Dockhuset

Ibland är det lite småkul att bo precis vid gatan där en av universitetsbussarna går förbi.

Sms:

Johanna förra veckan:
"Gud va mörkt med tvljus du har hemma!"

Mimmi idag:
"Lagar mat/diskar? Håret uppsatt i en vit toffs? Blåaktig tröja? :)

Till mitt försvar gällande Johannas sms, jag hade faktiskt värmeljus tända också. Undviker helst för mycket belysning just eftersom insynen känns högst obekväm annars.

Fram med kreativiteten

Dricker glögg och funderar på vad jag ska pyssla med imorgon.
Har en glögg- och pysselkväll inplanerad hos mamma med Sara och Undis och jag ska ärligt erkänna att det här med pyssel aldrig riktigt har varit min grej. Man får inte säga att man inte har någon fantasi eller att man inte är kreativ, men, det är så det känns när det kommer till pyssel.

Tittade lite i Underbara Claras blogg för att hitta inspiration men jag vet inte. Blommorna var det enda jag blev sugen på, men att arrangera blommor räknas väl knappt som pyssel. Vi får se.

Fint i alla fall:



Bilder härifrån

Kvällens nörd

Skulle egentligen kolla Ensam mamma söker-finalen hos Camilla men jag orkade mig inte bort dit (det är ju så långt menar jag).. Äh, jag var socialt utmattad efter två heldagar på snabbmatsrestaurangen så ensamtid kändes skönt.

Inte okej med en sån cliffhanger som det var i kvällens finalavsnitt. Försöker kolla det nya "exklusiva" avsnittet på tv3play men jag verkar inte vara den enda som vill se. Hoppas på att Emma väljer fel kille (Andreas) så kan Jimmy ta sig till Värmland och dejta mig istället.

Slut på nördiga ord.

Mer ostboll

Har så fina vänner. Blev spontaninbjuden till Anna på lite tilltugg och idol (Vill se På spåret i repris känner jag).
Tilltugget bestod av en enorm ostboll fylld av västerbottenost, philadelphia, lök och persilja som serverades med kex till. Det var gott kan jag säga. Ska nog se till att göra något liknande när tillfälle ges.

Nu ska jag inta sängen och kolla Bonde söker fru som jag missade i onsdags på grund av P-möte.
God kväll.

Grejs

Efter Korianderquiz igår åkte jag till Noelia där några fler jobbkompisar befann sig. Vi hade en rolig kväll på, otippade Ankan.









Idag har jag städat och tagit fram lite julgrejs. Tycker att det är rätt svårt med julpynt i den här lägenheten för det går inte särskilt fint ihop med mina oranga och ljusgröna färger.
Men, lite fick det bli i alla fall. Ttill exempel den här:



Nu blir det Powerstep, hej.

Plågsam imitation

I lördags var jag och Malin på väldigt festligt humör kan man säga. Vi låg lite före alla andra med festligheterna och jag kan bara föreställa mig hur plågsamt det måste ha varit att lyssna på oss när vi sjöng refrängen till den här låten upprepande gånger. Vi gjorde oss till på rösten och försökte låta sådär hesa som September gör. Ja, ni förstår nog, en plåga att lyssna på.





Men kul det hade vi, och det är det enda viktiga på fest.
Ikväll ska jag undvika denna Microfonkåt-låt.

Tränar hos konkurrenten

Jag har en pågående gratis provvecka på Sats så jag försöker testa lite olika pass och sådär. Än så länge har jag väl inte varit jättevarierad kanske;

Torsdag: Spinning puls 75 min
Lördag: Spinning 45 + 30 min
Söndag: BodyPump 55 min
Måndag: Spinning puls 55 min
Tisdag: Step 55 min

Idag är sista dagen innan kortet går ut och det får bli Powerstep på lunchen. Den vanliga stepen igår (mer koreografikrävande) var helt galen.
Eftersom jag dansade några år på Dansstudion samt i skolan som individuellt val tycker jag i vanliga fall att jag hänger med rätt bra rent koreografiskt när det kommer till såna pass.
Men alltså step, usch. Det är ju jäkligt läskigt att hoppa över och runt om en bräda i full fart samtidigt som man ska komma ihåg hela koreografin. Hemska tanke om man skulle snubbla till ordentligt.

Update: Powerstepen var mycket, mycket jobbigare än vanlig step och därmed också ett mycket bättre pass. Koreografin var megalätt och fokus ligger istället på enkla men fysiskt krävande övningar. En ny favorit.

Bläk

Fick efter en diskussion med mamma impulsen att googla Kondylom.
Men jag säger bara det: googla aldrig aldrig Kondylom.

Obs 1: Ja, jag och min mamma pratar om sånt. Jag kan prata om precis allt med henne så inga konstigheter där. Jag (och även hon) tycker att få saker är för pinsamma att prata eller skriva om, men det märks ju också.

Obs 2: Nej jag har inte Kondylom och jag googlade det inte för min egen skull, har ju för tusan blivit injicerad med Gardasil, alltid något menar jag.

För övrigt hatar jag googlandet ibland. Något helt ofarligt kan med hjälp av sökmotorn ibland inbillas och övertygas till något totalt farligt.


Jag förtjänar ingen lunch

Den här konstiga smskonversationen inträffade tydligen inatt runt klockan ett:

Konstig kille: Är hon ute och härjar?
Jag: Yes, dudå? Kram
Konstig kille: Alltid.. blablabla.. Jag är på bmb, var har du hamnat då, Koriander?
Jag: Koriander ja :)
Konstig kille Okej. Vad är det för musik där? Mycke åt dancehållet va? Ursäkta frågorna!!
Konstig kille: Får man bjuda på en lunch?
Konstig kille: Dessvärre inget som du förtjänar men en fråga är en en fråga!

Alltså, va?

Vulgär

När vi spelade något pictionaryliknande spel i fredags skulle jag rita "något som börjar på F".

Jag ritade ett kvinnligt könsorgan. Det var det första och mest självklara jag kom att tänka på. Lite som om det skulle ha stått just det ordet (ni vet vilket) på kortet.
Vad säger egentligen det om mig...
Dom andra tyckte i alla fall att det var väldigt lustigt. "Du kunde väl ha målat en fisk, fågel eller vad tusan som helst..."

Vulgo.

Karamellen

Idag fyller världens bästa Kinell Karamell 22 år och det ska firas!

Grattis Carro!



Brudkväll


Det var hur mysigt som helst igår hos Lina. Vi ägnade oss åt brudiga aktiviteter som att lägga aniktsmask och måla naglarna på varandra. Genusdiskussionen lade vi åt sidan.


Jag skippade ansiktsmasken men ångrade mig lite när jag märkte hur bebislen hyn faktiskt blev efteråt.

Sen åt vi mängder av tacos och kladdig chokladkaka med polly i. Avslutningsvis kollade vi idol och spelade spel.
Skönt att vara pigg imorse när jag vaknade så jag orkade med spinningpassen, 45 min + 30 min, check.

Finfredag och lite firande





Yes. Enbart Camilla på bild men vi var sex stycken som hårdstartade dagen med lunch och alkoholhaltiga drycker runt tolvtiden på Mat & Muffins.

Jag och Camilla firade väl i och för sig att vi båda har blivit antagna till USA som utbytesstudenter nästa höst. Urvalet grundades ju på det där personliga brevet som jag knåpade ihop för ett par veckor sen. Nu är det väldigt tveksamt om jag kommer välja USA (av flera anledningar och det får bli ett annat inlägg) men själva äran att bli utvald ändå. Jäkligt kul. Hurra för oss.

Sen har vi shoppat lite och samtidigt kändisspottat Laila Bagge på h&m.

Nu mellanlandar jag en sväng hemma och ska alldeles strax vidare till Lina för fika och senare middag.
Gillar mina nya kompisar som styr upp såna här dagar. Gillar över huvud taget när folk "styr upp" och planerar in saker. Det är trevligt.

Kärlek och skämsfilm

Många håller på med den där "en sak varje dag-listan" och det är ju en bra grej måste jag säga. Bra sätt för folk att få skriva lite nytt och ett kul format att läsa. Själv vet jag inte om jag pallar, får lite prestationsångest nästan.

Hur som helst, en av punkterna på listan är "Din definition av kärlek" och av någon anledning kom jag spontant att tänka på det här:



Och ja, varför inte.. Det kan väl få vara min definition av kärlek. Älskar verkligen den där delen ur filmen och jag vet att det är klyschigt och mesigt att gilla Titanic (inte direkt en film man skriver med på topplistan över favoritfilmer) men jag gillar den i alla fall. Lika mycket nu som när jag var 10 år och såg den på bio.
Orkar inte se den längre, grinar tyvärr alldeles för mycket.

Bildbevis på att jag faktiskt var med

Mimmi skrev i kommentarerna att det verkade som om jag knappt var med på resan och det har hon rätt i (tog ju inga bilder på mig själv). Men här är ett bildbevis i alla fall:


Det här var vårt hotell och det vill jag verkligen rekommendera. Tidigare hade de flesta av oss bott i hotelltäta Queensway och där är standarden lite sisådär. Nu valde vi att åka några tunnelbanestationer längre västerut och det var verkligen värt det.


Utsikten från hotellet.


Snygg bild bara.

Mjukt och varmt

Jag just nu (och nästan alla andra vardagskvällar):



Nya tofflor (Primark, typ 20 kronor)
Nya mjukisbyxor (Stadium, herrmodell strl xl)

Då trivs man i fåtöljen ska ni veta.

Bartender

Hanna Sandström ska bli BARTENDER PÅ IBIZA när hon blir stor!


...säger Facebooktestet.

Testet delger också att man kom fram till den slutsatsen efter att ha hittat ord som "vin, shot, håkan, bar och ibiza" på min sida.

Inga konstigheter?


London

Sedan i fredags har jag åkt en hel del tunnelbana, druckit ganska mycket rödvin, öl och starbuckskaffe, ätit god mat på bra restauranger, sovit på fint hotell, shoppat lagomt mycket, rotat runt bland kläder och annat i fascinerande second hand butiker i east end, diskuterat huruvida mojito uttalas mohito eller moskito (som i skita) samt sett två musikaler.
Men framför allt har jag fått tillbringa fyra dagar med sex smått fantastiska människor. Tack.


Västerås i väntan på boarding.




Första dagen tog vi tunnelbanan till östra delen av London där butikerna främst består av vintagekläder- och grejer. Eftersom jag inte hade varit särskilt långt från Oxford street tidigare tyckte jag att det var väldigt kul att få se lite annat. Elin hittade bland annat en presumtiv balklänning för 200 spänn.


En andra gång för min och mammas del men första för övriga. Alla gillade.








Carnaby street. Lite överskattat kanske (med tanke på priserna) men ändå mysigt.


Sushi med kvinnfolket medan resten var på fotboll.


Mamma köpte nya skor...


Elin också.


Elin är cool. Hon lyckades till och med skrämma bort sin närmaste granne på tunnelbanan. Han reste sig och bytte vagn när hon slog sig ner. Undrar fortfarande varför..

Några saker

Några saker:

- Det blev såklart inte lugnt igår. Inte alls för min del faktiskt. Vi vann verkligen inte quizet men jag fick dricka av bronslagets tredjepris, öl. Tycker att quizet var jättemycket sämre än det på Koriander.

- Jag gick till Ankan med Frida och träffade där Noelia.

- Följande telefonkonversation inträffade i morse:

Jag: Ja, hallå.. (Nyvaken och lite hes)
Mamma: Jaha, nej då har jag nog ringt fel.. ursäkta, hejdå.
Jag: Men va? Det är ju jag..
Mamma: ...blir full i skratt och säger: Vet du vad du lät som..? Du lät som en utländsk kille som sa "allo".


Alltså, haha. Smickrande.

- Nu drar jag och la familia plus deras respektive till LONDON! Det blir mest shopping, musikaler och vissa (läs: pappa och bröderna) ska på fotboll. Väldigt genus.

Tillbaka på tisdag tror jag.. Har inte så mycket koll och det är rätt skönt.

Studenttorsdag

Ikväll ska quizet på Tempel prövas.
Hade inte tänkt på att Korianders är inställt ikväll men det märkte jag ganska snabbt i och med att dom som arrangerar koriquizet ska delta på Tempel ikväll.
Konkurrensen blir alltså hård även där. Fan.
På facebooksidan är elva lag anmälda och jag känner till personerna i sju av dem. Karlstad är inte stort.

I övrigt har jag lite beslutsångest över huruvida jag ska följa med ut ikväll eller inte..
Klasskompisarna ska till Blue moon bar och jag gillar inte det stället, plus att det är dyrt att gå in.
Noelia och Tove ska till Ankan och det stället gillar jag ännu mindre men där är det nästan gratis att gå in.

Vilka problem man har ibland. Tillvaron är fin så sett.

Genom eld

När jag hörde den här första gången fattade/hörde jag verkligen inte att det är Oskar Linnros:



Låter ju som något helt annat från en annan genre tycker jag. Eller?

(Vet att den inte är ny men jag lyssnar ju mest på p3 och där började den spelas nu i veckan tror jag).

Ännu en observation

Som sagt, ännu en metodkurs har inletts.
Det innebär först och främst att jag ska utföra en observation kring valfritt ämne för att sedan koppla samman med valfria teorier i en hemtenta. Senare ska vi på något sätt också samla in kvantitativa data, fortfarande oklart om vad och hur.
Därefter ska vi skriva B-uppsats.

Det jobbiga är att välja ämne till alla uppgifter.

Hittills under mina studieår har jag gjort:

- En ickedeltagande observation (Genus A)
- Intervjuer bland personal på Räddningsverket, tema oklart (Arbetsvetenskap A)
- Intervjuer med utvalda chefer inom landstinget i Värmland (Ledarskap, organisation och kön)
- En ickedeltagande observation i kombination med enkäter, på temat heteronormativitet (Socialpsykologi A)

Sammantaget har temat inte varierat särskilt mycket men samtliga uppgifter har också varit väldigt lärorika och roliga att sammanställa.

Vet inte riktigt vad jag ska välja att observera nu... Vill komma på något kul och bra.


Oskön familjesituation

Hälsade på nya grannen förut och gjorde nog ett snyggt första intryck med svart eyeliner utsmetat överallt i ansiktet utom just där den ska vara. Cykelturerna från friskis vintertid är ingen hit alltså. Grannen verkade trevlig i alla fall, en tjej i min ålder.

Annars har jag haft kursintroduktion (ännu en metodkurs, wiho verkligen behövligt - inte) och fikat med Anna & Camilla. Camilla blev förtjust i mina glas, tekoppar och kuddar, samtliga ting från Indiska. Undrar när tjejen fyller år...

Nu ska jag inta fåtöljen och ägna mig åt tv-tittande resten av kvällen. "Sveriges skönaste familjer" är ju så konstigt att man bara måste kolla på det.
Familjen Arvidsson/Kvarnsmyr är nog mitt mardrömsscenario för framtida familjesituation. Med det syftar jag såklart inte på de tre söta barnen utan på "jag har ingen koll och inget jobb/slacker-pappan" och "projektledare med kontrollbehov-mamman".


Ett vinnande koncept

Äntligen lördag kväll och fest!
Inväntar ett gäng människor som snart kommer hem till mig. Väldigt blandade människor. Det blir kul tror jag.

Jag ser ut ungefär såhär: Samma klänning och samma frisyr.


Fotograf: Emelie.

Lite nytt

Har haft finbesök av pappa.

Såhär tjusigt blev det tack vare hans hjälp med borrmaskinen:





Helt och fullt inspirerad av Sara som har gjort på liknande sätt i sitt kök. Himla bra lösning hos mig eftersom jag innan har haft kokböckerna högt uppe i ett hörn där jag inte har nått dem utan stol.

Köksfönstret fick också förändring med "ny" gardin som mamma hade sytt.



Självklart matchar tyget porslinet.

Stress/lugn

- Quizzandet igår gick ungefär som annars, delad 8:e plats. Trevlig kväll med bra musik, ett glas rött och en bonusshot tack vare generös kille.

- Imorse väckte jobbet mig och vädjade om min hjälp så jag trotsade halsontet och stressade iväg med bussen. Jobbet var egentligen bedrövligt med tanke på hur stressigt det var och hur efter vi låg hela tiden men med Emma som chef kändes det lite bättre. Det kan egentligen vara hur stressigt och jobbigt som helst men så länge jag jobbar med en person som jag gillar och som uppmuntrar istället för att gnälla så går det. Dessutom går timmarna så mycket fortare när man inte hinner med.

- Tog bussen till Noelia direkt efter jobbet för att hälsa på i hennes nya lägenhet. Hängde där nån timme. Sen var det hennes tur att åka till jobbet för nattpass.

- När klockan var sex stod jag inne på Wallinders och hade världens sämsta tålamod. Jättedum tid att handla på såklart men jag hade inte ätit på 8 timmar och var ju så illa tvungen. Jag är inte världens trevligaste människa att komma i kontakt med under dom omständigheterna. Efter lång kö i både chark och kassa kunde jag i alla fall gå hem och till slut få äta.

Lyssnar nu på bland annat den här låten för att komma ner i varv lite:



Den typen av låtar får Johanna krupp på. Hon skulle aldrig någonsin kunna sitta och lyssna i lugn och ro på en sån här lugn låt. Jag älskar den. Filmen är också bra.

Fjärilar

Från en nära väns facebook:

"På tåget. Pirr i magen. Gillart.
"


Konstaterar för mig själv att det var galet längesen jag kände så. Tre och ett halvt år sen?
Vore ju trevligt med lite pirr i magen om man säger så..

Hur som helst så unnar jag verkligen min vän det där så himla mycket.

Tack Noelia

Noelia Noelia Noelia, min torsdagshjälte.
Imorse när solen lyste in i lägenheten och glänste upp mitt röda hår visade det sig från en väldigt osmickrande sida. Sjukt ojämn färg tydligen.
Det är inte alltid så lätt att upptäcka sånt direkt när håret är lika tjockt som, ja.

Men en snabb sms-konversation senare och håret kunde se en ljusare (rödare) framtid.

Noelia var egentligen bara en chansning från min sida för inte visste jag att hon var en sån kung på hårfärgning.
Inte minsta klagomål på hur mycket hår det verkligen är och hur svårt det är att få färgen att täcka överallt. Inte heller en massa kladd på golvet, eller någon annanstans för den delen. Bara väldigt noggrant och skickligt gjort.

TACK!

Lalala

Det har regnat.
Jag har sett två avsnitt av Sommarpratarna på svtplay och ägnat ett par timmar åt research gällande utlandsstudier, jäkligt tidskrävande ska ni veta.

Snart dags för socialt umgänge, fika med en nära men ändå avlägsen vän.
Äntligen ska jag få träffa Malin. Vi har träffats en enda gång sedan augusti och det är ju inte riktigt okej.

Den här låten får mig att tänka på Malin eftersom det är hennes ringsignal:


(Jag vill också ha en cool ringsignal... Blir så misslyckat varje gång jag försöker. Tex tyckte jag att en låt med Volbeat passade bra men den totaldissade min lillebror med motiveringen: "så sjukt fjortis att ha volbeat som ringsignal!")

Lånat

I brist på annat lånade jag en utmaning från en av mina favoritbloggar.

 

4 tv-program jag ser
Skins, Cougar town, Rebecca och Fiona samt Ensam mamma söker.

 

4 saker jag gjort idag
Åkt ensam (bortsett från chauffören givetvis) i en länsbuss till Skoghall helt i onödan, kört ett skivstångspass och känt mig biffig, pratat i telefon med Jonathan en längre stund, tagit blodprov.

 

4 saker jag längtar efter
Lördag, London, Jul och nästa avsnitt av Skins.

 

4 saker på önskelistan
Nya snygga partyskor i grått, lila eller blått, en ny dammsugare, fina naglar och plattare mage (jävligt ytligt, jaja, men också ärligt).

 

 

4 saker jag avskyr
När föräldrar låter sina småbarn hjälpa till med saker som dom egentligen inte förmår - tex lägga upp varorna på bandet i affären, scanna varorna vid snabbkassan på IKEA, göra beställningen i driven på snabbmatsställen osv, vitlöksandedräkt, när jag inte förstår mig på teknikrelaterade grejer, när mjölken är slut.

 

4 jag utmanar
Äh.


Framtiden

Vaknade, snoozade och njöt av första sovmorgonen på länge. Insåg i mitt snoozande tillstånd att det trots allt var något viktigt jag skulle göra idag.

SKRIVA PERSONLIGT BREV!

Herregud.

Det personliga brevet för utlandsstudier i samarbete med ISEP (bland annat USA) ska vara inlämnat idag. Det här fick jag reda på i torsdags och blev då ganska upprörd över studievägledarens bristande kompetens och engagemang. Varken jag eller Camilla hade fått information om det här och då har vi båda två, var för sig, varit inne hos studievägledaren på hennes rum och pratat. Tror minsann att det här är en god anledning att kunna vända sig till Kåren för.

Hur som helst tänkte jag att jag borde kunna knåpa ihop det där personliga brevet på en dag.
Om man säger så här, tack Google translate. Det gick ju hur smidigt som helst att få ihop en sida på engelska om mig själv och mina intentioner med utlandsstudier. Är otippat nog riktigt nöjd med resultatet.

Det dumma är att jag egentligen inte är helt 100 på om jag vill göra det här nu till hösten eller om jag ska skjuta på det till hösten 2012. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Bör väl försöka bestämma mig till den 15 december då själva ansökningen ska lämnas in...

RSS 2.0