjejkompis, nu kunde göra det stående på huk på en båt med massa folk. Självklart tittade alla bort, men ändå. Där snackar vi nöden har ingen lag.


Jag styrde lite.


Ägaren till båten. Eftersom han ser så himla glad ut så antar jag att bilden är tagen innan vi körde på grund. Så himla, himla dumt. Vet inte hur illa läget är med båten men hoppas på det bästa.
Bortsett från "olyckan" var det en jäkligt bra kväll.

(Malins bilder)

Utsmyckning

Nu sitter vi på mitt kylskåp Carro!



Vimmelbild från Smögen, Hamnen 4.

Fleece

Sitter på Mauds (just nu mitt) rum i läkarhuset, iklädd mammas fleece. Det är ganska ovarmt i det här rummet.
När jag ska hämta post, skicka prover eller handla lunch åt Inga-lill blir det desto varmare eftersom hissen repareras. Man får upp värsta flåset när de fem trapporna är avklarade. Tänker att det är lite synd om de höggravida.
Som tur är har vi en tillfällig extramottagning på våning ett för dem som faktiskt inte kan gå upp för alla trapporna.

Fruktansvärt tråkigt att blogga när noll personer kommenterar. Bloggandet är över huvud taget mer trist på sommaren. Dåligt med uppdateringar. 

Annars ser jag fram emot kvällen. Sushi på HK, vin och Club Moments. 


Mer färg

Apropå orange..

Jag har ju en svart. En orange också kanske vore något.

Bild


Orange

Ytterligare Tradera-vas.
Ja eller nej?



Vet inte om den är värd 99 kronor plus frakt. Den andra fick jag för 93 inklusive frakt.
Men det är fint med orange ju...


Inte okej

Det blir mycket punkter/listor och grejer nu. Såärdet.
Idag vill jag säga följande:

- Hoummusmackan på Charlottamottagningen var precis så god som den alltid är.

- Hissrenoveringar på ovan nämnda mottagning orsakar diverse krångligheter. Den snygga hissreparatören väger dock upp. Brevbäraren är också snygg.

- Spela aldrig någonsin "Hallå du gamle indian" på ett spinningpass. Spelar ingen roll om Scotts har producerat fram en ny skitversion av låten. Det är verkligen inte okej. Kent fanns också med på spinninginstruktörens spellista och det är nästan lika illa valt med tanke på situationen.

 

- Det är inte heller okej att instruera "spinningklassen" med en dagisfrökenröst. Vi som sitter på cyklarna är aldrig småbarn.

- Jag vann nyss den här vasen på tradera:

 

Det var allt för ikväll. God natt.

Dagens

Dagens känsla: Äckel och avsmak. (Mängder av festivalfolk besökte jobbet och efterlämnade en odör av spya och skit).
Dagens klädsel: Jobboutfit.
Dagens låt: Dum av dig med Danel Adams-Ray.
Dagens duktiga: Morgonpromenaden.
Dagens fula: Plockade ihop en stor påse med lösgodis, kom på att jag inte ens var sugen, lämnade därför påsen i affären. Inte okej.
Dagens planer: Snarare kvällens. Produktionsmöte med JB och Kinell, snart.
Dagens sms: Från mamma, som lever livet i San Francisco för tillfället.
Dagens saknad: Höstterminen. Rutiner och sånt.
Dagens trevliga: Att morfar ringde och bjöd in mig och Josef på grillkväll framöver.
Dagens sjuka: Festivalkillen i kassan som stod och skakade likt ett asplöv. Trodde först att han skulle få ett epilepsianfall eller liknande men det verkade vara bakfylla deluxe. Hans skakighet smittade av sig på mig (var rädd att han skulle spy - panik).
Dagens snälla: Kinell som snart hämtar upp mig med bil.

Fläskfilé

Har haft en sån himla bra dag.

Åt pasta med fläskfilé och massa gräddsås i skuggan på George coffehouse med Noelia och Daisy. Sen gick vi till teatern och hängde vid bryggorna i solen i ett par timmar. Hade skitmysigt och trevligt. Spanade snygga överkroppar bland annat.

Åkte hem och tog en timmes powernap. Det behövdes.

Sedan vidare till Carro som bjöd på grym grillning. Fläskfilé, potatisknyten, fetaostkräm och sallad.
Väldigt nöjd nu. Ungefär såhär:


Emma är en duktig fotograf med bra systemkamera också.

Känslan borta

Gårdagen, vill jag inte prata om.
Norrköpingsdialekt, inte okej.
Men en positiv grej är att humöret har vänt.

Idag är en ny dag och jag ska luncha med Noelia och Daisy. Noelia kom oväntat hem från Sthlm igår och jag blev sjukligt glad över att träffa henne på korren.

Ikväll ska jag till Kinell Karamell. Grilla.

Ftw eller wtf?










Ska man tatuera in Ftw eller Wtf? Fuck the world eller What the fuck. Det var en av diskussionerna från helgen. Inte så jätteseriöst kanske.

Men ändå, tatueringarna som förekom på Smögencampingen var inget vidare. Tribals känns inte så jättehippt. Synd att jag inte vågade fotografera killarnas överkroppar. Eller fotografera dem över huvud taget.

Vill bli av med en känsla

Jag var lite smådepp i måndags när jag kom hem från Smögen och det håller fortfarande i sig. Inte av någon speciell anledning egentligen. Det är bara sån jag är.
Malin trodde att det var min lever som hade ångest men så pass hemskt är det i alla fall inte.

Jag har jobbat två dagar nu och det är jag glad för. Skönt att vara sysselsatt och socialt utsatt.

Imorgon blir det en liten båttur i Fryken och fest på kvällen. Hoppas att det får mig på bättre humör.
Koriander kanske har saknat mig..

Plus:

* Lön i morgon (lite besviken på siffran bara).
* Jag börjar på Charlottamottagningen på måndag. Ska bli skönt med gott fika och lite lugnare arbetstempo tillsammans med Inga-lill.

Minus:

* Mamma och pappa lämnar Sverige för USA imorgon. Tre hela veckor ju...
* Att jag är så låg. Men det vänder nog i morgon.

Vettig och viktig respons

Det här är klockrent skrivet av Clara!
Bra, bra, bra.

Blondinbella har noll koll på läget och uttalar sig såklart (tyvärr) därefter.

75 %

Följande inlägg bör antagligen inte läsas av föräldrar, föräldrars bekanta, pryda och känsliga personer eller sådana som allmänt äcklas eller störs av sexuella utsvävningar.

På vägen ner till Smögen lyssnade vi på Christer i p3 och temat för programmet var: Erotik.  Man skulle väl kunna säga som så att att vår helg fortsatte på samma tema.
(En lite kul grej är att Emma och Carro ringde in till programmet och gissade på Brokeback Mountain gällande efterfrågad sexscen. Tyvärr var svaret fel).

En kort sammanfattning:

- Blev lite kär i Stockholmsdialekten.
- Blev mindre kär i Karlskronadialekten.
- Blev rådissad för min värmländska.
- Introducerades för ett typiskt collage-poängsystem. Fick ingen större klarhet i dom exakta reglerna för poängen men att ha sex i en bil, på en klippa eller på något annat "konstigt ställe" innebar givetvis höga poäng. Man kan använda sig av procent om man hellre vill det.
- Fick se alldeles för många tribaltatueringar.
- Fick sova alldeles för få timmar.
- Gjorde min pinsammaste walk of shame någonsin i sällskap med vän.
- Dansade till "We no speak Americano" ett antal gånger för mycket.
- Åkte väldigt mycket taxi. Helt värt ändå.
- Badade för lite, det vill säga inget alls. Andra fick stå för näckandet den här helgen.

Egentligen visar bilderna väldigt lite av allt vi har gjort eftersom det är så svårt att komma ihåg att ta bilder just "när det händer". Men här kommer ett askplock i alla fall:



På väg.




Krabba, räkor och havskräftor på klipporna, första kvällen. Helt ljuvligt.




Något är hysteriskt kul. Det var ofta så.


Rummen var extremt små så det var inte helt lätt att umgås där inne.


Blåsig båttur mellan Kungshamn och Smögen.


Inne på Hamnen 4, första kvällen.


Andra kvällen ute på klipporna.




Killarna i rummet mitt emot styrde förfesterna och efterfesterna med ljudanläggning och grym musik. Skulle kunna ha varit min egen spotifyplaylist.




Utsikt över Smögen från en balkong som vi spenderade några timmar på i söndags kväll. Vissa ville kika på finalmatchen.


Topp fem citat från helgen:

1. "Har du bränt dig? Du flagnar.."
"Nej, det är bara sperma."

2. "Bronsmatchen var ju igår."
"Men när är silvermatchen då?"

3. "Men vad är det här egentligen.. Bajsbrudarna eller?"

4. "Fråga mig hur många jag har legat med nu då!!"

5. "Det enda felet med dig är din dialekt"

Emma, Carro och Frida: Tack för en sjukt bra helg!

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på något riktigt lättsmält som typ Mamma Mia eller Sex and the city filmen. Jag mår sådär kasst som jag alltid gör när något riktigt roligt är förbi och inte kommer tillbaka. När man har träffat en massa roligt folk som man aldrig mer kommer att träffa. Separationsångest över det hela.

Smögen

Nu lämnar jag Karlstad för Smögen. Tjoohoo så skoj det ska bli!
Hemma måndag kväll igen, inget bloggande tills dess.




Här på Konserven, Grebbestad för två år sedan.
Mycket har förändrats sen dess och det är på ett positivt sätt om jag får säga det själv.

Biorecension

Fick en fråga i kommentarerna om vad jag tyckte om filmen i torsdags och ärligt talat så lämnade jag biosalongen med viss besvikelse. Kanske är det därför jag inte har skrivit något. Men för att svara på frågan:

Jag tyckte att filmen innehöll alltför många långsamma och sega sekvenser där det mest bara var präktigt kärleksdravel Bella och Edward emellan. Dessa sekvenser uppskattades högst troligt mer av dem som faktiskt inte tillhör "Team Jacob", vilket verkar vara de flesta.
De flesta får alltså tårar i ögonen och blir alldeles till sig av Edwards "omtänksamhet" då han avfärdar Bellas vilja till kroppslig intimitet. Detta på grund av att han håller hårt på traditionerna.
Jag blir snarare obekväm av det här.
Stundtals kändes också manuset väldigt cheesy och det kan ha berott på att manusförfattaren faktiskt har hållt sig ganska bra till Stephenie Meyers språk från boken. För mig funkar det språket i böckerna men på film blir det en annan grej.

Enligt mig är Edward, som jag tidigare har skrivit, lite väl överbeskyddande och framför allt torr. En törr jävel. Mer som en pappa än en pojkvän.
Jacob däremot är avslappnad, charmig, rolig och sjukt het. Ett väldigt bra självförtroende kanske men hellre det.
Om bara Bella hade haft vett att inse det...

Jag hade önskat mer vampyraction, bättre soundtrack och mindre kärleksdravel (om det inte hade varit med rätt person).

Trots denna sågning ser jag såklart fram emot fjärde filmen. Twilightfilmerna bjuder alltid på snygga människor, vackra miljöer, bra musik (bortsett från Eclipse) och spänning.

Midsommarbild

Min mamma var väldigt fin på midsommar.



Jag har ingen dold agenda med det här inlägget.
Men kan ju flika in att örhängena (designtorget, skitsnygga) är från mig och Jonte.

Äntligen!

Ikväll hörrni, då är det äntligen biotime!


Bild

Två garanterat ljuvliga timmar. Längtar.

Grekisk afton i stugan

Eftermiddagen och kvällen har tillbringats i Emmas stuga tillsammans med förträffliga vänner. En mycket fin kväll.


Vi gjorde i ordning grekisk sallad med grekisk lantbröd till. Den viktigaste ingrediensen, det vill säga oliverna, gömmer sig under all fetaost.







Två personer badade..
Fler bilder förevigade detta ögonblick men jag har fått strikta order om att inte publicera dem någonstans.
Själv tyckte jag att en av bilderna där en viss blondin poserar i vattnet skulle passa bra till förstasidan på VF eller liknande, "årets sommarbild".

Läser just nu

För knappt ett år sedan när jag tillfälligt bodde i Kil läste jag den här boken.
Nu läser jag ytterligare en tegelsten som avhandlar samma huvudperson, det vill säga Norma Jeane Baker a.k.a Marilyn Monroe.

Läser just nu:
Blonde av Joyce Carol Oates.



Har hittills läst:
379 av 862 sidor.

Lite tankar om boken:
Märkligt nog är det här den första boken jag läser av Joyce Carol Oates, men det lär inte bli den sista. Precis som många andra gillar jag verkligen hennes sätt att skriva.
Dessutom är det såklart väldigt intressant att läsa om Marilyn Monroe.

Mitt enda problem är att jag så gärna hade velat veta mer exakt vad som är sant och osant i boken. Den önskan är dock omöjlig eftersom Blonde inte utger sig för att vara någon biografi, utan en fiktiv roman.
Tack vare att jag läste Gudinnan i höstas (som enbart återger det material som finns samlat kring Marilyn) har jag åtminstone lite koll.

På en skala 1-5 får den:
En stark 4:a.

Bild

Stilig karl

Pär Lernström är en mycket stilig karl. Helt i min smak.
Läser därför hans blogg.

Gillar hans röst också men känner inte för att välja bort p3 enbart på grund av att Pär Lernström är programledare på en annan radiokanal. Det finns gränser liksom.


Bild

(När man googlar hans namn kommer "Pär Lernström flickvän" som tredje sökning så min smak delas nog med många andra).

Tacka vet jag maxradion

Natten på jobbet blev lugn och fin. Sista timmen höjde vi maxradion och gillade läget till tonerna av Familjens "Det snurrar i min skalle".

Antal raggningsförsök i driven
(inte av mig då förstås): 2
Antal skärsår: 0
Antal "brännskador": 1
Antal gjorda lyxshakes: Ovanligt få, kanske 15 st?
Antal överförfriskade personer i serveringen: Också ovanligt få, 10 stycken kanske.
Antal timmars sömn: 7. Jag har blivit duktigare på det här med att vända på dygnet och att kunna somna när solen är på väg upp.

Love the way you lie

Ganska otippat att jag skulle gilla Eminem igen, men den här lyssnas det ganska mycket på nu:



Nu blir det jobb till 05! Tur att man har Fredda och Karro som sällskap, bra arbetskollegor det där.

Båten och Club moments

På mitt initiativ, mat på båten:







Nu blir det vidare hem till en tjej som bor här i krokarna och så småningom, Koriander såklart.
När jag sa att jag skulle vidare ut senare blev Josefs (han i blå T-shirt) reaktion var följande:

Josef: Men herregud vad du festar mycket då?! Typ jämt?
Jag: Va..? Nej inte så mycket.
Josef: Jo. Festade du igår?
Jag: Nej!
Josef: Festade du i förrgår?
Jag: Nej!
Josef: Men dagen före det då?
Jag: Haha nej! Förra helgen senast, och då var det midsommar vilket innebär att man förtjänar extra mycket festligheter.

Undrar vad han vill ha sagt med detta...

Sena kvällar och nätter

Jag har inget jag vill skriva om.
Man blir oinspirerad och väldigt asocial när man jobbar sena kvällar och nätter. Den här veckan jobbar jag fyra nattpass och två av dem är redan avklarade. Min "värsta" jobbvecka under den här sommaren så det blir inte värre än såhär.

En bra vana som jag har lagt till med är att cykla till och från jobbet varje gång jag jobbar. Det tar ungefär 15 minuter att ta sig dit.
Cykeln är nypumpad och nysmörjd så nu slipper jag stanna efter vägen och sätta rätt kedjan stup i kvarten. Jösses så frustrerande när man har tider att passa. Kan tipsa om cykelaffären här på Norrstrand.


RSS 2.0