Tanten i gänget

Om någon tvivlade på det fina vädret, här är bildbevis med folk som badar i fontänen:Provade korven vid grillen igår och det var dumt. Usch. Hamburgaren var bättre.Agata fortsätter att leverera polska snacks till förfesten:Ann-Claire, Agata och Zusanne:

En jäkla massa folk på Oceana.Alla som går ut under den här nollningsveckan är så himla unga. De flesta utbytesstudenterna är 21 och många av de engelska studenterna är ännu yngre. Jag känner mig helst plötsligt lite gammal. Men som tur är finns det några fler i min ålder och till och med äldre här där jag bor.

Grill och sol

Här är en del av folket som bor här i Cleaves hall:Agata bjöd på vodka/mint-drinkar och polsk kaka som hennes mamma hade bakat.Här är lite bilder på universitetet:


Riktigt snyggt överallt. Dock är det ju inte här jag kommer hålla till... Nej jag får åka ut till förorten istället, inte alls bitter..


Här var vi på en barbeque-grej igår med livemusik och det var riktigt trevligt. Vi ska gå på samma sak senare idag igen. Gratis är gott ni vet.
Det här är från igår kväll, vi började på Spanky van Dykes med en massa andra internationella studenter. Här träffade vi också några engelska killar som var från Sheffield, Leicester och Birmingham samt en irländare. Vi följde med dem till två andra ställen senare under kvällen och blev bjudna på både drinkar och inträde. Engelsmännen är väldigt generösa och det är ju inte fel.

Det är för övrigt väldigt fint väder här nu, ca 25 grader varmt, klarblå himmel och sol. Känns inte särskilt engelskt men det hinner väl ändra sig.

Spanky Van Dykes

Sitter och lyssnar på svensk musik och tänker att mina grannar kanske ogillar detta. Men jaja, jag vill ju ändå använda de små högtalarna som jag släpade med mig hit. Skulle inte klara mig utan bra musik i fyra månader.

Här är lite kort från i fredags/lördag med mamma och pappa:


På en italiensk restaurang första kvällen.. Ganska trötta efter en måttligt seg bussresa.


Frukost på Hilton. Inte alls lika fantastisk som i Sverige men antagligen rätt bra för att vara engelsk standard. Och servicen kan man inte klaga på, så sjukt trevliga.


Här bor jag! Är så fruktansvärt nöjd med boendet. MEN, rätt irriterande att jag har mer eller mindre skrytit om att det kommer bli så skönt att kunna gå till skolan på fem minuter och att slippa ta buss. Fail på den kan jag säga. Tydligen ligger "Arts & Humanities", alltså mina ämnen, på Clifton. Clifton hör också till Trent university men ligger 20 min med buss härifrån. Känner mig smått lurad. Men, det är också det enda jag kan "klaga" på. Har min första introduktion där imorgon och hoppas verkligen att jag hittar... Ingen annan härifrån ska ju dit.


Hamburgare i solen. Tyvärr var burgaren, enligt mig, jävligt äcklig. Broskbitar i typ. Var längesen jag tappade aptiten så mycket.. Dessutom råkade jag skära mig på ett vasst pommes frites, i halsen typ. Hur lyckas man med det?

Idag har jag druckit kaffe på universitetet med ett par tjejer här från Cleaves Hall (boendet) och även ätit gratis lunch i en kyrka. Lunchen var riktigt kass men det roliga är ju att träffa en massa nya studenter. Det är extremt lätt att träffa nytt folk här. Man får nog anstränga sig om man inte vill bekanta sig. Än så länge har jag hur som helst bara träffat en svensk person så det blir mycket engelska, och det känns riktigt bra.

Nu blir det lite vin här för att sedan gå vidare till baren Spanky Van Dykes.

God morniiiing

Idag är det söndag och det märks där jag bor. Folk sover länge, är lite smårisiga efter gårdagen och vissa förbereder studier/arbete inför imorgon. Det är bland annat en grupp lärarstudenter från Holland som bor här och som gör sin slutpraktik på skolor här omkring.

I morse sa jag hejdå till mamma och pappa som skulle bege sig hemåt och det kändes faktiskt inte alls så jobbigt som jag hade förberett mig på. Kanske mycket tack vare att jag direkt när jag kom in igen möttes av en av de Holländska tjejerna samt en tjej från Österrike. Dom var skittrevliga. Den ena tjejen frågade hur det kändes nu när föräldrarna hade åkt och att hon förstod om det kändes tungt eftersom hon själv hade haft det lite jobbigt, "en dipp", den första veckan här osv.. Gulligt. Och en kille från igår mötte mig med ett högt "God morning Hanna". Jisses, jag hade ingen aning om vad han hette... Kommer nog ta lite tid innan jag lär mig alla namn. Vi är circa 30 studenter som bor här och jag är tydligen enda svensken.

En annan grej. Mailade alldeles nyss min blivande lärare i psykologikursen för att dubbelkolla en grej som verkade lite skum. Efter fem minuter hade han redan svarat! På en söndag liksom?! Jaja, bra för mig för nu slipper jag fundera mer på det.

Nottingham

Nu är jag på plats, här i Robin Hood-staden. Mamma och pappa är ju här också och jag bodde med dom på Hilton första natten, det vill säga igår. Men idag har jag fått tillgång till mitt boende och sitter nu på det nya rummet, själv. Tyvärr verkar det som om jag har glömt min kamerasladd i Sverige så det kanske dröjer ett tag innan bilder kommer upp, men när jag så småningom har fått den via post så..!

Första intrycket av Nottingham är väldigt positivt. Det är stort men ändå mysigt och folk är så sjukt trevliga. Herregud, ta upp en karta på stan och du blir påflugen av folk som vill hjälpa dig att hitta. Fick typ en chock av kontrasten mot hur bemötandet i regel är i Sverige när det gäller sånt. Samma sak på restauranger och i butiker, man känner sig verkligen sedd, bekräftad och sånt.
I alla fall, läget på mitt boende är så fruktansvärt bra. Jag behöver bara gå 20 meter så står jag mitt utanför min favoritbutik Topshop och den mycket användbara alltiallo-affären Marks & Spencer. Men trots det så bor jag ändå inte på en gata där det är högljutt och trafikerat, utan istället en lugn och tyst sidogata där närmaste granne är en kyrka.

Än så länge har jag sjungit allsång till Greaselåtar med mina roomies men mer än så har jag inte hunnit bekanta mig med dom än. Det blir väl i morgon eller så kanske.

Puss och kram alla.

Glass och chokladsås

Ibland, inte ofta som tur är, kommer jag att tänka på ett tillfälle som inträffade för längesen. Hur gammal kan jag ha varit... Någonstans i 13-14 årsåldern kanske? Jag hade filmkväll här hemma på Sannerudsgatan, fast i Jontes rum i källaren, med två äldre killar och en eller två äldre tjejer. Minns inte exakt vilka personerna var. Minns bara att en av killarna spelade hockey och var född 85 samt att en av tjejerna åkte konståkning med mig och var född 87. Det var hur som helst inga personer jag brukade umgås med och jag minns att jag kände mig väldigt priviligerad som fick hänga med dom en kväll.

Mitt i filmen knackar mamma på dörren och frågar om hon får komma in. Mamma kommer in med en bricka med glass och chokladsås till oss, utan att ha frågat mig om det innan och utan att jag hade bett om det. Det borde inte ha varit så himla farligt egentligen, det var ju bara gulligt av henne att fixa det där egentligen... Men jag spårade verkligen ur totalt. Skrek att hon skulle gå iväg, reste mig upp och bokstavligt puttade ut henne från rummet. Skammen. Jag vet inte varför, men jag skämdes så otroligt mycket över glassen, chokladsåsen och över mamma. Usch, jag har så fruktansvärt dåligt samvete för det där än och mamma, jag vet inte om du minns det här men nu vet du i alla fall att jag ångrade mig. Förlåt för mitt då väldigt osäkra jag.

Anledningen till att jag började tänka på det nu var att jag på sätt och vis betedde mig liknande i lördags mot pappa. Ni som var här och var uppmärksamma vet vad jag menar. Det var absolut inget värre och pappa brydde sig förmodligen inte alls. Men det påminde mig som sagt om det där som hände för circa 10 år sen.

Hejdåfesten

Hade lite fest i lördags för att fira/sörja det faktum att jag lämnar landet på fredag.

Mina vänner är så himla fina. Titta vad jag fick:


Frida hade gjort värsta lexikonet till mig med användbara slanguttryck i nya landet. Slanguttryck av viss sort, kan väl tilläggas... haha.


Hihi... Glittrigt, luddigt, fluffigt, rosa och väldigt mycket jag! Med motivet: Josse, Anna, Lina och Jenny. Kommer få en egen piedestal i studentrummet!


Choklad och en väldigt smidig fin liten väckarklocka, som jag verkligen kommer behöva eftersom min mobil känns opålitlig ibland.

Tusen tack alla!

Cornelia

Nu ska jag överraska den här godingen och hämta henne från skolan:

Vi ska baka och ta igen en massa tid som gått sen vi sågs sist. Kul tycker jag, hoppas hon känner samma.

Salongsberusing

Det är fredag, mamma har tjejmiddag och hon serverar drinkar. Blev typ salongsberusad på två klunkar.När den blödiga sidan ställer till det

Förstår inte varför en person behöver ha fyra såna här?


...ytterligare en dök upp i eftermiddags...

Igår insåg jag att man inte bör springa i längsta, brantaste slalombacken samtidigt som man lyssnar på när Nanne Grönvall sommarpratar om sin uppväxt med langande mormor och alkoholiserad mamma. Fick ingen luft.

Här är i alla fall de nya skorna:


Ruinerad

Har köpt nya löpardojjor och blev väl typ ruinerad på kuppen, 1400 spänn! Det är mycket. Och särskilt när man tänker på att de ska bytas ut om ett år om man vill vara korrekt och snäll mot ben, leder och muskler. Det vill jag nog med tanke på värken i benhinnan.

Smskonversation angående detta;
Jag: Fan vad dyrt det är med joggingskor...
Pappa: Spring barfota som Kenyanerna.

Då kan jag ju gå med i barfotagruppen på facebook också.

Nu ska jag jobba och efter det är jag bjuden på 3-rätters hos fina Lina.

Svett- och klibbhögen

Jag var som tidigare nämnt på kusinträff igår och den blev ganska närgången...Bilder var tvungna att tas eftersom alla för ovanlighetens skull var samlade. Nu sprider vi dock ut oss igen. En till Stockholm (Jonte som har fått HR-specialistjobb, är inte alls avundsjuk), Josef ska till Asien, jag till England, Albin håller till i Lund, Clara och Ellen bor i Oslo och de tre yngsta stannar i Värmland.

Släkten är inte värst

Den är bäst.

Det årliga släktkalaset hade arrangerats vid sommarstugeidyllen intill Glafsfjorden igår:Idag blir det lite bonusumgänge med kusinerna.

Tillbakablick

Min statusuppdatering på dagen idag fast för två år sen:
"Jag vill ha mycket mat, GOD mat och godis och cola... Och nybäddad säng, det kan Hanna fixa!" /Josef
¨
Alltså ett sms som han hade skickat till mamma på tåget på väg hem från lumpen i Uppsala...

Haha..! Lite som nu.
Närå, nu lagar Josef mat som jag fick som matlåda till jobbet igår. Riktigt god mat till och med.

RSS 2.0