Vetenskaplig engelska

Mina fem uppsatstitlar:

1. Assess the benefits of taking an ethnometodological approach to sex/gender. (Genus & Sexualitet).

2. Modern day migration will change forever the ethnic and cultural face of Europe. Discuss. (Europastudier).

3. To what extent is a comparison between the Nordic and the Mediterranean countries indicative of Europe's diversity? (Europastudier).

4. Compare and contrast cultural, social and ethnic identities. How are our self-conceptions and perceptions of others influenced by these identities? (Interkulturell kommunikation).

5. Critically evaluate Lasch’s application of the theory of narcissism to consumer capitalism. (Psykologi).


Nummer 1 och 2 är påbörjade och i alla fall halvklara. Nummer 4 är i princip klar. Nummer 3 och i synnerhet nummer 5 känns avskräckande att ens börja på. Måste peppa mig själv genom att tänka att jag kommer vara så jäkla mycket smartare efter att det här är processat och klart.


Penisavund

"Jag vill att ni diskuterar de här frågorna idag: 1. Är den sexuella driften jämförbar med människans grundläggande behov som till exempel hunger? 2. Fantiserar tjejer och killar om olika saker rent sexuellt? 3. Är våra sexuella beteenden könsmärkta?"

Kan väl säga som så att kursen i "Genus & sexualitet" hittills har fokuserat rätt mycket mer på sexualitetsdelen. Något jag absolut inte hade förväntat mig. Tänkte väl att sexualitet kommer in som en liten sidogrej när homo-bi- och transsexualitet ska diskuteras, men icke. Jag anser mig själv vara relativt öppen när det kommer till sånt här och tur är väl det, andra hade nog svimmat av. Det kändes liksom lustigt när läraren tog upp de skandinaviska länderna som exempel på ställen där man är väldigt liberal och öppen kring sexualitet, med tanke på hur liberalt och öppet det förväntas vara under de här seminarierna. Men som en av killarna i kursen sa till mig, det är väldigt stor skillnad mellan klimatet på universitetet och exempelvis det i hemmet. Jag får ju i princip enbart ta del av universitetsmiljön.

Teorierna som läraren föreläser om och som han vill att vi ska knyta an till är i princip uteslutande från Freud och Psykoanalysen. Under genuskurserna i Sverige skulle man väl aldrig någonsin diskutera penisavund, oidipuskomplex eller elektrokomplex. I alla fall inte under de jag tagit del av. För mig känns det ganska felplacerat. Hur som helst är det annorlunda och därför blir det också lite intressant, trots det faktum att jag blir irriterad då och då.

12 kineser

Det här vill jag säga idag:

- Har avslutat True Blood och nu äntligen påbörjat Sons of Anarchy. Från en rå och blodig serie till en ännu värre. Har hört så himla mycket bra om den här så hoppas på att det enbart kommer bli bättre och bättre.

- Den holländska bruden som har sitt rum under mitt kom precis hem från sin praktik. Det går absolut aldrig att missa henne. Hennes ljudnivå är helt otroligt hög. Varje dag frågar jag mig själv samma sak, vad i hela friden är det hon skriker om....!?! Hon gör en massa konstiga ljud och ja, skriker och gormar verkligen. Ursäkta men, fyfan vad störande det är ibland. Gillar henne annars men det här GÖR MIG GALEN! Hon måste ha ADHD, helt klart.

- Ska se Breaking Dawn ikväll. Har inga förväntningar men det ska bli mys ändå. Dessutom bryter man inte en tradition, har ju sett de tidigare tre på bio och då ska minsann även de sista delarna upplevas i biosalongen.

- Har jag berättat att våra amerikaner och holländare ska bytas ut mot 12 kineser i Januari. Det kan bli spännande.

Drama Queen

Ända sedan Dublin har det varit en väldigt mystisk spänning här i Cleaves Hall mellan ett antal personer (jag inblandad) och ja, det har sina orsaker förstås. Jag trivs bättre än någonsin. Jag är ju en sucker för drama, blir uttråkad extremt lätt och klagar alltid på att jag inte har tillräckligt mycket action i mitt liv. Det kanske inte direkt är en bra eller fin sida hos mig själv men just nu är det i alla fall så och jag är medveten om det. Om jag har tur så ändras det med åldern... Annars kan det bli problem.

Hur som helst så är tiden här i Nottingham helt perfekt eftersom jag i princip aldrig behöver vara uttråkad. Varje helg dyker det upp så mycket att man får beslutsångest och beklagar sig över att saker krockar med varandra. Risken för att bli deprimerad back in Svea är rätt hög. Jag menar inte det som ett hån mot familj och vänner i Sverige, såklart inte, ni är bäst. Men det kommer bli en sån fenomenalt stark kontrast att gå från den här tiden till arbetssökande i kalla Sverige. Hade önskat så mycket att jag hade en termin kvar på PA att komma tillbaka till. Nåväl, antar att mitt hatcitat "livet är inte alltid en dans på rosor" passar bra in här.


Ps. Det här är ju också en jäklig störande sida hos mig själv, att jag tänker alldeles för mycket på framtiden och för lite i nuet.

Pecan Pie

Här är länken till receptet som Marina använde när hon skapade sin pekanpaj.
Sidan är ju tyvärr på engelska och även måtten är på amerikanskt vis. Men här är en annan sida där de har omvandlat de amerikanska måtten till svenska, så det borde inte vara några problem. Den är helt klart en av de godaste pajerna jag ätit i mitt liv så jag kommer definitivt prova baka den någon gång.


Thanksgiving

Fick avnjuta min första Thanksgiving dinner igår med allt Cleavesfolk. Gud vad jag älskar det här gänget. Alla hjälptes åt med att fixa maten men amerikanerna tog ansvaret för kalkonen och de obligatoriska tillbehören. Blev otroligt lyckat och alla blev mätta, kanske lite för mätta till och med. Traditionsenligt fick vi också ställa oss upp en och en för att delge vad vi är tacksamma för. Mycket fint som sades.
Min favorit var de fyllda champinjonerna som Teresa gjorde. Sjukt goda.
Kalkon är ju egentligen lite överskattat, men det sa jag naturligtvis inte till amerikanerna. Kalkonen är helig för dom.

En helt ljuvlig pekannötspaj och några äppelpajer under folien.Efter maten spelade vi "Cirkel of death" och blev i och med det lite onyktrare... Till och med Malayen (som annars är nåt i stil med nykterist) var med och spelade. Fatta om vi skrattade när det blev han som tog sista kungen och var tvungen att dricka upp glaset i mitten som innehöll ca 5 olika alkoholsubstanser.


Fiesta

Svensk-polsk kärlek!


Spansk middag

Igår blev jag och Sofie bjudna på spansk omelett av Elisa. Jag hade inte ätit det innan? Konstigt. Väldigt gott iaf och de extra tillbehören var inte heller fel.Bjuder på mitt fantastiska fejs på den här bilden...

Vi diskade som tack.

Dublinresan

Dublin är en stad jag absolut vill besöka igen. Kan inte komma på någon dålig grej förutom att det är ganska dyrt, vilket jag ju är ganska van vid. I Nottingham är jag den enda som inte klagar på priserna eftersom det är bra mycket dyrare hemma i Sverige. Värst är det ju såklart för östeuropéerna och de har faktiskt inte följt med på någon resa här heller.


Sofie och jag dricker första Guinnessen.

Det jag gillade mest var helt klart utelivet. Konceptet pubrunda passar mig mycket, mycket bra. Från ett ställe med irländsk livemusik till ett annat. Stämningen och atmosfären kändes ovanligt genuin och ursäkta löjligt ord men, härlig. Alla, oavsett ålder (för åldern var väldigt blandad), verkade ha roligt tillsammans på ett sätt jag inte sett på många andra ställen. Undantaget skulle väl vara Thailand.Under dagarna var vi nödvändigt nog uppdelade i grupper. Brittney & Jan a.k.a BRAN smet alltid ut före oss andra och spenderade dagen ihop (ganska mycket drama/skvaller kring hela BRAN-grejen, han har nämligen flickvän). Teresa, Esther och Marina åkte iväg på en västkust-trip och sen fortsatte de sightseeingen i Dublin även övriga dagar tillsammans. Jag hängde med den bättre gruppen bestående av Sofie, Chris (amerikanen), Astrid och Anne-Clarie. Fredie (Den äldre Malayen) föredrog att upptäcka Dublin på egen hand.

Intressant att jag skriver massa skit om Chris och sen upptäcker att han faktiskt var en av de absolut bästa personerna att resa med. Sjukt rolig, lättsam, ville göra och se samma saker som mig, bästa festarn osv. Inte en enda argumentation under hela helgen och han visade heller aldig något tvångsmässigt behov av att föra fram sin åsikt. Otippat men mycket tacksamt. Att alla elva kom överrens så bra som vi gjorde känns inte som något man kunde förvänta sig.


Sofie och Chris.


Astrid och Sofie uppe i Guinnesstornet. Guinnessfactory kändes mest som en turistfälla och det var inte särskilt intressant eftersom man inte ens fick se sjävla ölskapandet. Utsikten, det trevliga sällskapet och gratis öl uppe i tornet var höjdpunkten.


Vi besökte ett coolt fängelse och kunde konstatera att vissa av cellerna var större än våra rum i Cleaves.


Pubrunda.Hostelhänget var också bland det bästa. Blir oundvikligt en bra förfest när 10 personer leker lekar som charader och "jag har aldrig".


Tempel bar, bästa området i Dublin.

Åh vad jag kommer sakna den här tiden när jag tänker tillbaka sen.... Buhu.

Gruppfoto

Bästa Dublin-gänget!Återkommer med mer utförlig beskrivning när jag har tagit igen förlorade sovtimmar.

Ska vi dricka öl?

Idag är jag ganska bakis.. Hade en fruktanvärd natt med huvudvärken från helvetet! Men festen igår var riktigt bra så det var värt det. Och, idag är det nya tag för nu drar vi till Dublin om två timmar...! Är såå peppad!

11 personer är vi som åker tillsammans och vi ska alla (utom en person som ville ha singelrum) dela 10-bäddsrum på hostlet. En jäkligt blandad grupp bestående av bland annat amerikanen a.ka. åsiktsmaskinen, den präktiga-pryda-gråa musen som klagat på mina kläder och min ruffsiga frisyr, Sofie - bästisen här, en Malay (som vägrar säga hur gammal han är men skulle gissa typ 35) och sen ett gäng till.

Den grå musen frågade mig följande här om dagen: "Tror du jag behöver ta med någon klänning eller så..? Jag menar, ska vi gå ut i Dublin?" Men hallå, vakna. Det är väl ölen vi åker dit för. Vi ska definitivt ta en tur förbi Guiness factory där borta!

Snubbe i skägg

Radical Face. Mycket bra.Nu måste ja skynda till Clifton med Sofie. Har Reading week och passar på att komma igång med några av uppsatserna. En av dom är nästan klar.

Vargar

Igår natt var jag och den här killen sjukligt kära i varandra:Dom här vargarna alltså...

Bild 1 Bild 2 Bild 3

Kapitalist, ja visst

Hej och hå.

Från seminariediskussioner kring huruvida muslimska kvinnor i Frankrike bör tillåtas att använda slöja/burka till kapitalistromantisering av och med åsiktsmaskinen. Ja alltså killen från New York som jag bor med, som tidigare nämnts i denna blogg.

"I don't give a shit about what other people in other countries struggle with, I mean, I have my own problems and that's hard enough for me." "It's fucking insane that I should use MY money to pay for someone else's healthcare, education or whatever.. The perfect society for me is a society without any taxes at all."

Visst, många har samma åsikter som honom, säkert fler än jag vill tro. Jag menar, till viss grad är väl de flesta i västvärlden kapitalister. Även jag. Men alltså, när man lyssnar på honom. Han känns som helt befriad från empati och man får bara lust att skaka om honom.

Var bara tvungen att lufta lite. Nu blir det hiphop dansuppvisning där två tjejer härifrån deltar. Hälften av intäkterna går till barn i nöd.

Friday I'm in love

11-11-11

Efterlängtad reunion ikväll.


God morgon

Här ser ni min dagliga frukost:


StereotyperMapping Stereotypes Project

Kolla den sidan för fler stereotyper. Rätt kul tycker jag.

Parmiddagen lockar ej

NYÅR I LONDON! Hur coolt vore inte det?
Håller på och planerar med Esther.. Men vore roligare om man blir fler.

Någon som är på?

Chicken nuggets

Alltså, fatta vilken mardröm med en sån här unge:Fruktansvärt underhållande via youtube och TV dock. "After spending 3 hours at his grandma's house eating chicken nuggets, he returns." Haha!

Måndagspepp

Säga vad man vill om sista säsongen av Skins (stor besvikelse) men fy f**n vad bra soundtracket är!
Närmaste grannen är på Clifton campus hela dagen så jag passar på att spela hög musik denna förmiddag innan min föreläsning börjar.

Det här är en bra vecka eftersom Jenny & Anna kommer på fredag....! Pepp pepp.


Hehehe
Takes a tumble

Söndag.

- Vill ha mammas mat!!
- Kollar True Blood varvat med lite genomläsning av Europa och migration. Finns mycket att säga om det området ska ni veta. Stora och svåra frågor.
- Vill ha en godispåse med svenskt, blandat plockgodis. Hatar att man måste välja en sort här. Man kan aldrig få lite av varje. Stort problem för mig.
- Vill bli bättre på min spanska. Pratade med en kille från Venezuela igår, på engelska. Hade så gärna velat prata på spanska istället men ärligt talat brister kunskaperna alldeles för mycket i nuläget.
- En kille försökte taffsa på mitt underliv igår, mitt på gatan. Jag och de andra tjejerna konstaterade att vi aldrig har blivit utsatta för så mycket "ass grabbing" som här.
- Två av tjejerna i huset fyller år så vi ska äta hembakade kakor senare och enligt planen ska killarna bjuda på en stripshow.
- Kan inte låta bli att skratta åt den här videon:Hemskt jag vet...

Folk med hjärna

Tänker på det här med människor man ser upp till av olika anledningar. I Europakurserna som jag läser här blir det ofrånkomligt väldigt mycket politik, inte explicit men, ja ni vet - allt är väl politik egentligen. Hur som helst. Jag saknar att ha någon att reflektera och diskutera med när det gäller politik och jag syftar då specifikt på mitt ex, Micke. Han är jävligt smart den killen och har enligt mig, väldigt vettiga åsikter. Vi kanske inte var överrens i alla frågor men det spelade faktiskt ingen roll, hans insatthet imponerade i vilket fall på mig och det var alltid lika intressant att få hans syn på saker och ting.
Andra personer jag ser upp till när det gäller politik och samhällsfrågor är pappa (såklart), Frida Säwe, Emelie Säwe och Johanna Normark. Väldigt kunniga och insatta allihop.

Slut på smör.

Bra låt:


Mixat från Cleaves

Lite mixade bilder:
Classy... Öl, pizza och kort-kort.
Ansiktsmålning, syns inte så väl men det var vackert. Brittney är duktig!
Kate och Danielle! Kan vara New Yorks skönaste brudar.


Och det här är min absoluta favorit i hela huset! Michael från Polen!

RSS 2.0