Packar ihop livet

Packar, plockar, städar och grejar i lägenheten. Säljer av lite kurslitteratur under tiden också.
Tror jag kommer sakna den här lägenheten en del faktiskt.. Trots få kvadratmeter, ett ickeexisterande kök och alldeles för mycket träfärg så trivs jag himla bra här. Ändå hoppas jag att jag kommer kunna skaffa en ny, större lägenhet när (och om) jag är tillbaka i Sverige i februari. Vet ju vad jag skulle vilja jobba med när jag kommer hem, men om möjligheten finns är inte säkert. Framtiden är rätt oviss om man säger så och jag ser inte fram emot en abetssökande vår. Men, en sak i taget.


Städlåt.

Le chef

Vet ni hur gött det var att bli bjuden på färdiglagad middag en dag som den här? Efter jobb där man har skapat burgare på löpande band men som man inte får äta av själv, trots extrem hunger. Sjukt god var maten i alla fall, grannen kan köket om man säger. Det blev ugnsrostade rotfrukter, kyckling och en fantastisk ädelostsås.

Men hur ska det bli med maten i England..... Jag säger bara; gemensamt kök. Ska nog försöka hitta någon trevlig granne där borta med en gnutta gastronomiska skills.




Jeans, äcklig parfym och rödvin

Kors i taket! Jag har jeans på mig... Och inte bara det; jag ska ha jeans på mig ikväll när det är lika med utgång. Det hör inte till vanligheterna. Jag har också sprutat på mig en parfym som jag inser att jag inte orkar med. Den luktar hemskt. Får ont i huvudet. Fail på den.

Ikväll ska Lindas 23 år på denna jord firas och om jag är peppad eller ej återstår att se. Dagen på jobbet har varit rätt hemsk. Mitt i värsta ruschen (lönehelg=galet) ger kortläsaren upp och enbart kontanter fungerar. Inte jätteglada gäster och inte jätteroad jag.
Nåväl, nu laddar jag om med Hidden Rock.

Intressanta fakta

Har väl inget liv just ikväll så jag fyllde i ett formulär som jag hittade här. Skojigt va..

BRUKAR DU KOMMA I TID:


JA! bland anstränger jag mig till och med för att inte bli tidig och så.

HAR DU BRA KONDITION:

Jo men den är väl helt okej. Tog tid när jag sprang milen och då blev det 58 minuter. Vilket kändes bra med tanke på att det inte var någon tävling inblandad och eftersom det var första gången på flera år.

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:

I lördags av Jenny på kräftskivan. Säkert uuuunderbart vackra bilder.

HUR KÄNNER DU DIG NU:


Upprörd, irriterad, äcklad, orolig, less osv osv.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:

Finns nog ingen vanligaste färg för jag blandar hejvilt. Men ganska mycket svart som bas.

KAN DU LAGA MAT:

Ja det kan jag och rätt god också men tycker väl inte att det är det roligaste i livet precis. Bättre att bli bjuden. Särskilt av grannen.

VAD PLUGGAR DU:

För tillfället inget alls konstigt nog. Men snart så!

BLIR DU BRA PÅ KORT:

Nepp!

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:


I lördags. Jag var ett känslomässigt vrak. Ibland samlas alla känslor upp och sipprar liksom ut helt fullständigt när någon liten avgörande händelse sker. Med alkohol inblandat blir gråtfesten ett faktum.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:

Nej verkligen inte.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:


Sådär. Jobbade halva kvällen och sen läste jag massa i "Paganinikontraktet".

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:

Kaffe med mjölk.

ÄR DU NYTTIG:

Inte särskilt. Är ganska duktig på att äta någorlunda nyttig mat men unnar mig också väldigt mycket när jag känner för det. Godis är den största fienden.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:


Haha.. Ja. Ganska många olika men inget av dem är något jag vill jobba med i en närmare framtid.

ÄR DU BLYG:

Nej, det tycker jag inte.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:

08.30.

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?


Minns inte. TV-spel är fruktansvärt tråkigt och meningslöst så det är inget jag ägnar mig åt.

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?


Inget!

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?

Rätt mycket tyvärr... En vinflaska och sen något extra utöver det.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?

Nej. Det är inte okej att spy offentligt.

JAG SOVER:

Ungefär åtta timmar varje natt. Och om jag vill sova längre så går det sällan eftersom jag vaknar ändå, utan alarm.

VAD SA DU SENAST?

"Du kan slänga det" angående kvittot på ICA. Eller nej förresten.. Pratade ju i telefon med mamma. Sa väl typ "Hejdå hadet så bra, så hörs vi när ni kommer hem igen".

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?

Nej. Hade gärna varit på Peace & Love.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:

Mammsen helt klart. Finns inte en mer förstående och empatisk person. Är glad att vi kan prata om allt.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:

Upprättelse!

HAR DU SNYGGA SKOR:

Ja. Behöver dock nya höstskor men tänker att jag köper det i England istället.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:

Pratade inte med någon levande människa förrän på lunchspinningen. Då sa jag till instruktören att jag trodde att det var något fel på mitt pulsband. Haha... Gottgjorde ändå min ickeverbala förmiddag under eftermiddagsfikan med Sara.

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:

Japp.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:

Nää.

HAR DU KÖRKORT:

Ja.

ÄR DU ENSAM NU:

Ja. Annars skulle jag nog inte fylla i det här formuläret om man säger.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?

Typ inget. Den här dagen fick mig på dåligt humör och tog ifrån mig min helgpepp. Blää.

Smärta

Tyckte att det gick så himla bra när jag sprang milen i förrgår. Men vad resulterar det i, om inte en fruktansvärd värk i högra benhinnan... Det gör ju till och med ont nu när jag ligger stilla i sängen. Ovärt! Tror att det beror på att rundan jag springer har varierat underlag, både skog, grus och asfalt och jag har fått höra från många andra att det kan vara en förklaring. Eller har ni några andra förslag?

Annars har jag ont i mina axlar, biceps, triceps, lår och rumpan också. Det är dödspumpens fel. Ni kan ju förstå hur smidig och graciös jag var när jag stressade runt på jobbet idag. Nej, ingen vacker syn.

Inte långt kvar nu

Om exakt en månad idag åker jag till England, Nottingham. Så ja, det närmar sig.
En grej som känns ganska bra är att jag tidigare i våras hittade en blogg som skrevs av en tjej som gjorde i princip samma resa som jag ska göra. Hon pluggade på samma universitet och bodde på samma ställe som jag ska bo på. I och med det har jag redan fått tillgång till bilder på studentrummen, universitetet, pubarna osv runt omkring och även fått en uppfattning om hur livet där borta kan komma att bli.

Här är ett av hennes första inlägg med en del bilder.

Nu ska jag och Jenben ner på stan!


Det fula och det fina

Ibland blir man bara så trött. Trött på nattliga sms som innehåller två ord. Trött på att vänta på sms. Trött på att tolka sms. Trött på killar som verkar vara något att ha men som sedan visar motsatsen. Ja, man blir trött.

Men till det fina i livet då. Har haft en supermysig dag med sol och sushihäng vid sandgrund och sen nachosdeluxemiddag med efterföljande film- och godismys. Ni är bäst!


Dagen idag

Det är lite småkul när Facebook påminner om statusuppdateringarna man gjorde på dagens datum fast för ett och två år sedan. Här är mina från den 20 augusti:

2009: "Pappa gör eget snus i ugnen.. Luktar sisådär gott." (Var nysingel och bodde tillfälligt i Kil).
2010: "är egentligen alldeles för hungrig för kvällens kräftor och noelian svarar inte i telefonen. Utan noelia - inga kräftor och ingen mat. Svara nu Noelia efternamn efternamn. (Skulle till Frida).

Idag har jag Jenny, Lina och Anna ätit långfrukost tillsammans hemma hos Jenny och sen tagit en runda på stan. Nu ska vi göra oss i ordning för kräftskiva. Mycket bra dag!


Äggröra, bacon, rostat bröd, juice, kaffe, te, Jennys hemmagjorda müsli, melon, avokado osv. Som varje lördagsfrukost bör se ut.

Blodsmak

Smsinkorgen:

Svanen: Fan! Jag har fått skabb på ryggen, kan inte sluta klia....... Kan du komma över o klippa mina naglar?
----
Svanen: Fuck! Testade o klippa själv, klippte loss hela nagelbandet =/



Nån som har gått in i rollen som the Black Swan lite väl hårt?

Fett

Oljebyte på jobbet imorse. Inte min favoritsyssla direkt... Gud vad äckligt det är. Men fortsatte ändå i fettets tecken genom att provsmaka vår nya Grand deluxe trippel cheese-burgare. Man måste ju ställa upp. Delade en med Noelia och blev mätt på ett obehagligt sätt. Det är inte gott att äta sånt där fettigt när man inte är bakis, det känns bara vräkigt.

Hur som helst, nu har jag tagit helg och det känns sjukt bra.
Ska hem till grannen strax och se på Black Swan.


Ojdå, ett fettigt strips som slinker ner. Hoppas oljan var nybytt.

Krut i gubben

Grannen och jag har kört spinning. Vi delade front row med en äldre herre som med all kraft skrek med i Rihannas "S&M" samt Mikronfonkåtlåten... Man blir väl inte helt bekväm direkt. Han gormade även med i Rammsteins "Du hast" och allt var bara fruktansvärt fnissframkallande.

Efter passet skakade han min hand och sa:
"Vilken jävel du var!".
När jag sedan var på väg ut tog han tag i min arm för att, med mycket inlevelse i rösten, tillägga:
"Imponerad!".
Jag kunde ju inte annat än att svara:
"Ja men du, detsamma!".


Kladdhuvud

Uppdatering alltså?

Jo men visst. Här sitter jag och äter yoghurt. Lite hungrig eftersom jag hade min halvtimmes rast vid sjutiden sisådär och slutade jobbet för en halvtimme sen. Mitt hår är fullt av milkshakesyrup och jag orkar inte tvätta bort det nu. Kudden får bli insmetad av denna härliga sötsliskigt doftande gegga.

Nu ska jag läsa slutet på sagan om Bella, Edward, Renesmee och Jacob. Gulligt.

Det var allt, godnatt.

The Rose

Att vakna upp till det här:



är härligt en ledig fredag!

Drömde förresten om låten "The Rose" inatt... Minns inte så mycket mer än att vi diskuterade låten och att Frida var med och hade något expertutlåtande om vilken version som var bättre än den andra.

Slut

Min dag.

"Nu får du nya arbetsuppgifter!" sa chefen och lämnade över en bebis. Inte en alldeles förskräcklig arbetsuppgift att få bära omkring på en unge en stund. Gud vad fin hon var. Stora bruna ögon som nyfiket tittade upp på mig.
Jag fick assistera vid ännu en spiralinsättning. Sen hjälpte jag en dam i rullstol så hon kunde komma iväg härifrån med färdtjänst. Det var en pratglad dam. Nästan så pass att jag inte kunde slita mig ifrån henne och in på Anitas brödbod för inhandling av hejdå-fika. Jo, det är ju sista dagen på Charlotta idag vilket innebär att fem veckor redan har gått! Buhuu...
Nästa sommar hoppas jag på ett "riktigt" jobb (hoppas verkligen...) och därmed är det här förmodligen slutet på riktigt.


Dagens

Dagens lyrriga: Chefen bjöd på Verosallad och ikväll blir jag bjuden på 3-rätters hos Lovisa. Mat är bra.
Dagens låt: "En dag i sänder" med Helen Sjöholm och BAO. Radiokanalen som gäller på jobbet är p4 och där är man nästan lika upprepande som Rix fm med vissa utvalda låtar. 
Dagens (eller snarare veckans) störiga: Folk som skickar sms med en eller ibland flera timmars mellanrum. Det är inte okej. Några minuter, max, får det ta. Helst under minuten men det klarar i princip bara Jenny, och jag då.
Dagens hat: 3's extremt långa, enerverande och felinformerande telefonkö! Hur i hela friden kan dom vara tillåtna att säga att kötiden är beräknad till mindre än 5 minuter när det i själva verket tar 50 minuter!?! Ett annat stort problem är att dom inte uppger vilken exakt köplats man har. MAn har ju verkligen ingen aning om hur man ligger till... Blir galen!! Igår när jag försökte ringa tog pengarna på kortet slut, det är kul.
Dagens ord: Otorrinolaringologo.
Dagens pepp: Att visa mamma bilder på universitetet och studentboendet i Nottingham.
Dagens oroliga: Allt som händer i England!
Dagens trevliga: När Emma svängde förbi på mottagningen.


Emma och jag i ett annat sammanhang. På Watergate i Berlin.
(Lindas bild).


Vill ha mer

Kan verkligen inte få nog av den här! Ganska ledsam känsla över den men ja, fruktansvärt fint.


Skryt

Idag var jag med vid en spiralinsättning........! Fick hjälpa till med att hålla i ett redskap och så. Det tyckte jag var coolt. När jag kom ut till mamma efteråt var jag så himla nöjd över min insats och sa stolt : "jag hade inte ens hög puls!". Haha. Nej jag var helt lugn faktiskt. Man kanske skulle ha satsat på barnmorska eller gynekolog istället? Verkar ju vara ett riktigt bra jobb ändå.



Johnny Flynn

Skulle inte bli ledsen om jag träffade den här killen i England...


Bästa

Sommarens hittills bästa köp är ju lätt långklänningen.


Långklänning är väl antagligen det mest bekväma plagget man kan ha och just den här funkade dessutom (på mig) utan BH under. Skönt!




Ångrar att jag inte köpte fler...

Samtliga bilder är Lindas från Berlin.

RSS 2.0