Matsällskap

Är fortfarande proppmätt efter middagen. Efte träningen lagade jag, Camilla, Jenny och Frida flygande jacob tillsammans. Det blev en varsin matlåda till oss också, helt perfekt.
I morgon ska vi till Anna och laga middag. Någon broccoligratängshistoria.
Vardagskvällarna har blivit mycket trevligare sedan jag började hänga med det här gänget. Det behöver inte vara så himla uppstyrt heller utan bara själva grejen att slippa laga mat till enbart sig själv, att faktiskt sitta vid ett bord och äta och inte framför tv:n eller datorn, som jag annars gör. Jag gillart!

Nu ska jag se gårdagens avsnitt av Big love.

Inte god nog

Testar:



Men nja, den smakade mest beskt.
Inget slår Lindts med havssalt.. Synd eftersom den också är dyrast. Ska i och för sig ge den chokladen Linda tipsade om en chans också, Anton Berg med havssalt tror jag.

I and love and you

Just nu tittar jag mig igenom One tree hill - säsong 7 och egentligen borde jag inte titta. Jag stör mig på varannan mening i manuset. Jag stör mig på Dan och hans eviga moraltjat, det tar liksom aldrig slut? Jag stör mig på heteronormativiteten och jag stör mig på ältandet. Det finns helt enkelt mycket att störa sig på men det finns också något som gör att jag fortsätter kolla. Bland annat beror det på att jag gillar musiken i serien. Under säsong 7 har inte mindre än tre av mina "mest spelade" låtar dykt upp.

Det här är en av dem: (Obs, ingen humörhöjare)


...enbart liveversion fanns tillgänglig för inbäddning...

Quizzy

Quiztorsdag igår igen och den här gången gick det bättre för det något modifierade laget Kryptonit.
Jag blir förvånad över min egen tävlingsanda eftersom den oftast helt saknas.
Det är mest det att jag blir så förbannad på mig själv när jag inte kommer på namnet på sånt som jag vet att jag kan. Värst igår var "Me and my army" med Kleerup. Har ju låten, med samma namn, i min egen spotifylista och såg dom spela i Skavlan förra helgen.


Madde och Camilla är koncentrerade.


Jag ser väldigt tillknäppt ut. Det här med TPT är inte min grej..



Efter quizet gick jag till Ankan med systrarna Säwe.

Att eventuellt se fram emot

Det finns så många serier som jag ännu inte sett men vill se:

Six Feet Under
Sopranos
Sons Of Anarchy
The Wire
Mad Men
Californication
Friday Night Lights

...och säkert fler.

Antagen

Fail! Den där statistikuppgiften som jag trodde skulle vara den enklaste visade sig vara krångligare. Idag satt vi i två timmar utan att få något rätt. Vi satt verkligen inte sysslolösa men det vi lyckades ta fram visade sig ändå bli fel i slutändan. Fruktansvärt enerverande när man inte vet vad det är läraren är ute efter.

En mycket glad nyhet är dock att jag och Camilla är antagna till Nottingham!!! Båda två.
Bristol som vi egentligen kom in på (vårt förstahandsalternativ) har dragit sig ur samarbetet och därför fick det bli vårt andrahandsalternativ istället, det vill säga Nottingham. Dit har Karlstads universitet bara två platser, så jag är nöjd. Nu gäller det bara att bestämma vilka kurser vi ska läsa...

Död åt Chi-2

C-nivå är annat än B-nivå. Det märks på antalet timmar man måste lägga på studierna för att hinna och för att klara de deadlines som finns. Sitter på universitetet i princip hela dagarna nu för tiden, och jag gillar det.

Är otroligt lättad över att vi idag avverkade nästan hela statistikdelen. Vi har bara en uppgift kvar och det är den lättaste. Jag hatar konfidensintervaller, Chi-2, kvartilavvikelser, slumpen osv osv. Tur att man har så samarbetsvilliga kurskamrater då.

Nu ska jag äta falukorv och broccolimos. Nästan lite för gott..

Pizza och mynta

Lukten av pizza sipprar sig in i min lägenhet. Galet gott vore det.



Igår hamnade vi på en födelsedagsfest där majoriteten av gästerna var av årgång 92 och 93. Trots detta hade vi kul. Det där med åldersskillnaden kom fram senare under kvällen och jag hade inte ens märkt av det.
På Koriander blev vi bjudna på favoritdrinken Mojito av Emmas kusin Erik. Mycket generöst. Sen dansades det en del, utan spank denna gång. Tack för den kvällen tjejer!


Såhär såg jag ut. Och det här med att ta kort på sig själv i spegeln känns fruktansvärt töntigt och ända sedan Josef mobbade mig för det har jag undvikit det. Men äh, en blogg är ju ofta egocentrisk så en och annan egobild hör väl till.


Lördagsnöjen

Det blev en tur till Gengåvan idag. Det var brist på fina vaser, tyvärr. Jenny hittade en fin skänk men ville avvakta lite med den...
Sen åkte vi vidare till en liten inredningbutik på Råtorp som jag har glömt namnet på. Butiken var tydligt inriktad på Shabby chic, vilket föll Anna och Lina i smaken.




Happy people.
Lunch. På stadsbiblioteket av alla ställen (okej, vi hade kuponger där). Jag och Lina åt köttgryta med rotfrukter och potatis, rätt gott.

Häftigt

Jonathan fyllde 26 igår och det firades med lammfärsbiffar, blåmögelost, sallad och rött vin. Mammas kommentar: "Tänk vad häftigt att vi inte äter potatis..."
Görhäftigt det du.
Gott som satan var det i alla fall. Bra jobbat kocken, pappa.







Sen körde vi lite "idiotkunskap"-spel och filmmusik-quiz som avrundning på kvällen.

Sveket

Borde ju såklart ha gått och sett Rebeccca & Fiona på Månen igår. Istället låg jag i sängen redan vid tio och läste och det var hur skönt som helst faktiskt.
Club moments är tyvärr helt olockande för mig och jag gillar väl egentligen inte musiken som Rebecca och Fiona spelar heller utan gillar mest dom som personer. Coola brudar helt enkelt. Snygga brudar.


Bild

Och nu är jag glad att jag är pigg för jag måste städa och handla för att sen fixa lunch till mina gäster som kommer vid ett.

Word

Jag håller med om det mesta som UnderbaraClara skriver om. Ibland uppmärksammar hon nya saker som jag inte har tänkt på men som sen blir självklara, och oftast bloggar hon om sådant som jag själv redan tänker och tycker detsamma om.
Dagens ord kring förlossning är ett ypperligt exempel på det.

Jag har varken varit gravid eller fött barn än så jag kan väl knappast påstå att det här rör mig egentligen, men som kvinna och fertil (förhoppningsvis) kan en eventuell förlossning ändå bli aktuell i framtiden och därför snackar man ju om det här med förlossning vid vissa tillfällen. Ganska ofrivilligt från min sida eftersom det alltid blir att man fokuserar på samma sak: skräckhistorierna. Det blir så snedvridet eftersom man aldrig pratar om majoriteten av alla förlossningar, nämligen de som går bra.

Klart att dom som varit med om en jobbig förlossning måste få prata om det men man behöver ju inte slänga det i ansiktet på sådana som är gravida för första gången. Ta det istället med en barnmorska, en mamma eller en person som helt enkelt redan har fött något barn. Ganska självklart tycker jag.

Anonymitet=boring

Hallå, anonyma kommentatorerl Usch så tråkigt, lägg av med det. Vill ju veta vem människan bakom orden är.

Idag har jag tränat powerstep, lunchat med Anna, Lina & Jenny, jobbat några timmar med Noelia och sen hälsat på hos Madde i hennes nya lägenhet. Den var verkligen fin.

Nu är jag socialt utmattad och ska sova. Upp tidigt till uni imorgon.
God natt.

Tisdagsstek

Emma fixade god middag igår; nötstek, hasselbackspotatis och kålmos. Sån där mat som jag själv aldrig orkar/tar tag i att laga. En nötstek känns väl i och för sig mer passande när man lagar mat till fler än en.
Kålmos kommer jag helt klart prova att göra själv, som alternativ till broccoli- och blomkålsmos. Det var riktigt gott.



Ost och kex till efterrätt.



Mysig kväll med Kilstjejerna.

Brunt och turkost

Titta mamma, jag använder visst tröjan!
Matchande nagellack också minsann.


Precis vad jag behövde

Älskar att mina familj har så jäkla bra musiksmak!


Catching up

Idag har jag läst, tränat, handlat och hängt med Emelie.



Emelie åt en pasta bolognese på Vero och jag drack en kaffe. Vi hade redogörelse över helgen, eller lördagskvällen/natten snarare. Mycket trevligt. En romantisk alla hjärtans dag-dejt.


Emelies efterrätt.

Mörbultad

Det här har varit en rätt ocharmig dag.
Vaknade och mådde mycket, mycket illa. Tog mig upp ur sängen och gick på toaletten. Kan inte spy, kändes inte som jag behövde spy heller utan det var mest någon konstig yrsel-känsla.
Går för att lägga mig i soffan och vila. Men jag tar mig inte ända fram till soffan utan inser att jag helt plötsligt sitter ner på golvet. Det är helt suddigt såhär i efterhand och jag vet inte vad som hände. Jag misstänker att jag svimmade till lite lätt. Jag minns tydligt ljudet av att jag ramlade in i något och att jag sen bara satt där på mattan, helt oförstående. Om jag bara hade ramlat (hur man nu lyckas med det) så borde jag ju ha kommit ihåg det...
Obehagligt var det i alla fall.

Kul att man skulle iväg och jobba en timme senare också. Jäkligt kul.
Väl på jobbet var jag nära på att välta ett helt sopkärl över mig. Som tur är landade det där tunga åbäket så att jag precis hann undan.
Sminket som prydde mitt ansikte idag hade suttit på sedan 07.00 igår. Fräschbrud_88.

Men igår hade jag kul, såklart. Spontan utgång till Harrys med ett väldigt blandat gäng tjejer. Trevligt med nytt folk och "nytt" ställe. Enda negativa var 50-åriga kärringarna som hade attitydproblem inne på tjejtoaletten. Jag blev påhoppad och nästintill utskälld för att se sur ut. Herregud, låt mig få se ut hur jag vill när jag står i kö, tant.


Förr i tin

Tittar igenom en massa bilder på pappas dator och blev lite nostalgisk när jag kom till min student- och balmapp.
Här får ni också ett smakprov, en liten egotripp för egen del kan man väl säga.
Här hade jag för övrigt tunnare ögonbryn.. Finare nu tycker jag.
Fina bilen samt Frida med föräldrar som är med på ett hörn också.
Solen i ögonen bara.. Fina färger ändå.

Bryn

Alltså ögonbryn. En del tjejer har så förbaskat vidrigt fula ögonbryn. Säkert inte från början, men efter att dom har rakat, alternativt, noppat sönder dom i en onaturlig båge och sedan kladdat på med ögonbrynspenna. Det var okej när man var 13 år och inte fattade bättre men nu, fy. Hade gärna lagt upp en bild på exakt hur jag menar nu men det kan jag såklart inte göra.
Och nej, jag har inget bättre för mig än att klanka ner på smaklösa ögonbryn.
Förhoppningsvis kommer mamma hem snart så vi kan fredagsmysa. Äta kött och dricka vin (fast inte jag som ska köra bil).

Det finns ett liv efter Sälen

Inte ok:

- Min kroppstemperatur. Vill inte ha feber. Än så länge på en dräglig nivå, men blir jag alltför aktiv ikväll (musikquiz på schemat) så kommer väl graderna dessvärre stiga. Måste chilla. Måste jobba helgen.

- När ett gammalt ragg råkar sätta sig bredvid på bussen. Han såg inte att jag satt där... Obekvämt, ja.

- "Det finns ett liv efter sälen" stod det på reklampelare i Tandådalen och Hundfjället. Jag känner snarare; Det finns inte ett liv efter sälen. Jag (och nån mer) tenderar att leva sig kvar. Varför är jag sån? Ogillar det. Börjar kännas bättre nu ändå.

Helt okej:

- Att jag inte lider av en 25-årskris. Alla verkar fylla 25. Har fått inte mindre än tre 25-årsinbjudningar den här veckan. Alla lider förmodligen inte av en kris, men några vet jag.

- Att C-uppsatsen handlar om brandmän.

- Kommer inte på en tredje just nu.

Helgen

Helgen har varit helt fantastisk. Vi kom upp till Sälen torsdag förmiddag och installerade oss i stugan innan det var dags för första after skin (trots att vi inte hade åkt skidor än, såklart). Vi bodde i en av fjällstugorna i Tandådalen, 8-bäddars. Riktigt bra. Det blev vitlök varje kväll och vi luktade säkert inte gott men maten däremot, såå god. Vi lärde känna ett gäng med sthlmare som visade sig vara väldigt generösa men också väldigt roliga att festa med.


Camilla i bilen, torsdag morgon 08.32.


Vi dansade på stolarna första förfestkvällen, speedade efter after skin skulle jag tro.


Torsdagen blev ganska hård för vissa så det var bara jag, Anna, Jenny och Josse som orkade oss ut i backen på fredagen. Vi fixade ett bra bord nära scenen inför after skin och beställde in en varsin kaffedrink. Sen kom resten
av gänget också, utvilade och fräscha.


Det var perfekt åkväder på lördagen. Klarblå himmel, sol och minus några grader.



Alla åkte skidor utom jag. Okej, Lina åker också bräda, men det blev bara två åk för henne den här helgen.. Synd tyckte jag. Mycket roligare när man är flera som åker snowboard. Dessutom underlättar det eftersom skidåkarna hela tiden måste vänta in mig när jag ska spänna snowboardbindningarna, när jag måste spänna upp och hoppa
fram osv... Snowboard är lite osmidigt emellan åken på det viset.



I övrigt var det helt underbart att åka! Hade verkligen saknat det insåg jag. Och allt flöt på riktigt bra så jag antar att Josef hade rätt i att det är lite som att lära sig att cykla. Jag ramlade en gång och det var i transportliften mellan Tandådalen och Hundfjället. Såg antagligen fruktansvärt roligt ut eftersom det går riktigt långsamt i transportliften. Ramlade liksom av en annan anledning än fart och branthet. Lite pinsamt sådär.




Vi blev bjudna på drinkar och champange.




I vår stuga gick det att klämma in rätt mycket folk.


Limousinturen som tog ca fem minuter blev vi också bjudna på. Vi hade nog orkat gå men det vore ju oförskämt att avböja när limon ändå fanns på plats...





Nu är det bara att se fram emot nästa år!

Sälen


Känsligt luktsinne

Det märks att det inte är singelbrudar jag ska till Sälen med i morgon...

Vi har smart nog delat upp det som så att vi ansvarar för middag var sin kväll (i grupper om två/tre). Och jag kan väl säga som så att om jag hade fått bestämma hade ingen av de tre middagarna innehållit ingrediensen vitlök.
Nu tror jag att samtliga gör det.
Inte för att jag inte tycker om det, nej det är ju rätt gott så sett. Men lukten, eller snarare stanken, av vitlök är så vedervärdigt vidrig. Alla är inte lika känsliga för det här, men för mig ligger det på typ topp 5 över mest oattraktiva "egenskaper". Klart jag själv inte vill stinka vitlök då.

När jag och båda mina bröder bodde hemma kunde mamma och pappa inte laga mat med vilök i på fredag/lördagkvällarna eftersom vi tre i princip vägrade äta maten då. Frågan var obligatorisk och ställdes alltid av någon av oss: Det är väl inte vitlök i maten?!

Ser dock fram emot Linas guacamole, den är så god så den kan man fasiken inte låta bli.


Naaw

Läste igenom lite gamla blogginlägg (denna blogg har ju funnits i tre år nu) och blev påmind om när grannens polare spydde ner vår balkong.
Jag minns att jag fick jättehög puls av att läsa lappen och att jag kände smått panik över att gå ut och se efter. Tvingade Micke att gå ut före, och att ta bort det som var. Det var mest isigt och snöigt och enbart små antydningar om att kroppsvätskor hade hamnat där. Vilken mes jag var, och är.

Hur som helst, en sån väluppfostrad kille det där var. Tänk om alla tog sånt ansvar...

Check

Idag:

Handledarmöte, check.
PM för C-uppsats, check.
Ansökan för utlandstudier, check.

Det blev följande sökordning:

1. Bristol
2. Nottingham
3. Worcester

Camilla sökte samma. Johanna kommer söka sig till Brighton. Kul att man kommer ha ett par svenska vänner omkring sig i England, även om det eventuellt blir i olika städer. Känns skitbra det här.
Och hurra för att min hyresvärd godkände att jag (om jag blir antagen) hyr ut lägenheten i andra hand under ett halvår. Vill ju jättegärna ha den kvar och känna att jag kan komma direkt tillbaka till den istället för att behöva leta nytt under stressade förhållanden, boendes hos mammsen och pappsen.
Skål på det.

Måndagsmiddag

Efter powerstepen igår tog jag 7:an ända bort till Bellevue, ett för mig obekant område i Karlstad. Väl framme gick jag hem till Mia som bor i ett trivsamt lägenhetshus där i krokarna.
Johanna, Mimmi och Carro var redan där.
Vi blev bjudna på god middag och sen hängde vi i soffan och tölade, precis som förr (minus Carro då för hon var inte med under den tiden). Vill dock poängtera att Carros närvaro nu enbart förgyller, inget annat. Mysig kväll.

Idag är det dags för vårt första handledarmöte för uppsatsen. Vi har haft turen att bli tilldelade två handledare varav den ena är den personen jag först hade som föreläsare på universitetet, i Genus A. Blir nog ett skojigt återseende.
Sen ska ett PM utformas.



RSS 2.0