Mitt första ultraljud

Den här dagen hittills:

- Kollat tuttarna hos läkare, med ultraljudsmaskin och hela kittet. Lite obehagligt men väldigt bra att få det där överstökat så snabbt. Upptäckte nämligen en liten knölliknande sak igår och blev superduper nojig.

- Firade att det jag trodde kunde vara bröstcancer, inte var det, med att köpa converse av Malin. Mina första converse konstigt nog. Känns bra.

- Lunchade/fikade väldigt länge med Carro och systrarna Säwe och pratade bland annat om LCHF som dom där håller på med. Efter pratet om LCHF blev jag sugen på den ostkakan jag gjorde för ett år sedan, under den perioden när även jag sysslade med nyss nämnda, så den står i ugnen nu.


Anka

Camilla igår: "Kan du inte ta på dig de där ankstrumporna imorrn..? Man blir så glad av dom!"



Jo, men visst!

Det känns rätt gött faktiskt

Dagar som gått sedan sist har fördrivits med lite av varje men mest snabbmatsjobb och läsa-läsa-läsa. Nyvändning(tändning) med C-uppsatsen innebär att man på sätt och vis får börja om från början igen, inte riktigt, men lite så. Det som har lästs och skrivits är såklart inte i onödan och mycket ska få vara kvar men vi bygger ut vår teori om man säger så...

Ikväll har jag, Anna och Camilla kollat Smala Sussie här på min lilla skit-tv. Anna var ganska obekant med den nämligen.. Jag gillar den görmöe om man säger så. Upptäckte ett nytt favoritcitat också: "Jävlar vad aktiv du är". Tyvärr inte alls särskilt kul när det är taget ur sin kontext.
Förra veckan drömde jag dessutom att jag var tillsammans med Pölsa, eller Björn Starrin var det väl kanske... Minns inte? Vaknade och kände mig nöjd och glad, så förhållandet var nog bra.


AW följt av en lång kväll

Vi testade Guldapans afterwork igår. Mellan 16 och 19 serverar de smörrebrödsbuffé för 99 kronor med ett glas cava eller en öl till. Riktigt fräscht, gott och mättande. Gillade dem med lax och räkor mest.



Medelåldern var ganska hög på Guldapan och kändes inte som ett ställe vi ville hänga på när vi hade ätit upp men vi ville inte heller gå hem, så vi gick vidare till Kori.



Där hade vi megatrevligt och stannade därför i mååånga timmar. Jag och Anna gick därifrån när nattens kroggäster började ramla in.. Under den tiden hade Linda hunnit komma och dricka ett par glas vin med oss, gå på en tvåtimmarsbio, och sedan komma tillbaka till oss.

Jag och min wingwoman



Jag & Anna på Koriander i fredags. Anna är värsta bästa wingwoman för övrigt, hon styr om man säger så!

Foto: Viktoria Haraldsson
Bilden är lånad från Korianders Facebooksida.

Diverse män

Den här C-uppsatsens Bibel:



Circa 500 sidor ren kvalitet. Bra grejer vill jag lova.

Känsliga läsare varnas

Riktigt bra kväll igår! Det hände massa kul saker.
Här är Fridas present från oss:



Och här är mitt lilla sår som jag tydligen ville dokumentera runt 03 inatt kort efter att jag hade ramlat.


Det var ganska äckligt faktiskt. Tjockt blod som aldrig ville sluta rinna när jag bara ville sova. Tur att jag hade plåster hemma.

I'll fly with you

Bra dag igår!

- Började halv nio på Sats med Jenny där jag sprang 4 km och körde crosstrainern en stund. Börjar lite lugnt och satsar på fler kilometer så småningom. Blir väl bättre när jag väl tar tag i att springa utomhus! Jordens träningsvärk i benen idag..
- Lunch på Happy Kitchen med min fina mamma.
- Efter det en sväng på stan med Anna & Lina. Vi köpte bland annat 25-årspresent.
- Förfest och "grattis i efterskott" hos Madde. Kul att träffa Isa.
- Koriander med hela gänget plus andra bonusar som jag träffade där (Kinell, Frida, Linda & Johanna).

Nu laddar jag om inför kvällen och lyssnar på musik ur nostalgilistan där bland annat den här dyker upp:



Högstadiet all over again.

Den röda

Någon som vill köpa en röd figursydd kappa?



Jag tycker att den är jättefin men den sitter lite för tajt på mig och därför känner jag mig aldrig bekväm i den. Den är i storlek 36 och jag har använt den max tre, fyra gånger.


Den fula teven i bakgrunden kan ni ju försöka ignorera.. Svårt, jag vet.



Är ganska säker på att jag köpte den för 600 kronor så om någon är intresserad så säljer jag den för 200 nu.

Födelsedagar och brandmän

Jag vill mest bara ha helg nu! Maddes 25-årsfirande på fredagen följt av barinvigning på Koriander och sen Fridas 25-årsfest på lördagen! Den där reunion-grejen blev framskjuten (lite tur eftersom den krockade med Fridas kalas).

Vardagarna består mest av vad som känns som en evighetslång läs- och skrivprocess. Visst det går framåt, men det går så långsamt framåt. Positivt är att vi snart är klara med allt "bös" runt omkring så man kan sätta igång ordentligt med själva C-uppsatsen, det som ändå är det primära under kursen. Sen ser jag fram emot intervjuerna som vi ska göra.. Vi ska intervjua brandmän och jag är genuint nyfiken på hur de tänker och reflekterar kring saker så det kommer nog bli riktigt spännande!

Hänga gubbe

Danmark från mobilen:




Vi försökte med alla tekniker för att inte somna under de danska föreläsningarna. Hänga gubbe, gåtor och sånt.


Den lite småsunkiga matsalen på Roskilde universitet. Karlstads universitet framstod som himmelriket när det gäller byggnader, lokaler och mat.

Frosseri

Kvällens meny hemma hos Anna:
Förrätt: Kantarelltoast.
Varmrätt: Helstekt citronkyckling med klyftpotatis och kryddsmör.
Efterrätt: Chokladgratinerade björnbär med havreknäck och katalan creme.


Toast, kantareller, creme fraiche, knaperstekt bacon och ett parmesanchips på toppen. Mums.



GOTT!! Tusen tack kocken! Känner ingen press alls inför framtida "tillbakabjudning".
Har för övrigt skrattat så mycket den här kvällen att det värker i mina kinder.. Mest får jag nog skylla det på Jenny.

Minnen och reunion

Har haft Anna, Camilla och Frida här på tekväll. Vi kom in på samtalsämnet gamla pojkvänner och liknande och dom blir alldeles förundrade när jag berättar om händelser och saker man hittade på förr i tiden.. Från Kilstiden om man säger så. Det hände ganska mycket roligt förr, konstiga och galna grejer som för oss hörde tonåren till men som för andra verkar helt extrema. För att citera Camilla: "Du borde ha något studiebesök för oss i Kil eller nåt, allt och alla verkar ju vara så jäkla extrema".
Jag har i princip bara positiva och glada minnen från den där tiden så ibland längtar man nästan tillbaka lite. Enligt min uppfattning brukar många känna tvärtom inför högstadieminnen...

Och apropå det här så ska jag på någon slags "reunion" på lördag med ett gäng tjejer från högstadietiden. Det kan nog bli lite hur som helst att träffa dom igen, men förmodligen riktigt roligt. Det ser jag fram emot!


Jag blir lång

Beställde de här skorna igår:


Visst snygga?
Är helt peppad på att få hem dom. Jag som aldrig annars beställer grejer, i synnerhet inte skor och kläder, från internet. Jag kommer bli 13 cm längre med dom vilket innebär att jag kommer vara 1.78 lång! Lika lång som mamma och Camilla, om inte längre..

Skor och även bild härifrån

Systerskap

Egentligen skulle jag jobba fem timmar idag. Istället bytte jag bort passet för att kunna gå på det här:

13.15-14:15 Hanna Hellquist och Sara Broos Föreläsning Arenan
Hanna Hellquist och Sara Broos – I ett personligt samtal om sina erfarenheter inom media och film.
Två färgstarka kvinnor som gjort karriär inom media och film.
Lyssna till deras samtal om att vara yrkesverksam kvinna med höga ambitioner
i en tid av prestationshets och utseendefixering, krav och förväntningar.
Hanna är radiopratare i Morgonpasset i P3 och författare till boken Karlstad Zoologiska och är aktuell i SVT´s serie ” Jakten på lyckan”.
Sara är filmare och ansvarig för yrkeshögskoleutbildningen ”Manusförfattare” på Broby Grafiska
och arbetar just nu med en dokumentärfilm om Lars Lerin ”För dig naken”.
Källa

Det känns rätt mycket mer värt!
Hanna lyssnar jag på var och varannan morgon i morgonpasset i P3 men har aldrig sett/lyssnat på henne i verkligheten. Sara har jag tvärtom inte lyssnat särskilt mycket på men henne ser jag konstigt nog varje dag, genom den här tavlan som hänger på min vägg:


Bestefar

Måndag till torsdag var jag alltså i Danmark med fem andra personer från klassen. Vi bodde i Roskilde eftersom universitetet låg där och i Köpenhamn var vi under en eftermiddag och kväll.


Utanför vandrarhemmet som låg vid hamnen.. Riktigt mysigt ändå. Kan tänka mig att det är fint på sommaren.


Andra dagen hade vi en liten redovisning på temat "organizational misbehaviour" och "worklife balance". Denna redovisning hade vi fått förslag på att genomföra med hjälp av sketcher. Herregud. "Teater" inför ett 30-tal främmande danskar och finländare. Men det gick väl rätt bra med tanke på omständigheterna och det blev mycket skratt. Fick verkligen kämpa för att inte börja gapskratta själv..
Camillas insats som diskussionsledare var mycket imponerande. Egentligen var de andra studenterna inte särskilt diskussionssugna men Camilla lyckades minsann tvinga ur dem en hel del ändå. Sen responderade hon dem utan att egentligen förstå vad de sa med sin danska. Som sagt, imponerande.


Promenad från universitetet in till Roskilde centrum, som faktiskt hade en del vettiga butiker. Det var helt underbart väder under måndagen och tisdagen och i Roskilde fanns ingen snö på marken kvar så man fick verkligen vårkänslor.


Ett kloster.




På en kinesisk restaurang i Roskilde där vi åt buffé.




Senare hade vi vinkväll på vandrarhemmet med oss själva. Mycket mysigt.


Vinglas i plast som införskaffades i Roskilde.


Det snålades inte direkt med vinet kvällen innan så den här föreläsningen/finländarnas redovisning var bland det plågsammaste jag har varit med om. Efter tre timmars redovisning skulle vi direkt vidare till IKEA och där nickade jag till ett par gånger under tiden när deras personalchef pratade. Något pinsamt. I och för sig förstod man ändå knappast något alls av det hon sa... Danska är verkligen inte lätt att förstå.


Sista kvällen var vi på en restaurang i centrala Köpenhamn som hette Riz Raz tillsammans med de andra studenterna. Där åt vi vegetarisk buffé och det var riktigt, riktigt bra. Tyvärr fick det bli en tidig kväll för oss eftersom Anna hade fått en helt extrem allergireaktion på något. Usch, det var synd om henne då.

En miniresa som sammanfattningsvis gav ganska små mängder av informationsutbyte (pga språksvårigheter) men som bjöd på desto fler skratt. Helt klart glad att jag följde med!

Köpenhamnstripp

Idag har jag bakat bröd (min nya söndagsgrej), ätit kebab med Jenny och fikat med Jenny & Anna. Nu packar jag och lyssnar på Lykke Lis nya album. Trodde inte jag skulle gilla det, men faktiskt.

Åker till Köpenhamn med universitetet imorgon, därav packningen. Vi är några stycken från klassen som ska dit för att delta i ett samarbete mellan Finland, Danmark och Sverige där det övergripande temat är nordiskt ledarskap. Jag har inte varit i Köpenhamn tidigare heller så det ska bli riktigt kul.

Igår hade vi kul på Månen:


Hos Jenny med mängder av ost innan vi gick ut.


Både jag, Camilla och Anna har ganska svårt för katter (Anna är livrädd) men Rut är världens snällaste lilla hårboll som mest vill mysa lugnt i soffan. Det uppskattade kombinationen jag+vit soffa+rödvin.


Finns inte ens ord för hur menlös jag ser ut här. Skyller på att Jenny var så seg med att ta kortet så jag hade liksom gett upp posandet.


Vi hann enbart se och höra Jay Smiths sista låt.


Häng i baren.

Glömmer att andas

Sjunger med till den här låten:



... och glömmer att att ta luft i höjningen mellan 1.48 och 2.15. Så bra och sån inlevelse (när hon sjunger alltså, inte jag, hehe).

Ofta

Camilla tar ofta en powernap när vi pluggar:


Helt okej för mig eftersom jag räknar med att powernapen, som namnet också indikerar, bidrar till en mer produktiv uppsatspartner.


Mamma har väldigt ofta en bukett med blommor på bordet nu för tiden när man hälsar på. Det är vårigt och hemtrevligt.

Hets och dagens planer

Spelkväll hos Frida igår. Vi betade av "Absolut överrens" och "Med andra ord", och det var mycket trevligt men väldigt hetsigt.



Den här fredagen kommer att ägnas åt plugg och sen ser jag fram emot kvällen då vi ska fira att pappa har blivit ett år klokare.

PA-dagen

Årets upplaga av personalvetardagen avklarades idag och jag är tyvärr lite besviken på vissa (en) föreläsares extrema företagsfokusering. Alltså fokus på sitt eget företag. Tanken är väl att vi ska inspireras på ett generellt plan och inte att vi ska bli övertalade att söka oss till deras specifika företag. Det var nästan lite sektkänsla över föreläsningen.
Föredetta PA-studenterna som i sista stund hade fått hoppa in pga sjukdom lyckades extremt mycket bättre med att inspirera mig inför jobbsökande och framtida arbetsmarknad. Kul det i alla fall.

Nu ska jag boxa ner Anna på Sats.

Lunarstorm

Alexandramannen.
Hur har jag så totalt lyckats missa nyhetsrapporteringen om honom, han som bär skulden för Sveriges hittills största nätsexhärva? Vad gjorde jag egentligen för dryga fem år sen?
Hängde på Lunarstorm, förmodligen.

Häromdagen lyssnade jag på P3 Dokumentärs program om just Alexandramannen och jag började nästan böla under morgonpromenaden. Hemska, hemska man och stackars, stackars små tjejer.
Nu ska jag se Insiders dokumentär om denna man som har dömts för 58 sexuella övergrepp.

Smek sadeln

Spinning klockan 17.

Hoppas instruktören hoppar över schlagern den här gången.
Hoppas också att han låter bli uttryck som "smek sadeln", "knip inte för hårt med benen" osv.
Sist men inte minst hoppas jag att "Damcykeln" inte är med på samma pass. Det var han förra veckan.
Jag kunde knappats koncentrera mig på träningen under den timmen. Blev ju inte direkt bättre när instruktören började prata om att smeka sadeln...


Vem har länkat?

Undrar varför antalet besökare har ökat så markant under denna dag...
Någon som länkat till mig? (Här hade wordpress varit bra..)

Idag kom Malin in på jobbet. Hon och flytthjälpen tog sig en matpaus mitt i, ja just det, flyttandet. Äntligen dags för även henne att bli Karlstadbo!


RSS 2.0