Åker 2 mil för att få grillat

Pappa grillar Per Morbergs råbiff.



Med ingredienser som kapris och hackade rödbetor i råbiffarna blev smaken väldigt annorlunda. Riktigt gott med färsk sparris, tomatsallad och klyftpotatis till. (Mina råbiffar var inte särskilt råa, föredrar det så och det funkade helt klart).

Fortsättning på bojkotten

Blir stolt över mina gamla klasskompisar från gymnasiet som är några bland fler som har skapat den här artikeln.



Mer mat

Igår hade jag och Jenny trerätters middag. Trattkantarellsoppa till förrätt, pastasallad med kalkon och pesto till huvudrätt och äppeltarte á la Plura till efterrätt.

Här är äppeltarten innan ugnen:


Underbart gott med vaniljglass till.

Om mat

Skön dag! Lite sovmorgon, några timmars plugg, fika i gräset på en filt hos Anna, skutberget med Jenny, Willys med Jenny.

Har nyss ätit dretgod spaghetti och köttfärssås. Hade någon grej om att jag inte gillade det för ett par år sen och det tyckte min dåvarande kille var rätt irriterande eftersom det var i princip den enda riktiga maträtten han ville laga. Det och korv stroganoff som jag minns det. Annars var det mycket Billys, varma mackor och klimpsoppa för hans del.


Klimpsoppa. Från min blogg 2008-06-25.

Mindre sånt nu kan jag säga! I fredags när jag var rätt lonely (pga en viss "1337" som dissade mig för familjegrill i solen, helt oförståeligt) så gjorde jag någon fläskfilégryta som jag fick till så himla bra. Det var sååå gott, synd att enbart jag fick uppleva.

Släng dig i väggen

Såhär kan man göra om ett köksbord om man får lust med det. Benen är desamma men bordsskivan utbytt.


(..hittade ingen bättre förebild än den här juliga..)


Efter.

Bra mycket bättre. Helt klart snyggare och nu slipper vi dessutom störa oss på "rangligheten".
"Släng dig i väggen Ernst"... Eller hur var det mamma?

Inspiration

Får lust att springa och köpa en gul kjol när jag ser den här bilden.


Frida Fahrmans blogg är den bästa för mig när gäller kläder och inspiration.

Bild

Med rosa huckle

Det var roligt igår! Uppskattat med en DJ som spelar lite annat än denna husmusik som har tagit över på klubbarna i vårt avlånga land.

Hittade Josef på BK så han fick följa med och sova på min soffa i natt. Mycket trevligt med lite frukostsällskap såhär på långfredagen. (..lite kul att jag faktiskt inte såg att det var Josef förrän efter många konstiga blickar vilket fick min lillebror att undra vad fan felet var på mig som av någon anledning verkade ignorera honom totalt).


Glad påsk vänner och eventuella ovänner.

Påskpresent och sånt

Imorse var mamma här och lämnade trasig cykel samt påskpresent.


Hon vet vad jag blir glad av.

Cykeln har ännu inte lämnats in till verkstaden, men mamma jag lovar att göra det så fort dom öppnar på tisdag! Det glömdes bort mitt i allt annat idag.

Har pluggat effektivt fram till halv två och sedan blev det häng i gäng på stan som avrundades med sallad på Maché.
Nu ska jag fortsätta uppfräschning inför kvällen. Känns som det blir en bra kväll med i princip alla vänner samlade på samma uteställe.

Om mig

Lite kort om mig bara:

- Jag fullkomligt älskar Pluras kök.

- Jag fullkomligt ogillar (hatar är ett starkt ord) en spinninginstruktör där jag tränar. Hon använder en tillgjord stönande röst och sjunger med i låtarna på ett vidrigt sätt. Hon är dessutom helt inkompetent när det kommer till att leda och instruera ett bra pulspass eftersom hon har noll koll på hur pulsklockorna fungerar. Fick nästan lust att nita människan idag.

- Jag funderar på att unna mig lite extra godis den här påsken. Fick för mig att tjuvstarta redan idag och det kändes såå värtl. Kan springa lite extra långt sen.

- Jag tycker att det är hur kul som helst att läsa alla kommentarer på "Bojkott av Karlstadkalasets" sida på Facebook, Det finns så otroligt mycket trångsynt folk som kommenterar. Men merparten av kommentarerna är nog ändå från de lite mer medvetna. Genusmedvetna i det här fallet.

- Jag ser fram emot i morgon kväll då jag ska på påskfest och sedan vidare till Kori där Siepen spelar.

Berlin och facerape under samma kväll

Nu har vi bokat Berlin!! Ja, dit ska vi i sommar. Vi ska njuta av vår alldeles egna, stora, luftiga lägenhet med terrass, tvättmaskin, hårblås och sju sängplatser. Vilken jäkla go resa det kommer bli, känner det på mig. Vi ska toppa kusten förra året tror jag. Kan bli svårt enligt mig (enbart mig) men vi satsar på det.

Dock, måste jag bara berätta den här klantiga. Den av oss som bokade flygbiljetterna (nämner inga namn) gör tabben att fylla i mitt efternamn fel vilket resulterade i att vi fick boka en ny biljett 5 minuter senare. Alltså 600 spänn åt skogen, på grund av EN bokstav. Damn you Ryan Air. Men ja, vad är väl en hundring per person.

Och såhär kände jag tydligen för några timmar sedan på Facebook:

"Alla tittar, men ingen ser mörkret bakom mina ögon. Jag ler och skrattar, men bakom masken rinner tårar längst mina kinder. Allt ni ser är ett skal och det innanför håller på att ruttna sönder av frätande, svarta tankar.
Sorry, lät bara mina tankar skena iväg över tangentbordet. Nu fortsätter jag le."


... Eller inte. Givetvis var det en facerape. Min andra facerape. Den första var nog värre i och med att jag misstänker att fler "gick på den" hemskt nog. Den här var det förhoppningsvis inte så många som trodde på. Jag menar, skulle jag någonsin skriva en sådan statusuppdatering? Nä.

Färdig med min egen röst på repeat

Transkriberingen av brandmännen är klar och det känns skönt. Ska erkänna att jag är lite småtrött på att lyssna på min egen röst... Tycker att den låter väldigt tillgjord, men det blir väl lite så i rollen som intervjuare, vad vet jag. Ska i alla fall fira med kaffe och Christer nu. Senare blir det en löptur runt Kroppkärrssjön med Camilla.


Bild

Bara en av de många bilder (i liknande stil) som kommer upp när man googlar "brandman"... Hehe.

Bästa typen av söndag

Fruktansvärt skön dag idag.
Först lunch i solen med Linda & Frida (plus två bonuskillar) på Västra torggatan.

Sen lite häng vid bryggorna:





Efter det har jag varit hos Malin och skrattat mig tårögd tillsammans med nyss nämnda samt Mimmi & Johanna. "Face swapping" funktionen på Mimmis iphone kunde tydligen orsaka den där typen av hysteriska skrattanfall som man önskade att man hade varje dag.

Rök, krök & kiss

Igår var det lite fest med utvalda delar av jobbgänget. Vi gick till Månen.


Jag & Noelia. Mina linser ser lite galna ut.
Noelia ville röka och kissa mest hela tiden tyckte jag. Man träffar ju inget roligt folk där ute bland rökarna och verkligen inte inne på tjejtoan. Sen tappade vi bort varandra ändå och jag fick åka hem själv. Tråkigt slut.


Johanna & Noelia.

Bra byte

Dagens fancy dinner:


Det här är icke potatismos utan blomkålsmos. Tog bilden för att visa Lina hur fast och fin den faktiskt går att få.


Kvällen har spenderats hos Madde där vi öppnade tillfällig second hand-butik för kläder. Vissa plagg byttes och andra såldes. Jag bytte en jacka mot ett par skor och fick sålt en kjol, en klänning och en skjorta. Bra initiativ från Madde måste jag säga.


Spike är min finaste djurvän. Hur mysig som helst och jag vill ha en sån!

Grabbar och gubbar

I måndags var det Arvika och idag tar vi hyrbilen mot Kristinehamn och testar brandmännen där. Jag har än så länge fått ett mycket, mycket bra intryck av den här yrkesgruppen. I Arvika blev vi varmt välkomnade av genuint goa grabbar och gubbar som gärna svarade på våra frågor. Det här är antagligen den bästa delen i processen med uppsatsen.


På donken i Arvika.

Grön gegga

Oj, ursäkta senaste inlägget som måste ha blivit en upprepning. Orkar inte förklara men det blev fel.

Har varit på skutberget med Jenny & Lina. Spotify i mobilen äntligen (Tack Jonte). Så nu är vi igång ska jag säga, endorfinerna sprutar ut.

Äter just nu en matlåda med soppa i men som tyvärr ser mer ut som spya än soppa. Har verkligen väntat in i det sista med att behöva äta den men nu var det kris. Ska aldrig mer frysa in creme fraiche (den blir ju grynig, där av konsistensen). Camilla lär mig mycket bra saker men det här tipset var verkligen ingen höjdare...

Nu kommer hon snart så det är bäst att jag äter upp geggan.


Bästa stället



Är så glad att jag får jobba lite på Charlottamottagningen även den här sommaren. Mysigare arbetsplats får man leta efter! Klart att jag är lite partisk i och med att min mamma jobbar där men oavsett så hade mitt förstaval helt klart varit Charlottamottagningen när det gäller preventivmedelsrådgivning, sex- och samlevnadsrådgivning eller liknande. Preventivmedelsrådgivningen är dessutom gratis för alla så vid behov borde ni gå dit. Dagens tips från missfixin.

Kebabrulle, pommes och bea

Skäms över mig själv när jag "gillar" grattishälsningarna på Facebook. Det måste vara det töntigaste man kan göra... Började kommentera vissa och kände liksom att jag behövde bekräfta övriga hälsnigar också.. Men fy. Jaja.

Dagen har varit bra! Delade en kebabrulle med Jenny i förmiddags och hjälpte henne diska.


Sen blev det middag på Alfies med mamma, pappa, Josef, Elin, momor, morfar, Sofia och Albin. Maten var jättejättegod och alla var nöjda. Jag tog biffstek med pommes och bea.


Gillar verkligen att man kan sitta vid runda bord. Extra trevligt.

Vi drack kaffe hos mig efter.

Här ligger världens bästa morfar i min säng. Han läser om Jugendstilen.

Väldigt dåliga bilder från mobilen men kamerans batterier är tyvärr slut.

Födelsedagsfirande

Idag fyller jag år och det firades hemma hos Jenny igår. Eftersom vi var så pass många som 17 personer var min lägenhet knappt ett alternativ men tur då att Jenny var ultraschysst och lät oss vara i hennes lite rymligare lägenhet. Vi åt snittar, ostar och plock och körde lmusikquiz som jag hade fixat. Mimmi och Johanna överraskade med ett helt fantastiskt litet sångframträdande med egenkomponerad text till mig. Underbart roligt och sjukt uppskattat av mig! Puss på er!

Jag var tyvärr inte särskilt aktiv med kameran så alla fastnade inte på bild... Tror att det togs bilder och även spelades in av andra när Mimmi och Johanna sjöng, så det kan hända att fler dyker upp.


Här är lag "threesome". Enda laget som styrde lagnamn.







Finaste presenterna från finaste vännerna.


Ännu en gång spårar det ur av hysteriska skrattanfall inne på en av Karlstads spel- och godisbutiker.

Som sagt

Efter lunch och shopping blev det middag med Anna och Malin.

Förrätt:

Som bestod av handskalade räkor i en blandning av olivolja och en speciell kryddmix importerad från Spanien. In i ugnen tills det börjar bubbla och servera förslagsvis tillsammans med vitt bröd.

Varmrätt:

Pasta med tomatsås, mozzarella och basilika.

Efterrätt:
Godis och "The social network".

Som sagt; härliga fredag!

Härliga fredag

Har varit ute och sprungit och lyssnat på P3 dokumentär - "Knutbydramat". Här om dagen lyssnade jag på dokmentären om Farcgerillan i Colombia men då tappade jag fokus hela tiden så det kändes meninglöst att ha lyssnat. Lyckades koncentrera mig bättre idag. Knutbydokumentären var kanske mer intressant. Skulle gärna lyssna på musik men jag har ju ingen tillgång till det så som det är nu.. Borde nog skaffa mig spotify i mobilen.

Snart lunch på stan med lite brudar, ingen exakt koll på vilka. Sen måste jag nästan hitta något nytt att ha på mig på lördag, något som måste passa till dessa:


Ska genomsöka stan. Pepp pepp.

Präktig men nöjd ändå

Frisören: Ska jag göra en inbakad fläta eller något på dig då? (Jag brukar inte vilja bli blåstorkad, tar så lång tid och blir mest fluffigt).

Jag: Jo, men det kan du väl göra (inte för att jag är ett dugg fin i det, men mest för att det är så trivsamt när någon pysslar med håret).

Jag betalar, går ut och det dröjer inte mer än sekunder innan en dam med hund kommer fram till mig och öser beröm över både fläta och hår. Gud så trevligt, hon gjorde min dag.


Vet inte riktigt varför, men för mig ser en tjock fläta mest präktig ut. Så tack damen.

Tiramisu

Lite möte, lite tävling, lite lekar och massa mat på Plaza med jobbet denna eftermiddag/kväll. Vi blev serverade barbecuebuffé och på min tallrik låg två små kycklinglår och resten täcktes av grönsaker och potatis. Som sagt, LCHF som kosthållning var smått problematiskt för mig. Är inte särskilt förtjust i blodigt, segt och kallskuret kött eller något som påminde om revbenspjäll men som var alldeles för grådassigt till färgen.. Tiramisun var godast!


Är det någon ny grej med att fylla vinglasen så mycket det bara går..? Kunde i princip inte hålla mig för skratt..

Espresso



Jag har varit hos mamma och pappa och där fick jag träffa Sandströms nr 2. Kärt återseende av Corne och Isac som jag umgås med alldeles för sällan.
Vi åt en jäkligt god lax- och spenatlasagne och sedan fikades det med espresso och morotskaka. Snygga espressokoppar måste jag säga. Inhandlades av mig i Köpenhamn, till mamma i födelsedagspresent.

Bilen är fulltankad

Vaknade 05.15 imorse i Kil, i källaren, i Josefs rum.
Hade drömt om Inglorious Basterds (specifikt de första scenerna i huset på den franska landsbygden) och den där boken "...om detta må ni berätta...en bok om Förintelsen". Hade en klump i magen och kände mig hemskt illa berörd. Det dröjde en timme innan jag kunde somna om, men med lite hjälp av David Batra och "Den som inte tar bort luddet ska dö", lyckades jag till slut förtränga drömmen. 

Körde sedan lillebrodern till universitetet. Han skriver högskoleprovet i detta nu. Visade exakt vart han ska vara osv, hemskt att behöva irra runt i en sån komplex byggnad som universitetet och leta upp rätt hus/sal när man redan är nervös så det räcker. Mycket glad att jag slipper skriva. Till PA-programmet räckte mina betyg gott och väl men vill man bli sjukgymnast som Josef, då verkar 19,0 behövas, minst.

Nu har jag bilen hela dagen, till Josef ska hämtas igen. Tänker träna och passa på att åka till IKEA.




RSS 2.0