Slippa skavsår

Vill tipsa om de här skorna som jag köpte på Din sko i torsdags:




Inget speciellt så sett men de är sjukt bekväma och helt okej snygga också. Jag har inte fått ett enda skavsår. Mycket värda 350 kronor.

Bild

Män av alla dess slag

Igår blev det en spontan utgång med Malin och Johanna. Vi hade jäkligt kul och träffade ganska många konstiga men underhållande personer av manligt kön.

Vi bekantade oss bland annat med en värmländsk mjölkbonde och hans vän. Vi tyckte att mjölkbonden, som också var singel, borde söka till Bonde söker fru eftersom han utan problem skulle charma TV-tittarna och singeltjejerna. Han ansåg sig inte behöva den typen av "hjälp" för att hitta en fru. Synd då. Han och vännen, som arbetade som ekonomisk rådgivare, överraskade med att dra oss upp på dansgolvet för att shaka loss.

Vi lämnade dansgolvet efter en stund och började istället prata med några killar från Skåre som visade sig vara samma killar som jag festade med ett par gånger i högstadiet. Vart tog minnet vägen?

På vägen till BK tog vi följe med två killar som sade sig vara från Lidingö (det kändes inte helt trovärdigt med tanke på avsaknaden av en viss dialekt).
När vi väl skulle gå in och beställa maten valde de att lämna oss eftersom de båda ganska strikt följde LCHF-metoden och därför inte ville frestas av pommes friten. De hade båda gått ner 10 kilo var på några månader och ville gå ner ännu mer. Det var ganska oväntat.

Jag växlade ett par ord med killen i våtdräkt från den där kvällen vid bryggorna. Han var lite märkligare med alkohol i kroppen men, fortfarande snygg.

Till sist, tre stockholmskillar som var enormt påträngande ville sno våra sittplatser. De lyckades lite halvt med det. En av dem frågade helt aporopå ingenting: "Hur ställer ni er rent politiskt då?" Och när de började härja om att si och så många anlagda bränder och våldtäkter berodde på invandrare sa vi tack och adjö och skyndade oss till vår skjuts.

Bildregn

Midsommar blev en ganska lugn historia. Orkar inte skriva så mycket.. Men här kommer lite bilder:


Vi klarade oss undan regnet.


Lite fotosession i naturen..


Inne på gamla bryggeriet.


Oscar försökte charma upp mig på "dansgolvet". Det blev en liten svängom faktiskt.


Dansen har förflyttats till inomhus.

Samtliga bilder är Malin Almqvists.

Muck

Grattis till muck då lille Jofärsen!


Jag tycker att Elin verkar lite sugen på lumpen hon med..


Förstår att det har varit ett tufft år för dig...


Josef till höger.

Samtliga bilder är från Facebook, vilket inte är okej egentligen, men jag tror att Josefs lumparpolare kan ha överseende.

Nörderi

Inviger nya kaffeprezzon och lyssnar på P3 Kultur där de passande nog pratar Twilight-böckerna och filmerna nu i samband med Eclipsepremiären den sista juni.

Igår hämtade vi ut våra biljetter till den 6:e. Ser fram emot väldigt mycket.


Programledaren frågar resten av panelen vilket team de håller på. 
En av dem beskriver Edward (i böckerna, inte filmerna) på samma sätt som jag uppfattar honom:

"Han har ingen humor what so ever. Han vill inte ligga med henne innan de är gifta. Han är nedlåtande och kallar henne lilla gumman. Han tittar på henne när hon sover, är överkontrollerande och allmänt creepy creepy på nåt vis".

Haha ja.


Bild

Obs: Bildgoogla Team Jacob. Ganska roligt.
Beställa en ny T-shirt kanske?

Trivsam dag

Idag har jag:

- Ätit blåmögelost, vindruvor och druckit kaffe på Charlottamottagningen.
- Lånat bilen och storhandlat.
- Köpt en sommarklänning på rean och en Prezzo, även den på rea.
- Fikat med Frida, Emelie, Carro och Johanna.
- Ätit sushi med Carro och Johanna.
- Påbörjat ett projekt med Carro och Johanna. Väldigt seriöst sådant.

Här kan ni tjuvkika lite på projektet.

Prezzo

Idag gillar jag den här låten lite extra:



Nu ska jag ner på stan och köpa en Prezzo.
Den jag fick ta från mamma och pappa tappades i golvet igår och gick i tusen bitar. Det kanske inte är meningen att jag ska få dricka kaffe?
Hur som helst tänker jag ignorera alla tecken på det.

Nu har dom 50 % på "Önska"-butiken i 15-huset också så det känns värt.



Rätt snygg ändå!

Idioti

Är surmus över att VM ska ta över P3 och Christer vareviga dag.
En halvtimme Christer är ju nästan lika med noll, det kan liksom kvitta. Jag hinner ändå bara halva promenaden på den tiden.
Vad ska jag lyssna på istället?
Ipodens musik blir sönderlyssnad ju. Har ingen ny musik till den heller.

Sommar i P1, I need you.

Vimmel

Från lördagsklubben:


Bild

Jobb och fest

Fritt inträde blev visst en trend den här helgen. Igår blev jag infixad på Månen utan att behöva betala och jag klagar inte.
Johanna, Anna och jag kunde inte sjunga med i särskilt många av Petters låtar (som tydligen var kvällens artist) men vi hade ändå ganska roligt där framme vid scenen. Man tror inte att Blue Moon bar skulle vara så lätt att fylla med folk med tanke på storleken, men tydligen. Träffade en massa känt folk också.

Innan Månen satt vi på Tempels uteservering. Jag beställde alkohol istället för mat och Emma höll sig till enbart mat eftersom hon skulle vara chaufför senare under natten.

Jag är glad att jag kämpade emot jobbtröttheten och gick ut. Jobbhelgerna blir så mycket roligare på så vis.


Från i torsdags. Träffade både Clara (bredvid mig till vänster) och Ellen (ej med på bild) på Koriander.

Bild: av Twenty forever.

Bevakning

Haha men faktiskt!
Word på det.


(Obs: Jag är en av dem som har gnällt på bröllopsbevakningen och allt ståhej kring det eftersom jag inte är något fan av kungahuset och monarki över huvud taget. Men, Clara har ändå en poäng).

Upp och ner

Tumme upp:

- Fick gratis inträde på koriander igår. Hade fixat så att jag + två till stod med på listan. Värt.

- Endast tre veckor kvar till kusten med gänget! Längtar som f a n.

- Kanske blir det en helg i Stockholms skärgård senare i sommar med Emelie och fler. Jag hoppas på det. Dumt att missa ett sådant erbjudande faktiskt.


Tumme ner:


- Kilklacken på mina favoritskor har börjat lossna för andra gången nu. Bara på den ena av dom. Frågan är om jag orkar lämna in för lagning en gång till.. Det var i och för sig inte särskilt dyrt och jag älskar dom. Synd att jag inte verkar kunna använda skorna på Korren.

- Är inne på sista säsongen av Veronica Mars. Ogillar verkligen att ta farväl av serier. Separationsångest deluxe.

- Midsommar känns så himla oplanerat och rörigt. Har gått från fyra olika alternativ till typ noll. Just nu lutar det åt att vi styr en fest i Kil istället. Blir säkert bra. Ledig är jag i alla fall så förutsättningarna finns.

Barnkalas

Köpte en grej till håret förra veckan. Tänkte att det kunde vara roligt med något nytt (är ju så trist med mitt hår i övrigt).
Men oj så fel jag hade.
Det här diademet med rosett kommer jag antagligen aldrig visa mig i ute. Om det inte är maskerad eller så...

Hej, jag är 6 år och ska på barnkalas:




Nu ska jag ju inte på barnkalas utan snarare hem till Frida för sushi, vin och fest.
Rosetten har alltså åkt av.

Multitasking

Idag har jag spenderat ytterligare tid med Bergenlindarna. Vi tog oss en tur till IKEA.





Vi hade en varsin gul påse. Framme vid kassan var Mias påse välfylld, Johannas innehöll enbart en vas och två plastblommor och min innehöll de här fyra små skålarna:



Efter shoppingen jobbade jag några timmar och sen fick det bli en promenad hem. Det tog drygt 45 minuter och mina fötter var inte jättepigga men omgivningen var inte att klaga på ändå. Klarälven nästan hela vägen hem.







Det här med multitasking är helt klart min grej och det är säkert jobbet väldigt tacksamma för men ibland blir det bara dumt. Smsa, äta och gå samtidigt, nja på den.

Tisdagsnöjen

Kom ganska nyss hem från Johannas nyrenoverade lägenhet. Jättefräscht och fint! Samma tapet som mig i stora rummet fast vit.
Blev bjuden på jordgubbar med grädde och kaffe också. Inte alls fel efter spinningpasset.

Tidigare idag tog jag en liten shoppningrunda. Hade hoppats på fler inköp men jag hittade inte särskilt mycket som jag ville ha. Det brukar vara så på sommaren för mig. Gillar höst- och vårkläderna mer.

Det här fick i alla fall följa med från Monkis rea:


Ägde tidigare inga shorts och kände att det faktiskt behövdes. Framför allt är det ett bekvämt plagg. Snyggt på mig? Nja, sådär kanske.


Klänning behövs alltid. Luftig och skön. Blir nog finare med ett skärp i midjan.

Jag köpte med lunch också.



Provade att kombinera en ny variant på Maché. Kyckling, avokado och parmesan brukar jag i och för sig ta men nu valde jag glasnudlar istället för pasta eller bulgur. Nudlarna smakade lite som sjögrässalladen på Happy kitchen vilket antagligen beror på sesamfröoljan. Gott gott.

Emmas stuga

Dagen tillbringades i Emmas stuga med Frida, Emelie, Carro och givetvis Emma. Vi blev bjudna på en väldigt god lunch bestående av grillat, färskpotatis och sallad.
Sedan hängde vi nere vid vattnet och pratade om sånt vi brukar prata om; fest, resor, preventivmedel, bostad och framtid. Sämre kan man ha det en måndag.




Ångest

Vaknade av det här sms:et: "Ta med bikini idag tjejor ;)"

Gillar inte riktigt alternativen jag har att välja på. Eller så är det något annat jag inte gillar..
Har hur som helst ingen större lust att köpa ny bikini.

alt 1:

Långt ifrån ny. Gillar modellen men den är urblekt och överdelen är för liten. Jobbigt att behöva hålla koll på att den sitter på plats.

alt 2 :

Inte heller ny men inte särskilt flitigt använd heller. Jag är extremt mycket badkruka och ganska dålig på att sola också.

alt 3:

Nyast, finast och enbart använd i Thailand där den även införskaffades. Gillar tyvärr inte modellen.

Vi får väl se vilken det blir...

Dance in the svett

Igår var vi 12 tjejer hemma hos Carro i Kil för att fira att hon har fyllt 22.
Vi blev bjudna på massor av gott; champagne, snittar, ostar, oliver, gräddtårta, godis, chips osv osv.
Dansade till den här låten:


eller snarare hoppade kanske, i alla fall jag.

och till den här:



Sen fick vi skjuts in till Koriander. Där var det i princip omöjligt att röra sig till slut. Dansgolvet nådde oanade höjder av dålig luft och svettvärme. Usch.

Nu ska jag till Kil igen för att umgås det sista med Jonte och Maria som åker tillbaka till Linkan ikväll.
Kvällen tillbringar jag sedan på Våxnäs. Min arbetskraft behövdes och jag behöver pengarna.

Bra dag!

Har haft en sån himla skön och bra dag! Massa god mat, dricka och bästa sällskapet.
Först firade vi fina kusinen Ellen som tog studenten:















Och efter det några trevliga timmar på en uteservering:




Dagbok

Nyvaken.

- Ska tvinga mig iväg på ett lunchpass, spinning. När benen och fötterna är lite halvslöa, så som mina alltid blir efter mer än 5 timmar i sträck på jobbet, är det lika bra att träna bort det.

- Redan sjukt trött på lyxshake. Särskilt trött blir man när fyra personer släntrar in tre minuter innan stängning och ska ha en varsin. Gå hem och lägg er får man lust att säga då.

- Stängningen gick väldigt bra igår ändå. Ingen rusch efter bal och allt vad det är i stan den här studentveckan. Kan ha berott på vädret i och för sig, så vad denna kväll har att erbjuda vet man ju inte...

(Nej, det vet man ju verkligen inte. En jävla skitnatt blev det. Underbemannat i allra högsta grad).

- Jag tog en beställning i driven av en person som lät lite som min mamma. Min första instinktiva gissning var att det var mamma. Men när beställningen innehöll två GI-burgare kunde jag gissa mig till vem personen ifråga var. Min moster. Bredvid satt min pepparkaksbruna kusin Ellen som tar studenten imorgon.

Mer konturer

Jag är närsynt. Dock bara så pass närsynt att jag har tyckt att det räcker med glasögon vid vissa tillfällen, som till exempel när jag ser på TV, på föreläsningar och när jag kör bil. Jag trivs inte i glasögon och vill därför inte använda dem mer än nödvändigt.

Nu är det som så att detta "inte mer än nödvändigt" kan diskuteras.

Jag börjar tröttna på att inte se vem det är jag hälsar på. Dessutom framstår jag säkert som ganska otrevlig eftersom jag många gånger inte känner igen personer och därför inte heller hälsar över huvud taget.

Det är nog läge för linserna att göra entré i min halvsuddiga värld. Och varför inte färgade då, när man ändå håller på. Jag tänker gröna!


Vildvuxen buske

När jag flyttade in här i november var grenarna på den där busken kala och riktigt fattiga på grönska, såklart. Jag visste inte vad som skulle växa fram på den framåt våren/sommaren.

Så himla lämpligt att busken blev en ganska vildvuxen sak. Skyddar ju insynen asbra.


Vecka 23

Min fattigaste vecka någonsin men den kan ändå bli bra:

- Lagom mycket (lite) jobb.
- Flera fikaträffar.
- Studentfirande.
- 22-årsfest.
- Jonathan & Maria kommer hem på besök.
- Tid över för promenader och träning. Ja, jag gillar att ha tid till sånt.

Snart kommer återbäringen också. Hade räknat med midsommar som tidigast men idag hörde jag att den kanske når kontot tidigare än så. Hurra!

Grilla & chilla

Såhär härligt hade vi det i torsdags.


Från vänster: Snygg kille, Noelia, Tove, Frida, Emelie, Jag, Emelie och Linda.
Daisys bild.

Artighet

Kille i 18-årsåldern är på väg ut från hamburgerrestaurang tillsammans med någon som troligtvis är hans pappa. 18-åringen söker efter min blick, jag undviker den, han struntar i den förnekade ögonkontakten och säger:
"Tack för maten."

"Ja men varsågod."

Fint med väluppfostrade pöjker.

I-landsinlägg

Just nu är jag in need av alldeles för mycket elektronik. Elektronik är dyrt och jag gillar kläder och resor mer.
När skattepengarna kommer måste jag välja mellan följande:










Perkulator hade ju också behövts. Men nu har jag fått mamma och pappas Presso istället och kaffet blev förvånansvärt gott, så jag nöjer mig nog med den.

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Sommar

Sommarlov!

Lämnade in projektarbetet igår och hade en angenäm liten redovisning tillsammans med Emelie, Sara, Linnea och läraren. Vi pratade hegemonisk maskulinitet, kärlekskraftsteori, genuskontrakt och sånt. Verkade som om läraren var nöjd med vår insats och därför är även jag det.

Kvällen tillbringades nere vid bryggorna i muséeparken med en massa folk. Vi grillade korv och hade det gött.
Emelie har bilder och filmklipp från aftonen om ni vill se.
Min blogg är tyvärr ganska fattig på bilder nu, dels för att jag inte gillar att ta med min klumpeduns till kamera ut bland folk men också på grund av att batterierna för tillfället är slut.
Bara så ni vet.

Matkontraster

Från det här:



...till det här:



Men okej, det är ju ändå torsdag idag så det passar bra.
Tur också att man gillar både billig och dyr mat.

Copycat

Det var precis som om han skulle ha varit en föredetta elev på Sundsta-älvkullegymnasiet och märkt av en viss fascination kring en viss lärare.
Med samma klädstil, frisyr och framför allt sätt att gå och röra sig på, påminde han om den där specifika läraren på pricken. Med cigaretten i ena handen blev liknelsen total. Dra bara bort 10-15 år sisådär.
Med viss risk för sexism, den här killen såg sjukt het ut. Jag fick hålla mig från att inte stirra.

Jag satte mig nästan längst bak i bussen med filten och väskan i knät. Jag var inte mitt fräschaste jag efter tre timmar i solen och hoppades därför att den här killen inte skulle gå på samma buss.

20 sekunder senare satt han bredvid mig och jag kunde inte sluta tänka på att jag nog luktade lite svett.

Skit också.


Här skriver jag om originalet, för mer än tv år sedan.

Svettigt

Jag är svettig och lite trött.
Har promenerat med Emelie, kört ett aerobicspass (satte alla kombinationerna fast det var första gången, nöjd) och ett spinningpass eftersom jag knappt blev svettig efter aerobicsen.
Ser nu fram emot kvällens dubbelavsnitt av Cougar Town.

Tyvärr har jag inget roligare att säga idag.

Peace out!


RSS 2.0