Man är väl spontan

Drog iväg ett sms om häng nere vid bryggan efter jobbet och några nappade. Det blev en skitskön kväll vid muséet i fint sällskap bestående av Anna, Madde, Putte och Spike a.k.a. min favorithund!









Tack för brieosten Madde och Putte! ;)

Back to Björnes

Gillar verkligen Håkan men alltså, den här låten... Klarar den inte! Han låter ju onekligen som Björne i Björnes magasin:



Såg att det var ett par till som hade konstaterat det på youtubesidan.

Steek

Jag har varit på älskade Charlottamottagningen idag. Fint att jag varje år får en liten introduktion inför mina veckor. Det började bra med besök av den där brevbäraren som jag tjatade om i bloggen förra året. Snygga, snygga brevbäraren. Lite jobbigt bara att Maud skämde ut mig med sitt "känner du inte igen Hanna från förra sommarn..?" Skiftade ansiktsfärg på en sekund.

Nåväl.

Brände mig i solen i Grebbestad (låg på gräsmattan hela lördag och hela söndag med klarblå himmel) så jag vet inte om stek är bästa alternativet för mig idag... Men lite sol vill jag nog få så nu knallar jag ut med kaffekoppen.

Mi casa es su casa

Den här helgen har varit helt underbar! Har nog aldrig skrattat så mycket som jag har gjort den här helgen... HAr haft ont i kinderna i princip varje vaken minut.

Jag, Jenny och Malin kom fram till Grebbestad på torsdag kväll och då stod middagen redo att serveras på bordet eftersom Anna och Lina hade anlänt ett par timmar tidigare i en annan bil. Vi körde lite musikquiz och tog det ganska lugnt på torsdagkvällen.

På midsommaraftons morgon gick jag, Jenny och Lina en powerwalk innan frukosten.


Då smakar maten extra gott. Lagom till frukosten kom två av Malins kompisar och joinade.


Lite vin i solen.




Schtek.




Kycklingspett med ris, sallad och jordnötssås. Gott!


Någon marängtårtshistoria som vi åt till efterrätt.




Snygga tjejer!






Tack för att vi fick tillbringa den här helgen med er i ert hem!

Grebbestad!

Midsommarfirande i Grebbestad med sex tjejer plus jag.




Långklänningsmaffian.




Picknick en liten bit bort från Annas hus där dans kring stången var i full gång.









Nu laddar vi för en ny kväll!

Nam nam

Efterrätten hos Madde:


Marinerade jordgubbar med marängfluff.

Grouplove

Är på strålande lilllördagshumör.

- Jag har sprungit en mil.
- Ögonbrynen blev ganska jämna idag. Det tackar vi den nya pincetten för.
- Jag har så himla mycket bra musik som jag lyssnar på om och om igen.
- Bästa Anna och jag ska storhandla inför helgens äventyr.
- Madde bjöd in mig på sin "halv åtta-middag" ikväll.

Dagens bästa låt

En tur till Arvika

Mamma gav mig tre alternativ att välja mellan som "aktiviteter" idag när vi skulle umgås. Jag valde shopping + Olssons brygga = Arvika. Mycket nöjd efter att ha fyndat perfekt höstjacka, en massa reaprodukter på Kicks samt en långklänning till midsommar.


Innan avfärd fick jag frukost på uterummet.


Kaffe och bakelse på Arvikas mysigaste fik. En innergård full av småfåglar.


Mycket gott med krossade digestive i botten, vit chokladmousse ovanpå som toppades av jordgubbar.


Sen lunch på Olssons brygga.




Surmuppen.
Men så var inte fallet egentligen, jag var väldigt nöjd och glad över dagen. Tack mamma!

Fylla på Spotifykontot

Trots att mina ben var möra som bara den efter den långa jobbdagen och trots att jag var nära att somna på soffan lyckades jag ändå masa mig iväg till skutberget md Lina och Jenny förut. Mycket nöjd såhär i efterhand.

Har spenderat resten av kvällen i sällskap med Spotify och mestadels är det min kusin Albins playlist som har granskats och så smått kopierats. Hans musiksmak är lite som min (dvs när jag inte lyssnar på Rihanna, Beyoncé och liknande) och han har bra koll. Tjugo nya låtar i Hanna-mappen och behovet av ny musik har dämpats. Gillar verkligen Spotify social och man har ju sina favoritpersoner där, lite beroende på vad man är ute efter också.

En gammal goding som jag blev påmind om ikväll:



Tänker på OC och avsnittet när den här låten spelas. Marissa har precis vinkat av sin pappa och kommer helt förkrossad till Cohens iklädd en grå collegetröja. Hon har med sig bagels i en brun påse och Sandy visar sin lilla bagelteknik. Finns på youtube för den nyfikne (vilket jag gissar är noll personer).

God natt.

Trädgårdsfest och final

Efter jobbet igår åkte jag och Jenny till Lina som hade 25-årskalas ute i trädgården. Där snackar vi tur med vädret! Det hade ju varit mulet och småregnigt hela dagen fram till runt klockan fem-sex då molntäcket sprack upp och ersattes av strålande sol. Det bjöds på bål, parmesanchips, Per Morbergs västerbottenpaj och annat plock vid ett långbord.







Snart kommer Anna hit och kollar på Bachelorette-finalen med mig. Vi hoppas såklart att Karlstads superseb vinner över Stureplans-Christian.

Matkalas

Det kändes som om Carro hade gjort mat till hela Crusaders igår. Herregud vad jag åt. Först tre olika pajer med grekisk sallad till. Sen marängswiss + färska jordgubbar. Dessutom fanns både marabouchoklad, chips och cheesebollar serverat. Jag var glad att jag var nykter och inte följde med ut! Hade inte orkat dansa...



Tack för en jättemysig kväll!

Mot liK



(Om man tittar noga på bilden så kan man se att jag har en väldigt stor sån där knöl, den fula saken som sitter vid handleden.. Lider knappast av detta).

Ikväll blir det middag i Kil för att fira att tjejen till vänster har fyllt år. Har man varit på franska rivieran i tre veckor blir födelsedagsfirandet av naturliga skäl lite framskjutet. Ska bli jäkligt trevligt att träffa alla, blir mer sällan nu för tiden!

Finito

Bye bye till uppsatsen som nu är tryckt, upphämtad och helt redo att stoltsera i bokhyllan, eller nåt.


Jag råkade kludda till det lite bara...

Wiiihooo. Trevlig sommarläsning för den som vill!

OMG

Det här är sjukt...



Men hon sjunger verkligen hur vackert som helst och jag blir lite sugen på att gå på opera. Det var ju ett tag sen nu mamma!

Blä på bebisen

Börjar tröttna på Bella, Edward och bebisen. Jag behöver mer spänning, oväntade händelser och oförutsägbara vändningar. Inte bara en massa familjemys. Är riktigt besviken på den fjärde boken och har svårt att förstå varför andra gillar den så himla mycket...

Det var därför passande att jag träffade kusinerna Cornelia & Isac samt deras mamma Sanna igår. Sanna har alltid de bästa boktipsen (språklärare som hon är). Dessutom har hon en hel del litteratur på engelska vilket passar bra nu när jag har som plan att hålla mig till engelskspråkiga böcker i sommar. Lite bra mjukstart och förberedelse inför hösten sådär.

Började läsa den här igår:


Bild

Jo men varsågod

I min inkorg på Facebook:

"Tjena..tack för burgaren idag..var inte du som gorde den men ändå"


1. Hur kan han vara så säker på att jag inte gjorde burgaren? Det kunde det mycket väl ha varit trots att det även var jag som tog emot beställningen, tog betalt och gav ut maten. Snabbmatsbranschen går lite ut på att man ska kunna göra tusen saker snabbt och gärna samtidigt.

2. Hur i hela friden kan han veta vad jag heter i efternamn? (Det är svårt att hitta en person på Facebook utan efternamn..).

3. Han heter något med pung i mellannamn. Säkert menat som "skämt" men hur kul är det egentligen...

4. Han håller på AIK.

Usch, jag vill inte ha stalkers på jobbet.

...Om dom inte är väldigt snygga förstås...


Sommar i P1

Något jag ser sjukt mycket fram emot! Har höga förväntningar och Clara kommer säkert leva upp till dem. Hon är grym tycker jag.

Dagens

Dagens roliga: Emma på jobbet. Så jädra rolig den bruden. Eller egentligen är det väl bara vi två i en kombo som blir rolig, fast antagligen är vi ensamma om att tycka det.
Dagens drog: Kaffe.
Dagens irritation: Att spinningspasset på Sats City tydligen inte började förrän sju fast jag är väldigt säker på att det stod sex på hemsidan. Något som dessutom styrks av att det var minst fyra personer till som konstaterade detta.
Dagens lättnad: Att de hade ordentlig air condition i spinningsalen på Sats Färjestad. City har nämligen inte haft det de senaste två veckorna, visserligen pga ombyggnation, men ändå. Kan nog tycka att det är extremt dåligt att de inte har en ordentlig air kondition när man betalar dem 365 kronor varje månad.
Dagens varning: Lappen som satt på dörren till tjejernas omklädningsrum på Sats: "OBS, manlig hantverkare!!"
Dagens otippade: Att jag åt vitlökssås förut, sån där kall ur flaska ni vet. Vem hade kunnat tro det för ett år sedan?
Dagens "jag vill ha": ÄPPELPAJ MED VANILJSÅS!.


Slut

Slut på denna helg vars jobbtimmar vägdes upp av de mycket trevliga aktiviteterna under kvällstid. I fredags hade jag en helkväll med Sara på Tempels uteservering samt Koriander. Kan nog sammafatta kvällen med: prat, prat och ännu mer prat, jag gillar ju sånt och så även Sara visade det sig. Bortsett från vad som hade kunnat bli en springnota (av misstag givetvis) och ett par påträngande "jag äger världen"-gubbslem så var det en perfekt kväll.


Här är vi hos Malin, igår. Vi hade en rätt kärleksfull kväll med en massa positiva peppande ord om och till varandra. Det är aldrig fel.


Poserade lite framför kameran. Jag tror att jag håller i Jennys hand här... Som sagt, kärleksfull kväll.

Veven, pumpen osv

Jobb avklarat och nu ser kvällens planer ut enligt följande:


Mycket graciösa förra lördagen på Kori.


Nä, men vi hade kul!

Malins bilder.

Yta

Vet ni, det finns en grej som jag blir tokig på.

När jag kollar mig själv i spegeln, när jag sminkar mig, då ser ögonbrynen jämna ut efter ifyllning. När jag sedan ser vissa kort på mig tycker jag att de ser helt annorlunda och väldigt ojämna ut. Hur jag än gör så går det aldrig att få dem lika. Jag vet att ansiktshalvorna ser lite olika ut osv men ändå, ögonbrynen vill man ju ha symmetriska. Ska det verkligen vara så omöjligt?

Gött att det här är det enda ni kommer att tänka på nästa gång ni ser mig... Men det är lugnt, bjuder på den.



Ögonbryn ojämna på kort, check.

Nu får det bli nåt glas vin på uteservering!

Peace of cake

Linda tipsar musik och jag gillar. Låten via Spotify här:

Beirut – Nantes

Idag har vi lagt fram vår uppsats och fått den opponerad. Var inte det minsta nervös innan och hade ingen anledning att vara det heller då det gick alldeles lysande. Vi fick förslag på vissa ändringar och en del slarvfel som eventuellt behövde ses över, mer än så var det inte. Jag tycker att det känns som att en väl genomarbetad uppsats sällan kan sågas helt totalt. Om man har tänkt igenom varje val man gjort så är det ju absolut inget problem att vid en opponering stå upp för sitt verk. De val man har gjort brukar väl inte vara särskilt svåra att motivera och argumentera för. Självklart är det en trygghet att ha Camilla vid sin sida också, hon är skarp i sådana där kritiska lägen.

Jag vet inte vad ni tycker och tänker om det här men det är i alla fall mina egna tankar. Skönt att vara helt klar nu i alla fall. Det firar vi med regn och en tjock bok på engelska som behandlar diverse övernaturliga saker...


Bild

Annas födelsedag

Kom nyss hem från en skön kväll på uteservering där vi firade Anna som fyller år idag. Hurra, hurra, hurra!
Vi var ett tiotal personer som till slut lyckades få ett långbord där alla fick plats. Några fastnade på bild:


Anna och Frida.


Camilla och Lovisa.


Josse och Åsa.

Får väl hoppas att det var okej att jag la ut de här bilderna (man vet aldrig) men annars får ni hojta.

Fler bilder

Här kommer lite fler bilder från torsdag-fredag-lördag i Skåneland.


Lunch på den grekiska restaurangen.


Öl = Mythos = gott.


Här mellanlandade vi och drack ett glas vin i eftermiddagssolen. Om jag inte missminner mig så är det Malmös rådhus på bilden.


Det kändes ganska givet att ta en närmare titt på Turning Torso.


Den italienska glassen hamnade inte på bild men det var nog mest för att den var så satans god och för att den smälte mycket snabbt.


Utsikten från 11:e våningen på Hilton hotell.


Här är mammas smått trista hälsotallrik vid frukostbuffén. Själv körde jag inte på tema hälsa, snarare "hjärtattacken närmar sig med stormsteg..". Det här var nog den i särklass bästa frukostbuffén jag har ätit innanför Sveriges gränser. Det kändes väldigt lyxigt alltihop. Jag blev till och med kallad "Ni" av servitriserna.


Det blåser i byxdressen, ja.

Tack för den här helgen mamma och pappa, ni är ju ganska så bäst!

En perfekt dag

Har haft värsta perfekta söndagen! Börjar gilla söndagar mer och mer, särskilt nu på sommarn. Först solade vi och hängde ett tag i Herrhagsparken. Pratade om allt som hade hänt under kvällen igår som tillbringades på Koriander. Sen gick vi ner till Alpina och avnjöt en varsin pizza. Pizzan var egentligen sisådär... Jag trodde att jag beställde en med köttfärsSÅS på men fick några utspridda klickar av köttfärs. Dessa köttfärsklumpar såg ut som harlortar och nästintill äcklade mig. Servicen var nog den sämsta jag någonsin varit med om också, det var vi alla överrens om. Riktigt otrevliga/obrydda servitriser som segade omkring där och som dessutom skyllde på oss när de hade gett oss fel sås. "Gud vad krångligt det blev nu" som en av dem sa.

Efter pizzan tog vi alla en powernap hemma hos oss själva innan vi gick ner mot sandgrundsudden och Starboys. Det var så himla trevligt där i gräset på en filt med cider, jordgubbar, vindruvor och godis. Vi spanade gladiatorer och hade kul åt lite överförfriskade medelåldersdamer.






Man ville inte att kvällen skulle ta slut. Men det gjorde den och nu sitter jag här.

Imorgon är det tillbaka till verkligheten och förberedelser inför opponering av uppsats så nu ska jag fokusera.

Tränar tålamodet

Sitter i bilen på väg hem från Skåne. Jag började köra men fick psykbryt på GPS-kärringen som likt ett mantra talade om för mig att "kör om rutt, kör om rutt, kör om rutt". Bredvid sitter pappa och säger att jag ska lyssna på honom istället. Inte helt lätt när inte han heller egentligen vet vart vi ska svänga. D A M P.  
Nu kör pappa för första gången under den här resan. Vi har sett till att jag har fått köra ganska mycket eftersom jag gör det mest sällan annars. Hur bekväm jag än är så vägrar jag bli en tjej med körkort som alltid låter pojkvännen/mannen köra. Vore riktigt dumt.

Här är vi hos Albin och Linnea i deras fina lägenhet, en bit utanför Lund. Fika med kusinerna, min moster, hennes nya kille/gubbe och en kompis till Albin.






Precis utanför. Sjukt mysigt område!


För första gången

Befinner mig på Hilton Hotell i Malmö just nu. Vi (jag, mamma & pappa) har ätit en sen lunch på grekisk restaurang, druckit happy hour-vin och strosat runt nere vid Turning Torso och ätit italiensk glass. Jag har även hunnit köpa en genomskinlig, prickig sak - ej förvånande. Men jag var ju så illa tvungen då den skrek efter mig.

I morgon ska vi träffa Clara, Ellen, Albin, Linnéa och Sofia som håller till här nere i dessa delar av landet.

Udda att jag aldrig har varit i skåne tidigare. Men nu så!

Gammalt mot nytt

Jag har rensat bort vissa som jag tröttnat på och istället börjat läsa en del andra, till exempel den här.
Det är en blogg som skrivs av en svensk tjej som sedan några år tillbaka bor i USA med sin amerikanska kille, numera äkta make till och med. Bloggar av den typen hjälper mig att bli extra peppad inför hösten på nåt vis.

I det här inlägget går det att läsa om varför hon valde att plugga i USA, hur det var när hon först kom dit och hur hon träffade nuvarande äkta maken osv. Det var extra roligt att läsa tycker jag.

Jobbig

Åh vad jobbigt det var nyss när jag ringde till en person som jag trodde var pappa (men som inte var det) och sa: "HEJ, vad förkyld du låter!"
P i n s a m t.
Sen ringde jag någon Bengt också innan jag kom fram till rätt person.

RSS 2.0