Laddar mentalt

Kör den här lite på repeat och förbereder mig för nattjobb!


Paparazzi

Igår var en ledig och bra dag! Först läste jag ut en bok och slutet på boken innebar enorma mängder tårar, tårar som aldrig ville sluta rinna. Var tvungen att pausa mig från läsandet för att få lite andrum. Senare var det dags för lunch på Vero med Malin i solen. Efter det besökte jag Sats för ett svettigt powersteppass. Sen åt jag och grannen  varsin skabbmiddag bestående av fryspizza och varmkorv ute på "mina" skabbmöbler. Grannen bjöd på drinkar dock, som minst sagt förhöjde känslan. Några gin och tonic slank minsann ner.



Vi fick så småningom besök av två till.


Världens sämsta paparazzi är jag som gömmer mig bakom en bil...



Nu kommer Mallan alldeles strax så bäst jag fixar mig. Ikväll ska Jennys 24 år firas!

Tomat

Åh nej. Det kom in en kille på jobbet förut med ett paket. Både brevbäraren och folk som lämnar paket liksom "stormar in" här på mitt lilla rum. Blir lika överrumplad varje gång. Jag skulle skriva under på en sån där jobbig sak, en sån som man alltid skriver under på när paket ska tas emot. Det blev jättefult och hela namnet fick i princip inte plats. Hur som helst så blev jag helt röd i ansiktet, utan anledning. Sånt tycker jag är lite jobbigt.

Han var ganska snygg också.. Säkert därför I went all tomato on him.  

In Berlin

Jag har haft fem hela dagar i Berlin tillsammans med fem fantastiska tjejer.
Vi bodde i en 75 kvadratmeter stor lägenhet som var belägen i Friedrichshain, den östra delen av Berlin. Där trivdes vi hur bra som helst med det stora uttrymmet som fanns, fräschheten och närheten till både tåg och mat/spritbutik. Vi hade Lidl som granne och där kostade en vinflaska 14 kronor vilket kändes värt.

Vi hann med att vara både väldigt turistiga men också att vara inte alls så turistiga. Vi var typiska turister på så vis att vi åkte guidad Berlinbuss i två timmar och även genom att vi var vid muren samt vid andra kända sevärdheter och tittade. Vi försökte med andra ord att hinna med viss kultur i staden och det tycker jag verkligen att man bör göra när man är i Berlin eftersom så mycket sticker ut och är annorlunda mot vad man är van vid i Sverige. Det som gjorde oss mindre turistiga var dels att vi bodde i ett område där sådana som oss knappt syntes till, dels att de flesta barer och klubbar vi gick till bestod av ett tyskt klientel.

 

Här myser vi med drinkar och rödvin. Vi spelade några olika "kom igång"-lekar och "Fuck the dealer" var enligt mig den roligaste men också den mest förrädiska.

Jag blev dealer och fucked HELA TIDEN vad det kändes som.


Den här byggnaden har tagits över av konstnärer och har i och med det blivit en turistattraktion i Berlin. Det stank av både det ena och det andra inne i huset vilket gjorde att jag inte ens orkade med att gå upp för alla trappor. Frida och Linda orkade dock och de har i efterhand berättat att vi tyvärr missade en del utställningar och annat där uppe. Dumt.

Jag var i och för sig ganska nöjd efter att ha vandrat omkring på utegården där det också var fullt med tavlor och skulpturer av alla dess slag. Bra musik spelade de också konstärerna, lite som grädden på moset. Riktigt häftigt var det där.

En läskig men smått humoristisk grej hände dock. När jag och Carro stod utanför huset och väntade på de andra började en kille några meter bort på trottoaren skrika och gapa väldigt högt i riktning mot oss. Han verkade väldigt arg och upprörd över något (på tyska) men han var samtidigt ganska teatralisk I sitt sätt att röra sig. Carro hade lagt märke till honom innan mig och var skärrad eftersom hon upplevde det som att han var arg på oss över något (han hade tydligen ramlat precis innan också..) Jag däremot försökte intala Carro att det bara handlade om konst, att den skrikande och upprörda mannen var en del i installationen vid huset (eftersom jag verkligen trodde det). Kan väl säga som så att det visade sig att... Nej det var han inte. Han var bara en väldigt påtänd/full/drogad/whatever person som var helt ur kontroll. Smart jag? Nej. Obehagligt? Ja.

 

En regnig dag var vi på ett slags museum/akvarium också. De hade alla möjliga sorters fiskar men även djur som lever på land som bland annat en massa läskiga spindlar och ormar.

Här är vi på en klubb i området där vi bodde, en väldigt berlinsk klubb som det kändes. Alla väggar var täckta av tidningsutklipp, klotter och planscher av olika slag. Mycket annorlunda och vi kändes oss lite malplacerade stundtals, men hade kul ändå.

''

Emma och Linda spelade biljard med några tyska killar på en heavy metal-bar som också låg i närheten av vår lägenhet. Där kände vi oss, om möjligt, än mer malplacerade.

 


Det här var enda gången vi "umgicks" med tyskar under resan. Överlag är jag lite besviken över hur ointresserade och asociala de flesta kändes. Jag hade nog någon föreställning om att folk skulle vara lite mer kontaktsökande. Jag tycker att det brukar bli så av sig självt när man är ett gäng utomlands. Men det är väl kanske lite upp till en själv också, uppenabarligen. Och vi klarade oss ju fint i vårt eget sällskap såklart.

Som ni kan se:



Allt som allt, kul att ha sett Berlin även om det inte är ett av mina favoritresemål hittills.

Dagens

Dagens göddiga: 3-rätters hos grannen!
Dagens ord: Lurifax.
Dagens konstaterande: Att äldre killar är inte alltid är mogna killar.
Dagens duktiga: Löprundan. Mina ben värkte och värker fortfarande efter helvetes-bodypumpen i måndags så det var en ren plåga att ta sig runt sjön.
Dagens jobbiga: Kommer med stor sannolikhet inte att kunna somna innan Emma hämtar mig vid 02.30 inatt. Ibland är det störande att vara så pigg jämt.
Dagens låt: Fake Empire med The National.
Dagens äckliga(ste): När A berättade om kinesen som runkade under bordet på restaurangen när hon försökte servera.
Dagens snälla: Mamma som gav bort sin sminkborttagning till mig (hon har såna där tvättlappar) så jag slapp ta med min flytande (som inte fick plats i lillpåsen).
Dagens pepp: BERLIN OM NÅGRA TIMMAR!



Hejdå da.

Tillfällig musikdöd

Åh herregud.. Micke Cederberg i musikguiden P3. Jag klarar inte hans sätt att prata. Lite som om vi radiolyssnare vore barn, eller jag kan inte riktigt sätta ord på det.

Mina 10 timmar/månad med Spotify Free tog slut efter två dagar så nu har jag ingen tillgång till musik...! Har lite abstinens men jag ska försöka klara mig utan fram tills nästa vecka för jag orkar inte fixa nu.



Skön låt som jag hittade i pappas spellista... Säkert från Jonte.

Regler

Fem brudar med enbart handbagage för en utlandsvistelse i fem dagar. Ganska vågat. Känns redan trångt i den där satans påsen och än har ju varken sminkborttagning, ansiktscreme, deo eller tandkräm packats i. Något måste förmodligen offras.


Plåga, pepp och portugisiskt vin

Blev helt förfärad när jag märkte att mitt Spotify premium har gått ut. Fy vilken plåga det är nu med reklamen... Hur orkade jag innan? Dom har ökat på rätt mycket med antal avbrott eller? Ska väl uppgradera mig till premium alldeles snart igen, men måste kolla först hur det funkar i utlandet å sånt.

Den här veckan blir det jobb enbart måndag-tisdag-onsdag och sen bär det iväg till Tysklandet. Är megapeppad efter att ha googlat Berlin-tips och sånt. Tyskland har aldrig varit ett särskilt prioriterat land på min "vill resa till"-lista, men nu är jag riktigt nyfiken på vad jag kommer att tycka. 

Inatt sov jag i Kil, fick grillad mat och portugisiskt rödvin igår kväll:



Sen åkte jag tillsammans med mamma till jobbet imorse.

Så fixade jag rejäl frukost till oss:


Det är man värd första dagen efter semestern.

Man vill nästan äta upp den där Karlsson-på-taket-ungen

Åh vad jag älskar den här bilden:


(Utan vetskap om anledningen till att Josef fick en asseriös bebisbild med guldram kan det lätt uppfattas som rätt cheesy. Förklaring.)

Jag <3 mottagningen

Jag trivs så himla bra på jobbet. Ja, jag syftar då inte på det jobbet som huvudsakligen handlar om monotoma arbetsuppgifter där friheten är typ noll utan alltså på det andra. Det jobbet där arbetsuppgifterna kan variera lite mer från dag till dag där man får tid till att tänka efter mellan varven. På den arbetsplatsen ger kollegorna komplimanger för både kläder och hår var och varannan dag. Man blir bjuden på fika. Man hinner dricka kaffe. Mycket kaffe.

En del undrar vad jag sysslar med där på gynekolog- och barnmorskemottagningen och det är verkligen lite allt möjligt. Det är patienter som ska tas emot, prover som ska hanteras, dokumenteras och skickas iväg, post som ska hämtas och skickas iväg, fika som ska handlas och fixas, inbetalningar som ska kontrolleras, remisser som ska skrivas ut, papper som ska kopieras, undersökningsrum som ska städas och förberedas, mappar som ska göras i ordning osv osv. Ibland får man agera lite amatörpsykolog också, eller ja, det handlar mest om att lyssna på patienter som behöver prata av sig om det ena med det tredje. Det är bara trevligt tycker jag.



Varken vill eller orkar men...

Orkar verkligen inte blogga men står inte heller ut med att det sista man ser här är en skabbig bild på svettig, rödflammig mig.

Helgen som varit har tillbringats i Halmstad med ett tjejgäng från klassen, dem som jag brukar umgås med. Och det var riktigt bra såklart! Nu jobbar jag för fullt på både Charlottamottagningen och hamburgerrestaurangen. Nästa vecka blir det Berlin i fem dagar med ett annat tjejgäng! Är mycket peppad!!

 

"Om Prenzlauer Berg är East Village, är i så fall Freidrichshain Brooklyns Williamsburg; det vill säga stadsdelen dit de där bohemerna har tagit sig för att finna känslan som gått förlorad i det tidigare bostadsområdet. Här trängs sönderbombade tomter med charmiga kaféer, konstgallerier och coola klubbar."

 

I Freidrichshain ska vi boooo !


Drink vs. löprunda

Alldeles nyss fick jag ett mms av min kära mor som visade en bild på henne och pappa sittandes på en solig balkong i Portugal med varsin drink i handen. Som svar fick hon den här:


Svettig_tjej88

Examensfirande på le boat

Idag var det tänkt att vi skulle ha lite examensfirande för mig och Jonathan som båda två, samma år, nu är färdiga personalvetare (fast vid olika universitet). Det skulle regna hela dagen idag men jag gjorde ändå en bordsbokning på Båten och hoppades på det bästa. Solen sken på mig, mamma, pappa och Jonte under hela restaurangbesöket. Flyt.


Ja ni ser ju, pappa förmår inte ens hålla ögonen öppna eftersom solen bländar honom så. Hehe.


Fisk- och skaldjursgrytan där... SÅ HIMLA GOD. Man minns smaken lång tid efter och får nästan som små cravings. Tänk mig då, som har haft det i ett års tid, fram tills nu.

Drack två glas rosé. Känner mig helt speedad nu och ska därför svida om och bege mig hemifrån till lite festligare omgivning. Här vill jag inte sitta. Mamma peppade mig med sina bästa visdomsord "sova kan man göra när man är gammal!" Tänk på det ungdomar.

RSS 2.0