Att vara tyst

...är inte min grej.
Att vara själv med mig själv har jag inga som helst problem med, det har jag märkt nu efter att ha bott ensam i ett par veckor. Det enda jag kan uppleva som lite tråkigt ibland, det är det här med att vara tyst.

Idag har jag inte pratat över huvud taget och det känns lite konstigt på nåt vis. Egentligen är det inte konstigt eftersom jag har suttit inne och pluggat större delen av dagen. Jag körde även ett spinningpass förut men då träffade jag inte någon jag känner så det var knappast socialt på det viset.
Jag gillar ju att prata så jag antar att det är därför som jag ens reflekterar över detta. Mig är det heller inte synd om eftersom jag har tillräckligt mycket människor i min umgängeskrets för att kunna få sällskapsbehovet tillfredställt.

Imorgon ska jag prata av mig en del. Fint.

50 % och jag är nöjd

Jag har en alldeles underbar vecka framför mig.
Inte.
Nu är det verkligen fokus på studierna som gäller. Jag har aldrig känt mig så oförberedd inför en tenta som nu. Men idag är det en vecka kvar och eftersom vi inte har några föreläsningar innebär ju det ganska mycket fri tid. Jag borde alltså hinna med att ta in ganska mycket i det lilla tröga huvudet.

Nu på förmiddagen har jag tagit mig genom en av de gamla tentorna så jag är en bit på väg i alla fall.
För övrigt så blir jag hur glad som helst om jag så bara kan skrapa ihop till de där 50 % på tentan. Mer än så bryr jag mig inte om. Vill bara slippa plugga mer ekonomi efter den här kursen.

Åter till kassalikviditeten, skuldsättningsgraden och räntabiliteten på sysselsatt kapital. Tjohej.

Ett nej från Tempel

Det blev en ganska improviserad kväll igår. Först satt vi hemma hos Emelie i hennes trånga men väldigt mysiga etta. Där var vi: jag, hon och ett par killar från PA-programmet och det var riktigt kul.
Sen tog vi med oss killarna och gick till en annan etta där vi träffade Malin, Anna, Ida och Johanna. Vi lyssnade och dansade en del till Lady gagas nya låt Bad romance. Humöret var ganska på topp.

Tyvärr hade jag lyckats övertala mig själv att jag skulle kunna komma in på Tempel trots min för låga ålder. Vi tänkte nog att eftersom alla de andra hade åldern inne så borde det vara lugnt. Men icke. Hatar den där förnedrande situationen när man inte får komma in.
Kvällen avslutades istället på Norrstrand med pommes och sällskapet Micke. Bara vänner, så inbilla er inget annat.

Jag har lånat alla bilder av Emelie och hoppas på att det är okej.


Blev bjuden på körsbärsshot. Mycket god.


Den gick laget runt.


Söta tvillingar.


Kori nu tack

Efter en eezetablett vaknade jag idag upp pigg och glad.
Jag har ätit en hälsosam frukost, ska läsa lite i händelseredovisningsboken och sedan åka till Kil med mamma. Där är en långpromenad inplanerad och även färgning av mitt hår.

Igår kväll hade jag riktigt kul faktiskt. Först satt vi här hos mig.
Jag delade ut drinkar innehållande Cinzano och fruktsoda. Smått irriterande att jag glömde limen som självklart skulle varit med. Jag som till och med hade gått till affären en extra gång eftersom jag inte kom ihåg limen vid första inköpstillfället. Ja ja, drinkarna gick ner i alla fall.Ankan var utan större förvåning ganska överfullt, fast egentligen bara den ena delen, den där dansgolvet är. Förståndigt nog var vi där ganska tidigt och fick oss ett bord som vi på sätt och vis lyckades hålla nästan hela kvällen.
Det blev ingen dans igår men jag sörjer inte heller det. Fy f*n vad trångt det var där. Knappast konstigt att man blir skallad och får armbågar i huvudet mest hela tiden.

Jag vill till Koriander!

Smarta lösningar

Den här smarta lösningen hade mamma med sig hem till mig igår. Det blir extra viktigt med sådant när man bor i en etta och måste använda alla utrymmen på bästa sätt.


Väggprydnad

Äntligen är den på plats. Gillar den där tavlan så himla mycket. Färgerna, motivet och allt med den.


Och nej, tavlan hänger inte snett men kortet är taget på snedden för att slippa reflektionen av blixten som framträder på tavlan annars.

20 år sedan

Dom visade ett klipp i Vakna med the Voice för någon vecka sedan som jag blev påmind om i Popmorsas blogg nu. Ni måste se det...Känner ni igen sångaren? Inte direkt?
Det är Anders Bagge.

Happy

Mamma undrade med tanke på "sadsongs-inlägget" om jag mår dåligt över något eller är allmänt nere. Absolut inte vill jag bara säga till er alla som eventuellt undrade samma sak. Jag råkar gilla den typen av musik oavsett humör.

Ärligt talat så mår jag riktigt bra, så bra som man kan må känns det faktiskt som. Jag trivs hur bra som helst i min lägenhet och jag känner mig inte alls ensam trots att det här med att bo själv är nytt för mig. Jag är också inne i en period där jag träffar väldigt mycket olika människor hela tiden och det är bland det bästa jag vet. Kanske tar jag för mig mer nu jämfört med tidigare..

Och det säger ju en del att jag skriver detta när jag läser vad som antagligen kommer att bli ihågkommet som den tråkigaste delkursen under hela PA-programmet. Ekonomistyrning, ja ni hör ju själva hur det låter.


Jag och hemmet


Det här med att matcha strumporna med övrig outfit känns väldigt fult. Det var dock mina enda rena strumpor.
Note to self: Dags att tvätta. Jobbigt att inte ha tvättmaskinen i lägenheten, är ju van vid det.


Jag har köpt nya kaffekoppar, från Mansion. Idag åkte även några välbehövliga skålar med hem från Lagerhouse. Rea på dem var det minsann också. Äntligen är den här ljusstaken min. Förra året tog den slut innan jag hann köpa den men nu var jag extra angelägen om att hinna med.
Lite osymmetriskt och störande är det visserligen med mitt tredelade fönster men så får det vara.

Sad songs

Topp fem lågmälda (eller deppiga om man så vill) låtar som jag gärna lyssnar på just nu:

(Utan inbördes ordning)

* Band of horses - No one's gonna love you
* Iron and Wine - Flightless bird, american mouth
* Eddie Vedder - Society
* Melissa Horn & Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förut
* Anya Marina - Satellite heartKärnan i filmen

"På sin väg mot livsfarorna kommer hon nära sin barndomsvän Jake från indianreservatet. Där finns också en konstig sekt av muskulösa killar med kort hår och tatueringar som lever i skogen och leker farliga lekar som de vill att Jake ska delta i. Och det är här ”New moon” är som bäst[...]

Weitz sympatier ligger helt klart hos Jake, det är nästan parodiskt hur skiftet mellan kvinnlig och manlig regissör har fått vampyrerna att blekna till den gamla vanliga fnitterframkallande klichén medan de grabbigare och mer verklighetsnära vargarna lyser av liv.

"New Moon" har knappt något manus alls. Och här soppas det från första stund. Med undantag av den lilla kärnan, spänningen mellan Bella, Jake och sekten i skogen, så är allt utfyllnadsmåleri, repliker som ekar av ålderstigen melodram och tv-mässigt seg dramaturgi."


Jag skrev igår att jag tyckte att mittendelen av New Moon var bäst och för att förtydliga så var det då som Jacob, "Jake" blev mer framträdande och Edward mer frånvarande. Lite kul att DN:s recensent tycker likadant som mig och sätter ord på just det jag menade. Hela recensionen finns här.Finvin i Monroe


Lite gott på fredagen är man värd.
Ett av mina sex Monroe-glas hade gått sönder i flytten... Mycket tråkigt, men tur i oturen var väl i alla fall att det bara var ett av dem. Jag fick dem i födelsedagspresent av Caroline Kinell som för övrigt fyller 21 år idag. GRATTIS till henne!

Ska så småningom dra mig mot Marieberg och fira Carro tillsammans med några andra. Kul, kul.

Second hand

Jag följde med mamma till gengåvan igår. Förväntningar på att jag skulle hitta något var inte speciellt höga eftersom jag har börjat inse att det här med second hand nog aldrig kommer att bli min grej. Jag känner mig mest äcklad när jag går runt bland alla gamla saker och kläder. Synd men sant.
Det jag dock kan tänka mig att köpa är vaser. Tyvärr fanns det väldigt dåligt med glasvaser i den stil jag gillar men jag hittade till slut en. Den fick följa med hem för 35 kronor. Tavlan på bilden fastnade jag också för. Klart värd 15 kronor.
Den lilla samlingen som har hamnat högst upp på hyllan i köket. Den står ganska bra där så länge.. Nya vasen längst till vänster.

Team Jacob!

Jag, Carro, Malin, Anna och Fredrik gick och såg premiären av New Moon natten till idag. Innan New Moon visade dom även Twilight.
Vad ska man säga?
Fjortisskriken blev för mycket för mig. Visst, lite hade man väl räknat med men jag hade inte trott att de skulle göra löjliga små läten, suckar och stön så fort Edward sa något gulligt eller så fort Jacob var i bild. Detta störde i alla fall min upplevelse av filmen.
Carro var inte dålig hon heller. Jag blev nästan orolig första kvarten av filmen eftersom hennes konstanta snyftningar lät som andingsproblem. Den annars så blödiga jag fällde bara några tårar mot slutet av filmen.

Filmen i sig var helt okej bra men inte lika bra som Twilight.
Den kändes lite osammanhängande och dessutom väldigt ledsam och deppig. Mitten av filmen var bäst och det var också då som det inte var ledsamt.
Det konstiga var också att jag, utan att avslöja för mycket, blev knäckt över slutet av filmen.
Team Jacob säger jag bara. Det var han som gjorde filmen värd att se enligt mig. Heja heja, som Jenny precis skrev i ett sms. Hon är på min sida, men också i princip den enda. Det ska bli intressant att se vad som händer i nästkommande två (tre?) filmer (och böcker)...

Ur ett genusperspektiv är hela Twilight-serien ganska problematisk, såklart. Därför tänker jag bort det så mycket som möjligt när jag ser filmerna. Men det är ganska lätt att heja på Jacob när man tänker på hur Edward nästan vill äga Bella (mycket mer tydligt i första boken, enda boken jag hittills har läst). Får en ruggig känsla över det hela.


Innan bion. Lite smått med hysteri.


Taylor Lautner, född 92, spelar Jacob Black.


Dakota Fanning gjorde en biroll också. Sjukt snygg. Insåg inte att det var hon förrän idag när jag läste det någonstans. Trodde att hon var ett barn fortfarande men hon hade växt en del.

Dukat för soppa

Hatar att sitta och ta kort på vänner för att sedan kunna lägga upp i bloggen. Därför får ni bara bilder på dukningen från igår. Det är väl roligt det med...
 Glögg med chokladkaraktär blev fördrinken.


Just precis nu laddar jag inför spinning 70 min med trattkantarellsoppan från igår. Mums.

15 års tid

Ska alldeles strax dra igång med den enorma oredan av kläder här på golvet. Börjar fråga mig själv om det verkligen är nödvändigt med så här mycket kläder. Problemet ligger väl i att jag köper mycket och billigt (H&M, Monki) eftersom jag snabbt tröttnar på plaggen. Hälften åker i varje fall ner i förrådet nu.

Senare ska jag på liten middagsbjudning i Kil tillsammans med mamma, Johanna och hennes mamma Mia.
Det ska bli riktigt mysigt. Särskilt passande i det här regnrusket.


Från vänster: Jonathan, Johanna, Jag, Josef och Josefs kompis Kristoffer.
Bara för att illustrera hur länge jag och Johanna faktiskt har känt varandra.

Tre senaste

Senaste tre bilderna i kameran (Jag är långt ifrån flitig med kameran):


Tapetseringen i första skedet. Mamma assisterar lite smått.
Blå tapet = Gammal, äcklig tapet. Grå tapet = Ny, fräsch tapet.


Johanna & Mimmi hos Christine i fredags.


Jag gillar visst randigt jag. Inget nytt i och för sig, blev bara ganska tydligt nu.

Projekt lägenhet

Sitter i soffan och myser i lägenheten. Det blir nu andra natten här i mitt nya hem och än så länge trivs jag riktigt, riktigt bra. Vi har varit så sjukt effektiva den här helgen så det mesta är faktiskt på plats nu. Lamporna lyser, spegeln och hyllorna sitter uppe, TV:n och internet fungerar som det ska och mattan ligger på plats. Utan mamma och pappa hade detta naturligtvis inte gått så jag är väldigt tacksam över deras engagemang och dessutom goda råd såklart. Men jag har en hel del småskit kvar att fixa med. Alla böcker, alla kläder och så vidare. Det känns dock bara roligt. Dessutom måste jag införskaffa diverse saker så snart som möjligt. Typ kaffekoppar, duschdraperi, soffkuddar, handdukar, blommor med mera. Det är kul!

Efterlängtad helg

Äntligen helg!

Den här veckan har sugit musten ur mig. Jag konstaterade tidigare idag att kombinationen flytt och ekonomikurs är sisådär passande. Arbetsrätten hade gärna fått varit nu istället med tanke på att jag hade alldeles för mycket fritid när vi läste den. 
Föreläsningarna vi har nu ger liksom ingen tid för reflektion eller diskussion heller utan går bara fram i ett rykande tempo bestående av en massa siffror plus nya begrepp hit och dit. Detta innebär koncentration på hög nivå för en nybörjare som mig (och många andra misstänker jag).

Lägenheten är färdigtapetserad så helgen kommer att bestå av IKEA-besök och slutspurt i flytten.
Lite fest på det också så är jag nöjd.


Hanna & Jag för ett par helger sedan. Repris på det i morgon tror jag.
Bild lånad av Johanna.

Men nu ikväll ska jag till Christine och bara ta det lugnt framför idol med sushi och godsaker. Underbart.

Ordning, kontroll och trygghet

Varning för lite flum...

Jag är den typen av person som vill ha ordning och reda. Jag fungerar bäst då.
I mitt fall betyder det inte att jag är pedant och noggrann med den typen av städning som innebär dammtorkning, dammsugning och så vidare. Det innebär bara att jag vill att varje sak ska ligga på sin bestämda plats. Jag har som jag tidigare nämnt även ett kontrollbehov vilket kanske hänger ihop med det här. Kontrollbehovet tar sig bland annat uttryck i mina drömmar. En återkommande dröm som jag har haft går ut på att jag har glömt att packa ner rätt saker, viktiga saker inför en resa någonstans. Specifikt minns jag att jag glömde snowboarden inför en Trysilresa i drömmen.
(Mitt kontrollbehov har kanske också att göra med min kräkfobi. En liten teori jag och en annan kräkfobisk person har).

Hur som helst så har den senaste tiden varit något av en utmaning för mig. Jag har fått lägga ordningssinnet åt sidan när det gäller en hel del. När man inte längre har ett eget hem blir det så eftersom något annat inte hade varit möjligt. Men jag måste säga att jag är riktigt förvånad och nöjd över hur bra det ändå har fungerat. Man anpassar sig ganska snabbt till de nya förutsättningarna och den ny(gamla) miljön. 

Antagligen spelar tryggheten en stor roll här också. När jag flyttade hemifrån blev Micke den nya tryggheten. När jag nu flyttade därifrån blev familjen den främsta tryggheten på nytt igen. Den förändringen var för mig till en början inte helt enkel från något av hållen men så småningom blir det stabilt. 
Det är lite så jag har upplevt det. Men det där är ju olika för alla och vissa kanske ser sin trygghet i enbart vännerna. Andra har kanske inget behov av trygghet alls, vad vet jag.    


Projekt lägenhet

Jättemycket blev gjort i lägenheten idag. Pappa är så bra på det här med tapetsering. Väldigt, väldigt noggrann med en hel del tålamod. Vad hade jag gjort utan honom...?
Fint som tusan blir det också. Lite synd att jag inte har lagt upp "före"-bilder eftersom förändringen är ganska stor när det gäller väggarna.

Innan tapetseringen följde jag med Emelie till IKEA. Det passade mig perfekt att strosa runt där ett par timmar och dessutom var det riktigt trevligt.
Jag fick nya ideér när det gäller bland annat soffan, vilket innebär att det antagligen inte blir en Klippan. Jag vill ha någon som är lite skönare och mysigare. Snygghet får inte övervinna bekvämlighet alldeles för mycket känner jag.

Klippan på bilden

Försvunnen favoritEftersom min egen klocka (den vita på bilden) är försvunnen sedan en månad har jag tänkt börja använda Josefs avlagda istället. 


Snyggt va?

Ärligt talat så finns det annat än försvunna klockor att oroa sig för men det är riktigt irriterande att den är borta. Tyvärr har jag ingen annan än mig själv att skylla. Synd bara att personen jag förmodligen har slarvat bort den hos inte är kompetent nog att kunna leta efter den.  

Projekt lägenhet

 


Bild lånad härifrån


Gillar verkligen lampan i köket. Skulle vilja ha någon liknande ovanför mitt barbord. Tror det skulle kunna bli bra. Just den där är köpt på Tradera, föga förvånande verkligen. Ett annat konstaterande gällande deras kök: Kaklet på bilden är likadant som mamma och pappas. Fint tycker jag.

Andra snygga lampor men från IKEA:

 


Besserwisser och Cinzano

Då var denna mycket smärtfria jobbhelg över. Kanske hade Fars dag något att göra med den halvkassa försäljningen.
I lördags kväll hämtade jag upp Mimmi på vägen hem från jobbet. Vi var här hos mig ett par timmar innan vi åkte till Johanna för att spela Besserwisser.
Vi fruktade detta spel en aning eftersom ett par riktiga besserwissrar eventuellt skulle komma fram under kvällen. Lite så blev det men det var roligt också. Vi körde tjejerna mot killarna och efter två långa omgångar blev resultatet 1-1.Igår kom mamma hem från sin utlandsvistelse på Teneriffa. Teneriffa och Gran Canaria är för övrigt inte samma sak men det kanske alla utom jag visste.
Hon var brun och solbränd trots de ynka soltimmarna de hade haft och jag fick presenter i vanlig ordning. En flaska Cinzano, en sminkpalett och ett hårspänne. Det ska bli riktigt kul att prova de nya ögonskuggorna.


Colorblind

Dagens plus:

- Spinningpasset.
- 2-timmars trevlig fika med gammal killkompis som jag inte hade träffat på länge.
- Radion i lägenheten som jag fick av pappa i veckan.
- Det vita vinet och skaldjursciabattan.

Dagens minus:

- Allt detta åkande fram och tillbaka mellan Kil och Karlstad.
- Insynen till lägenheten.
- Utebliven lunch under dagen.
- Offentliga toaletterna i Mitticity. Kaffet tvingade mig dit.

Detta lyssnar jag bland annat på just nu. Counting Crows är bra.

Bonusdag

Ännu en sovmorgon och jag klagar inte. Dagens dubbla föreläsning är inställd på grund av sjukdom.
Det var lite svårare än vanligt att ta sig ur sängen imorse också eftersom jag hade viss träningsvärk. Gårdagens pass på friskis gjorde antagligen lite nytta. Efter att inte ha varit där på två-tre månader är det väldigt skönt att komma igång igen.

Nu är tanken att jag ska utnyttja den lediga tiden till att måla hallens andra och sista lager med vit färg. Även dörrlisterna ska målas.
Dessvärre kommer vi inte igång med tapetseringen förrän efter helgen. Pappa åker nämligen på rockkryssning under helgen och att jag skulle tapetsera själv är ingen bra idé.

Ikväll ska jag på personalmöte med jobbet och efter det viltbuffé på nöjes och bowling. Blev lite bitter när jag hörde att Bergvik skulle få italiensk buffé på nöjes. Hur kan man välja vilt framför italienskt?

Sex timmar sex

Givet idag blir att lyssna på så mycket som möjligt av "sex timmar om sex i Christer" i P3.


Sr.se/Christer

Efter att ha lyssnat på relationsrådet i Christer i ett antal år blev jag lite förvånad när det visade sig att kvinnan till höger på bilden, Jonna Abelsson, bland annat är en tidigare kurskamrat till mamma. Hon verkar väldigt vettig och påläst men jag har aldrig vetat varför, alltså vad hon annars jobbar med och så vidare. Men nu förstår jag bättre.


Längtar efter att svettas

Spacklingen gick bra eftersom jag hade någorlunda talang för det. Kändes underbart att fylla igen de fula hålen i väggen.
Frida, Carro och Carro tittade förbi på en fika och de hjälpte mig även att slipa lite där jag hade spacklat.
Liten kul detalj: Båda Carrosarna hade med sig varsin påse med mat från två olika hamburgerrestauranger. Denna snabbmat alltså.

Nu längtar jag till imorgon av tre olika anledningar.

1) Jag är ledig och slipper ekonomitermerna.
2) Den lilla hallen ska målas vit.
3) Jag ska TRÄNA och dessutom avsluta träningspasset med bastu i goda vänners lag. Gött att få svettas lite igen för första gången på länge!

När cappuccino inte duger

Nu är det andra gången den här hösten som mamma lämnar mig och pappa ensamma i huset. Det är ett jäkla resande på henne förstår ni.
Just nu är det Teneriffa (eller var det Gran Canaria, eller är det rentav samma sak?) med jobbet som gäller.


Här är hon på en jobbresa i Rom.
Mamma tyckte att kollegorna var väldigt tråkiga som beställe in den gamla vanliga cappuccinon och det tänkte hon minsann inte göra. När man är i en ny stad ska man prova på nya grejer, även när det gäller "kaffet".


Ja det blev ju inte så mycket till kaffe för mamma. Ett glas med kall mjölk var vad hon fick. Mums.

Hysterisk men go.


Projekt lägenhet

Idag hade vi introduktion för nya kursen i ekonomistyrning och organisation. Nja säger jag där.
Jag ska göra mitt bästa för att lära mig så mycket som möjligt eftersom jag vet att det är en viktig kurs. Morgondagens matematikföreläsning är dock inget jag hurrar över. Matte har faktiskt aldrig varit roligt. Men nu ska jag låta bli att klanka ner för mycket innan kursen faktiskt har satt igång.

Dagens roliga var att välja ut tapeter till lägenheten. Jag känner mig riktigt nöjd över valet. Det blev en grå tapet med lite diffust randigt mönster. Låter konstigt men är jättefint.  Ni får se så småningom...
Blev riktigt peppad på att få i ordning där nu efter att ha haft med Sara in på en liten visning. Det blir lite roligare när andra också ser att lägenheten har potential trots nuvarande inslag av bland annat gul väggfärg och flagnande fönsterbräda.

Imorgon börjar jag spackla.

Från förfesten

Jag knäppte av några bilder innan vi gick till Johanna men sedan lämnade jag tyvärr kameran hemma. Hos Johanna fanns nämligen fler roligt utklädda personer. T.ex. en nunna, en geisha, en djävul, en häxa och ett kortpar. Eventuellt dyker det upp bilder från vänners kameror och i så fall hamnar de kanske här också.
Superwoman och nåt vampyrliknande.


Det är bra att vara liten och smal. Då kommer man i dräkterna från "Barnens hus".


Vi hjälpte Josef med sminket. Han blev jävligt snygg faktiskt.

RSS 2.0