Vattenfall

Det finns en grej som har börjat störa mig här i lägenheten och det är ett speciellt läte, ljud eller vad man ska kalla det. Det kan ofta och väldigt länge vara helt knäpptyst hos grannarna ovanför, också plötsligt dånar ett kraftfullt ljud av en kisstråle fram genom taket. Det här är knappt överdrift heller. Det låter som när man fyller en hink med vatten och sedan häller i toaletten, fast värre, om den jämförelsen kan förstås. Ok, kanske en ganska löjlig grej att störa sig på. Men också rätt oundvikande när man i lugn och ro ligger i soffan och läser i den fina boken att göra kön mitt på dagen, för att ta ett exempel. Jag är väldigt nyfiken på vem den här personen är som kissar så dånande.
Böcker och vin!

På bokrean idag köpte jag till mig själv "Måleriets historia" och "Parfymen". Den första passar fint bredvid dom andra konstböckerna i ena Billyhyllan och den andra har jag läst men ville ändå ha. Jag läste faktiskt aldrig ut den heller och någon gång kanske jag får lust att göra det. Tog också med "El choco" till Mikael. Till Pappa köpte jag i födelsedagspresent från mig och Josef  "1001 filmer du måste se" samt "Snabba cash". Blev lite tungt att bära där ett tag.
Jag och Sara konstaterade att våra pojkvänner verkar tycka om samma typ av böcker.. Alla böcker Sara funderade på att köpa till sin kille är böcker som Mikael antingen redan läst eller också vill ha. Exempel är: Maffia, Snabba Cash, El Choco, 1001 filmer och Lasermannen. Inga romaner här inte!
Förra bokrean beställde min kille en version av Koranen, det tycker jag var rätt knäppt. Blev dock mäkta imponerad (töntigt nog) när jag under något av mina första besök i hans gamla slitna etta på storgatan hittade Iliaden och Odyséen i pocketupplagor. Efter att jag råkade nämna de här böckerna för Kinell så tyckte hon att Micke var oerhört intellektuell och hon var noga med att påpeka att även om jag nu, som hon påstod, försökte vara intellektuell så var jag inte alls i samma nivå som honom. Eller hur var det nu Carro? haha. Aningen full på ankan kanske ska tilläggas.

Imorrn kanske det blir ankan igen. En onsdagsvinare eller så..? Låter bra.

Humor indeed

Här kommer en kul länk som förvisso inte är ny för mig (inte för er heller kanske) men som jag upptäckte idag igen och måste lägga upp.
Sarah Silverman är tillsammans med Jimmy Kimmel och han har tydligen haft nån typ av "beef" med Matt Damon.
It´s freaky, it´s fun.Jag älskar den där  "On the bed, on the floor, on a towel by the door, in the tub, in the car, up against the mini-bar."

Apropå..

Jo apropå Morberg "kungen" som David nyss skrev efter att ha läst min blogg, så kollade jag på "Så som i himmelen" igår. För andra gången. Jävligt bra film. Frida Hallgren är helt underbar faktiskt. Hade jag varit lesbisk hade jag nog gillat henne på det viset. Och Morberg då förstås, han gör en riktigt otrevlig roll men gestaltar den också riktigt bra. Han passar så fint att spela "the bad guy" så att säga. Lite jobbigt är bara att jag är en så otroligt blödig person... Jag grinade fult under hela Gabriellas sång, ja innan till och med. Nu kunde jag ju göra det utan att skämmas också. (Mikael har nog lärt sig att stå ut). Men första gången såg jag den på bio med Josef Lindqvist, som jag inte var tillsammans med, utan bara var på bio-date med och då var det lite jobbigare. Egentligen smågrinade jag mig nog igenom det mesta av filmen. Är ju så sorgligt då och då.
Fin dag

njaaa...
Jag har fått en del gjort på pluggfronten iaf och det behövdes. Mindre kul att Mikael verkar ha smittats av Isak-knodden och fått en släng av magsjuka. Hoppas innerligt att jag slipper nu!! Har inte tid för sån skit. Jag borde vara sådär flickvänsgullig och ta hand om sjuklingen men jag har skitsvårt för det nu när rädslan för att bli smittad överväger.
Jag har ju alltid varit lite allergisk mot kräksjuka. Stackars Johanna när jag spydde på fyllan första gången... haha vilken otroligt otacksam och svår person jag var då, och är fortfarande när det gäller sådant iofs. I alla fall, förlåt för det.

Nu kanske det blir en promenad med carro eller en tur till frida.. ingen idé att sitta här och noja sig, jag har ju trots allt ett riktigt duktigt immunförsvar.

Bloggfavvisar

Bloggar jag läser som är bra:

* Emelie Säwes på expressen, http://blogg.expressen.se/saturdaycandy/
* Quetzala, Caisa och Emelies bloggar på veckorevyn.se
* Alex och Calle Schulmans på vf.se
* LillaEgo-ägarnas blogg, http://lillaegokarlstad.blogg.se/
* Johannas, http://enblondflicka.blogg.se/
* http://niotillfem.tjejsajten.se/

Sen finns det några fler som jag alltid kollar lite snabbt men som inte håller måttet riktigt lika bra.

Nu ska jag iväg på ett roligt medel/pulspass trots att jag är smått trött i fötterna efter jobb. Friskis är riktigt bra.. Känns skönt att det är en sån blandning av folk och man behöver inte känna att man måste va snygg när man går dit å tränar, vilket är helt rätt ju.

På tisdag börjar bokrean!! :D Redan kollat ut åtminstone ett par jag ska ha i bokhyllan.


En riktig man

Det är Per Morberg det! Han är mannen personifierad för mig.
Nej men ärligt talat vad härligt det vore med en kille som kan laga mat sådär, frossa frossa.. Här blir det mest nudlar och sånt vi vet hur man blandar ihop. Korv stroganoff om vi avancerar riktigt..
Ofta på helgerna, om vi har tid, tar därför jag och Mikael vårt pick och pack och åker till kil, där vi sniker till oss lunch/middag/fika hos våra familjer.
Per Morbergs hus också... Vilken dröm!! (det var inte läderbyxorna han hade på sig igår dock).

Lyssna på "takida - curly sue", mycket bra låt.

Bright young thing

Fy vad skönt nu fick jag precis sålt min balkänning! :D Nån tusenlapp rikare och tänker redan på vad jag ska kunna unna mig nu för något fint till lägenheten... hmm.

Ola var här och fikade idag i ett antal timmar. Vi är så jävla pratiga båda två så det går inte riktigt att stoppa samtalsämnena. Jag visade honom bland annat min tuta (tvåsidig uppsats) och skröt om att jag hade gjort stora framsteg och bara hade fått fina kommentarer och sen pratade vi lite mer om genus/hushållsnära sysslor och sånt. Lite väl intellektuellt kanske..

Ska fortsätta på genusämnet lite till:

"FN har räknat ut att kvinnor utför 66 % av allt arbete i världen, får 10 % av världens samlade inkomster och äger mindre än 1 % av världens samlade förmögenhet.
Med andra ord utför männen 34 % av arbetet medan de får 90 % av inkomsterna och äger 99 % av förmögenheten."

Äckel och sånt


Idag fikade jag med Frida och Carro. En mycket angenäm stund bortsett från när jag skulle gå på toaletten. Offentliga toaltter kanske inte kan förväntas vara alldeles för fräscha men det här var rätt vidrigt. Jag stod och väntade... och väntade. Precis när jag tänkte att - nej nu går jag härifrån eftersom uppenbarligen alla som låst in sig på toan satt å gjorde, jag vill inte veta vad- så kommer en riktigt sliten lodis ut från en av toaletterna och stönar högt för sig själv och säger något i stil med "åh vad skönt". Stackars tjejen efter mig som hann sticka in huvet innanför dörren och känna den vedervärdiga stanken innan hon snabbt tvärvände. Liknande hände på max här om veckan när jag skulle fylla i toalettlistorna. Herregud kan folk åtminstone vara lite mer diskreta? Sitta och stöna och gud vet vad... BLÄ!

Nu väntar jag på att Micke ska komma hem med skohyllan som jag köpte idag. Mamma fick ta med den på tåget till kil eftersom ja inte ville släpa den på cykeln.
Finns för övrigt så himla mycket fint jag vill köpa till lägenheten... tänker lite för mycket i såna banor med tanke på att jag är så kallad fattig student.

Amatörinlägg

Jepp det är var det här är.

Blev lite sugen på att greja med nåt så därför skapade jag en blogg.. vi får se hur seriöst detta blir.
Känns på något vis skitfjantigt av mig att skriva blogg. Jag läser flera olika bloggar dagligen som jag tycker skitbra om, men nu blev det helt omvänt och fel på nå vis.

det spörs.

 

RSS 2.0