Fattig

Problem:

Bara tre avsnitt kvar av Veronica Mars första säsongen.
Måste se mer men har absolut, verkligen inte, under några som helst omständigheter råd att införskaffa andra säsongen.Var faktiskt, illa nog, tvungen att låna pengar av mamma och pappa till hyra för den här månaden. Inte på grund av för mycket shopping eller andra utsvävelser utan helt enkelt därför att halva lånet från CSN inte räcker till nu när jag bor själv. Nu vet jag det i alla fall.

Bild

Från oppsidaisy

Jag lånar lite bilder av OppsiDaisy från i lördags:
Linda verkar ha funnit en kompis... Fortfarande oklart vad exakt för kompis det är.


Jag och Linda ser ganska synkade ut i kroppsspråk.


En charmig flicka detta.


"Nej jag är inte beroende av nässpray, verkligen inte."


Vet inte riktigt vart det här kortet är taget.. På koriander?

(Alla är inte med på bild, vi var ju ändå 10 personer).

Riddarna från Karlstad

Den här söndagen har varit hur skön som helst.
Jag har ätit nachos i solen med Linda & Carro och jag har beskådat en match i amerikansk fotboll som Crusaders vann. Duktiga grabbar.
Fruktansvärt svårt att förstå något av spelet men det gör mig inte så mycket egentligen, jag spanade mest efter
annat..

En extra liten eloge till Alexander Hult också som skötte sig utomordentligt som speaker under matchen. Det var kanske lite väl mycket tjat om Karlstads godaste burgare (som ju finns på Max och inte på Tingvalla IP) men annars, perfekt.
Hann bara ta en bild (pga batterierna) och den blev väl knappast världsbäst, så ni får ursäkta.

Dans

Lördagskvällen i punktform:

- VI KOM IN PÅ KORI!! Jag hade nästan helt lagt hoppet åt sidan och försökte till och med avstyra när Kinell bestämmer sig för att fråga en tredje och sista gång om "vi veeerkligen inte kan få komma in på den här biljetten, som vi ju faktiskt har sparat till just den här kvällen..." Och vakten säger att: "Okej okej, låt gå, men då får ni betala för inträdet".
Herregud, klart vi betalar. Min kärlek till Caroline Kinell var stor i den stunden.

- Dom andra, till och med 89:orna, kom in! Det var verkligen inte väntat. Tror att det var tack vare Daisys charm.

- Vi dansade nästan konstant i tre timmar. Herrejösses vad ont jag märkte att jag hade i fötterna efteråt. Tur att jag inte ska jobba idag för fötterna är fortfarande inte återställda.

- Alla var där... Hästen, Blondie osv osv.

- Från början var vi 10 tjejer. Under kvällens gång blev vi färre och färre. Tror att det blev lite mycket att dricka för en del. Andra blev trötta av trängseln på dansgolvet. Det sista jag hörde från Malin var ett väldigt upprört konstaterande: "Asså jag pallar fan inte mer nu!" sen sprang hon iväg.

- Till slut var det bara jag, Kinell och Noelia kvar. Vi avslutade kvällen tilllsammans på Timmys. Extra sås på kycklingkebaben verkade som en bra idé men slutade tyvärr i rinnande, droppande och sölande. Ytterligare en kjol att lägga på listan över skämmighet.


Bild tagen med Carros Iphone.
Från vänster: Anonym, Anna, jag och Carro.

Från och med du

Snart kaffe i solen med Emelie!

Det jag kommer sakna mest när Emelie flyttar tillbaka till Göteborg är de spontana dejterna med henne.
Visst, ibland har hon dissat förfester och utgång (finns det fler som gör också) men aldrig någonsin har hon sagt nej till fika, lunch eller middag.
Det är hur gött som helst att, som nu, kunna dra iväg ett sms bara en timme i förväg och bestämma fikaträff.

Smidigheten kan också ha att göra med att vi har samma schema och med det har någorlunda koll på när den andra är fri.

Nu kommer jag att få se mer av Göteborg istället och det är inte fy skam det heller!
Tråkigt att Du flyttar i alla fall!Allmän förfrågan

Vems är den här kvarglömda koftan?Märke: Cappuccini
Storlek: Large
Färg: Svart (inte mörkblå som jag tidigare deklarerat)
Troligen såld på herravdelningen.

Vitkål

Idag har jag varit riktigt produktiv med skrivandet faktiskt. Med tanke på att jag delade rum med Johanna Bergenlind så är det verkligen en bedrift. Ojoj. Mycket trevligare med sällskap hur som helst!

Nu laddar jag för den där avancerade stepen på Sats. Hjälp.
Mimmi kommer nog få sig några skratt. Men om jag klarar dansaerobics borde jag väl hänga med i ett step-pass någorlunda kan man tycka... Det återstår att se.

Mellis: Hemmagjord Coleslaw. Gott ju.(Märker att det har blivit lite väl mycket dagboksfeeling över den här bloggen nu...)

Magen

Nyss hemkommen från en trevlig kväll i Skattkärr med mamma, mina två mostrar och de yngsta kusinerna.
Där blev jag bjuden på pasta med god sås (bestående av en rejäl redning) och marsipantårta till efterrätt.Kan säga som så att min mage protesterade ganska hårt mot den enorma mängden kolhydrater och socker. Även om jag inte kör på LCHF längre (ganska uppenbart) så tycker jag att det är rätt coolt att det satte sina spår så tydligt. LCHF är antagligen skitbra men GI passar mig bättre. Gillar verkligen att kunna äta en fullkornsmacka eller GI-burgare då och då.

Bild

Olika viljor

Hunnit med frisören, promenad, lunch och tvätt.

Men nu äntligen är det dags att dra igång med dagens plugg. Så är det när andra hälften i projektarbetet är nattmänniska.
Själv arbetar jag allra bäst mellan tio och två. Helst inte efter två. Tycker att det är skönt att få arbetet gjort för att sedan kunna träna, fika, umgås, kolla på tv eller vad som helst under eftermiddagen/kvällen.

Nåväl, jag böjer mig under de här enstaka veckorna. Så länge man inte helt segar bort förmiddagarna så är det ju lugnt.

Ha en fin dag vänner!

Tisdagslyft

Vill bara konstatera att jag fullkomligen älskar Cougar Town!
Småskrattar nästan hela tiden och då är jag ändå ensam (skrattar som mest när jag kollar på saker med andra som tycker att samma sak är kul, grupptrycksperson).

Har ingen koll på vilka kompisar som följer serien. Någon mer som gillart?


Bild

100 pix


Jag är lite trött på dom här klockorna men för 100 kronor kunde jag inte låta bli.

Veckan

... och idag såg jag honom igen, två gånger.. Jajamänsan.

En bra vecka det här ändå. Imorgon har jag tid hos bästa frisören som alltid är fullbokad flera månader fram. Eftersom mitt schema är så jäkla flexibelt och bra så brukar hon ringa mig när någon har avbokat och så blev det även den här gången. Mitt hår är väldigt ledsamt nu. Så ledsamt att mamma sa: "BOKA EN TID IDAG, JAG BETALART ÅT DIG".
På eftermiddagen imorgon ska jag hälsa på mina kusiner i Skattkärr. Det blir säkert livligt.

Torsdag: Träna Powerstep med Mimmi på Sats. Spännande med nytt träningsställe.
Fredag: Sex & the City med en hel drös med folk.
Lördag: Fest, fest, fest.
Söndag: Kanske kolla på Amerikansk fotbollsmatch. Någon gång måste ju bli den första, tycker jag.

Dessutom ska jag och Emelie hinna med en hel del på projektet i veckan men det är bara roligt. Vi påminner om ett gammal gift par när vi sitter och skriver eftersom vi lägger orden i varandras munnar om vartannat. "Smurf" skulle behöva sägas rätt ofta.

Blondie

Nu är det femte gången jag stöter på (inte raggar på) den där megablonda killen som jag blev lite intim med på koriander för några helger sen. Han råkar tydligen träna på samma gym som mig plus att han pluggar på universitetet.
Och nej, ni kan inte räkna ut vem det är eftersom blondering bland killar är värsta innegrejen.

I vilket fall, jag är så dålig på att stöta ihop med folk jag känner mig obekväm inför. I just dom här fallen har jag undvikit eventuell ögonkontakt helt och spelat obrydd fast jag egentligen håller på att spricka av pinsamhet inombords.
Emelie nämnde något om att hälsa... Det kanske kunde vara något. Eller jag är nog tveksam där.

Karlstad är lagom stort för mig. Dock är det här exempel på gånger då Karlstads begränsade storlek kan upplevas ansträngande.Kaffebrist och observation

Jävla perkulatorkatastrof. Jag behöver mitt kaffe efter morgonpromenaden.
Nu får jag lov att hålla mig till lunchtid då jag ska möta upp Emelie på något café/lunchrestaurang för observation.

På ett sätt är observation en ganska tacksam arbetsmetod. Man sitter bekvämt med trevligt sällskap, dricker något gott och studerar interaktionen och allt annat i den omgivande miljön. Det gäller dock att någorlunda hålla sig till att observera (något jag och Emelie har vissa svårigheter med = prat, prat, prat).

Det jag inte gillar med observation som metod är att jag alltid har en slags förutfattad mening om vad jag kommer att se för mönster. Det är svårt att gå in med ett helt neutralt synsätt när man redan sedan tidigare har en massa teorier inlärda.
Det behöver i och för sig inte vara ett problem så länge man bestämmer sig för att utgå från en teori och sedan se om den stämmer på just det man har valt att observera. Det vill säga om teorin ska verifieras eller falsifieras. Kanske är det så vi måste göra nu.

Tror att vi ska utgå från Hirdman, den traditionella teorin om genussystemet och komplettera med Anna Jonasdottírs kärlekskraftsteori.
Vi kommer även att använda oss av en enkät och vissa av er (de som passar in på fallstudien) kommer att få en förfrågan om ni vill ställa upp.

Kul ändå. Hoppas vi får ihop något bra, vi vill ju ha VG.

Mars

Efter gårdagens 9timmarsjobb var jag lite mör i ben och fötter men ändå sällskapssugen så jag följde med Mimmi och Malin till Johannas lilla fest på Stockfallet.
Jag drack ett glas rödvin och iakttog sedan alkoholens påverkan på dom andra under ett par timmar. Det var inte så farligt ändå.
Det var i alla fall evigheter sedan som jag gick av bussen innan centrum och vinkade hejdå till festfolket. Fanns inte en tanke på att hänga med ut heller.
Jag kollade ett avsnitt Veronica Mars och sen somnade jag skönt.

Nu har jag lagat matlåda till jobbet. Snart redo för 7timmarspass.


Bild

Bränd plast och småkakor

Det skedde en liten olycka i eftermiddags.

Jag trodde att jag satte på spisplattan längst ner till höger. Tyvärr hade jag satt på plattan högre upp och där stod min perkulator med tillhörande "värmeplatta" och sladd. Denna platta är gjord i plast.


Det var ingen vacker syn kan jag säga. Jag blev ganska rädd också eftersom det rök så in i helvete mycket från den där brända plasten.


Såhär ser det ut nu på spisen. Får väl försöka städa någon dag. Och kolla om det går att fixa en ny underdel till perkulatorn. Jobbhelg på ingång och utan morgonkaffet kan det bli en otrevlig historia. Bra med Gevaliakaffet på Pressbyrån då.


Kaffe kunde jag inte bjuda Linda, Emelie och Stefan på, men de fick te och hallongrottor vilket verkade gå hem hos dem alla.

Oanständig

Har nog slagit personligt rekord i "the walk of shame". Mycket har jag den orimligt korta kjolen att tacka för det.
Egentligen är det en klänning och egentligen är den inte för kort, när man står stilla. Så fort man börjar röra på höfterna eller tar några steg, då glider den snabbt upp och avslöjar mer än vad som är okej. Något jag inte upptäckte förrän i morse. Känns ju sisådär måste jag säga.
Oanständigt är ordet.

Helt klart inte min stoltaste bussresa hem. Inte heller min mammas. Hon hade oturen att få vara mitt sällskap och hon skämdes om möjligt ännu mer.
"Man lär sig av sina misstag" och "aldrig mer" var meningar som yttrades.

Tror inte heller att företaget pappa jobbar på skulle bli till sig av förtjusning om de fick veta att jag hade ett paraply med deras logga på som skydd. Fin reklam där, inte.


Bildbeviset som efterfrågades...
Tycker inte att bilden säger så mycket i och för sig. Klänningen ser mer ut som något man drar på sig en slappissöndag. Hur som helst, alldeles för kort och som grädden på moset, lite halvt genomskinlig.

Sex

Liten undersökning från Glamour.se som jag råkade komma över:

Vad har du för inställning till sex?

1. Jag vill ha sex när det finns känslor med i bilden. Är trött på snack om att sex med vem som helst är samma sak som frihet.
50%

2. Sex är bättre med en partner, men ett och annat frispel funkar också.
32%

3. Jag har sex när jag vill, med vem jag vill och hur ofta jag vill. Det är en rättighet.
17%

Ojsan hoppsan säger jag på den statistiken.

Gissa vilket
alternativ jag valde?

Bloggtips

Lyssnade när Elin Grelsson var gäst i "Morgonpasset helg" för några veckor sen och hon verkade smart, vettig och bra.
Oftast orkar jag inte läsa bloggar vars inlägg är långa, ingående och "smarta". Dumt men sant. Det blir för ansträngande mitt under slösurfandet.

Nu hittade jag Elin Grelssons blogg och kan snabbt konstatera att hon skriver precis den typen av inlägg, men, här är jag villig att göra ett undantag.
Väldigt värd läsning. I synnerhet för genusintresserade kanske.. Vill därför tipsa Emilystrange & Sara om hennes blogg.


Enkäter är skoj

Enkät: Musik

Dagens låt:
Laleh - Mysteries.
En låt som jag inte tröttnar på: Deportees - I wanna be in your gang.
En låt som får mig på partyhumör: Fortfarande Lady Gagas Bad romance.
Bästa albumet just nu: Mumford & Sons - Sigh no more.
Bästa depplåten: No one's gonna love you med Band of horses.
Bästa tv-serie soundtracket: OC's alla säsonger och nykomlingen Glee.
Bästa film soundtracket: Bland annat Twilight, New Moon, Garden state, Juno och Mamma Mia.
Bästa åka bil-låten: Don't stop me now med Queen
Bästa sjunga med i-låten: Don't stop believing och Wuthering Heights
Bästa festivalartisten: Håkan Hellström
En låt som kan bli aktuell på min begravning: Baby med Justin Bieber......
Likvida medel

Nu har jag bokat tid för "ekonomisk rådgivning" med en kunnig människa på Swedbank. Det var nog fyra år sedan sist.
Det känns lite läskigt att anförtro sig åt och lita på en okänd persons påstådda expertkunskaper.. Jag vet ju egentligen inte om hon vill mitt bästa. Tjänar hon på att ge mig vissa råd? Hur objektiv och neutral är man som ekonomisk rådgivare?

Jag har ärligt talat ingen aning. Dumt också att man är så otroligt ointresserad och dåligt insatt när det gäller fonder, aktier och sådant eftersom det gör att jag inte kan kritiskt granska på bästa sätt. Kritisk granskning har sedan Historia C blivit en del av min vardag och det känns liksom viktigt.
I det här specifika fallet får jag nog släppa på min misstänksamhet. Det är nyttigt att kunna lita på saker och ting också.

(Otippat att jag skriver om ekonomi... Vad hände?
Svar: uppenbar bloggtorka)

Bloggarkivet

Eftersom Emelie och jag (konstigt nog) bara har känt varandra sedan någon gång i oktober så har hon funnit ett visst intresse i att läsa mina gamla blogginlägg. Jag har ju trots allt bloggat sedan februari 2008.. Okej, inte alls länge jämfört med många andra, men ändå.
Jag blev själv nyfiken och har därför kikat tillbaka i bloggarkivet.

För mig blir det lite konstigt att minnas tillbaka vad jag gjorde för två år sedan... Det känns som om jag levde ett helt annat liv då.
Men egentligen är väl den enda märkbara skillnaden att jag var sambo under den tiden och det har såklart inneburit en rätt stor omställning för mig att gå ifrån det.

Kan också konstatera att jag skrev sämre för två år sedan och det bevisar ju att övning ger färdighet. Jag menar verkligen inte att jag skriver fenomenalt nu heller men en utveckling har skett.

Det här skrev jag exempelvis den 10 maj 2008.

En vinst

Men sedär, jag vann ju faktiskt något.Ni vet den där tävlingen som dom gör reklam för på tv...
Ja, jag fick ett infall och fyllde i en motivering också vips, där låg en chokladkaka i brevlådan. Fint på en måndag.
Om just den där smaken är min favorit vet jag ju inte än, man måste prova först.

Mat & musik

En totalt meningslös dag. Men jag äter god mat i alla fall.Fetaost nedtryckt i lax med körsbärstomater i ugn + creme fraiche med soltorkade tomater och oliver + liten variant av grekisk sallad.

och lyssnar på bra musik.


Oktoberfest

Eftersom det inte blev något Rom är ressuget fortfarande påfrestande. Jäkligt drygt att vi inte får pengar tillbaka men jag får väl försöka jobba ihop så mycket som möjligt i sommar istället. Fick igår en liten förfrågan om Oktoberfest i München i september...
Med gratis boende och billigt flyg låter det minst sagt intressant.

Har ju aldrig varit i Tyskland och dit har jag ändå tänkt mig. Och att åka dit med en som har bott på plats i två år är ju hur bra som helst. Minus det faktum att jag inte kan ett ord tyska medans resesällskapet behärskar det flytande.
Så om fler vill med vore ju det ännu bättre.


Tysken med ölen.

Sumo

Sumo är grejer det. Det räcker att dela på den dock.Robin Hood var bra. Gladiator var bättre.
Okej, inte alls samma film men med samma regissör och huvudrollsinnehavare blir en jämförelse nästan given.
Gladiator vinner därför att den har fler storslagna, känslosamma scener och en mer gripande och fascinerande story rent allmänt. Men det kan såklart vara en smaksak.

Fredagskänsla

Med Peter Lemarc och Van Morrison i Ipoden infinner sig fredagskänslan ganska enkelt. Skyller allt på pappa. Det är helt enkelt hans musik och den förknippas oundvikligen med fredagar efter klockan fem.

Ikväll ska jag äta sushi och mysa ner mig i biomörkret med Emilystrange. Det känns mer passande än grillning som var det andra alternativet.

Hoppas att Robin Hood är bra!


Bild

Vintage mintFärgerna var fina tycker jag.
Tror att färgen "Vintage mint" valdes med inspiration från Saras naglar i liknande nyans. Synd att den var väldigt svårmålad. Kan ha berott på den otroligt dumma idén med att ha "wide brush". För vem skulle det vara nödvändigt? Det är väl sällan folk har ovanligt breda/stora naglar..

Dansresa

Klickade mig in på Annika Sjö's blogg och hon och kollegan Tobias Karlsson från Let's Dance befinner sig just nu med många andra i Portugal för att hålla i en tvåveckors träningsresa. Fokus ligger antagligen på dans.

Åh vad det vore roligt att åka på något sånt. Jag vill, men det är säkert dyrt.
Men man vet aldrig, någon gång kanske man har råd om man nu vill prioritera det.


Bild

Onsdagssysslor

Sitter med en efterlängtad kopp kaffe i handen och lyssnar på p3 Populär. Efterlängtad kopp därför att jag har varit kaffesugen sedan jag vaknade vid åtta. På grund av mycket liten blåsa var kaffet tvunget att vänta tills efter springturen.

Så småningom ska jag långluncha med Emelie. Tror att det lutar åt stans godaste ceasarsallad. Ni vet väl vart den finns va..?
Efter det ska jag jobba några timmar också. Så ser min dag ut.


Äkta känslor

"Förlåt youtube-bombardemanget, men det slog mej just att det var ett halvår sedan jag propsade på att ni måste höra en av världens bästa sångerskor sjunga en av världens bästa demo-låtar, hon ba lall-jammar lite, och det är helt jävla magiskt. Sen på skiva blev "Wild heart" inte ens i närheten av den här förtvivlat innerliga versionen. Rösten, hörrni. RÖSTEN. Jag kan lyssna på det här klippet fem gånger på raken och förundras över hur man kan låta så stark och trasig på samma gång."

Så skrev Popmorsa om det här youtubeklippet för någon månad sedan. Nu satt jag och tittade på det igen eftersom jag håller med henne helt och hållet. Det är så mycket känsla och äkthet och så lite produkt, vilket känns mindre vanligt idag men vad vet jag.


The Lady

I lördags befann jag mig i en fullsatt soffa i en lägenhet mitt i stan. Då ringer Kinell på min telefon (eller egentligen hennes telefon) och när jag svarar hör jag inte Kinell, jag hör Lady Gaga.
Efter några sekunders extrem ansträngning hör jag att det är "Alejandro" som just då spelas i Globen.
Ttidigare under dagen hade jag skickat följande sms till Kinell: "Hälsa Lady Gaga från mig! Sjung med extra högt i Alejandro ;)"

Malin var inte särskilt sugen på att sänka volymen på förfestmusiken så ljudupptagningen blev inte så bra som den hade kunnat bli genom telefonen, men ändå, jag kände faktiskt stämningen. Lät sjukt coolt.
Men min nuvarande ekonomi hade jag ändå inte haft råd att vara med, hur mycket jag än såhär i efterhand hade önskat det.


Bröd och fusk

Bröd utan mjöl.Ja, det går faktiskt att fixa och det går helt klart att äta. Jag tycker tyvärr inte att det är lika gott som med mjöl. Ibland fyller kolhydraterna verkligen sin funktion.

Har för övrigt fuskat i helgen. Alkoholen gör mig karaktärslös. Värre än normalt alltså.

Rosa, blått osv.

Genus på jobbet fungerar sådääär...

Hanna: Sådär varsågod, leksakerna är med i påsen. Smaklig måltid!

Kvinnan/mamman kikar i påsen...


Kvinna/mamma: Men hade ni inte olika leksaker för tjej och kille?
Hanna: Nej, varför skulle vi ha det?
Kvinna/mamma: Nej jag bara tänkte eftersom jag såg att det fanns både rosa, blått, grönt och orange att välja på.
Hanna: Jaha okej, du vill ha en annan färg alltså?
Kvinna/mamma: Ja, det blir nog bäst med en blå istället.
Hanna: Okidok, självklart.

Försöker att inte bli provocerad men det är tyvärr väldigt sällan som mammorna/papporna inte bryr sig om färg.

Ännu mer om kroppar

Lyssnade på "Morgonpasset helg" förra helgen och då var den här tjejen på besök och pratade om det här projektet.
Rolig och annorlunda grej.
Ta er en kik vettja.

Ostkaka

Ostkaka a la LCHF.Blev riktigt gott faktiskt.
Har i och för sig aldrig gjort ostkaka själv innan så har väl inget att jämföra med.
Kanel hade jag såklart i den och likaså keso.

Det blir lite upprepande ingredienser men det är nog mest på grund av att jag väljer att ha med dom. Kanelen hade man kunnat skippa.
Serverade med mosade jordgubbar.

VimmelfjantFörsöker tydligen vara gullig på alla såna här vimmelbilder. Exakt samma min på senaste.
Ser jättelöjligt ut det där. Måste bli mer spexig men det är svårt ju. Det har nog aldrig funkat så bra för mig att spexa till det framför kameran.. Får kanske jobba på det.Anna visar hur det ska gå till!

Kils trä- och bygg stalkar mig

En märklig grej. Eller mer av ett sammanträffande kanske..
Jag skrev för ett par veckor sen om hur jag fick för mig att ett Kils trä- och bygg flak följde efter mig under en springtur. Låter helt sinnes, jag vet det. I alla fall så var hela grejen väldigt skum.

Idag hade någon från Kil ringt mig. Inget konstigt med det tänkte jag eftersom jag har vänner från Kil. Jag ringde därför upp för att kolla numret varpå en gubbe i andra änden svarar: "Kils trä- och bygg".
Resten av samtalet blev en pinsam historia då gubben gick runt inne i lokalen för att fråga "de andra grabbarna" om det var någon av dom som hade ringt upp en "Hanna" nyligen.
Dumt av mig att presentera mig.

Typiskt mig att notera den här typen av händelse men det är ändå lite lustigt ju.

Mellis

Bacon- och äggmuffins:Var lite rädd att dom skulle sprängas där ett tag.Direkt när jag tog ut dom sjönk dom ihop totalt och blev små skrynkliga saker istället.

Receptet är härifrån. Om ni vill ha det direkt från mig så är det bara att säga till.
Tänker mig att alla inte är intresserade av recept bara för att dom kollar min blogg och därför känns det onödigt att skriva ner allt det.

Puls upp

Har precis kommit hem från ett skitbra spinning pulspass.
För första gången någonsin lyckades jag ligga rätt i alla zonerna under hela passet vilket gjorde att det blev mycket roligare. Pressade pulsen ända upp på 92 % av maxpuls under sista låten. Jädrar vad adrenalin det fanns i spinningsalen då. Mår som en prinsessa just nu, som vanligt efter att jag har tränat. (Fruktansvärt töntigt uttryck, "må som en prinsessa...")

Annars kör jag på med den där plankan-övningen också, varannan dag. Känner mig lite mer fit när jag gör den och förhoppningsvis blir jag väl starkare som ett resultat.
Visade Maud på mammas jobb igår hur man ska göra. Hon provade på golvet och verkade faktiskt lite peppad.


Bild

Kanel

Ny last: Kanel.Frukost idag blev äpple och keso med kanel + ett ägg. Gott var det och mätt blev jag.

Kärleksenkät

Om kärlek och sånt:


Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då?
Helt omöjligt att svara på för mig eftersom jag aldrig har varit i den situationen och jag är en sån som tror att det mesta är väldigt beroende av kontexten. Kanske skulle jag blir förkrossad, göra slut och aldrig ta tillbaka honom. Kanske skulle det bli en nystart för ett annars ganska så grått och trist förhållande. Jag vet inte.

Hur många har du varit tillsammans med? (Alltså ihop med)
Två seriösa och två kortare som knappt känns som förhållanden.

Vill du gifta dig? Varför/Varför inte?
Det vill jag nog om jag träffar en person som jag verkligen genuint känner att jag vill leva resten av livet med. Men då blir det givetvis borglig vigsel.

Blir du lätt kär?
Mja, blir sådär småkär väldigt lätt, överdrivet exalterad över en kille som jag knappt känner liksom. Inte alltid det leder till något seriöst.

Vad är viktigast hos en kille? Vad faller du för liksom?
Rolighet och humor på ett avslappnat och självsäkert sätt. Det är såna killar jag lätt blir småkär i.

Vad är det mest avtändande du vet?
Dålig andedräkt är hemskt.

Hur viktigt är det att man har något gemensamt?
Det beror nog lite på dynamiken i förhållandet. Jag vet flera förhållanden där man har väldigt olika intressen, är jätteolika varandra osv men där det blir något positivt. Själv känner jag att de grundläggande värderingarna är viktigast att man delar och sen är det en fördel om man gillar samma saker i viss utsträckning. Det kan handla om sådant som matlagning, resa, träna eller dansa. Något som ger relationen liv.

Hur länge varar dina förhållanden?
1 år och 2,5 år är dom längsta.

Har du fått ditt hjärta krossat?
Nej... Längtar inte efter det heller direkt. Tänk vad gött om man slipper.

Vad är det mest romantiska du varit med om?
Typ inget som kan klassas som romantiskt egentligen. Sen är jag nog inte så mycket för romantik heller. Det blir så lätt krystat och jag blir mest fnissig och obekväm. Fick ett par fina dikter av en kille när jag gick i nian i och för sig. Det var ju ganska romantiskt.

Hur raggar du?
Är riktigt kass på det men jobbar på't. Är mer den som vill bli uppraggad. Men om jag ska visa intresse antar jag att det handlar mest om blickar och leenden.

Har du en "utseendetyp" hos killar?
Nja.. Smala har väl alla varit. Inga muskelkillar. Fast tycker att det kan vara fint med lite muskler, så länge det inte blir för mycket.

Beskriv en perfekt första dejt:
Orka perfekta dejter... Det får gärna vara mat och vin inblandat, avslappnad stämning och mycket skratt. Jag är inte så kräsen, haha.

Vem var din första kärlek?
Han som heter som min pappa och har konstiga ögonbryn.

Vad tycker du om att ligga på första dejten?
Det kan säker vara bra. Om man vill det så kör på.

Vad tycker du om one night stands?
Har pratat en del om det på sista tiden med kompisar, familjemedlemmar osv. Vissa kompisar tycker att man är helknäpp om man inte följer med en kille hem från krogen som man känner attraktion för. Andra kompisar tycker att det inte alltid är så självklart att man vill göra det, av uppenbara skäl. Jag har hört alltför många berättelser om hur det har gått riktigt illa när tjejer har följt med okända killar hem om detta gör mig sjukt osugen.

Hur är du som flickvän?
Beror på killen faktiskt. I mitt första förhållande var jag ganska svartsjuk eftersom den killen ständigt var svartsjuk och kontrollerande mot mig. I andra har jag inte alls varit sån eftersom det inte har behövts över huvud taget. Har en tendens att bli lite "mammig" dock och det är en egenskap jag hatar hos mig själv. Antar att det kommer ur mitt kontrollbehov. Jag vill ha koll på saker och ting och det är väl något man vanligtvis associerar med mammighet. Annars är jag såklart underbar som flickvän.

Enkäten hittades här


Mat

Rätt överfylld kyl nu. Särskilt understa delen och det är ju bra.Lunchen idag blev väldigt god. Improviserad fiskgratäng med mozzarella och blandad sallad. Fiskgratängen innehåller förutom fisk även: grädde, creme fraiche med smak av tomat och saffran, krossade tomater, rivna morötter, cocktailtomater och gul paprika.


Lillen

Sitter och lyssnar på ett barn som sjunger:-94 föddes denna pojk.
Och när jag tänker efter så, okej, då är han kanske inte ett barn... Han är ju trots allt 16 år.
Men ser mer ut som 12 enligt mig.


Bild

Min kropp

Från den här artikeln

"De som bara har liten övervikt

Om man bara har ett par kilo man vill bli av med, så blir det helt annorlunda. Då tar det oftast mycket längre tid att gå ner i vikt, eftersom kroppen antagligen är rätt nöjd med sig själv så som den är redan. Det är bara att vänta ut det, och varför ha bråttom? Njut av alla andra hälsofördelarna man får med LCHF istället, resten kommer med tiden.

Alternativt att kroppen redan har sin perfekta vikt, det är bara du som inte är nöjd med den av olika anledningar, t.ex. för att dagens ideal är skeva. Det är inget du kan göra något åt med LCHF, för LCHF är en viktnormaliseringskost där kroppen får precis den vikt den är avsedd att ha. Vägen man för lite så går man upp i vikt till exempel, eller väger man redan lagom så stannar man där. Däremot kommer antagligen det att omfördelas lite för dig i kroppen, så du får mindre fett och mer muskler, och det är ju bara positivt"Känner mig ju rätt träffad här... Dret också.

Summering

Nu har jag tid att skriva några rader om gårdagen.
Jag hade en skitbra kväll igår. Alla kom in på Koriander trots ej fyllda 23 och alla blev himla glada och uppåt över det.
Vi dansade en jäkla massa och det enda minuset för kvällen var väl egentligen musiken. Sjukt dålig musik. När Malin försökte påpeka detta för DJ:n blev hans respons ganska bitsk:
"Då kanske du inte borde vara här ikväll över huvud taget då..!" Haha på den.

Annars var det mesta som sagt bra med stiliga bartenders, goda drinkar, snygga och framförallt trevliga krogbesökare. Man märker en enorm skillnad mot andra krogar när det gäller uppträdande och beteende under onyktra former. Vill inte peka ut eller så men dom flesta (karlstadbor) vet nog redan vilket ställe jag syftar på när det gäller det motsatta.

Jag, Malin och Noelia avslutade kvällen på Timmys med den bästa kycklingkebaben. Glad att jag inte följde med till Subway/Kenneths/Donken eller vart det nu var dom andra gick.

Imorse träffade jag Malin på busstationen. Vi var lika pigga ungefär. Lyckades missa bussen trots att vi var där en halvtimma före utsatt tid. Under all kritik.

Fest

Fest igår. Hinner inte skriva något om det nu.
Hej så länge.RSS 2.0