Tips

Hej hopp!

Jag är inte tillbaka än...
MEN, Titta här! Lite av mig och mina vänner i videoformat.

Uppsägning på grund av personliga skäl

Tar en paus från den här bloggen.
Återkommer beroende på hur det känns att inte uppdatera.. Om det kommer krypande någon abstinens så att säga, vilket jag i och för sig tvivlar på.

Hej svejs.

Brööd!

Vaknade tidigt och blev sugen på nybakat bröd. Självklart bakade jag brödet själv.
Såg till att få med de nötter, frukter och andra tillbehör som behövdes till "Johannas magnifika bröd" när jag var och storhandlade i torsdags så allt fanns hemma.
Jag gjorde halva satsen, tog pumpakärnor istället för solrosfrön och lade till lite torkade tranbär.
Eftersom Johanna glömde skriva med bikarbonaten i receptet så glömde jag köpa det men tillsatte istället lite bakpulver vilket fungerade alldeles utmärkt.

Och oj vilket magnifikt bröd det blev. Såå gott.

Receptet hittar ni naturligtvis under länken ovanför, dvs på Johannas blogg. Självklart kan man byta ut, lägga till och göra om det här receptet lite som man vill när det gäller nötterna och frukten.

Avundsjuka och viljor

En person vars liv jag ibland avundas:
Jennie Hammar

En bokhylla med en färgsortering som jag själv skulle vilja ha någon gång:En person vars garderob jag gärna skulle vilja ha själv:
Sandra Beijer

En maträtt jag inte skulle tacka nej till om jag blev bjuden:Killen jag helst skulle dejta:Skor som av modemedvetna anses vara snygga men som jag aldrig skulle ta på mig:


500 kronor minsann

"Jag får inte överstiga 500 kronor nu när vi handlar!"

Så sa min vän Emelie tidigare idag när vi gick över Willys-parkeringen med varsin vagn framför oss.
"Okej" tänkte jag.
Emelie är nästan mer matglad än mig, eller ja, vi ligger väl ungefär lika kanske.
Kändes hur som helst inte som en jätterealistisk budget när man ska storhandla.

Kunde inte låta bli att hånle lite mot Emelie när killen i kassan uppgav att hon var skyldig honom 929 kronor.
Men det löste sig eftersom hon hade mig, som är rätt tät, i närheten.

Själv shoppade jag loss för 821 kronor och fick då med sånt som hårfärg, tvål, tamponger och så vidare. Inte enbart mat.

Annars har jag threadat mina armar och färgat håret i Kil. Mer kul än så har jag inte haft det idag.
God natt!

Randigt & prickigt

Om det är randigt som gäller nu så var det nog prickigt som gällde :


Tycker ju att bilden är rätt rolig..


18-årsfesten som alla minns med nostalgi. Hemmafester var grejen. Tycker dock att det ser mer ut som att jag fyller 14 (fjortisvarning big time med godisarmband, bikini och öl i handen).


Ost och vinkväll på Sannerudsgatan för ganska exakt tre år sedan snart.

Trash

Kom precis över inlägget - "Varför är det så mycket svårare att vara en kvinna som trashar?" och läste med stor igenkänningsfaktor. Inte på grund av egna upplevelser av att vara en kvinna som trashar, förstås, men från litteratur och diskussioner på samma tema.
Vi läser och diskuterar mycket identitet, avvikelse och normalitet på socialpsykologin och kommer då in på den här typen av frågor.
I Lalanders bok om de unga heroinisterna (vilket jävla tjat om den boken va...) så framgick det att tjejer som drogar stämplas som mycket sämre/äckligare/ovärdigare i jämförelse med killarna. Det var tydligt i studien att det är mindre ok att droga och bete sig på ett "schletet" sätt om man är tjej. Blogginlägget som jag länkade till ovanför stärker den här teorin ännu mer och jag tvivlar inte på att det stämmer.


Trash?


Trash!

Bild 1
Bild 2

En dagens

Dagens besvikelse: Att nya Marabou sensation med mandel och havssalt ännu inte hade nått Wallinders sortiment.
Dagens umgänge: Emelie under promenaden och Malin på gymmet.
Dagens duktiga: Att jag fick ett par sidor skrivna på hemtentan om ledarskap och kön.
Dagens TV: Halv åtta hos mig, Dating in the dark, Desperate housewives och Cougartown.
Dagens klädsel: Promenadkläder och träningskläder, lite halvsunkig.
Dagens jobbiga: Att man halkar lite överallt under promenaderna. Jag har problem med att gå långsamt, jag vet liksom inte hur man gör det. Känner mig obekväm och rastlös om jag går långsamt.
Dagens insikt: Att man måste sakta ner farten och gå långsamt om man inte vill ramla och slå sig på isfläckar.
Dagens längt: Helgen...! Och lite Rom förstås.
Dagens störiga: När man blir iakttagen på gymmet. Jag vill inte att någon stirrar på mig när jag är mitt uppe i ansträngande övningar.

Depp är bäst

Ibland får man frågan "Vad lyssnar du på för musik?" ställd. I lördags var ett sånt tillfälle.
Mitt svar var "Mestadels ganska deppig, lågmäld musik.."

På fest funkar Lady Gaga såklart bättre men på mitt spotifykonto dominerar helt klart den här typen av musik:


Låten blir extra bra vid 2.35.

Detta kan hur som helst orsaka lite gnäll när folk festar till det hos mig. Men då är det väl bra med spotify, folk får skapa vilka playlists dom vill utan att jag för den skull behöver lyssna på de låtarna vid andra tillfällen.

Vill flika in ett tack till Micke och även diverse amerikanska serier som har varit främsta källorna till tips på bra musik.

Placebosponsring

Förstår inte riktigt grejen med att kanal 5 har samma låtslinga på reklamen för 4 av sina populäraste tv-serier, Greys, DHW, CSI och Criminal minds. Visst, låten är bra men det blir tröttsamt upprepande.


Vårnytt

Emelie drog med mig på stan och gjorde det i princip omöjligt att inte köpa ett par nya skor. Ni vet, tre för två och hon köpte två. Mina skulle ha kostat 300 men fick dom då för 200. Ganska värt.

På H&M kunde jag som vanligt inte motstå randigt. 100 kronor för tröjan.


Phest

Från igår kväll tills nu i punktform:

* Två olika förfester. En på campus där vi träffade jättetrevliga socionomstudenter, Mimmis klasskompisar. Åkte från förfest nr 1 till förfest nr 2 i en bil, åtta personer sammanlagt. Trångt men mysigt typ?
* Vi hamnade så småningom på Pitchers - Röda rummet, eller rättare sagt "gubbrummet". Detta oförutsägbara val av krog berodde enbart på milslånga köer till alla andra vettiga ställen som finns i Karlstad. Det bristande utbudet börjar minst sagt att gå mig på nerverna..
* Väl där inne hade vi ganska roligt ändå. Stället var inte enbart uppsökt av medelålders.
* Jag luktade lite väl mycket på en av killarna som var med oss. Han var inte oemotståndlig men hans parfym var det.
* Jag fick en ny partykompis som annars är min jobbarkompis, Noelia. Grymt namn. Fler kompisar och framförallt nya personer att festa med är riktigt kul. Det lär bli fler gånger.


Lånade bilden från Noelias facebook. Passar på att göra lite reklam också.

* När klockan var 02.20 föreslog garderobskillen att jag skulle försöka rappa på det långsamma festfolket som fortfarande inte hade en tanke på att gå. Jag kunde nämligen inte få tillbaka min jacka förrän så gott som alla hade gått ut från lokalen (min garderobslapp var borta). Min uppmaning till det långsamma festfolket gjorde verkligen susen, alla reste sig upp illa kvickt från sofforna och visade inte minsta antydan till att ifrågasätta mig och min bestämdhet. Jag blev däremot ganska utskrattad och även kallad "Hitler" av sällskapet som snällt väntade med mig.
* Efterfest eller något mer i stil med "efterhäng" hemma hos mitt ex med några fler.
* 4 timmars sömn och 4 timmars jobb. Nu chips-dipp-godis.

Två favvodrycker i en

Provsmakar vinet som ska drickas imorgon kväll. Tips indirekt från morfar. Han hade med sig en likadan flaska till mamma och pappa förra helgen och jag blev nyfiken på kaffesmaken i vinet.
Det var helt klart gott, men det är nog inget vin man ska dricka för många glas av.


Bild

Tim Burton

Bio inplanerat om en dryg timme.
Det blir Alice i underlandet med Johanna, Carro, Frida och kanske Sarah. Har inga förväntningar what so ever så det blir som det blir. Bio är alltid mysigt i vilket fall.


Bild

Såsigt

Jag äter sällan kött och potatis.. Är mer en pastaperson. Men nu hade jag skinkschnitzel liggande i frysen sedan Emelie rensade ur sin frys på kött.
Då fick det bli potatisklyftor i ugn samt den här beasåsen till köttet. Såsen var jäkligt god så den vill jag tipsa om! Inget för mesar dock, den var ganska stark.


Kass bild, men bean är från Blå band.

Brist på spontanitet

Det blev en spontantur till Johanna förut.
Jag, Johanna och Mimmi åt choklad (som Kinell hade lämnat) och tittade på filmen "Up". Pratade en hel del gjorde vi också förstås. Skönt att kunna prata om allt och vad som helst.

Det är synd att man inte tar sig tid till såna spontana träffar oftare.. Det är så himla trevligt att ses sådär lite hur som helst. Som när man var yngre och gick hem till varandra varje dag och bara "hängde".
Nu för tiden ska det nästan alltid vara något uppstyrt eller planerat för att man ska ses. Det kanske inte är så för alla men så är det ofta i mina umgängeskretsar. Trist tycker jag.
Jag tycker inte som Johanna att "Up" är bästa disneyfilmen ever men väl värd att se och särskilt med det sällskapet.

Nöjd

Har hittills intervjuat två landstingschefer och en kommunchef. Bra har det gått också så jag är nöjd med mig själv och min insats. Bra för självförtroendet som mamma sa. En kommunchef kvar och sedan är jag klar med intervjubiten.

Unnar mig idag godaste maten:och bästa tidningen:Den här jackan köpte jag i tisdags. Var på vårigt humör och kände att den kunde behövas till Rom.


Högstadiet

Under högstadiet var jag väldigt tajt med Johanna Bergenlind, en person som jag fortarande är nära vän med, bortsett från några om och men under gymnasiet men ändå.
Nu för tiden får vi ibland höra från våra gamla högstadiekompisar (idag närmare vänner än under den tiden) hur vi var, eller snarare hur de såg på oss.
En ganska skräckblandad förtjusning om man säger så.

Hur som helst, här berättar Kinell om Johanna
.
Jag nämns också vid ett tillfälle, Sandig är jag. Inget smeknamn jag gläds över men något jag får acceptera. Egentligen är det pappa som kallas det av sina kompisar.

Skitroligt videoinlägg, så kolla det även om det är internt!


Jomabelle, JB, Johanna B.


Intervjuer

Nu ska jag snart iväg och träffa två landstingschefer som jag ska intervjua inför en hemtenta i kvällskursen jag läser.
Den där hemtentan som jag nämnt tidigare och som handlar om organisation, kön och ledarskap.

Lite nervöst är det såklart att intervjua men samtidigt kul. Själva frågorna kommer nog inte kännas särskilt jobbiga att ställa (de är ju utformade av mig själv och en medhjälpare), snarare är jag nervös inför hur det kommer att vara innan jag går in på själva intervjun. Första intrycket och allt det där. Men det ska nog gå bra.

Man är ju någorlunda socialt kompetent i varje fall.


Bild

"Må de härskande klasserna darra"

Dagen har ägnats åt utbildning, anordnad av hotell- och restaurangfacket som jag är medlem i.
Vi var inte särskilt många som hade valt att gå dit, vilket är synd, eftersom vi som närvarade tyckte att det var väldigt värt. Vi fick dessutom betalt för att vara där och blev bjudna på god lunch.

Hade varit kul om fler brydde sig om och intresserade sig för de här frågorna. Av dem som arbetar inom Hotell- och restaurang är inte ens en tredjedel organiserade och det är inte bra. Inte bra alls faktiskt. Desto fler desto lättare att driva igenom frågor som ska förbättra villkoren för oss arbetstagare. Synd att så få har förstått det.
Jag betalar 170 kronor i månaden för att vara medlem och då ingår hemförsäkring också. Inte särskilt mycket pengar.
Jag ska i varje fall försöka få med lite fler från mitt jobb.
Och så småningom ska jag och några andra från jobbet som var med idag åka på en 3-dagarskurs för att lära oss mer.

Tablå

3:an visar: Music and Lyrics
4:an visar: Wallander-Mastermind
5:an visar: Catch me if you can

Samtliga har jag sett två gånger.
Gillar Hugh Grant och Drew Barrymore men filmen är väl knappast värd en tredje titt...

Nästan så jag överväger OC-boxen.

Uppgiven suck.

Playlist

Lyssnar idag bland annat på:

1. Joel alme - The queen's corner
2. I samarcanda - Obseción no es amor
3. Jace Everett - Bad things
4. Kate Bush - Wuthering heights
5. Lars Winnerbäck - Kom
6. Mike Snow - Black and blue
7. Mike snow - Animal
8. Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon - It ain't me babe
9. Alicia Keys - Try sleeping with a broken heart
10. Deportees - I wanna be in your gang

En salig blandning.

Nr 2:
Spelades till en av danserna i Lets dance igår (såg lite repris idag), och jag måste ha lyssnat väldigt mycket på den någon gång för länge sedan. Minns inte när.

Nr 5: Enligt mig en av Winnerbäcks bästa låtar.

Nr. 6 och 7: Extra bra.

HK

På fredagar tycker jag, och övriga Karstad, att det passar bra med sushi. Vi hade bokat bord för säkerhets skull.
Alex, direkt hemkommen från lumpen. Hann inte ens byta om innan Johanna drog med honom till Happy kitchen.
Sarah var också med men jag fångade henne aldrig på bild tyvärr.


Jag och Johanna åt 16 bitar var... Ändå var vi inte proppmätta då. Lagomt mätt är ett bättre ord. Hur gott som helst.

Kvalitetstidning

Beställde precis:


Bild

Hoppas att Clara har valt att inte ta med något religiöst. Jag respekterar hennes livsstil och kristna tro men, jag vill helst slippa ta del av den.

Jag AB

Ska iväg till universitetet och jobba på det här med det livslånga lärandet.

På föreläsningen igår pratade vi om social kompetens och om det livslånga lärandet.
Anders Persson som har skrivit boken "social kompetens" menar att vi mer eller mindre ser oss själva som företag. Eller att vi i varje fall bör göra det om vi ska lyckas här i livet.

Man kan se det lite såhär:

Jag AB = Rätta meriterna och kompetensen när det gäller utbildning och yrkeserfarenhet. Man ska helst ha rest en del också, sett sig omkring i världen och så vidare, man ska se bra ut och bry sig om sin hälsa och sin kropp, givetvis ska man också vara socialt kompetent ----> Kan ge upphov till "Otillräcklighetens ångest" ----> Jag AB = Konkurs?


Utelåst

När jag kom hem från uni tog jag mig inte in i huset. Portkoden/låset hade slutat fungera.
Fick väcka grannen som låg och sov så att han kunde komma ner och öppna dörren...

Nu står dörren öppen och en lapp sitter uppe om att man inte får stänga igen dörren. Jag har även ringt den mycket upptagne hyresvärden och informerat om det akuta problemet via telefonsvarare. Det vore mindre kul om jag inte tar mig in ikväll när jag kommer hem från jobbet.

Det blev extrajobb både ikväll och imorgon kväll. Jättebra eftersom pengarna behövs för att kunna spenderas på mat och nöje i Rom.

ROM

Nu är det bestämt, bokat och klart! Både resa och boende.
Jag och Emelie ska till Rom i april!! Äntligen ska jag få uppleva staden som jag så länge har velat åka till.

Kommer bli så sjukt kul så det finns inte ens ord för det. En tjej i klassen befinner sig i Rom under vårterminen och antagligen kommer vi träffa henne också när vi är där.

Här kommer vi bo i fem nätter.

Jag är fruktansvärt glad just.


Den här megastora boken kommer det att bläddras flitigt i den närmaste månaden..

Böcker

Gjorde följande beställning från adlibris tidigare idag:


Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Händer

Har haft jobbhelg men den har ändå varit fylld med mycket umgänge och trevligheter.
Lördagen var jag hemma hos Hanna i fina Klara på förfest och därifrån gick vi till Koriander.. Tur med VIP-biljetten där, kön var lååååång.
Stötte på en del freaky människor på dansgolvet men i övrigt en skojig kväll med mina enda singelvänner, Malin och Carro.

Igår kväll var Carro, Carro och Malin här på fika och det var riktigt mysigt.

Nu blir det uni och sedan till Kil och fira pappsen som fyller 51 idag.Grattis!

RSS 2.0