Livsformer

Idag hållde arbetsvetenskapens "fader" sin första föreläsning för oss. Fader på så vis att han är professor, äldst och mest kunnig inom området. Nu pratar jag alltså utifrån och inom Karlstad universitet.. För att klättra ännu högre upp på stegen skulle han vara tvungen att verka vid ett "finare" och större universitet än Karlstads.
Hur som helst. Mycket, mycket bra föreläsning som vid slutet avtackades med en applåd. Inte ofta vår klass har applåderat efter en föreläsning.
Är det vanligt förekommande bland er andra som också läser på universitet?

Föreläsaren pratade om livsformsanalys som är ett ganska svårt begrepp att förklara i ett litet blogginlägg. Är ni nyfikna kanske ni kan googla på det och hittar i så fall säkert en del uppsatser eller avhandlingar inom ämnet.
Jag har varit på en föreläsning tidigare om livsformer och då var det med genusvetenskapen. Så här i efterhand kan jag  konstatera hur extremt mycket föreläsaren påverkar ens intresse. Nu var det helt plötsligt mycket begripligare och mer intressant än för ett år sedan då vi hade en annan föreläsare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0