Söndag kväll

Äntligen är det söndag kväll och min jobbhelg är avklarad.
Dagen har ändå varit helt okej. Jag och Noelia i driven - en oslagbar kombo som till och med avslutar varandras meningar i luckan. Haha. Lite rörigt och flamsigt var det kanske men mest kul.

Har nu en lugn och skön vecka framför mig.

BabyBlir glad av den här.

Korv som belöning

Hemtentan är klar! Vi började i måndags och har inte lagt mer än 3-4 timmar/dag. Effektivt samarbete.

Vi belönade oss själva med mat:


En egen variant av Korv Stroganoff.Lite felbedömning när det gäller kastrullens kapacitet men gott blev det. Två matlådor var på det också. Perfekt.

Entertain me

Vilken värdelös kväll det här har varit.

- Bönderna stör mig nåt enormt. Eller egentligen inte bönderna, bara en av dem och hon är kvinna. Samt ALLA hennes potentiella kärlekar. Kan personerna i den där gruppen bli mer gråa och tråkiga?
Svaret är: nej. Förlåt, men i vissa sammanhang står jag verkligen inte ut med den typen av människor.
- Greys är uppenbarligen inte tillräckligt bra längre eftersom jag tappar intresset efter 10 min och återgår till slösurfandet istället.
- Försökte titta en stund på svtplay och provade då "I Anneli" som många verkar tycka så himla bra om. Tröttnade även där ganska snabbt. Kanske att jag behöver ge det en längre chans, men jag menar, det ska väl vara ett humorprogram? 
- Skrev ett långt blogginlägg (en enkät) men insåg hur patetiskt allt framstod så jag raderade det jag hade producerat fram. Hemskt onödigt.
- Mina favoritbloggar har inte uppdaterat särskilt bra idag alls.
- Kvällens sms-konversation med personen som alltid skriver "vad gör du då?" lyckades bli mer meningslös än vanligt och då är det illa.
- Tänker på en person som jag absolut inte borde tänka på. Desto mer uttråkad jag blir, desto mer tänker jag på den förbjudna personen.

Det är såna här kvällar som jag känner att jag borde skaffa mig en hobby som innefattar något annat än tv och dator.
Rastlösheten äter upp mig.


Bild

Nu ska jag se på Skins för det kommer ge mig den dos drama jag behöver en kväll som denna. Något snyggt att titta på dessutom.

Seriestrip


En kompis till mig var lite wild and crazy igår och drog ned den här planschen åt mig på universitetet. Hon tyckte att den skulle passa fint hemma hos mig.
Jag gillar den men är lite osäker på hur väl den funkar med övrig inredning. Avskyr när det blir för "rörigt". Den får sitta sådär utan ram tills vidare.

Kanske hade kompisen det här tyget i åtanke... Lite i samma stil med seriestripsen.


Min verklighet och den dystra verkligheten

Den här veckan är jag heltidsstudent på riktigt och jag gillar det verkligen. Upp klockan sju, skriva på hemtentan med Camilla mellan åtta och 12, sen föreläsning 13-16.
Det är så skönt när man skriver med någon som föredrar samma arbetstider och upplägg som en själv. Dessutom tycker jag att vi kompletterar varandra bra i skrivandet.

Föreläsningen var mer en enda lång diskussion och det blir oftast som mest lärorikt när det är så. Extra kul tycker jag förstås att det är när det som diskuteras handlar om klass, kön och politik, som idag. Vi såg filmen Mammut igår och mycket handlade om den. Har ni sett?
Jag har bloggat om Mammut förut och bra är den. Från en recension:

"Och det är det stora perspektivet som Moodysson vill anlägga. Liksom det lilla. Vidare vill han blottlägga kopplingarna mellan det individuella och det globala, såsom varje människas ansvar för att göra det rätta på hemmaplan men också våga se hur det står till i världen och göra något åt det. Det är inte lätt, det är tvärtom jävligt svårt, och Moodysson dömer inte de som misslyckas".

Det är jobbigt att se den där typen av filmer eftersom dom visar hur dyster verkligheten många gånger är (när man ser till det stora perspektivet och hur väst dränerar öst på typ allt). Hoppet existerar i princip inte och jag blir så fruktansvärt nedstämd efter att ha sett sånt där. Lilja 4ever har jag sett en gång och vägrar se den igen. Får ont i hjärtat.

Kvalitetstid

Just det, filmen igår! Åh så bra den var.
Det var på tiden för mig att se en film med hög kvalitet. Fotot, manuset, musiken, miljöerna, språket, skådisarna, handlingen - jag gillade nog allt med En italiensk familj på gränsen till sammanbrott.


Bild


Bild

Mitt biosällskap bestod av Mamma, Undis & Sara och trevligt nog delade de min uppfattning om filmen.
När bion var slut fikade vi loss på dumlekakor hos mig. Mitt enda säkra kort i bakväg men också mina egna personliga favoriter så varför inte. 

Malins inflyttningsfestIgår var vi bjudna hem till Malin på inflyttningsfest. Hon hade fått tag på en väldigt mysig liten tvåa på källarplan.Sen betalade jag, Johanna och Frida 120 kronor i inträde på Tempel för en 3-minutersvistelse där inne. Bra där.
Jag och Frida vägrade gå hem när klockan inte ens hunnit bli tolv så vi betalade in oss på Koriander och där var det roligare.
Jag avslutade kvällen med att förflyttas 10 år tillbaka i tiden.

Nu ska jag på bio på arenan - En italiensk familj på gränsen till sammanbrott.


Sånt som man inte får skriva om

Vaknade och kände mig pepp på Zumba. Jag lyckades igår, utan vidare övertalning, få Ingalill intressad.
När jag till slut lyckades komma fram på telefon var passet fullbokat. Skit också.

Morgonen blev värre.
Har i ett par veckors tid haft en tvångstanke om att ställa mig på min värsta fiende som lite halvt gömmer sig under sängen, men ändå så pass synligt att jag ska bli påmind om den varje dag: vågen.
Flertalet gånger har jag av olika anledningar tänkt att "nej idag är en dålig vägningsdag" och därför skjutit undan tvångstanken. Imorse kändes det som en helt okej dag att väga sig på men tji fick jag.
Vågens siffror: Katastrof.
Det värsta är ju att jag inte förstår varför jag inte kan hålla vikten så som jag alltid annars har kunnat i ALLA dessa år. Okej, lite mer alkohol nu som singel men i övrigt, clueless.

Så jävla dumt att väga sig en lördag när det vankas inflyttningsfest och trevligheter eftersom det sorgligt nog finns få saker som får mig att må så dåligt som en invägning. Det här förstörde liksom hela min dag.
Sen såg jag Berg flyttar in och hörde Andreas Lundstedt berätta om sin HIV. Det är då man känner sig värdelöst på ett helt annat sätt.

Zumba

KMTI har ju öppnat en helt ny och fräsch lokal på Våxnäs och därför har dom gratis träning för alla, vem som helst, hela den här veckan.
Igår provade jag dansaerobicen som iofs inte var särskilt ny eller spännande för mig eftersom ledaren för passet tidigare körde på friskis. Jag kunde redan delar av passet.
Hur som helst, imorgon skulle det vara kul att prova Zumba. Någon som vill med?

Den första jag kom att tänka på som eventuellt skulle kunna vara intresserad är Mimmi men hon ville inte offra träningen på Sats imorgon för KMTI. Det var ju synd då.

Linda? Frida? Inga-lill kanske.. Eller någon annan?
Så tråkigt att gå på Zumbapass själv ju.


Ost&frukt

Att det kan vara så jäkla gott med en vanlig ostmacka. Hade inte ätit det på huur länge som helst.
Men nu har jag så fruktansvärt mycket ost i i kylen och frysen så det räcker till sommarn. Netto hade extrapris på hushållsost, studenten slår till.
I övrigt måste jag säga att Netto är en rätt vedervärdig butik. Åkte dit för att storhandla men kom hem med enbart två kassar. Dom har ju inte ens filmjölk i sortimentet.
Nej, det får nog bli Willys hädanefter ändå.


Uppfyllt med frukt. Nästan lika gott som ost. I alla fall satsumas(arna).

Dagens

Dagens fina: Gravidmagen på en av tjejerna på jobbet. Femte månaden och det sa visst bara pang.
Dagens låt: Gubben i lådan med Daniel Adams Ray.
Dagens köp: En sån där liten rulle med små gelégodisar i. Aj aj.
Dagens roliga: Att en person jag har träffat typ en gång (i söndags) frågade om jag vill hänga med på ett dansaerobicspass på KMTI gratis imorrn. Frida är jättetrevlig, jag gillar dans och träning, så självklart.
Dagens tråkiga: Föreläsningen som handlade om mobbing och sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Klart att det är ett viktigt ämne i sig, men eftersom hela den här kursen om emotioner känns som en enda lång upprepning på sånt vi (inom PA) redan har lärt oss så blir det riktigt sömnigt. Jag vill inte ta studielån för att repetera. Jag vill lära mig nya saker. Dåligt. Dessutom tog föreläsaren upp Rosabeth Moss Kanters studier från 1977 kring betydelsen av kön inom organisationer. Vet inte hur många gånger jag har hört om denna studie vid det här laget.
Dagens duktiga: Att jag tog på mig fem timmars extrajobb den här kvällen. Hade hellre kollat Bonde söker fru och Greys anatomy hos Camilla eller Johanna som det fanns erbjudande om.. Men men. Pengar i London är bra.
Dagens umgänge: Camilla, övriga klasskompisar och jobbkompisar.
Dagens dumma: Missade Olas spelning på Ankan. Hade varit lite kul att vara där eftersom jag aldrig har hört deras band spela. I och för sig hade jag väl inte tänkt gå dit ändå, själv liksom.
Dagens saknad: Sushi, men det är nog bara för att jag vet att jag ska äta det imorgon. Ska bli gott.
Dagens sjuka: Helt frisk. Har fortfarande inte fått någon förkylning eller sjuka den här hösten *ta i trä*.

Hot lipsDen här har jag återupptäckt litegrann. Skön låt.

Nu ska jag lägga mig och läsa i Hypnotisören (väntar fortfarande på den omtalade spänningen) men har bara hunnit 100 sidor än så lite mer tålamod får jag nog ha.
Det vore ju så smidigt om deckare kunde bli min grej i och med att det finns så mycket i den genren att välja på och eftersom folk överlag verkar gilla. Återkommer med betyg av boken när den är utläst.

Utan bostad?

Den här morgonen började väl sisådär...
Mötte grannen i tvättstugan och han frågade om jag har någon värme i min lägenhet. "Nej" svarade jag då. Varken han eller övriga grannar har värme i sina element och hyresvärden går i vanlig ordning inte att få tag på.
Men som grädden på moset säger grannen: "Ja, han vill ju sälja nu också... men jag menar, har du 5,8 miljoner över?"

Vadå "vill sälja". Vad fan händer med mig då? Blir man utslängd? Eller kan det vara så att en ny fastighetsägare låter dom gamla hyresgästerna bo kvar och att allt rullar på som vanligt..?

Utlandsstudier blir allt mer lockande...

Alldeles lagom

Jag har jobbat hårt både lördag och söndag. Underbemannat och jäkligt har det varit.
Som tur är har kvällarna tillbringats på trevligare vis.
I lördags köpte jag och Camilla med snabbpizza från Wallinders och när den var uppäten jäste vi i soffan och pratade utlandsstudier, C-uppsats, Plura, pojkvänner, osv osv. Vi var på samma nivå, trötta och slitna efter jobb.
Ikväll har vi fikat hos Anna och sen kollade vi pinsamhetstv på trean. Alldeles lagom. Det perfekta är att vi bor så himla nära varandra. Jag hade förmodligen inte orkat ta mig särskilt mycket längre med värkande fötter.

Imorgon är en ny vecka, skönt.

Favoritkvällen

Igår avverkades en tredje quizomgång och det gick himla bra den här gången. Vi kom på delad femteplats av 26 lag och det var ett jädra lyft från förra veckan. Mycket tack vare Louise och Olas deltagande.

Konkurrensen är verkligen hård och det är inga lätta quiz dom kokar ihop.
I och för sig spelas inte så mycket av sånt jag själv lyssnar på, i princip inget, men det är väl lite grejen med det hela. Det är en väldig blandning på frågorna så alla kan oftast något. Det är kul när man kan känna igen sånt där otippat som typ Siw Malmqvist, Povel Ramel och liknande. Men filmmusik och tv-seriemusik tycker jag är absolut roligast. 

Igår var bland annat den här låten med:

Vi skulle gissa från vilken film låten var med i samt vilken sport eller fysisk aktivitet som utövas i filmen. Min första tanke var filmen Vid din sida från -98 med Julia Robert och Susan Surrandon. Där är den nämligen med. Sen kom Louise på Bridget Jones dagbok och det blev ju rimligare så vi gissade på den med skidåkning som fysisk aktivitet. Tyvärr hade vi fel eftersom det rätta svaret var Remember the titans - amerikansk fotboll. Störigt att låtjäkeln är med i så många filmer.


Frida ser verkligen inte glad ut men hon hade trevligt hon med.


Bra serier

Håller verkligen med här! Ingen moralpredikan vilket jag gillar och dessutom, för att citera en av kommentarerna till inlägget: "Det är framför allt nästan den enda amerikanska komediserie där tjejerna och killarna är på samma nivå, relationsmässigt och humormässigt. Tjejerna får vara människor och inte tjejrekvisita. Så himla gött".

Så himla gött ja. Däremot håller jag inte med om att Jason Segel (t h) skulle vara het eller på något vis en dröm-man. Har alltid tänkt tvärtom när jag sett honom i filmer och i serier (även freaks&geeks). Han är sjukt oattraktiv.
Men i vilket fall, han är rolig som skådis och han passar väldigt bra i viss roller. 


Bild

Tror att jag har sett enbart tre eller fyra säsonger av How I met your mother så det är nog dags att försöka ta tag i serietittandet igen (får i så fall offra facebooktid, vilket det är värt). Har även Greek, Skins och Glee att komma ikapp lite på.

Dagens ros

Går till den mycket hjälpsamma sköterskan på Herrhagens vårdcentral, Åttkanten.

Till att börja med vill jag hylla deras telefonsystem. Man ringer dit, trycker in sitt personnummer och telefonnummer och då uppges en ungefärlig tid då de kommer att ringa upp. Väldigt bra eftersom man dels slipper telefonkö och dels slipper betala för samtalstiden.

När sköterskan skulle ringa upp mig hade jag tydligen lyckats slå in fel telefonnummer så hon fick leka lite detektiv för att över huvud taget kunna få tag på mig. Den typen av extraarbete är ju verkligen inget som krävs av henne.
Dessutom ställde jag frågor av den typen som egentligen kräver en läkares kunskaper. I normala fall hade väl sköterskor hänvisat till läkarbesök (300 kronor) alternativt telefonrådgivning hos specifik läkare (långa väntetider). Men istället gick hon och konsluterade med en läkare på plats för att sedan ringa upp mig med svar.
Så himla gulligt av henne och otroligt uppskattat av mig.

Krossat glas

Såhär såg det ut igår förmiddag när jag skulle med bussen in till stan:Jag kände mig nästan skyldig när jag stod där och väntade medan folk passerade och saktade in för att hinna titta närmare.

Bättre på sexquiz än musikquiz


Snygga små glas som jag har fått av min käre bror Jonathan. När glasen fylls med vätska uppenbarar sig diverse underdelar i botten av glasen. 


Camilla.


Elisabeth, eller Bettan om man känner henne väl, men det gör ju inte jag så jag håller mig till Elisabeth.


Helene.


Jag, med rödare hår.


Elisabeth håller i sexquizet som gås igenom på många av mina förfester. Tycker att jag borde kunna det där utantill vid det här laget..

Trollhättan-tjejerna gick till Tempel och jag hängde på Koriander med Frida istället. 
Ibland är man nog lite väl envis med att gå till Koriander... Igår hade Tempel säkert varit roligare.
Lördagsnatten fick ett mycket lugnare och mindre dramatiskt avslut än fredagen i alla fall och det var nog bra.

Intensiv fredagTre glada bästisar.
Camilla, mitten, har Trollhättan-kompisar på besök över helgen.
Vi inledde med after work på Månen. Maten var extremt saltad (för att man ska bli törstig och köpa massa öl förstås men tji fick dom för jag drack bara vatten) och jag saknade grönsakerna litegrann men herregud, det är inte okej att klaga på gratis mat. Ja, det är helt gratis.  

Vi mellanlandade hos Camilla där vi försökte få upp tempot lite med temalekar. Vi upptäckte att det var lättare att rabbla ölsorter än länder som skulle börja på en viss bokstav.

Sen gick vi till Emelies förfest och hälsade på där innan vi till slut hamnade på Koriander. När det var dags att åka hem hade jag mest hängt med Sara och Sanna och dom andra vet jag inte vart dom hade tagit vägen. Skitbra tjejer iaf, Sara och Sanna. Klasskompisar till mig dessutom.

Nu har jag bakat scones och ska snart tvinga mig ut på en promenad. Ladda för en ny kväll. 

Mor&dotter-middag

...hos mig igår kväll.

Mödrar: Min mamma och Mia.
Döttrar: Jag och Johanna.


Mia mitt uppe i prat. Det blir aldrig tyst när vi fyra ses. Tur det i och med att tystnad är ganska tråkigt.


Vi bjöd på cannelloni innehållandes bland annat; mozzarella, grillad kyckling, squash, färska champinjoner, lök, soltorkade tomater och parmesanost. Det var jäkligt gott om jag får säga det själv.


Mjukiskläder för att få plats med mycket mat samt allmänt känna sig bekväm i soffan. Saknas ju ordentligt köksbord här hos mig tyvärr.


Jag fick denna fina blomma av Johanna och Mia. Till det dessutom servetter och god mörk choklad som även dom var i temafärgen orange. Kul med sånt genomtänkt.
Mamma hade också med sig "mina" färger i form av tre stora, höga ljus. Glömde ta kort på dom tyvärr.

Kan vara så att min etta nu har uppnått maxkvoten av oranga attiraljer.

En extremt trevlig och mysig kväll. Tack för det.

Förklaring

Emma påpekade i tidigare inlägg att uppdateringen här är dålig. Och visst är det så. Mycket bristfällig uppdatering. Jag har ju inte haft någon dator sedan i fredags så det beror på det.
Min gamla dator la av efter tre dagars användning. Den nya är inne på reparation och tills dess får jag hålla ut. Skulle bli fly förbannad om den inte är fixad och fungerar ordentligt när den kommer tillbaka. Vill inte ens tänka tanken.Mamma, den räddande ängeln, kom hit igår och hade med sig en annan liten dator som jag ska få låna tills reparationen är klar. Familjen Sandström har ju trots allt fyra datorer där hemma så det kändes som en befogad önskan från min sida. Men å andra sidan får ju mamma och Josef nu slåss i soffan om den enda bärbara. Jag är tacksam i alla fall. Har sedan i fredags insett hur sjukt beroende jag är av datorn. Jag använder den till i princip allt. Skolschema, jobbschema, friskisschema, recept, väder, musik & radio, tågtider, skolarbeten, googlande, eniro, självklart facebook och alla bloggar. Ja ni vet, allt.
Kanske var det lite bra för mig att träna på att vara utan några dagar..

Sjua

Väldigt kul med quiz igår! Bra stämning trots vissa kunskapsluckor. Jag blir som tokig när jag vet men minnet sviker. Fula ord kom ur min mun.
Vi slutade i alla fall på en sjunde plats av ungefär 20 lag så det var ju ändå okej.

En av låtarna som det ställdes frågor på var den här:
Darriga och dåliga bilder men bättre än inget..


Vi mellanlandade hos Emelie någon timme innan Moments.


En annan Emelie, suddig men glad.

Club moments igår var dessvärre riktigt kasst. Ganska ovärt att betala 120 spänn inträde för att sen få stå och vänta i en kvart på att få beställa dricka. Housemusiken är värdelös att dansa till. Sjukt stelt och alldeles för mycket vevande händer.
Klientelet var...nja. Dessutom tappar man bort varandra hela tiden och när man väl har gjort det är det i princip omöjligt att hitta varandra igen.

Skulle nog ha gått till Koriander igen istället, alternativt Tempel.

RSS 2.0