Band of

Råkade fastna bland videor med Band of horses på youtube. Och oj vad jag tycker om det bandet! Ingen gladpop direkt, men så himla sköna låtar ändå. Musiken är lite ledsam kanske, men så länge man inte blir ledsen av musiken själv så funkar det väl. Låten "No one´s gonna love you" är med i ett av avsnitten i One tree hill nya säsongen för övrigt. Det är nog ganska mycket p g a musiken som jag inte kan låta bli att gilla serier som OC och One tree hill, när jag väl tänker efter. Många av mina favoritlåtar är från såna serier. Fast just Band of horses tror jag det var Mikael som introducerade mig för precis innan vi blivit tillsammans. Jag förklarade för honom vad jag gillade för typ av musik å sen skickade han ett urval som han trodde skulle passa mig, och om det gjorde. Så där får jag ge en eloge!


Ibland blir det fel

En låt som är lite skönt gungig är "Sweetest girl" med Wyclef Jean feat. Akon & Lil'Wayne. Jag tycker personligen att jag är grym på att snappa upp låttexter. Jag menar inte på nåt vis att jag är duktig på att sjunga men, låttexter, dom är jag bra på tycker jag. Fast det är ganska pinsamt ibland när det ganska radikalt kan visa sig att jag tror att jag kan texten men egentligen bara sjunger ord som klingar rätt i mina öron. Såhär är det med exemplet ovan. Jag sjunger "kinda kinda fill ya" eftersom det låter så, men egentligen ska det vara "dollar dollar bill ya"... Det visste ni inte va? Haha.

Ett annat fult exempel på felsjungning, (inte av mig, utan en sthlm:are) är den här psalmen "Tryggare kan ingen vara". Personen hade alltid trott att man sjöng "trygga räkan" eftersom hon är sthlm:are och sa rekan om räkan. Jisses!

Fjanthanna is back

Jo jag känner mig lite fjantig faktiskt, men jag kan stå för det. Har börjat kolla på nya säsongen av One tree hill äntligen! Josef har snackat om den innan, men inte förrens nu har ja finally plöjt igenom 6 första avsnitten.. Känns väldigt mycket "back in the days" på ett bra sätt. Sitter å grinar som vanligt åt extremt överdrivet romantiska, sorgliga och allmänt löjliga repliker. Men, det finns ju gott om 20+ tjejer (och killar?) som kollar på exempelvis Gossip girl, så jag kan väl komma undan med One tree hill då kanske. Gossip girl är ju extremt töntigt på nåt vis, är det inte det? Det är kanske främst heta killar som lockar, vad vet jag... Föredrar Nathan Scott jag. Fast Seth Cohen ligger alltid etta, så honom får vi inte glömma!

Önskelista

Jag fyller 20 den 10:e april och nu har vissa frågat vad jag önskar mig i present så jag kan ju lägga upp det här.

* En perkulator
* Tavla av Karin Broos
* Bidrag i form av pengar till tapetsering av vardagsrummet
* Presentkort på IKEA
* Presentkort på Stadium eller liknande affär, Lilla ego eller någon inredningsbutik
* Bäddset
* Rött vin att fylla upp vinstället med
* Fina saker från Lagerhaus, känns som det mesta där är bra saker
* En vit sjal
* Konst- eller matbok

Kultur

Nu ska jag snart iväg till Arvika. Kan vara värmlands mysigaste lilla stad.. Mormor är därifrån och lite släkt till mig bor där så därför har jag anledning att vara där ibland, och det är ju fint tycker jag. Arvikamarten är exempelvis lite av en tradition. Men nu ska jag inte hälsa på släktingar. Vi ska till Klässbols linneväveri och sen kanske gå runt i andra hantverksbutiker eller så i Arvika. Med den här trippen och konstrundan imorrn känner jag mig ovanligt "kulturell" eller vad man nu ska sätta för ord på det.
Men nu måste ja dra mig. Hej så länge.

Påsk

Idag fick vi ett litet gult påskpaket på posten. Det var från Mikaels föräldrar och i var det mörk choklad och pengar, som det stod att vi förslagsvis kunde använda till påskliljor eller godis. Väldigt sött.

Jag jobbar hela lördag och söndag så det blir väl inget jättefirande av påsk kanske. Men på fredan ska vi iväg på Övre Frykens konstrunda och det ska bli kul. Är mest nyfiken på Broos utställning eftersom jag inte var med skolan där förra året och kollade.

Jora så att

Jag gjorde ett roligt test på facebook som hette; Vilken typ av vänster är du? Det här blev mitt reslutat:    

Ordfrontvänstern
Comment: Iklädd enbart kläder från Gudrun Sjödén och med enorma afrikanska örhängen för du dig som en drottning i korridorerna på socialkontoret. En av de frågor som ligger dig närmast om hjärtat är kampen för ett fritt Tibet. Du prenumererar på tidningen Ordfront och röstar på Vänsterpartiet eller Miljöpartiet. Socialdemokraterna och fackföreningsrörelsen är alldeles för stelbent och maktfullkomlig enligt din mening. I år önskar du dig bara klimatsmarta julklappar, men innerst inne drömmer du om en resa till en vingård i Italien.

Kom i efterhand på, när en annan person gjorde det, att jag hade missuppfattat och svarat fel på två frågor. Men strunt samma, ordfrontvänstern kändes ju rätt okej.

Den husliga sidan

bröd


En oväntat talang, Hanna bakar tunnbröd. Jag är medveten om att det inte framgår av bilden men jag ljuger inte.
Det var i somras i härjedalen. Men måste nog erkänna att Mikael och Sara var snäppet proffsigare än jag. (Dom tränade säkert där uppe när dom var små.)

Ska nån gång snart baka inför mammas 50-års kalas också. Inte tunnbröd dock. Nej jag ska baka något som smälter i munnen, det är så otroligt gott. Dumlekakor ska det bli. Tur att det är jäkligt enkelt eftersom jag ska göra ca. 70 st, hon ville väl ha lite extra utifall att. För 70 pers lär vi inte bli på kalaset iaf.

Gulligt...

Det här är lite kul tycker jag:

- Ska du inte kamma håret innan du går till skolan?
- Öh, jag är väl inte bög heller...?

Vem som sa det, ja det kan ni fundera på. En pubertal 16-åring var det nog i alla fall.

Döda mig inte nu om du läser det här, men jag använde det citatet (anonymt såklart) i en av mina inlämningar nu. Passade så bra in på hur vissa projicerar över oönskade egenskaper på en annan grupp. I det här fallet homosexuella män.

Söndagstrött

...och saknar dom här små korvarna.. Isac och Cornelia!
corne isac


Fenomen nattetid

Inatt drömde jag för femtioelfte gången något som innefattade stressad packning av resväska. Jag drömmer återkommande om det. Jag är skitstressad och ska resa iväg nånstans också måste jag komma ihåg allt viktigt som ska med i resväskan. En gång var det Trysil jag skulle till och då insåg jag på bussen att jag hade glömt det viktigaste, snowboarden. Börjar tröttna på såna här drömmar i och med att jag är rätt övertygad om att det hela handlar om mitt kontrollbehov, som då yttrar sig såhär otrevligt i drömmen.

Inatt börjar jag jobba 00 och slutar 04. Hur värt är det då? Hade ju känts bättre om jag fick börja 22 iaf... man kan ju alltid hoppas att de ringer in mig
tidigare ;)
Ärligt talat så är nattpassen ganska sköna eftersom det inte är så mycket folk då. Det mest negativa är alla fulla människor som grisar i serveringen, slänger stolar omkring sig och blir allmänt otrevliga och aggressiva, samt dom som tror att det står singel&kåt i pannan på en. Repliker som "vill du ha sex med mig ikväll gumman?" eller "min polare undrar om du kan tänka dig en date med honom?" är inte alls ovanliga under en natt.

Glasögonorm

Jag har ganska dålig syn. Jag anser inte själv att jag ser så pass dåligt att jag behöver använda linser/glasögon dagligen. Hade jag varit tvungen att göra det, (kanske blir så inom en snar framtid) då får de bli linser eftersom jag trivs rätt dåligt i glasögon.
Jag har ett par relativt nya, relativt snygga glasögon som jag måste ha när jag kör bil, ser på tv eller sitter på föreläsning. Annars använder jag dom inte. Det här kan innebära problem ibland. Eftersom jag inte ser på långt håll hur personer ser ut i ansiktet så missar jag ofta personer jag känner. Så om personen ifråga har sett mig och hälsar, så är mitt gensvar jäkligt förvirrat och svagt. Lite svårt att förklara inser jag såhär i efterhand. Men i alla fall så hände det här mig både igår och idag. Tyvärr var det samma person som jag inte hann se, en person jag bara känner ytligt också vilket på ngt vis känns värre i en sån situation.
Att jag ens orkar bry mig beror ev. på att jag annars med synen på, har väldigt bra koll på omgivningen. Jag är inte speciellt disträ om man säger så. Ibland är jag lite väl medveten. Det känns bra att ha förklarat det här nu i vilket fall.

Friday I´m in love

Jag vill ha tillbaka min fredagskänsla. Känslan av att "nu har jag jobbat mina dagar den här veckan, och nu är det helg så de firar vi med lite fredagsmys eller fredagsparty" Jag har i och för sig aldrig jobbat mån-fre men förr gick man i skolan på samma sätt som andra jobbade och det är ju lite likvärdigt tycker jag. Så då fanns känslan där.
Klart det finns hur många som helst egentligen som jobbar helger, kvällar osv. också som det är likadant för som det är för mig nu. Det är bara det att jag personligen blir mer och mer besluten att inte jobba så själv i framtiden. Jisses vad fint det kommer bli med ett nio-till-fem jobb. Det fina med detta skulle dock bli ännu mer fint om sambon också skulle få såna tider...

Nu ska jag iväg på spinning. Hoppas att ingen rapar.

Jag ställer krav

Störande på spinningen:

* Folk som rapar. Det är tillräckligt dåligt med luft där inne pga. alla svettångor och när man då tvingas andas in och känna lukten av gammal mat känns det ganska vidrigt.

* Såna som går på medelpass fast dom helt uppenbart borde hålla sig till baspass. Kanske låter ganska snobbigt men det är faktiskt otroligt omotiverande när personen framför inte orkar hålla takten till musiken under en enda låt av passet.

* Instruktörer som verkar vara mycket tröttare än vad man själv är. Jag behöver ha en instruktör som ger energi och som peppar en. Inte någon som hänger över cykeln och flåsar värre än värst.

Inte för känsliga

Nu får det vara slut med användandet av Mitt i Citys offentliga toaletter. Det är väl inte så att jag nånsin jättegärna velat använda dom men har man så liten blåsa som jag och dessutom uppskattar kaffe så är man ibland illa tvungen. Innan Mitt i City ens fanns brukade jag låna CGC's toalett för 5 kronor. Får nog återuppta den vanan nu igen. Förra gången var det ju nån lodis som högljutt uttryckte sitt behag efter att ha luktförpestat en av toaletterna där i Mitt i city. Den här gången hörde både jag och Mikael nån kvinna stå och kräkas högljutt på en av toaletterna. Det är riktigt vidrigt att höra när nån spyr överhuvudtaget så det här tog fasiken priset. That´s it.

Nytt i fönstret

463877-2Det röda äpplet som egentligen är en ljusstake, köpte jag i den fantastiska lilla butiken "Antikt" i Kil. Köpte även en liten 50-tals kruka som jag ska försöka hitta ngn passande blomma till.
Tina som har hand om Antikt åker runt på olika loppisar och auktioner och köper med sig sånt som hon sedan placerar någonstans i huset på storgatan och säljer. Hela huset är alltså fyllt med gamla, antika prylar. Allt från hyllor, bord och stolar till porslin, lampor, gardiner och kläder. Himla roligt att gå omkring där inne så det kan jag rekommendera.

edit: vardagsantikt heter det visst.

Äventyrlig bror

Jag sitter och lyssnar på mitt favvoprogram i radio, nämligen Christer i P3. Det låter som ett lite gubbigt program kanske...? Ja men så är det inte i alla fall. Morgan, som är en av radiopratarna i det programmet såg jag på Way Out West i somras. Det kändes märkligt efter att ha lyssnat på honom i radio i ett par år men aldrig sett honom irl.

Ser att min lillebror har länkat till ett youtubeklipp på min storebrors resesida http://youtube.com/watch?v=MhkJT78RCuc&feature=related med texten: Länk till de som vill se vad bror ska ge sig ut på. Klickade på länken och måste säga att det här känns ju ytterst oroväckande. Hoppa från världens mest kända Bungyjump ska också bli av. Just Bungyjump har han ju åtminstone provat på innan. Det var på Cypern för ett antal år sedan och det fick jag nöjet att beskåda.
Annars tycker jag det är lite småjobbigt att läsa Jontes dagbok på backpacking.. Även om jag nyligen var i åtminstone Thailand med dom, så blir man ju så fruktansvärt avundsjuk.. Jag vill också uppleva landet där delar av Sagan om ringen spelades in, se Timbuktu och Looptroop spela på Koh tao, simma med delfiner o s v. Å andra sidan skulle jag inte våga prova på ens hälften av det som han och Pierre gör så det kanske är bättre om jag håller mig till de lite mer "oäventyrliga resemålen". Uppleva kulturen i sig istället helt enkelt. Just nu är jag mest sugen på London och Rom.

Ett tips til såna som tänker ta sig till Thailand någon gång, gå på dragshow! Det var underhållning! Och speciellt med Josef och Pierre bredvid sig... haha.

Jag är nöjd

Idag när jag kom hem från två givande föreläsningar på ämnet konstruktion av kön hade Mikael städat hela lägenheten, diskat, och tvättat. Himla härligt tycker jag. Svårt för mig att gnälla på att vårt förhållande skulle vara ojämställt på nåt sätt i och med att Mikael förmodligen uträttar mer hushållsarbete här hemma än mig. Jag ogillar allra mest att diska. Fingrarna blir så russinaktiga och särskilt mina eftersom jag biter så äckligt på dem.

Vi var på IKEA en sväng idag också. Inget ovanligt alls. Blev asförbannad när ingen annan men just den hyllan vi skulle ha var slut. Blev på lite bättre humör efter en subway baguette, mums. Sen var mamma och pappa här på en fika. En bra dag helt enkelt. Som jag avslutar med låten "Happy ending" med Mika. (Den var för övrigt med i kvällens avsnitt av Gossip girl) och nu himlar Mikael med ögonen när jag spelar den, den är lite löjlig kanske...

Franskt

Ska inom en snar framtid se "Lady Chatterleys älskare" och "Tillsammans är man mindre ensam". Båda böckerna är riktigt bra och speciella på sina egna vis. Kanske är även filmerna det. Vad jag vet är att de båda är på franska men det ska väl inte vara något hinder i sig. Ska läsa Lady Chatterleys älskare för andra gången och även nu i ett studiesyfte. Förra gången skulle det vara en vanlig litterär jämförelse mellan den och "Den unge Werterhs lidanden" som jag hade valt. Nu ska jag göra en litteraturanalys på boken ur ett kvinnoperspektiv och det borde inte innebära några större problem,
(det förstår nog de som läst den ganska enkelt).

Myrornafynd

Myrornafynd
Vasen alltså. Tyckte den var lite fräsig ihop med gardinerna. Det som är i den är ett väldigt improviserat påhitt av mig och mamma. Kanske hittar något bättre att ha i senare som inte är "fejk".. men det får duga så länge.

RSS 2.0