Hatkärlek

...till de här skorna:


Snyggt med blåa tånaglar jag vet. Kändes lite lagom white trash sådär. Färgen blev röd lagom till lördagen.



Min inledande förälskelse för de här skorna övergick ganska snabbt till något annat, en infekterad relation. Där framme vid tårna, där skärde det in nåt så djävulskt hårt efter ett par timmar. Det var inte för inte som jag (och även Anna som hade samma problem) gick i strumplästen från Blue moon bar till stora torget. Inte ett av mina mest stolta ögonblick men jag förstår mig själv när jag idag synar de små köttsåren.

Sittning, gladiatorer och dans

Jag var som sagt på examensmiddag igår och den hölls på Plaza. Maten var okej men inte så mycket mer, sällskapet desto bättre! Mycket nöjd med bordsplaceringen. En sån sak kan ju helt klart äventyra hela kvällen och det känns inte särskilt kul att lägga 550 spänn på att sitta bredvid en tråkmåns och vara tvungen att spendera kvällen med kallprat. Avskyr verkligen kallprat!




Här är vi hos Åsa (t. v) och för-minglar lite innan sittningen.


Jag hamnade bland annat bredvid klassens powerbrud, Camilla. Hon blev till och med hedrad i ett av kvällens tal. Det var hon väl värd och jag var så stolt så.


Vi träffade ett par gladiatorer också... Jag blev helt okontrollerad och fick ett plötsligt infall då jag började klämma på den ena killens arm. Han verkade inte särskilt upprörd över det. Men dom andra ville ändå förklara för honom att "hon är lite speciell Hanna.. ingen fara!". Nu har jag plötsligt blivit jättepepp på att gå till arenan och titta på muskelbergen, så jag får nog ta och skaffa biljetter.


Dans på Månen! Anna fixade VIP och gratis inträde också, värt.

Firarhelg

Nu är C-uppsatsen klar och berömmet vi fick från handledaren idag peppade nåt enormt! Vi känner oss fullkomligt nöjda med varandra och allt. Jag visste väl att Camilla var den bästa uppsatspartnern för mig.

Nu ska vi fira att uppsatserna är inlämnade och det gör vi med trerätters och vin hos Lina!

Tänkte festa till det lite med olika ögonfärg:



....eller inte.

Babe

Men gud vad snygg!!

Unnar oss

Idag har det fikats på Carli med två av Karlstads goaste tjejer, Camilla & Frida.



Jag provade den italienska glassen för första gången och ångrade mig inte. Tog en halv kula choklad och en halv med kokos och det var inte äckligt. Pressokannorna är så söt också.



Köpte även ett par skor som jag förälskade mig i på Scorett. Kanske dyker upp en bild i och med att jag tänkte ha dem på lördag bland annat. Äntligen köpte jag en ny laddare till min kamera också (glömde ju min i Sälen, adjö 399 spänn) så nu kanske bilder av lite bättre kvalitet dyker upp ibland.

Den eviga studenten

Jahopp, då har man vänt ut och in på två vänners garderober i förhoppning om att hitta finklänning till examensmiddan på lördag.
Jo, jag är ju faktiskt färdig personalvetare inom kort vilket innebär att jag tar examen, detta läskiga ord. Tre års heltidsstudier har gått väldans fort och jag skulle inte ha särskilt mycket emot att göra om det här sista året en gång till. Jag + Universitetet = separationsångest.
Nu när jag såhär på sluttampen dessutom har lärt känna och fått nöjet att umgås med så himla bra folk ur klassen känns separationen än värre. Det positiva är att de här nyförvärven faktiskt inte enbart är just klasskompisar, utan kompisar över huvud taget. Himla bra.

Men för att återgå till klänningsletandet. Hittade många fina och har nog en favorit som jag förhoppningsvis kan ha på lördag. Bland det stora urvalet fanns många som jag insåg att jag gärna skulle ha en vanlig utekväll också. Varför lånar man inte kläder av varandra oftare? Billigare så.

Sweet home Alabama

Om sanningen ska fram....
....så kommer Eric Gul inte få ligga med mig i sommar (hur bra han än sjunger sweet home Alabama på en lägereldsgitarr).




Är ju troligen inte ens på hemmaplan när han besöker Månen den fjärde juni för invigningen av sommaren.

Bild

Under bältet

I morse fick jag cellprovet avklarat och det gick väldigt bra. Följde mammas råd och försökte tänka "observation" kring det hela. Alltså observation lite som när jag annars har gjort det inom socialpsykologin eller genus. Låter mesigt men det funkade (om man som jag tycker att det är rätt jobbigt med gynundersökning).
Kunde dock inte låta bli att känna mig som Maria Lundqvist när hon i Heartbreak hotel uppträder på världens mest obekväma sätt där i undersökningsrummet. Ni vet nog vad jag menar? Jag hade inte handväskan med mig upp i stolen men nära på skorna.... Alltså, ja. Försöker förtränga och hoppas nu istället på en "normal cytologisk bild", själva anledningen till att jag var där. Förstår inte de puckon som inte kollar sig!

Nu kommer en söt tjej och kollar på min lya.


Plurasekten

Oj oj vad roligt det sista Plura-avsnittet var. "Pundarsmycke".... Mauro är ju klockren! Jag har verkligen funderat över Pluras klocka i varje avsnitt och nu satte Mauro ord på mina tankar.
Inte bra att man blir röksugen av att se programmet.. Mysdrickande och mysrökande i sin bästa (värsta) form.

God natt.

Box

Nu ska Anna få smaka på den här:


Men flyt

Idag har det flytit på bra med allt.

- Det började med att jag fick komplimanger för de nya linserna. Camilla kan verkligen det här med att höja ens nya ögonfärg till skyarna, bra vän och bra start på dagen.
- Sen smakade kaffet väldigt bra. Det gör inte alltid det på universitetet.
- Jag och Camilla high fivade varandra titt som tätt för bra finslipning med uppsatsen. Träffsäkra rubriker och sådant kul ni vet.
- Senare fick Kodjo Akolor mig att skratta hysteriskt under sin show på Mångfaldsdagarna som nu är i full gång på universitetet.
- När jag kom hem hade jag fått ett mail om bra och ledigt boende i Nottingham.
- Efter det bjöd Josse på 3-rätters middag bestående av bruschetta till förrätt, en fläskfiléhistoria med färsk pasta till varmrätt och pannacotta med passionsfruk till efterrätt.

Somnar nog gott nu.

Bekänn färg

Emma har fyllt 23 och ville fira det med oss igår i sommarstugan.


Gulliga, hungriga tjejer.


Värdinnan mitt i kvällssolen.


Den vackra förrätten, skaldjursrisotto. GOTT!

Varmrätt förevigades tyvärr inte på bild men den var minst lika god. Heltstekt kyckling i ugn med potatisgratäng och grönsaker.

Den förrädiska efterrätten:



Jag och hot shots = katastrof.



Vi spelade ett spel som heter "Bekänn färg" och det var riktigt roligt, men även lite farligt. Spelet skulle nämligen ganska enkelt kunna leda till viss upprördhet och heta diskussioner.

"Tror dina vänner att du är den som är mest lämpad för att vara värd för Grammisgalan? När rösterna har samlats in vet du svaret. Det är det som är poängen i Bekänn färg. Gissa om du har fått några av rösterna, alla eller ingen - gissar du rätt får du poäng! Bekänn färg är kryddan på festen eller kompismiddagen, du kommer att få reda på vad dina vänner egentligen tycker om dig!"

Vissa frågor var av lite mer känslig karaktär och då förstår ni säkert själva varför det skulle kunna uppstå upprörda känslor. Jag kom i alla fall sist och förlorade rätt stort så jag har uppenbarligen dålig koll på vad mina vänner egentligen tycker och tänker om mig.

Citat

Mot stugan

Nu drar jag till Emmas stuga och njuter av ledighet, god mat och sköna brudar.



Vet inte om jag ska ha på mig det här.. Klädvalsångest. Just nu är det rätt varmt men SMHI förutspår regn mot kvällen. En extra varm tröja med så blir det nog bra.

Likylike

Ljuvliga fredag!

Hittills:
Ansökan Nottingham inlämnad och klar.
Löprunda.
Lunch på Vero.
Två nya kjolar från Monki.

Snart:
Tacos med Anna & Jenny.
Uteservering med fler.

Än så länge minimalt med otur för att vara fredag den 13:e. Det enda skulle väl vara regndropparna som störde utomhus-lunchen litegrann. Men vi får väl se...

Den där om fjortisjaget

Följande fjortiskonversation ägde nyss rum på fejjan:

Hanna
·
22:09
jag har precis sett tvåan ja med..
Hanna · 22:09
blev lite depp nu... stackars jacob. min gullevarulv.
Camilla · 22:09
Haha :P:P
Camilla · 22:09
Han är en tönt. Han borde fatta att hon vill vara med den snygga vampyren.
Hanna · 22:09
NEJ MEN CAMILLA!!

Jenny är i alla fall med i mitt team, bra det.


Bild

Här är min smått besvikna recension över New Moon
från hösten 2009.
Här är min bittra recension av Eclipse från sommaren 2010.

Smart

Idag har jag gått samma runda runt älven två gånger. En gång med Anna, en gång med Jenny. Man har så mycket spring i benen nu när solen skiner och absolut ingen lust att sitta inne och skriva C-uppsats.
Givetvis hade jag och C-uppsatspartnern det här i åtanke redan i februari och bestämde därför att försöka "ligga bra till" såhär i slutskedet. Nu slipper vi stressa, vi kan njuta av en ledig dag i solen och så vidare. Värt.

Jenny och jag hade bestämt en smart väg förut som vi skulle ta för att slippa krocka med alla deltagare i Vårruset. Lyckades vi? Såklart inte. Vi hamnade mitt i smeten men som tur var bland de gående och inte springfolket.


Blir tokig

"I am sorry but our accommodation is available for a period of 12 months only starting on 1 August so we are unable to help you"

Ja, men kul att typ alla studentrumsuthyrare i hela Nottingham kör på den policyn. Ofta nåste man dessutom ha en brittisk medborgare som kan gå i borgen gällande hyran. Jo, för som utbytesstudent har man ju rätt ofta brittiska vänner som kan ställa upp och göra det.... Inte. Förjävla dåligt kan jag tycka.
Ännu mer kasst att inte Karlstads universitet hjälper sina studenter som ska utomlands med att fixa boende
eller att det mottagande universitetet tar ett större ansvar för utbytesstudenterna. Usch vilken ond cirkel det här har blivit.

Andas.

En vanlig lördagkväll/natt

Fest hos Malin i lördags. Jag tog med mig Jenny och Ullis. Senare kom även Anna förbi, solbränd och fräsch - i princip direkt tillbaka från Italien, äntligen. Jag drack kaffevinet som hade lovats till mig. Gott, gott.



En cykeltur in till staden och sedan in på Månen. Det va en bra kväll. Jag började som vanligt pipa om att vi skulle gå när klockan var kvart i två medan Anna & Jenny som vanligt insisterade på "en låt till bara" vilket alltid resulterar i att vi stannar till prick två och får stå i kö för att ta oss ut. Alla andra från förfesten hade redan gått hem, för längesen, också lite som vanligt.
Jobba underbemannat på söndagen var mindre roligt, men det gick det också.

Kvällens plus

Två plus med kvällen:

- Dom har tagit in två kvinnliga pianister i Så ska det låta.

- Twilight på TV:n. Nu. Äntligen ska jag se på film.

Kvalitetstid

Den här eftermiddagen har jag gått på stan med mamma och Cornelia. Jättemysigt. Vi köpte en skitsnygg byxdress till Corne, rosa med svarta prickar. Vi åt mat på Vero och lärde sju-åringen (snart 8) att äta diverse delikatesser.


Skaldjurspasta för mamma.


Corne fick barnvarianten pasta med kyckling. Till det en cola light. Det var någon "dra ner på socker"-vecka nu tydligen. Förstod inte riktigt om det var skolans idé eller hur det var. Cola lighten var mycket godare än den vanliga ändå, så det var ju bra.

Jag skulle bara ha något litet eftersom jag inte var så hungrig.... Två små antipasti-rätter tänkte jag men mamma insisterade på att jag skulle ta fyra stycken så hon kunde smaka. "Oj, vad mycket mat du fick Hanna" sa Cornelia. Och ja:


Salami med ruccola och rostade pinjenötter, tapenade och deras hembakade bröd.


Chevré med honung och valnötter, parmaskinka, fetaostcreme och digestivekex.

Jag blev mätt trots viss hjälp från båda i lunchsällskapet.

Att sitta still

Åh vad jag ser fram emot nya Ulf Malmros-filmen!
Premiären är i och för sig inte förrän hösten 2012... Det är lååångt dit.

Är för övrigt jätte filmsugen. Jag tittar så sällan på film nu för tiden, TV också för den delen. Blir oftast för rastlös av att sitta i fötåljen/soffan och bara titta. Datorn är bättre på så vis för den "använder" man på ett annat sätt och är mer aktiverad. Men nu lovade Carro mig precis i ett sms att vi ska gå på studentbio snart så det hoppas jag blir av. Inne i biosalongen är man liksom fast och det är nog bra för mig.

/ADHD-light

Musslor som kråkor

Ikväll har jag hängt hos Mallan. Hon bjöd på nescafé och knäckebröd med kanelsmak. Det blev lite nostalgi med kanelknäcket för min del eftersom jag inte hade ätit det på... Typ 10 år eller nåt. Minns sensationen vid första smakprovningen.



Sen fick jag lite kallt kaffevin till efterrätt. Gott, gott. Jag blev erbjuden resten av flaskan på lördag eftersom Malin inte dricker rött vin själv. Man tackar.



Arn-killen bjöd på musslor till förrätt i kvällens Klockan åtta hos stjärnorna och Malins kommentar på det var: "Musslor... Det känns ju som du äter en snorbuse ungefär... Vidrigt!". Ja, jag blir ju knappast sugen på att prova.

Önskas hyra?

Imorse kom mamma och pappa förbi innan jobbet med en matlåda till mig. Fick den genom fönstret. Det är kärlek det.

Från det ena till det andra; Jag ska ju hyra ut min lägenhet i andra hand under perioden september-januari 2011. Säg väldigt gärna till om ni vet någon som är intresserad av att hyra! Ser ju såklart helst att det är någon bekant som bor här i och med att lägenheten kommer lämnas möblerad.

Välkommen in

Efter jobbet igår drog jag med mig Jenny på förfest med vännerna som går under benämningen "kilstjejerna" alternativt "kilsgänget". Vi hade riktigt kul. Skrattade så jag fick ont i käkarna till och med. 




Vi var hemma hos Linda.

Nu ska jag ner på stan och luncha/äta middag med Jenny. Vår nya, gemensamma favvolåt som dessutom spelades flitigt igår:


RSS 2.0