Töntigt

Paraktiviteter är oftast bara positivt. Bra att man hittar på saker ihop och allt sånt där... Det har jag själv inget emot heller. Igår (även ett par gånger innan igår) fick jag där emot åskåda en paraktivitet som jag blev allergisk av.
Jag och Carro var ju som sagt på ett medeljympapass på friskis. Där var också det här medelåldersparet och jympade ihop. De står och pussas och kramas innan passet börjar, då alla står och väntar. Sedan under passets gång brukar man alltid lyckas komma ifrån varandra eftersom man springer runt och sånt, men inte det här paret. De springer tillsammans bredvid varandra (hand i hand skulle inte förvåna mig). När det är styrka ligger de bredvid varandra och pratar, när de ska ta drickpaus pussas de och när det till sist är avslappning så ligger han med sitt huvud på hennes mage. Alltså jisses, nyvunnen kärlek i all ära men sånt där är bara genomtöntigt.

Ditten och datten

Imorgon har jag planerat att köpa en perkulator. Åh det kommer bli så trevligt med gott kaffe här för en gångs skull.
Då får nästan vem som helst komma på en kopp. Med betoning på nästan.

Jag har nyss varit på stan och ätit en ceasarsallad på vero med några flickor. Vi pratade mest ångestfyllda grejer egentligen... som t.ex. ekonomi, jobb, framtid, studier, ledighet & obefintlig ledighet osv. Men det är väl så det är i den här åldern kanske.
Nu är jag laddad inför ett medelpass med Carro.

Söndagstankar

Igår spenderade jag dagen i Kil medans Mikael jobbade. Jag och mamma tog en riktigt lång promenad och pratade om allt mellan himmel och jord. Sen åt vi god mat och åkte iväg till Saras föräldrar på Mon. Pappa skjutsade mig på pakethållaren och det kändes extremt vårigt och lite udda kanske. Sara och Andreas kom i sin fräsiga bil och underhöll mig ett tag när mamma & Undis tittade på hyrlägenheter i Barcelona. Och jag säger bara, Take me there! Jag vill tillbaka! Barcelona är underbart på alla sätt och vis så jag är aningen taggad nu faktiskt.
En bra början är kanske att ta sig till Max i eftermiddag och tjäna ihop några slantar. Annars ser jag fram emot premiären av grillafton, i Kil på valborg. Det blir gött det.

Spionage

Jag ska möta Sara på stan i eftermiddag. Vi har ett uppdrag att utföra. Det är meningen att vi ska sitta och iaktta en grupp av människor som interagerar med varandra och sedan göra en analys av materialet med hjälp av ett antal genusteorier. Det kan vara på krogen, ett torg, ett café etc.
Vi har redan provat på lite av detta "fältarbete" genom att observera Saras kille och några till när de spelade tennis men jag fick inte speciellt mycket kött på benen av den timmen.. Det är verkligen inte helt lätt ska jag säga. Jag skulle allra helst vilja vara i en krogmiljö och observera men det skulle kännas otroligt fånigt och odiskret framför allt, att sitta nykter med anteckningsblock och penna bland alla festprissar. Med tanke på att den här uppgiften omfattar hela 10 poäng så känner man viss grad av press också.
Men vi får väl se vad man kan få fram för maskuliniteter/kärlekskraft/queera fenomen eller genussystem...

Ta det med en nypa salt

Mannen har ordet

Du är övergiven, jag är ensam.
Du är mammabunden, jag är vuxen.
Du är svag och jag är känslig.
Du är förskrämd och jag är reserverad.
Du är gullig, jag är stilig.
Du är trånsjuk, jag är sprängkåt.
Du är villig, jag är varsam.
Du är ett rö, jag är din klippa.
Så blir du gift
och jag går miste om min frihet !

Jag skaffar lägenhet, du sätter bo.
Jag har framgång, du har tur.
Jag är potent, du blir med barn.
Jag fostrar dem, du kramar dem.
Jag arbetar, du stannar hemma.
Så blir vi tupp och höna.
Jag är stressad, du är hispig.
Jag är bohemisk, du är slarvig.
Jag är retlig, du är mopsig.
En riktig liten näbbgädda !

Pratar du på så talar jag till punkt.
Är du manhaftig är jag bestämd.
Är du listig är jag intelligent.
Är du gnatig är jag envis.
Jag jobbar övertid för barnens skull.
Du jobbar inte alls för barnens skull.
Har du städmani är jag ordentlig.
Är du liknöjd är jag lugn.
Är du lustig har jag humor.
Är du sällskapssjuk är jag social.
En riktig sällskapsbroder !

När jag får mage
mister du din dragningskraft.
När jag får pondus så tar du dig ton.
När jag blir distingerad blir du tantig.
När jag blir tankspridd blir du virrig.
När jag är öppenhjärtig skvallrar du.
När jag argumenterar grälar du.
När jag blir ursinnig blir du hysterisk.
Inleder jag ett förhållande
faller du för första bästa.
Slinka !

Du bara gråter, jag blir melankolisk.
Jag får ångest, du blir ängslig.
Du hamnar i klimakteriet,
jag genomgår en livskris.
Nu är jag trött, du bara sitter.
Du är rynkig, jag är fårad.
Jag saknar arbete, du saknar barnen.
Du är förgrämd, jag är besviken.
Jag ger mig av, du stannar kvar.
Spelet är slut !
Du är övergiven, jag är fri.

Dikt av Göran Palm - 1976

Vackra ting

Sitter och tittar på "Uppladdat" på ztv, och måste bara säga att Elsa Billgren är så grymt snygg!
Roliga, snygga och coola kläder alltid. Elsa är hon till höger på bilden.

image19
Bild: syns vart den är ifrån.

Reklam

Marcus Grahn är bland annat bloggare och krönikör på VF. En period (när jag fortfarande bodde hemma med tillgång till dagstidning) brukade jag varje fredag läsa hans nöjessida. Han skriver bra.
Men det som gjorde att jag extra mycket ville läsa hans sida var att jag tycker att han är väldigt lik Mikael. Samma ansiktsdrag och de påminner om varandra. Det här var nästan två år sedan och då var jag inte lika mycket en potentiell flickvän i Mikaels ögon som han var en potentiell pojkvän för mig. Kan ha berott på både det ena och det andra.. I vilket fall så var Grahns krönikor en association till min vad det då kändes som "ouppnåeliga" drömkille.

Förut läste jag i Xtra att han släpper sin första bok i maj och den kanske är värd att läsa. Det var något om småstadslivet, inte helt obekant.

image18

Filosofi

Jag har inte haft så mycket skrivlust nu..
Kan eventuellt bero på pappas fåniga undran om när jag skulle börja skriva mer filosofiska och djupa texter här i bloggen, alltså mer intressant. Funderingar kring livets mening, "sånt man brukar filosofera kring i 20-års åldern" som han så fint sa.
Det vore ju rätt häfigt om man vore sån, filosofisk och djup alltså. Nu är jag dock inte sådan alls skulle jag vilja påstå. Jag hade ju inte ens mvg i filosofi ju.
Min filosofilärare var där emot riktigt häftig. Han var sådär, för många irriterande (nämner inga namn), flummigt kulturell. Lyssnade på klassiskt, drack mycket rödvin och mängder av kaffe, pratade med sig själv när han rökte, läste tung litteratur. Men framför var han allt otroligt rolig och underhållande att lyssna på.

Det närmaste jag kommer filosofi nu är väl kanske "Det andra könet". Fast, eftersom Beaouvoir var född kvinna blir hon väl kanske främst benämnd feminist och inte filosof.
Det väger förmodligen lite tyngre att kallas filosof jämfört med feminist.
 


Dagens kalas

Sara Isac
Sara & Isac

mormor morfar kurt
Mormor, morfar & Kurt

sigrid isac mamma
Sigrid, Isac & mamma

Vårig Cornelia
En vårig Cornelia

Mikael Isac
Mikael & Isac

vas och fat
Vas & fat från mamma (tapeter i bakgrunden)

Sara Isac Sanna
Sara, Isac & Sanna

Hanna
Och jag efter att alla hade gått hem..

(Farbor Jan, pappa och Tommy var också med och åt tårta, men är inte med på någon bild här.)

Gammalt håller i sig

JohannaVilken smashing brud va!?
Henne har jag umgåtts med idag. Sen kom Mimmi också. Även Alex var med en sväng och svassade runt i bar överkropp (hallå what?).

Jag hittade denna flotta bild nu när jag kollade igenom gammalt joks.
Lite roligt, du ser fasiken nästan precis likadan ut idag ju..! Det brukar låta väldigt negativt att säga så, men jag menar på att det är positivt här. Du var helt enkelt snygg redan i åttan/nian.
Min röda Paul Frank t-shirt också som jag tyckte var skitcool.
Funderar lite över varför jag hade döpt kortet till "poeten JB".. Minns du varför ?

Akademisk porr

Jag var precis inne på sidan "bokhora", (har inte lärt mig hur man länkar snyggt här än, ska se till att göra det) och blev då påmind om boken "Den hemliga historien".
Jag lånade den för några år sen och läste den med en ganska total hängivelse vad jag kan minnas. Nu är jag hemskt angelägen om att få tag på den. Jag vill äga den och jag vill ha den i min Billy. Den finns inte på Adlibris och jag vette tusan vart jag ska leta annars.. Jag minns inte ens vad författaren heter, men det kanske du kan hjälpa mig med Sanna?

En av bokhororna som, likt jag och Sanna, tycker att den här boken är himla bra, kallade den för en typ av akademisk porr och det var ju lite tjusigt. Om det nu stämmer minns jag knappt och det är bland annat det jag vill ta reda på och i så fall återuppleva.

Ytligt

Idag ser jag ut som en utomjording från Star trek eller liknande. Det var i alla fall den första associationen som dök upp i mitt huvud i morse när jag tittade mig själv i spegeln.
Josef hade nåt liknande nån morgon när han vaknade. Det ena ögat var helt intryckt och svullet, samt lite rött omkring. Såg hemskt fult ut faktiskt. Vi trodde ju att han hade varit i slagsmål då.
Jag har liknande nu, fast lite mindre svullet osv. Antar att det är en finne eller något men det ser i vilket fall helt deformerat ut tycker jag.
(Sara fattade knappt vad jag menade, så jag kanske inte behöver vara alltför rädd att visa mig ute.)

Svenskt på tv och vin

Är det någon mer än jag som ser på Häxdansen? Jag tror inte det..
Gillar den serien jag. Pinsamt nog så tror jag att det är det enda jag ser på tv som går på någon av public service kanalerna. Kanske det enda svenska programmet som känns bra också. Förutom 100 höjdare då, som jag alldeles snart ska titta på, med ett glas vin i näven! Jo det är sant, vin på en måndagkväll. Har aldrig inträffat tidigare så no need to worry.

Inspiration

Igår var jag hemma hos Johanna & Mia hela kvällen. Tycker väldigt mycket om deras lägenhet. Först och främst för att den är inbjudande på ett varmt sätt.. men också därför att lägenheten har en skön planlösning och är inredd på ett typiskt Mia-sätt som är väldigt personlig och inspirerande. Det är alltid kul att bli inspirerad när man kommer hem till folk och det blir jag verkligen där. Andra hem som kan ha samma inverkan är:

* Mormor och morfars, där snackar vi verkligen personligt och mysigt.
* Jan och Sannas, planlösningen, ljuset och bokhyllorna blir man avundsjuk på.
* Frida och Rogers, ny lägenhet=allt är nytt, fräscht + fint inredd.
* Mamma och pappas, verkar ha blivit så att mammas 50-tals-fascination har smittat av sig på mig.
* "Underbara Clara", länk nere till vänster. Ett hem jag bara sett på bilder via hennes blogg men det är sjukt coolt inrett tycker jag.

I hemmet

"Vi" har satt upp en ny hylla i köket och den gillar jag. Lägg märke till att vi har Sveriges kanske vanligaste köks- alt. sommarstugebård. Lägg också extra märke till tre av de fina vinglasen från Carro K, en av kokböckerna som jag fick av Frida & Carro T, de två vaserna som var från Mikael samt rosorna från Mamma.

463877-8


Skumhare

Igår hade jag en riktigt fin födelsedag måste jag säga! Blev gratulerad i skolan av Sara som var gullig och bjöd mig på fika. Senare kom Josef, mamma, pappa och även Sofia och Ellen hit en sväng. Jag fick en tapetsering av vardagsrummet i present, hela fyra vaser, en tavla av Karin Broos som jag får välja ut, en jättefin korg fylld med bland annat rödvin, Fogelström serien "Mina drömmars stad" och tre böcker av Dostojevskij. Och jag får inte glömma de galet snygga vinglasen med Marilyn Monroe på som Carro gav mig i onsdags.

Tavla, klassikerböcker och rödvin = luktar lite pretto alt. bohem-varning här. Men det gillar jag utan tvekan.

Fick även en mysig grattishälsning från Filippinerna och Jonathan igår!

Imorgon kommer några snygga pinglor hit och förgyller min kväll. Kommer bli super!

Abort?

Jag går runt här hemma och mest pysslar, städar och lyssnar på p3. Ganska skönt..
Får ju lite olika besök den här veckan i och med att jag fyller 20, imorgon faktiskt, så lite städat är ju en bra utgångspunkt.

En jäklig skum grej hände dock nyss när posten damp ner innanför dörren. Det låg ett paket där och på det stod mitt namn och adress och avsändaren var RFSU (som jag förmodar att de flesta vet vad det är?). Eftersom det var från RFSU tänkte ja att det förmodligen inte var en tidig födelsedagspresent så jag öppnade paketet. I är en fin inbunden bok som heter "Historier om ett brott", och med brott syftar titeln på olagliga aborter som hela boken handlar om. Ursäkta men vad fan blire?

Bristande karaktär

Det är verkligen inte schysst när man på morgonen öppnar skafferiet för att ta fram nyttigt bröd till frukost och hittar en stor skål med sourcream&peppar chips. Inte heller schysst att efter man ätit upp den nyttiga smörgåsen hittar en halväten godispåse på underdelen av vardagsrumsbordet med massa smaskiga ferraribilar och liknande favvosar.

Det här behövde man knappt aldrig bekymra sig för när man bodde hemma på Sannerudsgatan för där blev alla såna onyttigheter uppätna ganska direkt...
Nolbygatan innebar en helt annan vana kan jag säga.

Max

Ikväll har jag varit på mitt livs första personalmöte. Var nästan lite nervös innan jag gick dit eftersom jag inte riktigt visste vad som skulle tas upp. Det var i vilket fall ett jättebra möte med givande punkter på dagordningen. Stämningen var bara positiv och inte alls anklagande eller direkt utredande som jag trodde innan.. Mötet avslutades med en ganska rolig lek (jag som inte brukar gilla lekar heller), som handlade om sånt där bra teamwork och att tänka snabbt.
Efter det hade chefen öl och cider i bilen som vi fick ta för oss av för att sedan bege oss till Plaza hotell där vi blev bjudna på god mat. Kändes ganska givande allt som allt och jag är rätt maxad ;)

God natt!

Motsats till föregående

En gubbig film var inte "Allt om min buske". Snarare motsatsen. Den var inte direkt tantig men kanske ganska riktad till tjejer. Den enda killen som är med lite mer i filmen är Ola Rapace som spelar en extremt trångsynt mansgris, och visar inga som helst smickrande sidor. Det var en väldigt lättsam, flummig och lite nytänkande film som var helt ok att titta på. Jag skrattade lite då och då och det är ju alltid trevligt. Om man kommer ihåg reklamen för filmen så fick man sig nog ett ganska extremt första intryck redan då. "Är du redo att inleda själva samlagsfasen nu?" är ett citat direkt ur filmen och även ur reklamen för filmen.

Naket och gubbigt

Jisses vilken gubbugubbgubbig film jag ser på nu. Eller jag tittar ju knappt för den är så sjukt gubbigt 70-tal och seg. "Mannen på taket", gammal Beckfilm. Trodde den skulle vara nåt att ha men det här orkar jag inte med. Sven Wolter naken kändes ju lite märkligt.. så otroligt frigjord scen på något vis. Inte så att Persbrandt skulle göra samma sak i dagens Beckfilmer, även om det säkert inte skulle ses som något negativt av kvinnopubliken.

Prat

Jag har haft en skön dag idag.

* Fått en del skrivet på litteraturuppgiften.
* Haft besök av en riktigt trevlig tjej som provade ett par jeans som jag ska försöka sälja. Och hon blev kvar lite längre än förväntat eftersom vi babblade på om så mkt.
* Haft en långfika med Johanna, Mimmi och delvis Mia + runda på stan och fortsatt umgänge hemma hos Johanna.
* Ätit hamburgertallrik från Kenneths och det var rätt gött faktiskt.

Kan nog sammanfatta med att det blev en ganska verbal och fnittrig dag utan att gå in på detaljer. Blir alltid ganska mycket prat när jag umgås med Johanna och Mimmi av ngn konstig anledning...

bitterfi**a

Jag är väldigt förtjust i godis (förtjust är ett väldigt töntigt ord på nåt vis). Jag gillar socker helt enkelt. För en tid sedan började jag köpa mörk choklad istället eftersom det dels är lite nyttigare och därför att det tydligen ska dämpa sötsuget. Hur jäkla bra har det funkat för mig då? Inte speciellt bra eftersom jag nu känner mig beroende av mörk choklad istället. Så här sitter jag nu och suktar efter just det. Jag blir lite bitter bara.
Blir inte bättre av att man först ser på "Du är vad du äter" och får lite småångest över onyttiga saker man ätit i veckan, t.ex. smörgåstårta, och efter det tittar på Per Morberg när han lagar god, ofta ganska onyttig, mat och blir sugen på även det.
Ok, jag inser att det här var ett inlägg som bara skriker I-landsproblem men strunta i det nu.

Oskyldigt anklagad

I söndags eftermiddag när jag och Mikael kom hem från Kil efter fest och övernattning där, möttes vi av en liten lapp innanför dörren. Och på den stod det prydligt: "Var det du som hade fest igår? Var i så fall snäll och torka bort spyorna som ligger i trapphuset!!!" Lite trist att bli oskyldigt anklagad eftersom man absolut inte vill vara den som har fester där folk spyr i trapphuset. Men värst är väl att personen skrev lappen anonymt vilket har gjort att stämningen mellan grannarna blir väldigt knepig. Skrev personen ifråga en likadan lapp till alla och innebär det att andra kanske tror att det var exempelvis jag som skrev den? Jaja, vi var ju för tusan inte ens hemma.
(Någon måste i alla fall ha tagit åt sig och torkat bort spyorna eftersom vi inte sett av dem).

Mammas 50-årskalas

Mamma fyllde 50 igår och vi firade henne i hembygdsgården i lördags. Vissa firade ända till halv fem på morgonen (halv sex, ny tid). Jag hade väldigt roligt och vad det verkade kunde de flesta hålla med mig. Av mig, Josef och Mikael fick hon ett halsband från Efva Attling och utöver det en massa andra presenter som man kunde bli avis på, b l a presentkort på konsthantverkbutiken i Arvika, Thailandresa o s v. Dumlekakorna var en riktig hit även om kaffet tog slut.

fest1
Jag och Mikael "charmade" kunder till "baren".
fest2
Mamma försöker få sig en puss..? haha.
fest3
Jag försöker tvinga honom att dansa.
Kan inte vara lätt att vara eftertraktad.

RSS 2.0